İletisim organlarında bizim haber diyerekten izledigimiz haberlerin cok buyuk bi kısmı taraflı ve gudumlu olarak verilmektedir..Her acıdan bu boyle bugun iktidar partisinin tekelinde olan bi medya gucu var..Dogruyu veya yanlısı gormek ıcın bı yol bıle yok insanlar icin..
Eger gercekten efendım bunlar ateist adamlar dinlemem demezsek ki oyle bisey yok, biraz nelere parmak basıyorlar dikkat etmeye calısırsak cok haklı noktalar cıkarabiliriz..
Onu gectım komunist lafı adeta kufur olarak kullanılmakta =) Daha önceki bazı mesajlarım ıcersındede yazmıstım sanırım..
Baskalarıyla gercek anlamda esıt olmayan insanlara bagıs biciminde bi esitlik verilmesi guctur..Bu gostermelık esıtlıgın yararı yoktur..Mesela cahil bi insana sen benimle esitsin derseniz bu sadece lafta kalıcaktır.Asıl egemenlik insanın insan ustundeki egemenligi kalktıgında saglanabilir..
Pkk'da nasıl biseyde sosyalizmle kendini bi tutabiliyor aynı sekılde ateistlik..Pkk ve ateistligin sosyalizmle devamlı sekılde bagdastırılmaya calısması bana kasıtlı olaraktan yapılan ve sosyalizmi baltalamak icin yapılan calısmalar olarak gelıyor..Pkk bence daha cok kurt mıllıyetcılıgı yapmaktadır tabanda ne kadarda zıt kavramlar..
Dini duyguların kullanılması ise bi zarar olarak gorunmuyor sanırım..Sosyalizmin acaba dini duyguları on plana alıp ondan cıkar saglamadıgı icin ateistlikle bagdastırılması sacma degılmıdır?
Sonuca dogru gelicek olursak bisey hakkında tam karar vermek icin en azından bagımsız olarak bireysel olarak arastırma yoluna gidilmeli..Marx'ın kapitalinde cok karmasık olarak bunlar ele alınmıs olsada aslında isin ozu basıttır..Emek, somuru vs gibi 3-5 ana baslıkta toplamak bunu ozunde anlamak ıcın yeterlıdır belkıde..Aynı sekılde Ufuk Urasamı kalmıs bı tek sosyalızm =) Boyle kısısellestırmeleri sacma buluyorum..
Azda olsa arastırmak ve bazı uygun seyler bulmak guzeldır..Bu bi ulku ocagı olabılır yada yurtsever cephe altında calısmalar surdurenler dıyelım sadece bırınden duydugumuz seylere baglı kalmayarak her gorusu acık olursak belkı o zaman tam anlamıyla bıseye iyi yada kotu demek icin bi karara varabiliriz..Kisisel olarak tamamen bende ooo super bısey hadi sosyalist bi rejime gecelim diyemem eksı yonlerı tabi vardır bunun yanında insanların kisisel egolarının buyuk bi yer kapladıgı bi cagdayken bunu anlatmak ve uygulamak o derece zor olucaktır. Onun ıcın ne tam destek ne kostek dıyelım =)
Maddelerden daha cok bunlar tartısıldı konudada zaten..Maddelerdede esitlige,bagımsız bı ulkeye vurgu yapılmıs genel anlamda..Tkp bazı bu tarz partilere oranla daha iyi islere parmak basıyor ve uygulamara gidiyor onca kısıtlı imkanına ragmen iste bu azimleri cevrelercede destege donusuyor..
Konu basında maddeler uzerıne tartısın dememe ragmen tam zıttı yonde gelen yorumlar ve yeterı kadar tartısıldıgı icin bi kısır donguye donen konuyu kapatıyorum..İyi forumlar..