Türkiye'nin 'göz'ü açıldı

icemen

New member
Reaction score
0
fft10_mf470307.Jpeg

Dünyadaki yüksek yetenekli modern radarlarla rekabet edebilecek özelliklere sahip şekilde Türkiye’de ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen KALKAN’ın üretimi için 71 milyon TL’lık seri üretim sözleşmesi imzalandı.

ASELSAN’dan yapılan açıklamada, KALKAN isimli hava savunma radarının geliştirme ve ilk ürün üretim faaliyetlerinin 2007 yılında tamamlandığı ve radarın kapsamlı laboratuar ile sahra testlerinden geçirilerek doğrulandıktan sonra TSK envanterine girdiği belirtildi. Türkiye’nin ilk özgün radarının özellikleri şöyle: "KALKAN Hava Savunma Radarı; faz dizili anten, gelişmiş donanım ve sinyal işleme alt yapısı ile helikopter, uçak, insansız hava aracı ve füze gibi her türlü hava hedefinin üç boyutta arama, tespit ve takip fonksiyonlarını basan ile yerine getirmekte, hedefi teşhis etmekte, otomatik olarak sınıflandırmakta ve hedef bilgilerini komuta kontrol sistemlerine aktarmaktadır." Türkiye’nin bu radar sayesinde teknoloji sıçraması yaşadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Her türlü menzil ve fonksiyonda kara, deniz ve hava radarlarının milli olarak geliştirilmesi için gereken bilgi birikimi ve ait yapı kazanılmıştır. ASELSAN, bu imkan ve kabiliyetleri kullanarak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin harp gemileri, hava savunma top sistemleri, hava savunma füze sistemleri, keşif/gözetleme sistemleri, sınır/sahil gözetleme sistemleri için ihtiyaç duyduğu radarların yurt içinde Özgün olarak geliştirilmesi ve üretilmesi için çalışmalarına devam etmektedir."​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• fft10_mf470307.Jpeg
    fft10_mf470307.Jpeg
    4.9 KB · Görüntüleme: 7,361
Nihatey diyebiliriz... gelismeler daha cabuk ve cok olmali, dünyaya yetismek zor

hocam bide şu insansız ucaga el atsalar
türkiyeni bu ucagı yapacak kapasıted olduğuna inanıyorum

ASELSAN!

Okudukça göğsüm kabardı.
Düşmana Korku, Dosta güven.

Yarın öbür gün aselsan'da özelleşirse vah bu ülkenin haline yüzde yüz Türk malı üretiyor koltuklarım kabarıyor. Orada çalışan her bir biliminsanıyla gurur duyması gerekiyor bu ülkenin.

Gurur duyulacak bir kurum ASELSAN....

Daha nice böyle yerli yapımı teknolojik araçlar bekliyorum... Eğer ki savunmamızı millileştirirsek vay düşmanların haline....

Darısı TÜBİTAK'a onlardan da dünyada çığır açacak buluşlar bekliyoruz....

hocam bide şu insansız ucaga el atsalar
türkiyeni bu ucagı yapacak kapasıted olduğuna inanıyorum

yapıldı bile kardeş iyi araştır israilden modelleri aldıktan sonra onunla rekabet edecek kadar geliştirdik o işide ...

imkan olduktan sonra yapamayacağımız şey yok bence.israil k.ç kadar ülke ama adamların tüm silah,uçak,tank gibi askeri şeyleri modern ve teknolojik neden adamlarda hem para var hemde teknoloji.destek verende çok zaten...

türkiyenın gözü her zaman acıktı ama bişiler yapılmasına izin vermiyorlardı

Proje'nin tamamlanmasına 1 ay kala mühendislerimiz "intihar etmezse" (anladınız siz onu)
güzel bir gelişme.

şu askeri gücümüzü bilmle vede ilimle birleştirdik mi tamam dır yolumuz açık burdada biz gençlere çok büyük işler düşüyor mesela çalışmak gibi.sanırım yavaş yavaş Mustafa Kemale layik gençler oluyoruz.

Geri