Türkiye'de dinsizler çoğalmalı!

Benim kimsenin inancına saygısızlık yapıcak halim yok herkez kendi yaşadıklarından sorumlu olucak sonuçta ama sen bu ülkede yaşıyosan ve bu ülkede ezan sürekli bu şekilde okunuyosa ya katlanırsın yada çeker gidersin sayıca az bi toplum için bunu değiştirmeleri mümkün değil kaldıki hristiyanlarda da çan var bütün şehir duyuyo nefark var ikisinin arasında merakediyorum kusura bakma biz koyun değiliz çan sesine gidelim...

Harbiden okuduğunuzu anlama probleminiz var yahu..
Ezan hoparlör ile değil de çıplak sesle okunsun dedim alt tarafı. Neresi hakaret içeriyor.

Üslubundaki seviyesizlikten müslüman olduğunu kabak gibi belli ediyorsun.
Mantıklı düşünce karşısında şiddet meyili müslüman alemi içinde bulaşıcı kronik bir hastalık olsa gerek.

Eğer ezan okunacaksa her köşe başına asılan hoparlörler vasıtası ile değil, bir önceki iletimde dediğim gibi çıplak sesle okunmalıdır.

''Özgürlük ancak başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan yaşanabilir.''

Misal bir satanist ortalık yerde alenen dini ayin! adına kedi keserse, senin mantığına göre sen buna karışmamalısın. Çünkü o satanizmin dini töreni ve karışamassın cevabı verirse nasıl karşılık verirsin.

tabi bizim imam çıplak sesiyle sesini duyurabildiği kadar sizlerse sesinizi istediğiniz kadar duyurabilesiniz.

Sanal alemde dahi daha ilk iletinde söven küfürbaz gibi 10 tanesi dışarıda bunu açıklasam tepkileri ne olurdu tahmin edebiliyorsun herhalde.

İslam dinine mensup olmayan, kafir diye tabir edilen kesime Kuran'da açıkça ''öldür'' emri verilmiştir. Tabi ramazan, şaban, recep çıktından sonra.

o savas ayetı olmasın sakınn

Bu basit atışmalara gerek yok. Kısacası mantıki olan şu. İnsanda bir çok duygu mevcuttur bu duygular neden verilmiştir ? Tabiki sınav için. Verilen bir takım duyguların nasıl kullanılacağıda yaradıcının habercileri ile insanlara iletilmiştir. İnsandaki inanma ihtiyacı mutlaka tatmin olur doğru veya yanlış biçimde senin inancında var doğru veya yanlış. Sonuçta bu ihtiyaç boş kalmayarak doldurulmuş. Önemli olan yüzlerce hatta binlerce haberci ile yaradanın kendini bildirmesine karşılık onu bilmek ve itaat etmektir. Bilinen son kutsal din islamiyetse ve bu mucizeliği sonradan ortaya çıkan din adı altındaki akımlarda mucizelik yoksa islamiyet hala geçerli bir dindir. Dolayısıyla son kutsal dine inanan doğru yoldadır. Gökyüzüne ve kendine bak yaradılışında bir hata görebiliyormusun. Mükemmel. Düşünmek, mükennel bir duygu. Akıl sorumluluk getirir.

Harbiden okuduğunuzu anlama probleminiz var yahu..
Ezan hoparlör ile değil de çıplak sesle okunsun dedim alt tarafı. Neresi hakaret içeriyor.

Gerçekten rahatsız mısın ? yoksa muhalefet olsun diye mi söylüyorsun ? Eğer ateistsen caminin dibinde evin olmayacak.Böylece kendi özgürlüğünü kendin yaratmış olursun :goz: Bence aslında sakıncası yok.Çıplak sesine güvenen kaç hoca var ki ,hem şehrin gürültüsünü falan düşünürsek.

Daha önce de dediğim gibi "zetta" saygı göstermemiz gerekir.Neticede hepimiz bu toplumun birer parçasıyız.

Sanal alemde dahi daha ilk iletinde söven küfürbaz gibi 10 tanesi dışarıda bunu açıklasam tepkileri ne olurdu tahmin edebiliyorsun herhalde.

İslam dinine mensup olmayan, kafir diye tabir edilen kesime Kuran'da açıkça ''öldür'' emri verilmiştir. Tabi ramazan, şaban, recep çıktından sonra.

Kur-anı okumus olabilirsin ama anladığını düşünmüyorum ateizm nedir bunu dahi bilmiyorsun.İnanclık diye bir sistem olamaz!!!insan birseye inanmadına inanır en fazla ki bu bir bosluk bir yanılgıdır.Bir arkadasıma müslüman olduğunu belli etmişsin diye yazmıssın.Evet bizler yüzyıllardır müslüman olduğumuzu insanların dinlerine inanclarına yasamlarına saygı göstererek zaten belli ediyoruz.inanmayanları öldür diye bi emir varda neden bunu islam alimleri bilmiyorda senin gibi eski bir koyu müslüman biliyor.İslamı biliyorsan sunu da bilirsin asla zorla islama davet yasaklanmıstır!İnsanlar inanmamakta özgürdür.İnanclarına saygı ve bu inanclarını korumak islamın içerisinde önemli bi yer alır.Neden bi kilisenin pazar canları yorumlanmıyor neden bi sinagog konusulmuyor da bizim ülkemizde bizim yalaka cıkarcı öz benliğini unutmus insanlarımız bizim değerlerimizi inanclarımızı karalamaya ve yok etmeye calısıyorlar anlamıyorum.Yazılarımda herhangi bi hakaret yok diyorsun ama sen MÜSLÜMAN oldunu belli ediyosun diye zaten en büyük hakarette bulunuyorsun!!ama benim sana dahi saygım var cünkü benim dinim yani İSLAM bunu emrediyor.ve ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM VE MÜSLÜMAN KALACAĞIM...

zetta ve ђєάVєηśįś yazdıklarınıza dikkat edin,inanca hakaret etmeyin..
ђєάVєηśįś;sende islam dinine saygı beklerken diğer dinlerede saygılı olmayı öğrenmelisin aksi halde kendi inancına saygı beklemen yanlış olur..
zetta;sende birini eleştirirken olayı din boyutuna çekip genelleme,yazdıklarından sanki tüm müslümanların seviyesiz bir üslubu oldugu anlaşılıyor,madem sende saygı bekliyorsun.önce saygı göstermelisin..
tekrar uyarmayacagım arkadaslar sizleri..

belki haklıdır ateistlerin sayısı en çok İsveç,Norveç,Danimarka,Japonya,Fransa'dadır.Ve bu ülkelerin gelişmişliklerine ve eğitim düzeyine de bakınca aslında bir nebze haklılık payı da var gibi geliyor .

Ama ateistlerin bir huyunu hiç sevmiyorum.Saygıdan yoksun oluyorlar çoğu. Türkiye'dekiler de sadece müslümanlarla dalga geçip,hristiyanlığı karizmatik din gözüyle bakıyorlar.Böyle ateistlik olmaz bence.Özentiliktir bunun adı. Bu yazar da ezana keza laf atıyor.Ben bile içimdeki dinle ilgili kuşkuları sorgularken içinde büyüdüğüm toplumun İslam kurallarına saygılı davranmayı bilirim, ezan okununca yüksek sesli müzik dinlemem.Bunu yapmamdaki temel neden saygıdır.

ama islam devletleri de bir zamanlar süper güç olmuştu bilim ve teknoloji gücüne sahipti batıdan onlarca kat ilerideydi demekki din ile pek alakalı değil. dinin kullanılıp insanların dinden uzaklaştırılması ile ilgili olabilir.

ayrıca ezan sesinden rahatsız olanlar avrupada uzun bir süre kaldıklarında o ezan sesini özlemezlerse bende hiçbirşey bilmiyorum. Ezan milletimizin ruhuna işlemiş istesek de onu atıp çıkaramayız.

Bu formda ateism her geçen gün artıyor mu? Yoksa bana mı öyle geliyor.

Özgürlük mü?

Bu eşit olmalı..

Her gün 5 vakit tanrı uludur tanrı uludur propogandası ve aynı şekilde Her gün Çan çalmak...Bunlar Özgürlükse eğer

Günde 5 vakir Hoperlörlerden Tanrı Yoktur tanrı yoktur demekte özgürlüktür

:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

olmayanı bağırıp çığırmaya gerek yok kiiii

Zaten var ama Türkiye gibi bir ülkede kimse göğsünü gere gere ben ateistim diyemiyor diyenler dışlanıyor....

Belkide haklıdır çok daha fazla ateist olursa insanlar daha rahat bir şekilde ben Ateistim diye bilir :) ve her sabahın köründe ecaz sesiyle uyanmaz...

Allahım ne olur bu kalbi paslı insanların kalplerine biraz nur akkıt..
Nur akıt ki kendilerine gelsinler...(Saygı duyuyorum düşüncelerinize ama bunu demeden de gecemeyeceğimm)

Arkadaşlar bence burda düşünülmesi gereken bu yazarın ki yazar demek bence yanlış bu şahsiyetin acaba kendi çevresine ne kadar zarar verdiğidir bence bu müslümanların tepkisini toplayarak karşı bir cephe oluşturmak yani müslümanları kışkırtmak için kullanılan bir maşa sadece bende bu kışkırtmalara gelmeyin müslüman kardeşlerim

ALLAH HERKESE HIDAYET VERSIN İLK ONCE....NE YAZARSAK YAZALIM...INANMAYAN BIR INSANI INANDIRMAK COK ZORDUR...O ANCA...CEHENEMDE ANLAR AMA ODA GEC OLUCAK..İŞTE BURDA BIZE GULLENLERE BIZ ORDA ONLARA GULUMSEYECEGIZ....

ŞİİDEETE GELİNCE MUSLUMANLIKTA ŞİDDET KESINLIKLE OLMAZ,OLAMAZDA...

SANKI MUSLUMAN OLMAYANLARDA BURDA ONLARDA ACEP NASIL ŞİDEET VARDIR....UFFF HEMDE NASILL ORNEK....MACLARDA SILAHHHH....BU ŞİDET DEGILMI ,ŞİİDETIN BIR PARCASI DEGILDE NE....EŞLERINI DOVMEK ALTATMAK...BASKALARI İLE ZINA YABMAK...ŞİDDET DEGILMI......BURDA YAZANLARIN BEN YABMIYORUM DEMESINLER INANMAM....DAHA ÖRNEK COK....AMA ANLIYAN OLSADA YAZSAKKK...ART IŞİDEET VURMAK ANLAMINDADA ALGILAMAMAK GEREK.....BIR KOTÜ SOZ BILE ŞİDDET..NASILMI.....INSANIN BEYNINE YERLEŞİİRRR...VE O INSAN O KELIME ILE NE ŞİDETTLER YABAR....EEE BU ŞİDDETI YABAN KIMM...INANMAYAN....INANMAYAN KORKMAZZZ.....KORKMADIGI ICINDE HER ŞİDDETI YAPAR.....COK ÖRNEK VAR.....İŞİ USTUNDEN BAKMAYIN KOKE İNİN...AMA NERDE ONLAR ANLAMAZLAR...ŞU AYETLERDE OLDUGU GIBI......MADEM KURAN OKUYORSANIZ AYETLERI NASIL INKAR EDERSINIZ....YAHUDILER BILE DINLERINE SARILMISLAR BIRR LAF BILE ETIRMIYOLAR SIZLER ISE NELERDEN BAHSEDIYONUZ....

İnsanlardan, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık" diyenler de vardır.-bakara,8

Bunlar Allah'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir. -bakara-9

Onlara, "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?" derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler. -bakara 13

Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. bakara 18

Hakkı bâtılla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin. BAKARA 42

BİR SÖZ-Usandım ham insanın, olgun sandığı sözlerinden,

Ne had bilir, ne yol bilir, öve öve bahseder kendisinden.

ALLAH YOK DEYENLEREDE HAŞA.....

http://http://www.islamvekardeslik.com/index/forum/viewthread.php?forum_id=57&thread_id=408

zetta´isimli üyeden Alinti Mesaji göster
Bu, sabah ezanı duymak istemeyen kesimin hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasıdır
.
işinize gelince hak ve özgürlük peki türbanı neden taktırmıyorsunuz yada taktırmak istemiyorsunuz nerde senin şimdi savunmaya çalıştığın hak ve özgürlük

hak ve özgürlükse herkes için hak ve özgürlük iste o zaman işinize geldiği gibi kıvırma

Dostum Adamı bonundan yakalamışsın.. valla cuk diye oturtmuşsun yahu.. yapma böle şeyler

Geri