Türkiye Federal Cumhuriyeti

Shawn Michaels

New member
Reaction score
0
Şimdi de Eyalet: 2023’e kadar bekleyecek miyiz?

yazir74117b500.jpg

Prof. Dr. ÜMİT ÖZDAĞ

Büyükşehir yasasının Türkiye’yi idari federasyona ve parçalanmaya sürükleyen bir adım olduğu, yasanın çıkması aşamasında ve sonrasında bir çok kez gündeme geldi. Yasa çıkar çıkmaz Erdoğan, “aslında valiler de seçimle gelebilir” diyerek, gizli gündemini açıkladı. Valilerin seçimle gelmesi ile büyükşehirlerin Türkiye içinde devletçiklere dönüşeceğini aklı başında herkes biliyor. Başbakan şimdi de Türkiye’nin 2023’te yani on sene sonra eyaletlere ayrılacağını söylüyor. Güçlü ülkeler eyalet olmaktan korkmaz diyor. Eyalet meselesinin Öcalan ile pazarlıklar sürerken gündeme gelmesi tesadüf mü? On sene sonra eyalete geçeceğiz diyerek şimdiden daha yakın bir tarihte “eyalet sistemine geçişin hazırlığı” anlamında psikolojik operasyon mu yapılıyor, zihinlerin hazırlanması için? Benim kanaatim, eyalet meselesi tesadüfen gündeme gelmedi. Öcalan ile pazarlığın bir parçası eyalet meselesi. Öyle 2023’e kadar beklenmeyecek gündeme getirilmesi için. “Artık güçlü ülke olduk, 2023’e kadar beklemeye gerek” yok denilerek, Türkiye eyaletlere bölünecek. Yani federal bir devlet oluşturulacak. Zaten “tek millet” in adı da Türkler, Kürtler, Araplar, Lazlar, Çerkesler vd.. Tarihin en zorlu coğrafyası olan ve devletleri, halkları yutan bir şeytan üçgeni olan Anadolu’da bu devlet parçalanmadan yaşayacak öyle mi? Bir devlet en güçlü zamanı dikkate alınarak değil, en zayıf zamanı dikkate alınarak kurulur ise yaşar.

Öte yandan müzakereci çevreler “bu sefer bu iş bitti” havasında televizyonlarda ve köşe yazılarında yazılar yazar, tiratlar atarken, BDP eş başkanı S. Demirtaş, 27 Mart’ta bir açıklama yaparak, Öcalan “Geri çekilin” çağrısı yapmadı, dedi. Öcalan’ın sadece geri çekilmeye hazır olun dediğini, örgütün de “ateşkes” ilan ettiğinisöyleyen Demirtaş, örgütün geri çekilmesi için yerine gelmesi gereken şartlar olduğunu, PKK terör örgütünün sadece mektupla ikna olmadığını, Öcalan ile doğrudan iletişimin kurulması gerektiğini ileri sürdü. Demirtaş’a göre, bazı orta seviye PKK’lılar ancak böyle ikna edilebilirlermiş.

Bütün bunların amacının Öcalan’ın manevra ve özgürlük alanını yavaş yavaş genişletmek olduğu çok açık. Aynı zamanda PKK’nın meşrulaşması ve hukuki bir kimlik kazanmasına da örgüt, büyük önem veriyor. Çünkü örgüt, kısa değil, uzun vadeli düşünüyor. Bu aşamada barış-uzlaşma, örgütün gündeminde yok. Zaten örgüt, Suriye’nin kuzeyinde şehirleri de içine alan geniş bir bölgeyi kontrol ediyor. 1992’de KDP ve KYB’nin Kuzey Irak’ta durumu ne ise PKK’nın da 2013’te Suriye’nin kuzeyindeki durumu o.Örgütün hiç acele etmeye ihtiyacı yok. Acele eden “Ben gençliğimi İmralı’da geçirdim” diyen Abdullah Öcalan. BDP’liler de Kandil’dekiler gibi, AKP Hükümetine Öcalan’ın taleplerinden daha sert ve keskin talepler yöneltmek gerektiğini düşünüyorlar. O da BDP’lileri; “Sonunda nasıl olsa 2030’da Türkler azınlıkta olacak, Kürtler çoğunluğu oluşturacaklar. Bu meseleyi o zaman hallederiz” diye bu aşamada çok seslerini çıkarmamaya ikna etmeye çalışıyor.

Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Ve çok büyük ihtimal ile önümüzdeki günlerde daha da zor günler geçireceğiz. Allah yardımcımız olsun.

Kaynak : Haberiniz | Köşe yazıları | Prof. Dr. ÜMİT ÖZDAĞ | Şimdi de Eyalet: 2023?e kadar bekleyecek miyiz?

Türkiye Sistemi Eyalet Yönetimini bakalım nasıl entegre edecekler.

O zaman ben bir ekleme yapayım. Turgut Özal devletin adının da değiştirilip, Anadolu Cumhuriyeti adıyla yeni bir devlet kurmayı planlıyordu. Eyalet Sistemi ile Başkanlık Sistemini olmazsa olmaz çözüm yolu olarak görüyordu. Ve bunu 1990'larda tasarlamıştı. Acaba o zaman öldürülmemiş olsaydı, 30bin insan kaybından söz eder miydik bugün ? O yapamadı. Biz de yapmayalım. Bizim çocuklarımız 80bin insan kaybının hesabını tutsunlar.

ne yani şimdi pkk istiyor diye eyalete mi geçelim. hatta hiç kayıp vermeyelim direk kürdistanı tanıyalım senin ağzın varmadı heralde söylemeye ben söyliyeyim.. çözüm bu demek ki ..

Vallahi ne güzel la. Hiç gerk yok bunlara. Direk topluca kürdistan yapalım tüm memleketi. Neden güneydoğuyu layık gördünüz benim kürt vatandaşıma. İzmirde istanbulda onun olsun. Biz türkler hep beraber orta asyaya geri döneriz. Madem kan dökülüyo moğolistan bozkırında yaşarız biz.

O zaman ben bir ekleme yapayım. Turgut Özal devletin adının da değiştirilip, Anadolu Cumhuriyeti adıyla yeni bir devlet kurmayı planlıyordu. Eyalet Sistemi ile Başkanlık Sistemini olmazsa olmaz çözüm yolu olarak görüyordu. Ve bunu 1990'larda tasarlamıştı. Acaba o zaman öldürülmemiş olsaydı, 30bin insan kaybından söz eder miydik bugün ? O yapamadı. Biz de yapmayalım. Bizim çocuklarımız 80bin insan kaybının hesabını tutsunlar.

Çankaya'nın şişmanı,işçi düşmanı diye bağırırdı millet,hani babasının parasıyla internet cafeden yazanlar hatırlamazlar :)
birden şehit yaptınız papatyaların goncasını

ilerde Türkiye Cumhurriyeti Degil T.D olacak Türkiye Devleti. Yada Türk Devleti.

Yahu size ne veriyorlar ,ne içiriyorlar nasıl eğitiyorlarda band kaydı gibi aynen AKAPE ağzıyla konuşuyorsunuz ?

2 dakikada 30-40 yıllık terör sorununu çözdün varol ,sağol. Eyalet sistemi gelince türkiye'nin başına nelerin gelebileceğini git norveçlinin birine sor o bile söyler sana..Kürdistan =İsrail devletini kendi elinle kuruyorsun ,bunun nesini aklayıp ,paklayıp millete yutturmaya çalışıyorsunuz ...Herkesi kendiniz gibi ,makarnacı kömürcü mü zannediyorsunuz ?

yugoslavya bölünmeden önce de bayrak açanları gözaltına almışlar. Ülke bölünmeden önce de anayasa değişikliği olmuş. Hal böyle olunca bizim ampiri kukaralar pkkya toprak verme düşüncesinden nasıl rahatsız olmuyor anlamış değilim.

vay vay vay :) Körler sağırlar birbirini ağırlar :) Hok hoku helada bulurmuş :) Aynalarım taraklarım bedavaya düdüklerim :) Kemalistler, Ülkücü bozuntuları; Anayasayı ilk kim yaptı? Anayasanın ilk 3 maddesi;
"Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.

Demokratik diyor bak orada. Demokrasi ne demek? Onu da elinizle kurt kafası yapıp uluyarak boşa harcadığınız zamandan feragat edin bir araştırın. Ben senin yönetimini beğenmiyorum. Ben kendi kendimi yönetecem arkadaş diyor adam. Ben mecburmuyum vergi vermeyen fatura ödemeyen adamı bakmaya. 3. Madde eyaletlere ayrılamaz demiyor. Eyaletlere ayrılınca devlet bölünmüş olmuyor. Benim oturduğum ildeki bütün fabrikalar İSTANBUL'a vergi veriyor. Benim oturduğum yerdekiler bana vergi verse ben daha huzurlu daha refah yaşarım. Size takmışlar bir at gözlüğü yularınızı da almışlar elinize etrafınızı göremiyor, nereye çekseler oraya gidiyorsunuz.

vay vay vay :) Körler sağırlar birbirini ağırlar :) Hok hoku helada bulurmuş :) Aynalarım taraklarım bedavaya düdüklerim :) Kemalistler, Ülkücü bozuntuları; Anayasayı ilk kim yaptı? Anayasanın ilk 3 maddesi;

Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.

Demokratik diyor bak orada. Demokrasi ne demek? Onu da elinizle kurt kafası yapıp uluyarak boşa harcadığınız zamandan feragat edin bir araştırın. Ben senin yönetimini beğenmiyorum. Ben kendi kendimi yönetecem arkadaş diyor adam. Ben mecburmuyum vergi vermeyen fatura ödemeyen adamı bakmaya. 3. Madde eyaletlere ayrılamaz demiyor. Eyaletlere ayrılınca devlet bölünmüş olmuyor. Benim oturduğum ildeki bütün fabrikalar İSTANBUL'a vergi veriyor. Benim oturduğum yerdekiler bana vergi verse ben daha huzurlu daha refah yaşarım. Size takmışlar bir at gözlüğü yularınızı da almışlar elinize etrafınızı göremiyor, nereye çekseler oraya gidiyorsunuz.

sanki ilk 3 madde umrundaymış gibi birde yazmış :D

adam demokrasiyi ülkeyi bölmeye araç olarak görüyüror. Ama suç onda değil çobanı zaten araç mı amaç mı olacak demişti.. Trene bindiler gidicekleri yere kadar demokrasiyi kullanıyorlar. Herkesde kendine pay cıkarıyor başbakan zaten bopun eş başkanı onlar nediyorsa o, pkk bölünmeyi adım adım sindirmek için eyalet seçilmiş vali istiyor, senin gibilerinde sebebi her zaman para.. NE yani eyalete geçtin kendi vergini kendi eyaletin aldı aç mı kalsın diğer eyaletler.. Hayır zaten ceben indiriyorsunuzda vergileri bari indirmediklerinizi ülke paylaşsın.. :D

Sen ilk üç maddede T.C. eyaletlere ayrılabilir diye bir şey gördün mü ?
Görmedin...Eeeeeee neyi tartışıyorsun...
Senin ki sadece yorum yapmak oluyor...
Yok eyalet olununca T.C. bölünmezmiş....
Her Eyalet ayrı yasa isterse ne olacak?
Sadece ekonomik bakma..
Malum ( kardeşlerin ) Eyaleti bizim coğrafyamız gereği , töremiz gereği , Gelenek ve göreneğimiz gereği , Ağamızın , şıhımızın isteği deyip kendi kanunlarını isteyince diğer eyaletlerin eli armut toplamayacak....
Sonuç nedir ?

bundan 10 sene önce baş örtüsüne serbestlik gelsin 2000 li yıllarda millet uzaya gitti türkiye nelerle uğraşıyor ve halkının gündeminde hala bu saçma konular var diye şikayette bulunan sahte dinciler türkiyeyi kardeşlik projesi dedikleri ihanet projesi ile uğraştırıyorlar.OLMAYACAK duaya amin demeye çalışıyorlar.bu kişiler ve onların oyunlarına alet olanlar bilmezlermi ki can verilir kan verilir toprak verilmez kürdistan kurulamaz kurmaya kalkanın soyu kurutulur.bu ülkenin üzerine hain emelleri olanların başına gelenler tarihde görüldü.

Türkün vatanı bayrağı ile oynamaya kalkan şerefsizler unutmayın ki bu milletin ne destanı biter ne uğruna şehit olacak can verecek can alacak kahramanları !!!

Not:Başörtüsü demişken tek başına 12 yıldır iktidarda olan her yasayı cıkarmaya gücü olan ve işine geleni cıkaran hükümet hala başörtüsü sorununu kesin bir çözüme kavusturmamış aksine rant ve istismar aracı olarak görmüştür.

Ve yine istanbulda cumalardan sonra şeriat isterükk diye dolanan cahil cühela aklını başkalarına vermiş toplulukda piyasada yok ..nerdesiniz la şeriat geldide bizimmi haberimiz yok :)

ya bu hh portalı ülkü portalı yapalım.bu ne hazımsızlık yaw. güya bu atatürkçüler demokratya ama her an kan dökmeye meraklılar.kardeşim işinize gelmiyorsa halktan oy alın iktidar olun.ama malesef millet kemalistlik enayiliğine gelmez size oy vermez müebbet muhalefet olarak sizi tayin etmiş bu millet.bu millet sizi muhalefet birilerinide iktidar yaptı ve yapacak. artık azınlık olan bu kemalistler iktidarı allahın izniyle bir daha gelmeyecek.

ya bu hh portalı ülkü portalı yapalım.bu ne hazımsızlık yaw. güya bu atatürkçüler demokratya ama her an kan dökmeye meraklılar.kardeşim işinize gelmiyorsa halktan oy alın iktidar olun.ama malesef millet kemalistlik enayiliğine gelmez size oy vermez müebbet muhalefet olarak sizi tayin etmiş bu millet.bu millet sizi muhalefet birilerinide iktidar yaptı ve yapacak. artık azınlık olan bu kemalistler iktidarı allahın izniyle bir daha gelmeyecek.

Yıllarca sağcı - solcu diye milleti birbirine kırdırdılar. Şimdi de sayenizde Sözde dincilerle - milliyetçileri karşı karşıya getirdiniz. Bunun vebalini zaten ödeyemeyeceksiniz. Şehit yakınlarından , gazilerden aldığınız bedduaları saymıyorum bile.

Lan varya. Çok ağır konuşasım var. 11 senedir iktidarda olan bu adamlar , istedikleri zaman terörü bitireceklerdi niye bu kadar beklediler. Nedne bu kadar gencin vebaline girdiler. Neden o kadar anayı babayı ağlattılar. Sormazlar mı adama ?

2011 Ramazanında, gelen şehit haberinden sonra bıçak kemikte dedi , bunun faturası ağır olacak dedi. Ne oldu ? 76 milyonu 1500 pkklıya mahkum ettirdi. Bunu nasıl kaldırabiliyorsunuz. Hiç mi içiniz cız etmiyor. Hiç mi zorunuza gitmiyor. Kanın durmasını herkes istiyor ama kan dururken nelerden vazgeçiyoruz. Adamlar diyor ki anayasada reform , apo çıksın siz kala kanın durmasından rahatsız olanlar var diye demogoji yapın. Hadi kaybol git ya. Müslümanım diyip vatanı satılışını izliyorsan git kilisede günah çıkar.

αqqα уєкяυ;1970111994' Alıntı:
Yıllarca sağcı - solcu diye milleti birbirine kırdırdılar. Şimdi de sayenizde Sözde dincilerle - milliyetçileri karşı karşıya getirdiniz. Bunun vebalini zaten ödeyemeyeceksiniz. Şehit yakınlarından , gazilerden aldığınız bedduaları saymıyorum bile.

Lan varya. Çok ağır konuşasım var. 11 senedir iktidarda olan bu adamlar , istedikleri zaman terörü bitireceklerdi niye bu kadar beklediler. Nedne bu kadar gencin vebaline girdiler. Neden o kadar anayı babayı ağlattılar. Sormazlar mı adama ?

2011 Ramazanında, gelen şehit haberinden sonra bıçak kemikte dedi , bunun faturası ağır olacak dedi. Ne oldu ? 76 milyonu 1500 pkklıya mahkum ettirdi. Bunu nasıl kaldırabiliyorsunuz. Hiç mi içiniz cız etmiyor. Hiç mi zorunuza gitmiyor. Kanın durmasını herkes istiyor ama kan dururken nelerden vazgeçiyoruz. Adamlar diyor ki anayasada reform , apo çıksın siz kala kanın durmasından rahatsız olanlar var diye demogoji yapın. Hadi kaybol git ya. Müslümanım diyip vatanı satılışını izliyorsan git kilisede günah çıkar.

vah vah çok duygulandım gene bu vatan millet sakarya edebiyatından. gözlerim yaşardı yaw.
30 senedir pkk ile işbirliği yaptınız siz türkleri onlar kürtleri kışkırtılar şimdi bunları sen mi söylüyorsun.görende vatan işgal altında. sizin tekbir argümanınız var vatan elden gidiyor.korku pompalama.arkadaş bu vatanı sen kimden koruyorsun burası benim evim.evimi kimseye yedirmem sanada yedirmem başkasınada.bırakın şimdi vatan kurtarma hikayelerini.vatan sizin gibi zavallı zihinlerden kurtarılıyor biz buna seviniyoruz.siz deve kuşu misali başınızı kuma gömün kendi dünyanızda yaşayın kendi kendinize vatan kurtarma tiyatroları oynayın.halk bunları yemiyor siz kendizi ve kendiniz gibi şeytani milleyçileri kandırırsınız. ancak allah dostları bu palavraları yemez.hadi sokakalra çıkında vatanı kurtarın.

2002 den önce apoyu kullanıp pkkyı pasifize ettiler. 2002 den sonra terörü hortlatıp şimdi de barışı destekleme havasına girmeyin.

Evet ülke işgal altında. Hemde devlet tarafından. Şu anda akp tarafından bir nevi darbe yapılıyor. İnsanların demokratik hakları elinden alınıyor. Biad etmeyen insan muamelesi görmüyor.

Allah dostlarıymış. Sorsan bir tane gariban doyurmamışsınızdır. bi fukaraya yardım etmemişsinizdir.

ÇAKMA DİNCİLER SİZİ.

αqqα уєкяυ;1970111998' Alıntı:
2002 den önce apoyu kullanıp pkkyı pasifize ettiler. 2002 den sonra terörü hortlatıp şimdi de barışı destekleme havasına girmeyin.

Evet ülke işgal altında. Hemde devlet tarafından. Şu anda akp tarafından bir nevi darbe yapılıyor. İnsanların demokratik hakları elinden alınıyor. Biad etmeyen insan muamelesi görmüyor.

Allah dostlarıymış. Sorsan bir tane gariban doyurmamışsınızdır. bi fukaraya yardım etmemişsinizdir.

ÇAKMA DİNCİLER SİZİ.

elhamdülilah biz yardıma muhtaçlara yardım elimizi uzatıyoruz.ondan içim rahat.merak etme 2002 önce apoya 500 tane militanı yurt içinde bırak diyen generallerin kimin general olduğunu bilmiyorum. ama bu vatanın evladı olmadığı kesin.
biz sizi biliyoruz siz romalı putperesler gibi "barış istiyorsan savaşa hazır ol" naraları attığınızı biliyoruz. kendinizi bize tanıtmayın.siz milliyetçilik ve atatürkçülük numarasıyla bu vatana kan kusturdurnuz.gidin de roma lı putpereslerin taşlara taptığı gibi ankarada taşlara mozalitlere tapın.saygı duruşunda durun.

elhamdülilah biz yardıma muhtaçlara yardım elimizi uzatıyoruz.ondan içim rahat.merak etme 2002 önce apoya 500 tane militanı yurt içinde bırak diyen generallerin kimin general olduğunu bilmiyorum. ama bu vatanın evladı olmadığı kesin.
biz sizi biliyoruz siz romalı putperesler gibi "barış istiyorsan savaşa hazır ol" naraları attığınızı biliyoruz. kendinizi bize tanıtmayın.siz milliyetçilik ve atatürkçülük numarasıyla bu vatana kan kusturdurnuz.gidin de roma lı putpereslerin taşlara taptığı gibi ankarada taşlara mozalitlere tapın.saygı duruşunda durun.

sizde siyonist kopeklere hizmet edin

902850_159749574184905_20090827_o.jpg

bırakın bunları elinize iki resim almışsınız siyonizim diyorsun.
size kalsa israil özür dilememeli gazze ablukası kalkmamalı gazzeye bombalar yağsa umrunuzda değil.

siz başınızı toprağa gömmüşsünüz vatan kurtarma tiyatrosu oynuyorsunuz.

siz ve liderlerinizin topu toplansa bırakın israile özür diletmeyi.onların gözlerinin içine bakarak siz katilsiniz bile diyemessiniz.gerçi zaten sayınızdan belli üçbeş kişi toplanmışsınız bir yere varsa vatan millet sakarya tiyatrosu oynuyorsunuz.kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. çoğunluğu müslüman olan ve bu ümmetin bir parçası olan bu halkı ilkez bu resimdeki adam bir birlerine yaklaştırdı.90 yıldır atatürkçülük milliyetçilik numaralarıyla bu halkı bir birine düşman ettiniz.siyonizmin yapamadığını sizin gibiler yaptınız. ama gene de bu halk aslına dönüyor ve dönecekte.ve siz putlarınızla başbaşa kalacaksınız.

Geri