Anayasayı okudum, bir kaç maddesi dışında gayet güzel, ama bu anayasayla sizleri iktidara getirmezler daha doğrusu getirtmezler.
Bu sosyalistler aslında iyi adamlarda bazı uç fikirleri halka itici geliyor. En azından halkın anlayacağı dili kullansalar söylemlerini yumuşatsalar daha iyi olmazmıydı?
Herkes eşit olmak ister, zengin ile yoksul arasında uçurum olmasını hiçbir yoksul istemez (zenginler arada fark olmasını isterler

)
Ama dine bakışlarını ele alırsak bunun için halkımız hazır değil, çünkü bizim halkımız muhafazakar bir halktır. En hassas bölgesine tazyik yaparsan karşı tepkiyle karşılaşırsın.
Yine halklar söylemide şu zamanda doğru değil, yine halkımız milliyetçi muhafazakar bir yapıya sahip olduğu için siz bu görüşleri en azından yumuşatmadığınız taktirde asla halkın gözünde prim yapamazsınız.
Ekonomik ve idari yapılanmayla ilgili söyleyecek pek fazla birşey yok çoğu olumlu maddelerden oluşuyor.
Birde kendini vatansever sananlar bilmediğiniz birşey için nasıl karşı çıkıyorsunuz, adamlar ne vaadediyor okumadan bakmadan yargılamayın. Herkes eşit olacak diyor bu mu rahatsız ediyor. Tamam din ve halka bakışları itici gelebilir. Onlarda bir şekilde halledilir.
Vatanı satanlara çuval çuval oy veriliyor. Kimse gocunmuyor, sağın her türlüsünü denedik olmadı, ya bu adamlar ne diyor birde onları dinleyelim deneyelim diyeniniz olmadı. Zaten satılacağı kadar satılmış bu adamlar gelse neyi satacaklar, ne kaldı geriye.
Haa unutmayın Önderimiz Atatürk kalkınma hamlesini Sovyetler Birliğinden gelen uzmanlarla birlikte yaptı.
Atatürk döneminde inşa edilen çiftlikler, halkevleri, şeker fabrikaları, iş bankası, sanayi fabrikalarının proje ve yapımında Sovyet uzmanları tarafından yapıldı.
Kalkınma planları, yarı sosyalist ekonomi yine Sovyet desteğiyle Atatürk zamanında yapıldı. Cumhuriyet tarihinin hızlı gelişen ekonomi dönemi Atatürk zamanında yapıldı. Hangi tarihe kadar devam etti. Çok partili dönemde seçilen DP dönemine kadar devam etti. O döneme kadar TL dolar karşısında değerliydi. 1940'lı yıllarda kendi uçağımızı yapmak üzereydik.
DP iktidarı Sovyet desteğini bir kenara itti, Amerkaya yanaşmaya başladı. Ve Marshall Planı ile adım adım Küçük Amerika olma yoluna, adım adım Amerikanın 51. Eyaleti olma yoluna gittik. Ordumuz Amerikanın paralı askeri durumuna getirildi.
Sanayimizin gelişmesi engellendi. Amerika bize siz üretmeyin biz size veririz diyerek hatta bazen hibe ederek bizi tüketim toplumu haline getirdi.
İşte bunlar ve sayamayacağımız bir sürü olay hep sağcı hükümetler zamanında oldu ve hala halkımızın gözü açılmadı. İnadına sağa oy veriyorlar.