Türkiye "Kürdistan bölgesi"ni tanıdı mı?

l3adl3oy

New member
Reaction score
0
Türkiye "Kürdistan bölgesi"ni tanıdı mı?
Barzani, Fransa’dan Kuzey Irak’a dönüşünde Türkiye ziyaretinin şok ayrıntılarını anlattı.

Barzani, “Türkiye’nin siyasetinde ciddi değişimler var. Eskiden ne Kürdistan’ın ismini, ne de Kürdistan bölgesini tanıyorlardı. Ziyaretim için davet Kürdistan Bölge Başkanı ismiyle gönderilmişti. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmemde Erdoğan, Kürtçe olarak bana ‘Be xerbin (Hayırlı olsun)’ dedi.”

Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani, Haziran başında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında PKK’nın “ateskeşi” bozup, saldırılarına başlamasına dikkat çekerek, “Türkiye de buna karşı bombardıman başlattı. Ben Türkiye’deyken böyle bir şeyin olmasını beklemiyordum” dedi. Barzani, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyaretten duyduğu memnuniyeti kendisine Kürtçe “Be Xerbin (Hayırlı olsun)” diyerek ifade ettiğini de söyledi. Barzani, Türkiye ziyaretinin ayrıntılarını, Fransa’dan Kuzey Irak’a dönüşünde anlattı. Irak Kürdistan Demokratik Partisi’ne (IKDP) yakınlığı ile bilinen Peyamner ajansında yer alan bilgilere göre Barzani şunları söyledi:

Biz şiddete karşıyız

Türkiye’de farklı, yeni, geniş anlamda bir siyasi açılım havası var. Umut ediyorum ki başlayan barış süreci ortadan kalkmasın ve açılım sona ermesin. Biz şiddete karşıyız ve şiddetle de bir şey elde edilmez. Türkiye’ye davet edilmem ve ziyaretim bazı değişimleri beraber getirdi. Bu ilişkilerin gelişmesi için olumlu. İlişkilerin gelişmesi için hazırız.

Kürdistan’ı tanımazlardı

Türkiye’nin siyasetinde ciddi değişimler var. Eskiden ne Kürdistan’ın ismini ne de Kürdistan Bölgesini tanıyorlardı. Ziyaretim için davet Kürdistan Bölge Başkanı ismiyle gönderilmişti. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmemde Erdoğan Kürtçe olarak bana “Be Xerbin (Hayırlı olsun)” dedi.

Bombardımanı kınıyoruz

Maalesef ben Türkiye’deyken PKK ateşkesi sonlandırdığını ve savaşı başlatacağını ilan etti. PKK operasyonlarını, Türkiye de buna karşı sınırlarımızda bombardımanı başlattı. Bu hiç hoş olmayan bir durum. Gerçekten ben Türkiye’deyken böyle bir şeyin olmasını beklemiyordum. Çok sert bir dille Kürdistan Bölgesi sınırlarının bombalanmasını kınadık ve kınıyoruz.

Bazı tarafları kınıyoruz

Bazı tarafların (PKK’yı kastediyor) yaptığı bu operasyonları kınıyoruz. Yaptıkları bu işler Türkiye ve İran’ın, Kürdistan Bölgesi sınır mıntıkalarını bombalamasına bahane teşkil ediyor. Hiç bir şekilde Türkiye ve İran’ın Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalamaları için yeşil ışık yakmadık. Bu yönde yayınlanan haberler gerçekçi olmaktan uzaktır.

kaynak

Akpni terörle mücadele anlayışı işte. Durmak yok yola devam......!!!!!!!

abdullah gul gecmiste kuzey irak icin kurdistan demisti... ve anayasalarinda var diyede kendini savunmustu.. cumhur baskani sifatinda olan bir insan tanidiysa ki abdullah gul ve tayyip kankalardir.. tabikide akp de tanimistir.. gizli planlar icerisindedir.. zaten kurtceyi dil olarak gormelerinin sebebide bu... eyaletlere ayirma dusunceside burdan geliyordu.. sinirlarin cekilmesi dusunceside burdan geliyor

unutmadan soyleyeyim.. TURKITE CUMHURIYETININ dili TURKCE ve sehirlerimizde kendi dilimizin isimleri olmasi gerekirken akp nin cikardigi yasa ile dogu ve guney dogudaki heryere kurtce isimler verilmektedir bunun baslica sebebi orlari kurdistan olarak vermeleridir...dunyanin hangi ulkesinde kendi dili haricinde bir isim verilmistir sehirlere goren duyan varsa soylesin.... akp kurdistani tanidigi icin , topraklari vermeye hazir oldugu icin dogu ve guney dogu illerine kurtce isimler verilmesi icin kanun cikarmistir

Bu mudur açıLım ?? bu mudur miLLiyetci düşünce ??

Ayağında çarık oLmadan kurtuLuş savaşında savaşan dedeLerimizden UTANIN

Ülkeyi ayakta tutabıLmek ıcın gögsünü siper etmiş hasta adam deniLen üLkeyi ayağa kaLdıran MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ten UTANIN

30 Bin'den fazLa şehit annesi babasından UTANIN { ŞehitLerden utanın demicem onLar şehit degıL keLLe cünkü.. anLadınız sız onu.. ;) }

Yeter artık artık yeter..AsLında pardon yetmez..Ülkenın tüm değerLerini sattıgınız yetmedıgi gibi bide bu şerefsizLeri tanıyorsunuz..Verin doğuyu kurtuLun..

Türk haLkı saLak değiLdir eLbet birgün veriLen şehitLerin eLbet birgün abduLhamıd gibi üLkeyi harıtada o bu uLkeyLe payLaşmaya çaLışıp kendı haLkını satanLara hesap sorar.. !!

Haydi beyLer üLke eLden gidiyor oyLar ampuLcuLere.. ;)

bütün üst düzey devlet yetkilileri barzaniye ırak bölgesel kürt lideri diye hitap ediyor,özel olarak görüşüyorlar,devlet töreniyle karşılanıyorlar..daha nasıl tanısınlar.

Onlar tanısında halk tanıyor mu ? Bu topraklar bizim kendini kürt diye tanıtıp bölücülük yapanların deil tanımıyorum gitsinler ekvatorda yaşasınlar..

1.si Başbakan zaten TRT 6 da da Kürtçe konuşmuştu.Bu yeni birşey değil.
2.si adam gerçekten barışı istiyor ne apılması gerekiyorsa gece gündüz çalışıp başarıyor.
Kürdistan zaten var olmayan birşey değil ki ama bizim ülkemizle alaksı yok.Bizim sınırımız belli Türkiye bunu Kürdistan diye adlandıranların ima edenlerin kafasında büyük bir sorun vardır.

Yan biz Türkiyeyiz her insan vardır bizim içimizde bırak Erdoğan Abdullah Gül'üde alayı gelse vız gelir tırıs gider.Bimem ülke elden gidiyor TSK yıpranıyor. ya bırakın bunları.
Bizim Fatiglerimiz Mehmetlerimiz Atatürklerimiz Abdulhamid AbdulMecid Kanunilerimiz bitmez.
Türkler sakal gibidir kessen daha gür çıkar.

Ülke elden gidiyor naraları satılıyor naraları yüzyıllardır sürüyor.bu büyük mucizedir ki herkes durmadan koro halinde bu şarkıyı söylüyor.
TSK yıpranıyormuş çelikten bir dağa rüzgar hortum tayfun hiçbirşey yaramaz.İstedikleri kadar denetlesinler içeri atsınlar araştırsınlar ki herkesin gönlü rahat olsun.
Adamın nlarca yaptığı iş var onlara gelince biz yokuz.
Adam Türklükten nefret ediyor Atatürk'ten nefret ediyor diyorlar ama yaptıkları öye demiyor zaten bu yalanları kim nerde uyduruyor meçhul.
Kısaca adamın tipini dindarlığını beğenmiyoruz demiyorlar.Ama bak ABD yanlısı kölesi diyenler ABD onlardan daha delikanlı niye almıyorlar bizi çünkü Erdoğan gelirse İslam yerleşir oraya ve herkes iyi bilirki İslam ağır gelir oraya hristiyanlık barınamaz.
Birçok yazı görüyorum Erdoğan'a gelince millet aç ama diğer konulardaaç yok Kürt sorunu yok.
Erdoğan oldumu kıyamet kapda ama diğerlerine karşı güllük güistanlık poitikası uygulanıyor.
Erdoğan laikliği zedliyormuş ulan laiklik ndir Din ve Mezhep özgürlüğüdür bunu Devlet işlerinden ayrı tutmaktır yani seçme özgürlüğü.Eee bu dinde de var zaten.Şimdi geçen gördüm adamlar o kadar sahtekar ki birden İncil Tevrat Kur'an dan ayet almışlar ve müslüman böyle yapmaz şöyle yapmaz hee demekki yerine göre değişiyor bunlar.
Siz siz olun birilerinin kışkırtmalarına ooyunlarına gelmeyin tarafsız değil taraflı olun ama iyi tarafta olun...

adam ATATURK u sevdigi icin anitkabire gittiginde kendisi yazmamisti seref defterine yardimcisi yazmisti... gozum rahatsiz diye torenlere katilmamis ama akabinde bursadaki supermarket acilisina kosa kosa gitmisti... sevdigi icin ATATURK un sozleriyle alay etmisti ATATURK le alay etmisti.. youtubede hala yayinlaniyor o goruntuler... vs vs.. daha niceleri sayilir.. ama nezaman kapatma tehlikesiyle karsi karsiya kaldi ozaman bir u donusu goruldu

Barzani, “Türkiye’nin siyasetinde ciddi değişimler var. Eskiden ne Kürdistan’ın ismini, ne de Kürdistan bölgesini tanıyorlardı. Ziyaretim için davet Kürdistan Bölge Başkanı ismiyle gönderilmişti. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmemde Erdoğan, Kürtçe olarak bana ‘Be xerbin (Hayırlı olsun)’ dedi.”

daha geçen gün pkkdan elemanlar aleviler pkkyı da ele geçirdi derken bu it soylarına inanan vatan hainidir , aşağılıktır , şerefsizdir demekten kendini alıkoymayanlar , bugün gelmişler de işte akp budur diyorlar =)

hangi sözünüze inanalım , buna mı ötekine mi ???
önce tarafınız bi belli olsun o zaman konuşalım bu konuları .

Bu ülke ne bölünür nede birşey olur boşuna ortalığı bulandırmayın.

Bu salak söylentiyi çıkartanlarında bu PKK lılardan hiçbi farkı yok.

Bu ülkenin her avuç toprağı kanla sulanmıştır ve sulanmayada devam edecektir.

İlla bi kürt devleti istiyolarsa gitsinler kuzey ırakta kursunlar daha rahat kafalarına bomba yağdırırız.

daha geçen gün pkkdan elemanlar aleviler pkkyı da ele geçirdi derken bu it soylarına inanan vatan hainidir , aşağılıktır , şerefsizdir demekten kendini alıkoymayanlar , bugün gelmişler de işte akp budur diyorlar =)

hangi sözünüze inanalım , buna mı ötekine mi ???
önce tarafınız bi belli olsun o zaman konuşalım bu konuları .

acaba bi düşün bakalım ?

cumhurbaşkanının,hükümetin ne dediği,onların sözleri mi daha önemlidir ülke,millet için yoksa muhalefetinmi ?

millet ilk önce cumhurbaşkanı,hükümet ne demiş ona bakar,sonra muhalefet e bakar.

sende kabul ediyosun hükümetin hatasını ama kabul ettiğini çaktırmayıp yine sataşıyorsun.

işte sizin gerçek yüzünüz.

siz bu kadar kör,bu kadar körü körüne bağlı olduktan sonra sizi kurucunuz abd bile ayıramaz =)

hükümetin sözleri bir olsun,kıvırtmasın sonra benim için muhalefet gelir.onların sözleri gelir.

sonuçta muhalefet yönetmiyor bu ülkeyi.

bizim tarafımızdan ziyade hükümetin tarafı bellimi acaba ?

aslında belli bizde uyandırmaya çalışyoruz ama hükümet öyle bi kıvırtıyo ki siz :drool: böle oluyonuz direk.gözler oraya kayıyo.hükümet yine yandaşlarını hemen topluyo.

şimdiki hükümet kıvırta kıvırta ülkeyi yönetiyor.kıvırtmayan,içi dışı bir bi hükümet istiyor türk halkı.tek istediği bu.iyi yada kötü yönetir o ayrı.ama bu hükümetin kötü yönetmekle alakası bile olamaz...

bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez.onlar oyuncakları ile oynasınlar dursunlar.birde bunun gerçek hayatı var.işte orada bu işleri beceremezler.

abdullah gul gecmiste kuzey irak icin kurdistan demisti... ve anayasalarinda var diyede kendini savunmustu.. cumhur baskani sifatinda olan bir insan tanidiysa ki abdullah gul ve tayyip kankalardir.. tabikide akp de tanimistir.. gizli planlar icerisindedir.. zaten kurtceyi dil olarak gormelerinin sebebide bu... eyaletlere ayirma dusunceside burdan geliyordu.. sinirlarin cekilmesi dusunceside burdan geliyor

unutmadan soyleyeyim.. TURKITE CUMHURIYETININ dili TURKCE ve sehirlerimizde kendi dilimizin isimleri olmasi gerekirken akp nin cikardigi yasa ile dogu ve guney dogudaki heryere kurtce isimler verilmektedir bunun baslica sebebi orlari kurdistan olarak vermeleridir...dunyanin hangi ulkesinde kendi dili haricinde bir isim verilmistir sehirlere goren duyan varsa soylesin.... akp kurdistani tanidigi icin , topraklari vermeye hazir oldugu icin dogu ve guney dogu illerine kurtce isimler verilmesi icin kanun cikarmistir

Mehmet Ali Birand ve O nun gibi bazı gazeteciler dedirtmeye çalışmışlar fakat demeyince 'malum yer' diye geçiştirince Birand ve Malum gazeteciler dedi diye haber yaptılar ne var ki gene Milliyet gazetecilerinden bir tanesi çok uğraştık ama dedirtemedik diye açıklama yaptı ...

Türkçe konusuna gelirsek TRABZON Türkçe midir ya da BARTIN , KASTAMONU daha da uzar bu böyle , bence insanlar yaşadıkları yere kendilerini yansıtan isimler verebilmeli tabi terörist vs ismi olmadığı müddetçe...
yazımı da Türkçe ye uymalı mesela , WAN değil VAN olmalı ...

Irak'ta ne bok yerlerse yesinler. Orayı ne bölgesi tayin ederlerse etsinler. Fakat Türkiye'nin sınırları içinde tek bir taşını kürdistan bölgesi diye ayıran her kim olursa olsun vatan hainidir. Bunu yapan başbakan da olsa , cumhurbaşkanı da olsa kim olursa olsun vatan hainidir ve bu saatten sonra yapılacak tek şey de TSK'nın duruma müdahale etmesi olacaktır.

acaba bi düşün bakalım ?

cumhurbaşkanının,hükümetin ne dediği,onların sözleri mi daha önemlidir ülke,millet için yoksa muhalefetinmi ?

millet ilk önce cumhurbaşkanı,hükümet ne demiş ona bakar,sonra muhalefet e bakar.

sende kabul ediyosun hükümetin hatasını ama kabul ettiğini çaktırmayıp yine sataşıyorsun.

işte sizin gerçek yüzünüz.

siz bu kadar kör,bu kadar körü körüne bağlı olduktan sonra sizi kurucunuz abd bile ayıramaz =)

hükümetin sözleri bir olsun,kıvırtmasın sonra benim için muhalefet gelir.onların sözleri gelir.

sonuçta muhalefet yönetmiyor bu ülkeyi.

bizim tarafımızdan ziyade hükümetin tarafı bellimi acaba ?

aslında belli bizde uyandırmaya çalışyoruz ama hükümet öyle bi kıvırtıyo ki siz :drool: böle oluyonuz direk.gözler oraya kayıyo.hükümet yine yandaşlarını hemen topluyo.

şimdiki hükümet kıvırta kıvırta ülkeyi yönetiyor.kıvırtmayan,içi dışı bir bi hükümet istiyor türk halkı.tek istediği bu.iyi yada kötü yönetir o ayrı.ama bu hükümetin kötü yönetmekle alakası bile olamaz...

kıvırtmakta üstüne olmayan şey ,şu yazdığın düşüncelerdir ve destekçileridir önce bunu söylemek boynumun borcu .

2.si benim lafımın gittikleri belliydi neden gocundun ki =)

hükümetin tarafı her daim belliydi , halkın yanıydı .

öyle olmasa bu kadar oya makarna mı dayanır güzel kardeşim , kömür mü dayanır ? boşa kasmayın o kadar çobanda yok bu ülkede . 3-5 sene lise okuduk diye her chpye oy veren kimseler , eğitimli kesim sayarken kendini gerisi cahil-cühela takımı öyle mi ...

ne ben kurdum akpyi ne de abd kurdu , hatta siz -biz tartışmasına bile girmem sadece doğru olanı savunurum . yanlışlar mutlak vardır , herşeyiyle doğru olanı getir , peygamber diyeyim . Son peygamber de gittiğine göre yapacak bişey yok :goz:

halk daha iyisini seçene kadar en iyisi bu , sindirmesi zor ama ilacı var , nerde mi ;sandıkta =)

körü körü olayına gelecek olursak ;
sizinkiler(!) koyun gibi biat eder mi , sürü psikolojisine kapılır mı bilmem ancak ben de öyle bi sorun yok . körü körüne refleks muhalif olup ve ardından şu sözü söylemek herhalde bir ironi olsa gerek .

bahsedilen haberde çekilen bir fotoğraf vardı , bi yanda Davutoğlu diğer yanda ise barzo . ve arkada sadece Türk bayrağı vardı . bundan neden kimse bahsetmiyor ?

amaç sulandırmak olmayanı var göstermek 3-5 fikirsiniz aklını çelmek , 3-5 tilkinin ekmeğine yağ sürmek ( sözüm hh'den dışarı )

başlık bile ''mı '' ile bitiyor , yani kesinlik yok ama olsun ne koparsak kar :goz:

edit : uğur dündar ruhuna da hayran kaldım , gerçek yüzümüzü gözler önüne serdin ya , bittik biz :( vah vah ...
3 kelime yazıp , herşeyi ortaya döken bi sen vardın ya zaten bu dünyada =)
öyle olsa neye hacet bu kadar dökümaaaaan , bu kadar yazııııı , bu kadar düşünceeeee ....

kıvırtmakta üstüne olmayan şey ,şu yazdığın düşüncelerdir ve destekçileridir önce bunu söylemek boynumun borcu .

2.si benim lafımın gittikleri belliydi neden gocundun ki =)

hükümetin tarafı her daim belliydi , halkın yanıydı .

öyle olmasa bu kadar oya makarna mı dayanır güzel kardeşim , kömür mü dayanır ? boşa kasmayın o kadar çobanda yok bu ülkede . 3-5 sene lise okuduk diye her chpye oy veren kimseler , eğitimli kesim sayarken kendini gerisi cahil-cühela takımı öyle mi ...

ne ben kurdum akpyi ne de abd kurdu , hatta siz -biz tartışmasına bile girmem sadece doğru olanı savunurum . yanlışlar mutlak vardır , herşeyiyle doğru olanı getir , peygamber diyeyim . Son peygamber de gittiğine göre yapacak bişey yok :goz:

halk daha iyisini seçene kadar en iyisi bu , sindirmesi zor ama ilacı var , nerde mi ;sandıkta =)

körü körü olayına gelecek olursak ;
sizinkiler(!) koyun gibi biat eder mi , sürü psikolojisine kapılır mı bilmem ancak ben de öyle bi sorun yok . körü körüne refleks muhalif olup ve ardından şu sözü söylemek herhalde bir ironi olsa gerek .

bahsedilen haberde çekilen bir fotoğraf vardı , bi yanda Davutoğlu diğer yanda ise barzo . ve arkada sadece Türk bayrağı vardı . bundan neden kimse bahsetmiyor ?

amaç sulandırmak olmayanı var göstermek 3-5 fikirsiniz aklını çelmek , 3-5 tilkinin ekmeğine yağ sürmek ( sözüm hh'den dışarı )

başlık bile ''mı '' ile bitiyor , yani kesinlik yok ama olsun ne koparsak kar :goz:

edit : uğur dündar ruhuna da hayran kaldım , gerçek yüzümüzü gözler önüne serdin ya , bittik biz :( vah vah ...
3 kelime yazıp , herşeyi ortaya döken bi sen vardın ya zaten bu dünyada =)
öyle olsa neye hacet bu kadar dökümaaaaan , bu kadar yazııııı , bu kadar düşünceeeee ....

haha ben mi kıvırtıyomuşum =) kıvırtsam bile sizden ve hükümetden daha ii kıvırtamam =)

benim düşüncem aynıdır,fikrim aynıdır,sabittir,vatan için millet için ülke için düşüncem eskiden ne ise şimdide o dur.hep de öle olacaktır.

gocunduğumdan değil siz hep muhalefetin ne dediğine bakıyosunuz.sizin için hükümetin ne dediği önemli değildir çünkü onlar hep doğru söyler,yalan söylemez.neyse o durlar =)

yavaşşşşş,yerler yaş =D

hükümetin yanı halkın yanımıydı =)tabi canım halkın yanı olduğundan demokratik açılım gibi saçma sapan şeyle türk halkı ile kürt halkını birbirine düşürdü.halkın yanıymış akp olsa olsa obamanın yanında olur =D

akp nin vatandaşları zerre kadar umursadığı yok.umursamış gibi yapar.oyununu oynar yine =D

hükümet anca abd deki halkı umursar.abd askerlerini umursar tıpkı üstüne vazife olmayan şu lafta olduğu gibi başbakanın müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiği ve bu yüzden sevinç duydukları gibi =D

bak yine chp demişsin.arkadşım banane chp den allah allah =D

ben chp li değilim ki hayret bişeysiniz ya =D

ben kimseye cahil demedim ki =D nerenden uyduruyosun bunu anlamadım =D

abd getirmedi ha =D hahaha.artık gülüp geçiyorum size.

nedense bu hükümet geldiğinde yapılan şeyler abd nin daha önceki politikalarına nedense çok benziyo.nedense abd nin diğer devletlerde darbe lerle yada bitakım olaylarla iktidarı devirip yeni hükümet getirdğinde yapılan şeyler,bu hükümet zamanında yapılanlarla NEDENSE aynı =D

aranızda o kadar körü körüne bağlananlar var ki senin öyle biri olmadığını nerden bilicem =D

evet ilacı sandıkta tabi sandıkta binbir pislik yapılmazsa dediğin doğru =D

şimdi ne alaka barzani ile davutoğlu meselesi ? sende akp de savunacak bi taraf olmadığından konuyu savunabileceğin başka konulara çekme çabasındasın..bu da akp psikolojisidir =D ilacı da var =D.abd nin eskiden diğer devletlere yaptıklarını öğrendiğinde ve şimdi ki hükümet ike kıyasladığında hastalığın geçicektir korkma =D

ergenekon diye yırttınız bi yerlerinizi ne çıktı FOSSSSSSS =D

birde utanmadan ulu destanımızın ismini sözde çetelerin ismine verdiniz.

yazıklar olsun be.

AKP”nin Türk siyaset tarihindeki bazı ilklerini hatırlatmakta yarar görüyorum:

*1- İlk defa bir Başbakan “Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz.” dedi
*2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı.
*3- İlk defa carî açık verilirken döviz kuru arttı.
*4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura “İMF”yi ikna edin ” dedi.
*5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı.
*6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
*7- İlk kez Yunan Kilise Bankası Türkiye” de banka satın aldı.
*8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
*9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi.
*10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa”nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
*11- İlk defa bir Başbakan “Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya!” dedi.
*12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
*13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
*14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan ” Üstün Cesaret(!) Ödülü” aldı.
*15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
*16- İlk defa bir Başbakan “Bir dönem dini kullandık ” dedi.
*17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara elli yıllık imtiyaz
verildi.
*18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanı ndı.
*19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
*20- İlk defa tezkere reddedilmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
*21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP”un eş başkanı oldu.
*22- İlk defa bir Başbakan, Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
*23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800
milyon dolar kaynak aktarıldı.
*24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi; ama sonra Mercedes”e razı oldu.
*25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.

*26- İlk defa bir Başbakan Türkiye”yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
*27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
*28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere “Gözünü toprak doyursun.” dedi.
*29- İlk defa kapkaç diye bir sektör ortaya çıktı.
*30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
*31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
*32- İlk defa bir Başbakan “Borç yiğidin kamçısıdır.” diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
*33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi.
*34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
*35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için “Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin.” dedi.
*36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı.
*37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
*38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti”nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü…
*39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE ” ANANIDA AL GİT!” DEDİ.
*40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİT ZİYARETTİNDE “ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR.” DEDİ
*41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE “GEMİCİK” DEDİ.
*42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN, “GAZETEL ERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN.” DEDİ.
*43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
*44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
*45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU.
*46- İLK DEFA ATA”MI ANLIYORUM.
Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizdeki her şeyi özelleştirmiş olacak.
İşbu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?
*- Türk Telekom, Arap”ın.
*- Telsim İngiliz”in.
*- Kuşadası Limanı İsraillinin.
*- İzmir Limanı Hong Konglunun.
*- Araç muayene işi Alman”ın.
*- Başak Sigorta Fransız” ın.
*- Adabank Ku veytli” nin.
*- İETT Garajı Dubaili” nin.
*- Avea Lübnanlı” nın.
*- Petkim? Ermeni” nin. ( Kazak”a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni…)
*- Rakı, Amerikalı” nın.
*- Finansbank Yunan”ın.
*- Oyakbank Hollandalının.
*- Denizbank Belçikalının.
*- Türkiye Finans Kuveytlinin.
*- TEB Fransız”ın.
*- Cbank İsraillinin.
*- MNG Bank Lübnanlının.
*- Alternatif Bank Yunan”ın.
*- Dışbank Hollandalının.
*- Şekerbank Kazak”ın.
*- Yapı Kredi”nin yarısı İtalyan”ın.
*- Turkcell”in yarısı Finli”nin Rus”un.
*- Beymen”in yarısı Amerikalının.
*- Enerjisa” nın yarısı Avusturyalının.
*- Garanti” nin yarısı Amerikalının.
*- Eczacıbaşı İlaç, Çek”in.
*- İzocam, Fransız”ın.
*- TGRT (Fox) Amerikalı”nın.
*- Demirdöküm Alman”ın.
*- Döktaş Fransız”ın.
*- Süper FM Kanadalı”nın.
Hepsi TÜRK”tü, bir zamanlar tabi. Sadece 5,5 yıl önce.(Yani AKP hükûmetinden önce.)
Önemli! Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı BOR madeniyle çalıştıracak patentli altı yüz proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde yetmişinine sahip.

*AYDIN İNSAN; ARAŞTIRIR, YARGILAR VE SONUCA VARIR.
CAHİL, YOBAZ İNSAN; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR.
YA BİR YOL BUL YA BİR YOL YAP YA DA YOLUMUZDAN ÇEKİL!

1.si Başbakan zaten TRT 6 da da Kürtçe konuşmuştu.Bu yeni birşey değil.
2.si adam gerçekten barışı istiyor ne apılması gerekiyorsa gece gündüz çalışıp başarıyor.
Kürdistan zaten var olmayan birşey değil ki ama bizim ülkemizle alaksı yok.Bizim sınırımız belli Türkiye bunu Kürdistan diye adlandıranların ima edenlerin kafasında büyük bir sorun vardır.

Yan biz Türkiyeyiz her insan vardır bizim içimizde bırak Erdoğan Abdullah Gül'üde alayı gelse vız gelir tırıs gider.Bimem ülke elden gidiyor TSK yıpranıyor. ya bırakın bunları.
Bizim Fatiglerimiz Mehmetlerimiz Atatürklerimiz Abdulhamid AbdulMecid Kanunilerimiz bitmez.
Türkler sakal gibidir kessen daha gür çıkar.

Ülke elden gidiyor naraları satılıyor naraları yüzyıllardır sürüyor.bu büyük mucizedir ki herkes durmadan koro halinde bu şarkıyı söylüyor.
TSK yıpranıyormuş çelikten bir dağa rüzgar hortum tayfun hiçbirşey yaramaz.İstedikleri kadar denetlesinler içeri atsınlar araştırsınlar ki herkesin gönlü rahat olsun.
Adamın nlarca yaptığı iş var onlara gelince biz yokuz.
Adam Türklükten nefret ediyor Atatürk'ten nefret ediyor diyorlar ama yaptıkları öye demiyor zaten bu yalanları kim nerde uyduruyor meçhul.
Kısaca adamın tipini dindarlığını beğenmiyoruz demiyorlar.Ama bak ABD yanlısı kölesi diyenler ABD onlardan daha delikanlı niye almıyorlar bizi çünkü Erdoğan gelirse İslam yerleşir oraya ve herkes iyi bilirki İslam ağır gelir oraya hristiyanlık barınamaz.
Birçok yazı görüyorum Erdoğan'a gelince millet aç ama diğer konulardaaç yok Kürt sorunu yok.
Erdoğan oldumu kıyamet kapda ama diğerlerine karşı güllük güistanlık poitikası uygulanıyor.
Erdoğan laikliği zedliyormuş ulan laiklik ndir Din ve Mezhep özgürlüğüdür bunu Devlet işlerinden ayrı tutmaktır yani seçme özgürlüğü.Eee bu dinde de var zaten.Şimdi geçen gördüm adamlar o kadar sahtekar ki birden İncil Tevrat Kur'an dan ayet almışlar ve müslüman böyle yapmaz şöyle yapmaz hee demekki yerine göre değişiyor bunlar.
Siz siz olun birilerinin kışkırtmalarına ooyunlarına gelmeyin tarafsız değil taraflı olun ama iyi tarafta olun...

Anladık AKP lisinde.
Bir lafında tek birinde mantık olsun....

1. TRT 6 da kürtçe konuşmuştu yeni bir şey değil.

Düşünemiyormusun?

Neden Lazca konuşmuyor.
Yada neden gürcüce, değil,özbekçe değil, türkmence değil?

Kürtçe ?

Boşuna mı demiş;
Ben onlara bir alfabe verdiğim gün neler olacağını görürsünüz.

2. Kürdistan zaten var adam barışı istiyor.

Sen tanıdın yani bir kürt devletini.
Aferim süpersin sınırları neresi bir açıklarmısın.
Senin boşbakanının eş başkanı olduğunu söylediği porje içindeki sınırlar Türkiye sınırlarınıda kapsıyor.

" Yan biz Türkiyeyiz her insan vardır bizim içimizde bırak Erdoğan Abdullah Gül'üde alayı gelse vız gelir tırıs gider.Bimem ülke elden gidiyor TSK yıpranıyor. ya bırakın bunları.
Türkler sakal gibidir kessen daha gür çıkar."

Hah işte bu b*ktan zihniyet ağzımıza sıçtı.
Senin gibi osmanlıdada düşünüyorlardı.
Şimdi götümüzdeki donu bile bu zihniyeti kıran insanlara borçluyuz.
Bunun farkında mısın?

TSK ya olan güven her gün azalıyor.
Yargıya olan güven her gün azalıyor.
Bütün anketler bunu söylüyor.

Bana bir şey olmaz diyenlerin sonu her daim yok olmaktır.

Adam dindar diyorsunda, sen birinin dinini nereden biliyorsun?

"Onlara söyle, iman ettik demesinler. Lakin islam olduk desinler. Henüz kalplerinde iman yoktur." Bu ayetten anlıyoruz ki peygamber dahi bilmiyor, yalnızca Allah biliyor.

Tarafsız değil taraflı olun nasıl saçma bir mantık.

Sürekli suçlu ile beraber olan insan suçu normal karşılar.
Bunu bilmeyende böyle konuşur işte.
İyi tarafta olmak ne demek.
İyiyi ne belirliyor.
Onu bir anlat hele..

Herkesin aynı şeyi söylemesi mücize oluyor buna inanabiliyorsun ama herkesin söylediğinde doğruluk payı olduğuna inanmıyorsun?
Allah ıslah etsin.

daha neyini savunuyorlar bu akp nin anlamış değilim

Şimdi başbakanın da takunyacı ve yardıkçalarınında ......düz gidicem sonra gene bi10 gün ban yiyicem
o yüzden daha fazla sinirlenmeden çıkıyorum bu siteden

Geri