Türkiye kriz mimarı CHP'den kurtulacak

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Başbakan Recep Tayyib Erdoğan AK Pati Grup Toplantısı'nda 'Terörden medet umanların olduğunu görmek üzüntü verici' dedi. Ve konuşmasında Türkiye'de yaşana üzücü terör faliyetlerinden başlyıp, referandum ve ve Ermeni tasarısı konusunda değindi. Başbakan Erdoğan konumasında sert uyarılarda bulundu ve bir çok konuya dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları:

-Terörle mücadele konusunda önemli mesafe kaydettik.

-Terör eylemlerinin artma sebebi PKK'nın hükümetin çalışmalarından rahatsızlık duymalarıdır.

--Türkiye sabrının karşılığını muhataplarında görmemektedir. Ve bu yüzden terörle mücadele yolunda böyle bir yol seçmiştir.

-Terörle mücadele kesinlikle bir siyasi rant sağlama meselesi değildir. Meclis çatısı altında tüm partiler aynı hassasiyet ve duyarlılıkla karar vermelidir.

-Bu toprakların mayası teröre geçit veremez. Bu ülkenin insanları böyle hain saldırıları görmezlikten gelemez. Bu ülkenin insanları bu olayları kınamamazlıktan gelemez.

PKK ile işbirlirği yapan aynı derecede suçludur.

-Tezkere durup dururken aldığımız bir kara değildir. Uluslararası anlaşmalar gereği muhataplarımız suçluları vermiş olsalardı bugün böyle bir karar alınmazdı. Tezkerenin Meclis'ten geçmesi hemen bir operasyon yapılacak anlamına gelmesin. Temel bir sınır ötesi harekatın hedefi sadece ve sadece PKK'dır. Irak'ta buluna halk bizim vatandaşlaımızdır. Daha düne kadar onlarla yardımlaşıyorduk. Herkes terör karşısında duruşunu belirlemeli ve tavrını ortaya koymalıdır.

Türkiye sabrının sonuna gelmiştir

-Irak'ın toprak bütünlüğüne siyasi bütünlüğüne büyük önem veriyoruz. Teröre mesafa koymayanların olumsuz etkilenmeleri doğaldır. Türkiye teröristi koruyanlar için de sabrının sonuna geldi.Türkiye bu kanuda karalıdır.

Referandum ile halk geleceğini oylayacak

-Türkiye 21 Ekim'de referanduma gidecek. Referandumun elbetteki bir mali külfeti vardır. Önemli kararlarda halkın geleceği konusunda bu karara ortak olması çok manidardır. Bugün bu referandum maliyetli diyenler iki seçime hayır diyen insanlardır. Referanduma götürülen anayasa değişikliği çok önemli maddelerdi. Bunu istiyorlar mıydı? İstiyenler vardı istemeyenler vardı.

-Pazar günü yapılacak referanduma halkımızın geniş bir katılımını bekliyoruz. Gereksiz polemikleri önlemek için bazı maddeleri değiştirdik.

Türkiye krizlerin mimarı CHP'den kurtulacaktır.

-Mayıs ayından beri yaşadığımız krizlerin en büyük nedeni olan cumhurbaşkanlı konusunda sorun ortadan kalkacaktır. İkinci neli konu ise Türkiye sergilediği davnışlardan ötürü CHP'den kurtulacaktır. Milletimizin kararını hafife almadık birilerinin olduğu gibi. Biz onların korkularının ne olduğunu biliyoruz. Onların korkusu millet korkusu. Dün CHP'nin yaptıkları da yanlıştı bugün yaptıkları da yanlış. Siz bu halka güvenmezseniz bu halk niçin size destek versin.

-İnanıyorum ki hakımız referanduma katılacak ve bundan sonra halk kendi cumhurbaşkanını kendi seçecek. Kalan 4 gün içinde çalışmalarımızı hırlandırıp azemi ölcüde katılımı sağlayacağız. Pazar günü halkımız gidecek ve geleceğini oynayacaktır.

Türkiye zarar görürse karşısındakilerde zarar görür.

-Türkiye'nin eşiğine geldiği bir diğer yol ayrımı meselesi Ermeni meselesidir. Bu mesele artık bıkkınlık vermiş bir meseldir. Bir çok ülkede azıcık bulunan Ermeni vatandaşlarına jest yapmak için bu sorunu önümüze taşıyorlar. Bu konu millet olraka taammül sınırlarımızı aşma noktasına geliştir. Bize diyorlardki Türklere ne oluyor ki. Bizler Osmanlı'yı eleştiriyoruz. Bu tarda konuşmalar adaba uygun değildir. Ve bizim Türkiye olarak bu konuda yüzümüzü kızartacak bir durumumuz yok. Tarihçiler devreye girsin. Arşivleri açalım. Ama bunlardan hiçbirini yapmadan Türkiye'yi yargılamak linç etmektir. Diasporanın bazı farklı hesapları var. Küçük siyasi hesapları var. Bu durumdan Türkiye zarar görürse karşısındakilerde zarar görür.

MORALHABER

merak ettiğim bir soru var sevgili arkadaşım. neden chp ye karşı bu kadar kin besliyorsunuz. genellikle akp zihniyetine mensup kişiler laik laik ve demokratik cumhuriyetin savunuculuğunu ilke edinmiş olan bir partinin akp zihniyetine karşı duruşu nedeniyle bu kadar olumsuz ve düşmanca eleştirilmesini ben yanlış buluyorum. eleştirme konusuna da girersek eğer ben sana akp nin eleştirilecek bir çok yanını gösterebilirim. ben ülkemi karşılıksız seviyorum ve bu ülkenin geçmişinde bizi bu günlere getiren kuvvacı anlayışı benimsiyorum. emir ve talimatları emperyalist ülkelerden alan, şehitlerimizin hesabını sormak yerine abd ye gidip bu konu üzerinde konuşacağını belirten ve şehit ailelerinin yüreğine su serpemeyen ve benim başbakanım gibi konuşmayan bir lideri de beni yönetmesi için orada bulunmasını istemiyorum.

Referanduma gittiğimiz günlerde yine erkek erkek konuşmaya başladı genel politikası.1ay önce Büyükanıt operasyona gerek var dedikçe kıvıran tayyip bugün konuşurken sanki enbaşından belli kendi operasyon istemiş gibi cesaretli.Sanki ele geçirdiği medyadan günde kaç kere CHP haberi alabiliyorsak bide kriz mimarı CHP den kurtulacak diye gündem yaratıyo kendi adamının İngiliz vatandaşı çıkması ,ensevdiği müttefikimiz amerikanın ermeni tasarısını kabulü gündeme yetmiyomuş gibi

CHP=KÜP(Kriz Üretme Partisi)
CHP nin gıdası krizdir kriz olmazsa yaşayamaz ki

Chp den kurtulmak gibi bişey olmaz diye düşünüyorum sadece her seçimde yetkilerini ve m.vekili sayısını düşürür böyle giderse.muhalefet olayını iyce abarttılar herşeyede muhalefet olunmazki kardeşim yani.

CHP bu memleketin ayağına vurulmuş prangadır hep muhalefet ama ATATÜRK'ü ve laikliği kullanan bir parti en başta deniz baykal iyi ki var.Onun sayesinde laikliği yanlış tanımıyorum.Başörtüsüne karşı biriden demokrasi beklenemez.ATA'mızın karısının ve annesininde başı kapalıydı.İsteyen istediği gibi giyinsin.Özgürlük artıK CHP artık milletle ol halkı dinle yeterrrrrrrrrrrrrrr

Buradaki Akp liler öylesine insafsız ve tarafgirce,sanki eleştirmiyorlar hakaret ediyorlar.Neymiş CHP'nin tabanı yahudiymiş,ne demek ya bu adice bir hakaret degilmi bu şimdi?Yahudilik birileri için hakaret olmayabilir ama başkaları hakarettir.Tıpkı bu hakaretten alınan biri "AKP'liler ............... "diye size hakaret edilsin mi istiyorsunuz?CHP kötü yönetiliyor olabilir,Politikalarını begenmiyorsunuz olabilir fakat O parti Atatürk'ün kurdugu bir partidir ve bu yüzden bile saygıyı hakeder.Bana göre AKP'bu ülkeye ihanet eden bir partidir ama bu ben AKP'nin tabanı "'Ermenidir" diyemem çünkü bu Ülkede vatansever Ermenilerde vardır onları kırmak istemem.Sizler dış güçlerin oyununa gelen insanlarsınız çünkü dış güçler de tıpkı sizlerin yaptıgını yani ülkeyi sagcı-solcu,din,ırk gibi nifakları pomoaladılar senelerce ve görüyoruz ki artık başarılı oluyorlar ve oldular.Bu ülkede Atatürk'ün kurdugu partiyede "CHP'ye oy verenler Yahudi" denirse bırakalım diger hakaretleri biz ülke olarak bitmişiz demektir.Fazla uzatmayalım bölücülügünüzle gurur duyabilirsiniz"Ha gayret az daha ugraşın böleceksiniz bu ülkeyi"...

1ay önce Büyükanıt operasyona gerek var dedikçe aysel tanju gibi kıvıran tayyip....

Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin Başbakanı hakkında konuşurken (sevsende sevmesende) kullandığın kelimelere dikkat etmelisin!!!

...(chp diyemem çünkü parti tabanının tamamı kripto yahudilerden oluşuyor)

eğer birisi senin hakkında:

Onun için birşey söylemem çok zor çünkü kendisi Hristiyan dır ve hatta soyu Tapınak Şovalyelerine dayanır,babası Papa ile çok yakın ilişkiler içinde olan bir rahip, annesi ise kadınları ülkesindeki Müslümanlara karşı örgütlemeye çalışan bir misyonerdir.Üyesi olduğu parti ise tamamen Hristiyanlardan oluşmaktadır ve ülkenin kritik noktalarına hakimdir,partinin tek amacı ise ülkeyi tamamen ele geçirmek ve Hristiyan olmayan herkese baskı yapmaktır.

gibi delisaçması sözler söylese
ne cevap vereceksin Allah aşkına söyle???

bazı uç komplo teorisyenlerini okuyor olabilirsin tamam,bunlara inanıyorda olabilirsin eyvallah,

ama!!!

mantıksallıktan ve gerçekçilikten ve dayanaktan uzak bu tür söylemlere olsa olsa kendi düşünemeyen başkalarının düşündüklerine körü körüne bağlı insanlar inanır!Bu tür "provokatif iddiaları" dillendirmekte hiç iyi değildir.Çünkü bunlar toplumu bölünmeye teşvik eder

saçma sapan yazılar yazıp birde eğleniyorsunuz kendi kendinize.siz dua edin türkiyede chp var.kafanıza göre at koşturamıyorsunuz.söyleyin bakayım tayyipin arkasındaki destekçi beyler.hukuk tanır mısınız önce.referanduma gidilmeden önce halkın tartışması için gereken süre ne kadardır.120 gün.tayyip bu süreyi kaç güne indirdi 4 gün.bilbordlara evet deyin diye afiş asıyorlar.milletin ne olduğundan haberi yok.milleti koyun sürüsü gibi yönetmeyi marifet sanıyor bu hükümet.bir aydır sınır kapılarında vatandaşlar oy kullanıyor.dün yasa değiştiriliyor.ne olacak oylar iptal olacak.bu ne sorumsuzluk.bu referandum dehal iptal edilmelidir.anayasayıda kabul etmiyorum.chp ile de uğraşmayın.sahipsiz değil.

yahu be adam bırak artık ona buna haksız yere camur atmayı , sen önce soylediklerinin yaptıklarının caldklarının hesabını CIK DA YÜREİN YİYOSA CANLI YAYIN DA o kriz mimarı dediin chp'nin genel baskanıyla,ya da satılmamıs bi GAZETECi ile tv'de bi tartsı bakalm...o zaman da bu kadar kolay laf yapabilcek mi o agzın!!

tayyip efendi sen önce geçmiine bakta sözlerini iii kullan senin eskide ve şimdi ne oldugunu biliyoruz
BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMALİN KURDUGU PARTİ CHP yi kimse dışlayamaz dışlamaya kalkan olursa karşılıgını sert alır.....

-nasıl yani chp nin tabanı yahudimi ben chp liyim yahudimi oldum ayrıca bi çok tanıdığım var chp li şimdi onlardamı yahudi....
-akp tabanı müslümanda chp yahudimi ermenimi...müslüman olanlar akp ye mi oy verir mhp ye yada chp veremezmi

-öncelikle iftiranın, iftira etmenin ,çekiştirmenin ölmüş kardeş eti yemekle eşdeğer tutar kuranımızda..... iftira edenler leş yiyen çakallardan daha aşşağılıktırrr....

Su guzel gunleri nasip eden Yuce Rabbim, CHPsiz, bos yere korkusuz
gunleri de bize gosterecektir insallah.

sizin demokrasi anlayısınız karsıt goruslerı susturmak aba altından sopa gostermekse demokrasinin en kralı bugun yapılıyor ama unutmayın ki Yuce Onderimiz Ataturk bile farklı goruslerı susturmamıs onlarada konusma ve temsıl hakkı vermıstı ama 21.ncı yuzyıla gırdık sız hala farklı goruslere saygı duyamıyorsunuz bunuda kriz cıkarma olarak goruyorsunuz...yazık cok yazık...

harbiden türkiyenin en büyük kriz mimari chp ve deniz baykaldır

Türkiye'nin en büyük sorunu,beyinlerini örümcek bürümüş olan yobazlardır.

Ne bu CHP ile alıp veremediginiz.CHP'yi Deniz Baykal sizin gibilerle iyi mücadele edemiyor diye tutmuyoruz.Sizlerin yüzünden CHP taraftarı olacagım.Demek ki sizin tepkinizi bu kadar çekiyorsa dogru yaptıgı şeyler vardır.

Şuan bence morali en bozuk kişi Dennis baykal dır Çünkü Referandum sayesinde kriz ve gerilim çıkarcakları bir koz daha ellerinden alınıyor.Şimdi kara kara düşünüyordur.acaba ben ne yapsamda kriz çıkarsam.

gerçi bu sıralar kendi koltuğu sallantıda ya gözü başka hiç bir kriz aklına gelmez.
Demekki CHP de kriz varsa ülkede huzur var .ey yüce rabbim şu ülkenin huzuru için sen dennis baykalın başında sarı gülleri koç ları eksik etme ki ülkede rahat nefes alsın :)

bya matrak oldu yaaa

Valla şimdi işim var olmasa sırf gıcıklığına akpnin 5-6 yıldır yaptığı ve tayyip ondan önceki heşreiyini gene sıralardım.CHP çok iyi muhalefet yapıyor üstelikde bu işi medyanın satın alındığı,akpyi savunmayan önemli yazarların göz göre göre kovulduğu bir ortamda gerçekleştiriyor.Ama şu sıralar genel başkanlık işi yüzündne duruldular.Am oda biter chp muhalefete geri döner.Sözde demokrasisi yanlısınınız ama demokrasinin d'sinden anlamıyorsunuz.Onu satın al bunu kov demokrasi anlayaşınız bu sizin.

Erdoğan için,öldü denildiği halde ölüsü bile %20 oy alabilen CHP'den kurtulmak kolay mı bilemiyorum ama ne olursa olsun Atatürk'ün mirası olan CHP Ata'nın diğer emanetleri gibi TC yaşadığı sürece kalacak ve Türk siyasi tarihinden asla silinmeyecek.Parti programlarında acil ve ciddi revizyona ihtiyaçları olsada sonuçta AKP 'nin binde biri kadar bile memlekete zararı dokunmamıştır.Hem Başbakan neyin hesabında.O eleştirdiği CHP'nin seçim öncesi yarattığı Erdoğan'ın deyimiyle kriz olmasaydı AKP siyasi hayatında göremeyeceği oyu alabilir miydi?Nasıl madur polikası yapacaklardı?
Bana kalırsa Başbakan CHP ile uğraşacağına referandumdan ve önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği ABD gezisinden önce sınır ötesi operasyonu hayata geçirmeye çalışsın.Çünkü tezkere ile bu konudaki yetki hükümete geçti.Artık bu borcun vebali hükümetin boynunda.

Geri