Türkiye'de Kürt diye bir millet, Kürtçe diye bir dil yoktur.

black06

New member
Reaction score
0
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, hükümetin Kürt açılımını değerlendirirken, Türkiye'de Kürt diye bir millet, Kürtçe diye bir dil olmadığını savundu.

Seçim bölgesi Mersin’de gezi ve incelemelerde bulunan Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus İlçesi’ndeki bir yerel gazeteyi ziyaretinde Kürt açılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Coğrafya Profesörü olan Akif Akkuş, 1984’de başlayan PKK olaylarıyla ilgili çalışmalar yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Kürtlük, Kürtçe, doğu insanı, güneydoğu insanı hakkında ve bütün bunlardan vardığım kanaat şu; Türkiye’de tarihi kökeni olan bir Kürt topluluğu yok. Ama bugün bir vaka, bugün ‘Ben Kürdüm’ diye Kürtçe konuştuğunu söyleyen insanlar var. Biz bakıyoruz şimdi, Kürtçe dedikleri kırmanço şivesini kullananlara bakıyorsunuz. 8 bin küsur kelimenin olduğu bir dil, ancak bu dilin içerisinde 2 bin kadar Türkçe, 2 bin kadar Arapça, 2 bin kadar Farsça ve Osmanlıca kelimeler var. Kökeni belli olmayan kelimeler de var. Şimdi buna dayanarak, bu ana dilde eğitim adı altında yeni bir dil üretmeye çalışıyorlar” dedi.

‘ŞİVAN'IN KÜRTÇESİNİ KÜRTLER ANLAMADI’

Kürt türkücü Şivan’ın Almanya konserinde Kürtçe konuştuğunu ancak bundan kimsenin bir şey anlamadığını öne süren Akkuş şöyle devam etti: “Şivan mı neyse o çıkıyor, Almanya’daki Kürt topluğuna Kürtçe konuşuyor. Fakat kimse hiçbir şey anlamıyor. Dönüp tekrar Türkçe konuşuyor. Yani şunu demek istiyorum. Kürtçe diye bir dil yok. Dil bir milletin önemli öğelerinden biridir. Hatta en önemli öğelerinden birisidir. Eğer siz bir dilin varlığını ispatlarsanız, o dil bir millete mal olur. O zaman millet de var demektir. Ama belirttiğim gibi tarihi kayıtlarda Kürt milleti yok. Kürt denilen bir grup var. Şimdi bir milletin içinde başka bir milletin ilk çağda yaşaması mümkün değil, yok ederler birbirlerini, ya da başka sınırlarda yaşarlar. O zaman iki ayrı milletin bir arada iç içe yaşaması mümkün değil.”

Kaynak:Vekilden kızdıran açıklama: "Kürt yoktur" - Mynet Haber

özeLLikLe kürtçe iLe iLgiLi dedikLeri çok doğru
bir sürü Lehçesi var ve kürtLer birbirLerini anLamıyorLar,zaten bundan doLayıdır ya trt6 yı çıkarttıLar ortak bir kürtçe diL yaratma çabasının ürünüdür.akp çanak tutmaktadır buna yoksa kürtLerin birbirini anLayacağı yoktu

Kürt Diye Bir millet yok mu. Bu ülkenin Nedne böyle olduğu belli zaten . Atatürk ve Osmanlı dönemlerinde Birçok Irk ve Millet ülkemizde Yaşamaktaydı ve hiçbir sorun yoktu. Ama Siz şimdi Kürtler Yok derseniz Böyle olur işte.

özeLLikLe kürtçe iLe iLgiLi dedikLeri çok doğru
bir sürü Lehçesi var ve kürtLer birbirLerini anLamıyorLar,zaten bundan doLayıdır ya trt6 yı çıkarttıLar ortak bir kürtçe diL yaratma çabasının ürünüdür.akp çanak tutmaktadır buna yoksa kürtLerin birbirini anLayacağı yoktu

sana katılıyorum arkadaşım...

Kaçkere söylicekler yaa??? Evet Doğru demiş adam....Olmayan bişeyi Var diye yutturup saçmalıyorlar....Geçenlerdede Kürt dili edebiyatı diye bi bölüm açıldı yanlışım yoksa....

Öyle bir millet yok öyle bir dil yok sadece kürt adı altında Osmanlıdan beri böyle bir topluluk var...Ve diğer topluluklar gibi onlarda Türk Osmanlı varlığı ve Benliği altında yaşayan topluluklar...şimdi ne oluyorda bir millet bir dil doğurtulmaya çalışılıyor???Amaç ne??? Bu Topraklarda yaşamış yaşayan milletler var elbette ama sınırı çizlmiş yasası yazılmış adı dili belli bir devlet içinde bu yapılanlar benim Kanıma dokunuyor...Bende kürt olabilirdim bunu seçemeyiz..Ama ben bir kürt olsam ve bu yapılanlar karşısında bende gaza gelir bende baş kaldırırdım kim istemezki ayrıcalığı..herkez kendi için bişiler yapılmasını ister buna karşı çıkmaz....Ama bu yapılanlar..Zaten Adı sınırı Yasası olan bir devlet içinde yeni bir dil millet oluşturulmaya çalışılması kafaları karıştırıyor....

Kürt diye bir topluluk evet var...bunun gibi birçok topluluk var bu coğrafyada...ve hiçbiri için ayrıcalık yapılmadı herkez bu sınırlar içinde yıllardır yaşıyor...Hepimiz biriz hepimiz bu devletin bu ülkenin evladıyız..

Ama Bu Ülke ...Adı Dili Anayasasıyla TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'dir...

Bunun için Atatürk "Ne Mutlu Türkün Diyene" Demiştir....

Bu söz sadece anadan atadan Türk olanlar için değildir..Yada sadece Türk olmak yada sadece Türk olanlara ithafen söylenilmemiştir...Bu ülke toprakları içinde bu ülke sınırları içinde Yaşayan Tüm topluluklar içindir.
..Bunu idrak edemiyoruz hala....

Büyük bir ülkeyiz Adımız sınırımız herşeyimiz belli bizim...

Milli maçlarda tribünleri Galatasaray-fenerbahçe-adana spor- genlerbirliği diye ayırıyorlarmı.._????

Her takımdan taraftar var ama herkez birlik beraberlik içinde...

Ama Atatürk'ün bu birleştirici bütünleyici sözü bile yanlış idrak ediliyor....

Bunun için TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ adı altında yaşıyorsak eğer Bu değerleri hepbirlikte taşımalı korumalı....bu düzen içinde yeni düzenler yeni oluşumlar doğurtulmaya çalışılmasına gerek olmadığının bilincinde olmalıyız.....

Geri