Türkiye Laik değil laik olacak

Hiiiooooooooooooooooooooooo. Boş işler bunlar. Türkiye'nin laik olmadığı ile ilgili pekçok örnek verilebilir. kimsenin de zoruna gitmesin. yani ne laiklik taraftarlarının ne de laiklik karşıtlarının. laiklik her dine eşit mesafede(aslında uzaklıkta) olmaktır değil mi. peki niçin o zaman ramazan bayramın da 3 gün kurban bayramında da 4 gün RESMİ tatil yapılırken hristiyanların(paskalya vb), yahudilerin veya komunist olanların(1 mayıs) bayramlarında resmi tatil uygulanmıyor. çünkü laik değiliz.laikçilik oynuyoruz. selamlar..............

ankette bu tarz bı konu vardı ordakı yazdıgım gorusun aynısını buraya yazaim

Bu ülkenin dini islam değildir. Bu ülkede yaşayanların buyuk bı çoğunluğu islam dinine mensuptur. Laiklik devlet işleriyle din işlerini ayırmak demektir vs vs cocuklugumuzdan beri bilfigimiz sey.
Ülkenin dini yoktur. Ülkeyi yönetenlerin dini vardır. Ancak ülke bu dini esaslara göre yönetilemez, burdada isin icine yine laiklik girebilir. Bu topraklar altında herkes istediği dine inanabilir yeter ki vatanı hayrına bi şeyler yapsın.

araghorn-g arkadaşımızın dediği gibi devletin din işlerinden elini çekmesi gerekir işte ozaman tam manada laik olunabilir. Diyanet işleri ve ilahiyat fakulteleri halkın ihtiyaçları için gereklidir. İstismar edilmemeleri için devlete bağlı olmaları çok normaldir.. Laik bir ülke olduğumuz için okullardan din dersinin kaldırılmak istenmesi laiklikle kesinlikle bağdaşmaz. Yine aynı şekilde yolda başı kapalı olan bir öğrenci okuldan içeri adım attığında başını açmak zorunda bırakılması da laiklikle bağdaşmaz. Başı kapalı öğrencilerin laiklik için nasıl bir tehdit olabileceklerini dahi kestiremiyorum. Sadece birilerinin rant sağlamak uğruna politik oyunları olduğunu düşünüyorum. Birileri, türban yasağı demokrasi ve özgürlük için kaldırılmalıdır demeye, birileri ise rejim tehlikede demeye devam ettikçe, Türkiye eğitimde avrupanın gerisinde kalmaya mahkum edilmeye devam edecektir.:vur

laiklik ucu acık bir kavram nereye cekersen uzuyorr .. bizdeki lailk din karşıtlığı olarak algılanıyor aavrupada ise daha farklı :)

laiklik her dine esit yaklasirmis
laiklikte din ve vicdan ozgurlugu varmis
acaba kendiniz inaniyomusunuz buna

evet laikligin ozunde bu degerler vardir
ama keske ozundeki gibi kalsaydi...

bugun ki tabloya bakildiginda dini kiyafet( basortu)
nedeni ile insanlarin gelecegi ile oynaniyor ise
en buyuk haklari olan egitim ellerinden aliniyo ise
ve ayni zamanda papa denilen eleman dini kiyafetleri
ile cankaya'da torenler karsilaniyosa, hangi ozgurluk
hangi vicdan diye sorarlar adama..!?

bunu kendileri de biliyolar ki
bugunku laiklik acikca din dusmanligidir :vur

ve bu boyle devam ettikce dindar kesim
oyunu verecegi yeri bilir, geri kalanlara
yurumek kosmak bagirmak protesto etmek kalir

saygilar..:victory

Geri