Türkiyeli Olmak Soysuzlaşmak Demektir

.DepresyoN

Banned
Reaction score
0
Türkiyeli Olmak Soysuzlaşmak Demektir

Herhâlde; Türkiye’nin muhtelif milletlerden meydana gelen bir sosyal mezbelelik olduğunu zanneden bâzı soysuzların ortaya çıkıp, Türklüğün yerine “Türkiyelilik” kavramını yerleştirmek isteyeceğini tahmin etmiş olmalı ki, bakınız Atatürk ne diyor: “- Türk kabiliyet ve kudretinin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, bütün Türk çocukları, kendileri için lâzımgelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir.

Bu tarihten, Türk çocukları istiklâl fikrini kazanacaklardır, o büyük başarıları düşünecekler, hârikalar yaratan adamları öğrenecekler, kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir.” Şimdi her önüne gelene, hattâ şu yunan kopiline bile eğildikleri için, aynı kandan olmadıkları anlaşılan birileri “Türkiyeliyim” demek suretiyle Atatürk’e isyan, Türkiye Cumhuriyeti’ne de harp ilân etmişlerdir! - Kimin hesabına?
1.300 kişiden ibaret toplam nüfusunun yarısı Balıklı Hastahanesi’nde vasiyetnâmesini yazıp son duasını yapmakta olan rumların, çok şükür nihâyet kökü kuruyan ermenilerin ve 3-5 yahudinin hesabına mı?

Yoksa son 150 yıl içinde uğradıkları felâketler sebebiyle sırp, bulgar, yunan ve moskof vahşetinden kaçıp, Türk Bayrağı’nın himâyesine sığınarak, hayatlarını ve nâmuslarını kurtaran bir avuç Balkan ve Kafkas kavmi hesabına mı Türkiyeli oluyoruz biz? Eğer sancı kürt meselesiyse;

Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde yapılacak ciddî bir araştırma kürtlerin büyük ekseriyetinin Türk ırkının evlâtları olduğunu ortaya çıkaracaktır. Hem efendim bu böyle olmasa bile, Türklüğün yerine Türkiyeliliğin ikame edilmesi, kendini Türk hissetmeyenlerin devlete sâdık kalmalarını sağlamayacaktır ki. Türklüğü reddedip, imparatorluk sınırları içinde yaşayan herkesin Osmanlı olduğunun kabul edilmesi, etnik unsurların devlete bağlı kalmalarını nasıl önleyemediyse, soysuzlaşmayı öngören Türkiyelilik de Türkiye Cumhuriyeti’ne isyan hâlindeki çetelerin silâhlara vedâ etmesini sağlamayacak, bölücü propagandayı da önlemeyecektir.

Bölücülüğü önlemenin yolu bölücüye teslim olmak değildir! Çünkü sevgili Özcan Yeniçeri’nin de Türk Yurdu’nun son sayısında ifade ettiği gibi; Türkiyelilik kavramı ilk kez Türk varlığından rahatsızlık duyan bir kısım bölücüler tarafından kullanılmıştır! Öyleyse Türkiyelilik kavramı birleştirici olmayacaktır.
Eğer bölücülüğü önlemekte gerçekten samimi iseler Atatürk’ün başlattığı milletleşme sürecini tamamlamaya mecburdurlar. Türkiyeliymiş...
Türkiyeli olmak, Türklüğü reddetmek demektir! Türk tarihini reddetmek demektir! Türk Devleti’ni reddetmek demektir! Türk Milleti’ni, Türk kültür ve medeniyetini, Türk Dünyası’nı reddetmek demektir! Biri bana “Türkiyeli” dese ağzını-burnunu dağıtırım be! Bu soysuzlaşma çağrısına Atatürk’ten önce ve Atatürk’ten sonra Türklüğüyle iftihar eden bir devlet veya hükûmet başkanına sahip olmadığımız için muhatap oluyoruz biz.

Hadi öyleyse hep beraber Gâzi’yi yâdedelim: - Benim en büyük servetim Türk yaratılmaktır!

Necdet Sevinç www.Yenicaggazetesi.com.tr
http://www.orkun.com.tr/asp/orkun.a.../YYLPYDIWDUHLO/D//B/WI/GSOROKYSJAOYHGUH*/E/DR

önemli olan birlikte yaşamayı becerebilmektir

sen türksün sen ermenisin sen arapsın ayrımları nereye kadar

sonuçta hepimiz aynı yerden geldik aynı yere gideceğiz

ayrım ayrım ayrım

benim en büyük servetim insan olmamdır ırk dil din ayrımı gözetmeksizin bir arada yaşamayı becerebilmemdir :D

depresif user sana bu lafım

ne mutlu bir arada yaşamayı becerebilenlere :p

önemli olan birlikte yaşamayı becerebilmektir

sen türksün sen ermenisin sen arapsın ayrımları nereye kadar

sonuçta hepimiz aynı yerden geldik aynı yere gideceğiz

ayrım ayrım ayrım

benim en büyük servetim insan olmamdır ırk dil din ayrımı gözetmeksizin bir arada yaşamayı becerebilmemdir :D

depresif user sana bu lafım

ne mutlu bir arada yaşamayı becerebilenlere :p

aynı yere gideceğimizi ne biliyorsun kendini tanrımı sanıyorsun papazlıktan vazgeç ,kimisi eşşek cennetine gideceğine inanır kimisi nirvanaya kimisi enerji döngüsünün bir parçası olduğuna inanır.
kimse(beşer) şurada öyle böyle bir hayatın garantisinide veremez kanıtlayamazda ancak inanır.

aynı yerden derken geliyoruz derken gene yanılıyorsun kimisi maymundan geldiğini kimisi araptan geldiğini kimiside tanrının öfkesinden geldiğine inanır öyle yaşar.

YAŞADIĞIMIZ YER TÜRK YURDUDUR ve TÜRKLERİNDİR

sakin ol depresif user :)

herkes nerden geldiyse oraya gider tamam anlaştık :)

yalnız benim sana göstermek istediğim gelip gittiğimiz yer değil yaşadığımız bu yer :D

sakin ol depresif user :)

herkes nerden geldiyse oraya gider tamam anlaştık :)

yalnız benim sana göstermek istediğim gelip gittiğimiz yer değil yaşadığımız bu yer :D

:clap:clap:clap bu kadar....eyvallah...yoruma gerek yok...ağzına sağlık.

Konuyu Açan Arkadaş çok Agrasifsin...türkiyede Aynı Ortamda Her Daim Başka ırktan Vede Milletten Insanlarla Yaşamış Yaşayan Vede Yaşayacak Bir Devlet Vede Milletiz..

Avatarından Kendini Milletten Soyutladığın Tiye Aldığın Belli.

Konuyu Açan Arkadaş çok Agrasifsin...türkiyede Aynı Ortamda Her Daim Başka ırktan Vede Milletten Insanlarla Yaşamış Yaşayan Vede Yaşayacak Bir Devlet Vede Milletiz..

Avatarından Kendini Milletten Soyutladığın Tiye Aldığın Belli.

Türkiyede birçok ırktan insanın yaşaması CUMHURİYETİMİZE ve onun DEĞERLERİNE düşmanlık yapabileceği özgürlüğü sağlayacağı anlamına gelmez.

Her ne olursa olsun ister yahudi ister arrap ister ermeni ister rum CUMHURİYETİMİZE ve DEĞERLERİNE kimse dil uzatamaz SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDADIR.

Avatarımda ılımlı islamı resmeden güçlü manalar vardır.

al sana link izle belki dönüp teşekkür edersin

[VIDEO]<object width="340" height="285"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/NXsyRAPU8g0&hl=en&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/NXsyRAPU8g0&hl=en&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="340" height="285"></embed></object>[/VIDEO]

Çok agresifsin arkadaşım.Öncelikle biraz sakin ol.Sen kendini Türk hissedersin, öyle yaşarsın.Bir başkası başka bir milletten olduğunu iddia eder oda ona inanır ama tabi olduğu vatandaşlık bağı ve
bayrağı vardır.Sen illa adamı asimile etmek derdindeysen onu bilmem ama beraber yaşamak istiyorsan aynı anayasaya bağlı olarak kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeden yaşar gidersin. Üniter Devlet yapısı bunun için vardır.

Ağzı burnu kırılacak çok adam var size göre o zaman.Neden kıramadınız bugüne kadar hala biji apo naraları atıyolar İstanbulun göbeğinde; çık cesaretin varsa karşılarına..

Böyle çözülseydi bu işler 25 yıldır çözülürdü.Biz tabi olduğumuz Türklükle övünelim başkası bunukabul etmiyosa o onun sorunu, kanunlara uyduğu sürece sorun yok.Klavye arkasından ağız burun kırılmıyo
maalesef..

-----------------

depresif user bak bi de agresif oldun :durdurun

Türkiyede birçok ırktan insanın yaşaması CUMHURİYETİMİZE ve onun DEĞERLERİNE düşmanlık yapabileceği özgürlüğü sağlayacağı anlamına gelmez.

demişsin

sen de her fırsatta bu çeşitlilikren bahsediyorsun demek bu kadar rahatsızsın türkiye cumhuriyeti nin içerisinde çeşitli etnik unsurların varlığından

bu etnik unsurlar türkiye cumhuriyetine ve onun değerlerine düşmalık edemezler değil mi

işye aynı zaman da sen de her fırsatta onları düşman ilan etmekten vazgeç

yaşın yanında kuru da yanmasın ya da kurunun yanında yaş :melek

ermeni kürt laz çerkeş olupta nice türkten daha türkiyeli olan vatandaşlarımız var değil mi

hepsine potansiyel hain gözüyle bakılmamalı

video şahane oyuncular oscarlık :D

Geri