Türkiye komunist partisi anayasa taslagı hazırladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben seni bilgisizlikle suçlamadım!..

sadece sorunu cevapladım!.. Padişahlıktan Cumhurıyete gecmek Komunizm'e gecmekten zordur demıssın

yanlış düşünüyosun... Sanayisi gelişmemiş bir ülkede SOSYALİZM işlevsellik kazanamaz!..

çünkü proloteryası oluşmamış bir ülkede proleterya sınıfının egemenlıgını nasıl gerceklestıreceksın!..

Orak çekiçi PKK ile bağdaştıramazsınız !..

TKP 1920'de kurulmuştur PKK'dan hatta Cumhuriyetten bile önce
Yanı bayrak meselesini PKK'lılara sorun bana değil

PKK ile eşdeğer tutana gülerim sadece!..

Şu çoğunluk meselesine gelınce...

510,991 uyeden kaç tanesi Sosyalizm'i "gerçek" anlamıyla biliyor...

Bilenlerinde çoğu abilerinden ondan bundan saçma sapan bilgilere sahip...

Aydınlat beni Nedir bu sosyalizmi diğerlerinden üstün kılan

İnsanın insanı sömürüsünün ortadan kalkması!.. Geçinebilmek için insanın EMEĞİNİ satmasının son bulması...

Üretim araçlarındaki özel mülkiyetin kaldırılması...

Herkese eşit ve ücretsiz eğitim sağlık ulaşım barınma hakları...

Bir parçası bunlar umarım bunların üstünlük için yetersiz oldugunu iddaa etmezsiniz

Kulağa hoş geliyo böyle şeylere kimse itiraz etmez sende bende bozkurt28de
70 milyondan heralde 7 bin çıkmaz bunlara itiraz edicek ama bi yerde hata olmalıki 70 milyondan 7 bin komünist zor çıkıyo bu terslik nerden kaynaklanıyor

Kulağa hoş geliyo böyle şeylere kimse itiraz etmez sende bende bozkurt28de
70 milyondan heralde 7 bin çıkmaz bunlara itiraz edicek ama bi yerde hata olmalıki 70 milyondan 7 bin komünist zor çıkıyo bu terslik nerden kaynaklanıyor

benimde tam olarka anlatmak istediğim buydu.. ama RedArmy!'in ifadesiyle 70 milyonluk sosyalizm!in "gerçekliliğini" anlıyamadığını anlamına geliyor herhalde...

Sosyalizmden bahsetsek daha yerinde olur...

Bu tersliğin bence başlıca sebebi bence kitap okuyan bir toplum olmamamız

Çünkü sokaktaki insana sosyalizm dediğin zaman PKK diyor dinsiz diyor... Aslında alakası olmadığını anlatmanın bırkaç yolu var !..

1. Medya ile... yaptıgımız mıtıngler eylemler...Misal Telekom grevinde işçilere ücretsiz saglık muayenesi yaptı TKP'li doktorlarımız... Doğuya sürülen işçileri bizim avukatlarımız geri gelmelerini sağladı sitedede verdim Ücretsiz Dershanemiz bile var...
Ama bunları yayınlamazlar cunku emperyalistlerin işine gelmez...

2.Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması... Buda büyük ölçüde aile'nin etkisinde

Zamanla anlayacaklar Sosyalizm'in gerçek anlamını!

Sosyalizmden bahsetsek daha yerinde olur...

2.Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması... Buda büyük ölçüde aile'nin etkisinde

Zamanla anlayacaklar Sosyalizm'in gerçek anlamını!

şimdi yıllardır anlıyamışlar zamanlar geçildi anlayamamışlar inşallah anlıyacaklar..

bize biraz sen anlat kendi adıma bilelim neymiş şu sosyalizm...

İstersen mesajla anlatmıyım zaten mesajları bırlestırsem bı kıtap cıkar bıraz fazla mesaj attım bu konuya...

Ama "kendi cümlelerimle" özetleyerek siteye koyarım oradan takip edersiniz...

edit: incubus84 tek yonde kıtap okuduklarını nerden bılıyosun...

ben henuz sag görüşlü kitaplar okumadım ama çevremdeki arkadaşlarımın birçoğu karşıt görüşteki kitaplarıda okudu...

edit: incubus84 tek yonde kıtap okuduklarını nerden bılıyosun...

ben henuz sag görüşlü kitaplar okumadım ama çevremdeki arkadaşlarımın birçoğu karşıt görüşteki kitaplarıda okudu...

Bilmiyorum senin diğer insanların kitap okumadıklarını bilmen nasıl mümkün değilse benimde arkadaşlarının tek yönde kitap okuduklarını bilmem mümkün değil
Sadece mantık yürütüyorum senin halkın tamamı için yaptığın gibi...

Sosyalizm'in ve hiçbir Yonetim biçiminin dine bakış açısı yoktur!.. (şeriatı saymıyorum tabii)

Şimdi burda laiklik nutugu cekmıcem tabiki ama şu var

İnançlar kişilere özgüdür Devlet kimsenin inancına karışamaz... Devletin dini olmaz kişilerin olur

Sosyalizm gelince camii'ler yıkılacak namaz yasaklanacak dıye dusunen varsa bosuna ole bısı dusunmesın yok öle bişi

edit: incubus84 kitap okumayan bir toplum olduğumuzu kabullenmemek gibi bir düşüncen mi var?

zaten kitap okumaya zamanda bırakmıyolarki... misal benım babam 14 aydır 1 gun bıle ızın yapmadı... bide oturup kıtap okuyacak!..
bu durumdaıkı ınsanların cogunlukta oldugu dusunulunce kıtap okumayan bır toplum oldugumuzu ınkar etmek saçma olur

edit: incubus84 kitap okumayan bir toplum olduğumuzu kabullenmemek gibi bir düşüncen mi var?

zaten kitap okumaya zamanda bırakmıyolarki... misal benım babam 14 aydır 1 gun bıle ızın yapmadı... bide oturup kıtap okuyacak!..
bu durumdaıkı ınsanların cogunlukta oldugu dusunulunce kıtap okumayan bır toplum oldugumuzu ınkar etmek saçma olur

bu konuda katılmıyorum, kitap okumayı sevmiyor olabiliriz ama kitap okumaya zaman ayırmıyoruz.

benim babam 50sinden sonra Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim!i okumayı öğrendi. Şimdide osmanlıcaya heveslendi. Bence okumuyoruz keyiiften okumuyoruz zamandan sıkıntıdan değil....

İletisim organlarında bizim haber diyerekten izledigimiz haberlerin cok buyuk bi kısmı taraflı ve gudumlu olarak verilmektedir..Her acıdan bu boyle bugun iktidar partisinin tekelinde olan bi medya gucu var..Dogruyu veya yanlısı gormek ıcın bı yol bıle yok insanlar icin..

Eger gercekten efendım bunlar ateist adamlar dinlemem demezsek ki oyle bisey yok, biraz nelere parmak basıyorlar dikkat etmeye calısırsak cok haklı noktalar cıkarabiliriz..
Onu gectım komunist lafı adeta kufur olarak kullanılmakta =) Daha önceki bazı mesajlarım ıcersındede yazmıstım sanırım..
Baskalarıyla gercek anlamda esıt olmayan insanlara bagıs biciminde bi esitlik verilmesi guctur..Bu gostermelık esıtlıgın yararı yoktur..Mesela cahil bi insana sen benimle esitsin derseniz bu sadece lafta kalıcaktır.Asıl egemenlik insanın insan ustundeki egemenligi kalktıgında saglanabilir..
Pkk'da nasıl biseyde sosyalizmle kendini bi tutabiliyor aynı sekılde ateistlik..Pkk ve ateistligin sosyalizmle devamlı sekılde bagdastırılmaya calısması bana kasıtlı olaraktan yapılan ve sosyalizmi baltalamak icin yapılan calısmalar olarak gelıyor..Pkk bence daha cok kurt mıllıyetcılıgı yapmaktadır tabanda ne kadarda zıt kavramlar..
Dini duyguların kullanılması ise bi zarar olarak gorunmuyor sanırım..Sosyalizmin acaba dini duyguları on plana alıp ondan cıkar saglamadıgı icin ateistlikle bagdastırılması sacma degılmıdır?
Sonuca dogru gelicek olursak bisey hakkında tam karar vermek icin en azından bagımsız olarak bireysel olarak arastırma yoluna gidilmeli..Marx'ın kapitalinde cok karmasık olarak bunlar ele alınmıs olsada aslında isin ozu basıttır..Emek, somuru vs gibi 3-5 ana baslıkta toplamak bunu ozunde anlamak ıcın yeterlıdır belkıde..Aynı sekılde Ufuk Urasamı kalmıs bı tek sosyalızm =) Boyle kısısellestırmeleri sacma buluyorum..
Azda olsa arastırmak ve bazı uygun seyler bulmak guzeldır..Bu bi ulku ocagı olabılır yada yurtsever cephe altında calısmalar surdurenler dıyelım sadece bırınden duydugumuz seylere baglı kalmayarak her gorusu acık olursak belkı o zaman tam anlamıyla bıseye iyi yada kotu demek icin bi karara varabiliriz..Kisisel olarak tamamen bende ooo super bısey hadi sosyalist bi rejime gecelim diyemem eksı yonlerı tabi vardır bunun yanında insanların kisisel egolarının buyuk bi yer kapladıgı bi cagdayken bunu anlatmak ve uygulamak o derece zor olucaktır. Onun ıcın ne tam destek ne kostek dıyelım =)

Maddelerden daha cok bunlar tartısıldı konudada zaten..Maddelerdede esitlige,bagımsız bı ulkeye vurgu yapılmıs genel anlamda..Tkp bazı bu tarz partilere oranla daha iyi islere parmak basıyor ve uygulamara gidiyor onca kısıtlı imkanına ragmen iste bu azimleri cevrelercede destege donusuyor..

Konu basında maddeler uzerıne tartısın dememe ragmen tam zıttı yonde gelen yorumlar ve yeterı kadar tartısıldıgı icin bi kısır donguye donen konuyu kapatıyorum..İyi forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri