Türkiye eyalet sistemine “evet” diyor -1

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
41045147186551976529138.jpg

Dört ay önce TRT1 de, Derya Sazak, Prof. MustafaErdoğan, Prof. Fuat Keyman’ın ve Fehmi Koru’nun katıldığı “PolitikAçılım” isimli programda, Fehmi Koru; “Türkiye tek bir merkezden yönetilemeyecek kadar büyüdü” dedi.

Gazeteci-yazar Banu Avar anlatıyor: “Nisan 1994′te, önce BBC, daha sonra ABC ve PBS aradı. Talepleri,Refah Partisi konusunda bir program yapmaktı. Kendilerine Genel BaşkanNecmettin Erbakan ile bir görüşme ayarlayabileceğimi söylediğimde bana; ‘Hayır onuistemiyoruz. Yardımcısı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıTayyip Erdoğan ya da Fehmi Koru ile görüşmek istiyoruz’ dediler. Birebir aynışeyleri talep ediyorlardı. Tüm konuşmalar tarafımdan kaydedildi. Geldiler veröportajlarını yapıp gittiler. “Yeni Dünya Düzeni”nde, bir takım isimlerinyönetim için hazırlandığı o zamandan belliydi. Aynı hazırlık şimdi deyapılıyor. CIA istasyon şefi Nelson Letski’nin, ‘TBMM’nin her yerindeyim’sözleri tesadüf eseri sarf edilmedi.“

İşte,Banu Avar’ın bahsettiği “Yeni Dünya Düzeni“nin, yönetim için hazırlandığıgazeteci Fehmi Koru’nun “Türkiye tek bir merkezden yönetilemeyecek kadarbüyüdü” söylemi öylesine sarf edilmedi. Tek bir merkezden yönetilemeyecek kadarbüyümek demek, Türkiye’de birden fazla yönetim merkezi oluşturmak demektir. Peki,bu nasıl olacak? Akp iktidarının, Anayasa referandumundan “evet” i almasındansonraki genel seçimlerde iktidarı ele geçirmesiyle, senaryo uygulamayakonulacak.

Türkiye bölünmeyecek!

Fakat üç veya dört özerk yönetim merkezli “Eyalet”leroluşturulacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun da içinde bulunduğu “Doğu Eyaleti”ile artık terör olayları sona erecek. Her eyaletin yönetim merkezinde TürkBayrağı asılı olacak, ancak bu eyaletlerin kendi bayrakları da Türk Bayrağı’nınyanında asılabilecek.

Ama Türkiye bölünmeyecek!

Her eyalet kendi valisi, meclisi, polis teşkilatıile kendi bütçesini kullanarak, kendine özgü kanunlarla, kendi sınırları dahilindesorumlu olacak. Tabii bir de Türkiye genelinde, merkezi bir yönetim oluşturulup, tüm eyaletlerden seçilecek kişilerdenoluşturulan bir temsilciler meclisi kurulacak.

Ordu, merkezi yönetime bağlı olacak ve dıştehditlere karşı tüm eyaletleri savunacak. Paralı askerlerle, orduprofesyonelleşecek. Terör de çoktan bitmiş olduğuna göre, eğitimleri vesözleşmeleri yıllarca sürecek olan bu paralı askerler kime karşı ya da kiminiçin var olacak? Tabii ki, ABD’nin Ortadoğu’daki hakimiyeti için görev yapacak.

Amerika’da da, Almanya’da da eyaletler var. Bölünmüşlermi? Hayır. En güzel yönetim biçimidir eyalet sistemi. Ne de olsa “O kadarbüyüdük” ki; tek merkezden yönetilemeyecek hale geldik.

Doğu bir eyalet olacak. Bu “Doğu Eyaleti” çözümü ileterör sona erecek. Dağda kimse kalmayacak. Artık analar ağlamayacak.

Haydi Türkiye, eyalet sistemi için hep birlikte “evet”diyelim.

TÜRKİYE EYALET SİSTEMİNE “EVET” DİYOR -1 - İlk Kurşun Gazetesi

ahmet türk adındaki kişide ağzındaki baklayı çıkardı.birleşmiş milletler devreye girsin dedi.
ben bu düşünceyi biryerlerden hatırlıyorum!
mandacılık hortlamış.
tv de bu sabah haberi vardı.cemil çiçek te buna temkinli yaklaşmış.
dikkat edelim ifadelere. "temkinli yaklaşmış"

ahmet türk adındaki kişide ağzındaki baklayı çıkardı.birleşmiş milletler devreye girsin dedi.
mandacılık hortlamış.

Birleşmiş devletlerin devreye girebilmesi için iç savaş çıkması ve yasalarımızın dış müdahaleye müsade eder hale getirilmesi gerek, hükümete rağmen bölücülere rağmen böyle bir durum şimdilik görünmüyor ama alt yapı hazırlanıyor bir iki deneme yapıldı , anayasa değiştikten sonra gör cümbüşü sonnnraa hooopppp demokrasinin şövalyesi nato barışı sağlamış birleşmiş milletler çözüm bulmuş bu arada bir de bakmışızki nurtopu gibi üç ayrı özerk yönetimimiz var sağolsun amerika diyeceğiz adalet getirdi demokrasi getirdi bize.

dünyanın rahat bir nefes alması için ABD yok olmalı hemde bi hayli hızlı olmalı bu süreç...

hala ülkenin durumunun güzelleştiğine inanan körler var ülkede =)

eyalet sistemi onlar için iyi bi şey galiba.yobaz olanlara göre de din gitmesinde ne giderse gitsin.

mandacılık hortlamış.

millet uyansada milletce şunlara bi temkinli yaklaşsak seçimlerde

eyalet sistemini kabul ettiğimizde kürtler'in bir sonraki adımının tam bağımsızlık isteği, dayatması olacağından kimsenin şüphesi olmasın. aşama aşama yapılan bir iş bu; hazmettire hazmettire.

hala ülkenin durumunun güzelleştiğine inanan körler var ülkede =)

eyalet sistemi onlar için iyi bi şey galiba.yobaz olanlara göre de din gitmesinde ne giderse gitsin.

Yok yok o yobazlar o kadar " hoşgörülü " ki , gönderde Türk Bayrağı'nın yanında o kürdistan dedikleri tuvalet kağıdı , amerika ve avrupa bayrağı falan olsun yani problem değil. Yeter ki din elden gitmesin. Yeter ki ülke iyi bir yere gelsin. O bayraklar altında kılınan namazın kabul olacağını sanıyorlar.

yobazları ve mandacıları bu topraklar iyi taıyor aslında.
bu yobazlara kıbleniz kABe, seccadeniz abd veya ab bayrağı desinler
üzerinde namaz kılarlar!

Kongrenin sonucu-neler söylendi neler
Bunlar masumaneymiş-derler öyleymiş meğer
İsteyin isteyiniz-ben neler istemem ki
Anlatmaya başlasam-bana yollarsın çeki
Demokratik özerklik-al size muhtariyet
Türk Milleti kükreyin-affedilmez ihanet

Her kim ne istiyorsa-hepsi de olacaksa
O zaman herkes yandı-ortaya çıkar tasa
Sizinkiler değişik-hem mahzurlu özürlü
Bir şeyler diyorsunuz-anlamıyor özürlü

Öyle şerefsizsiniz -‘Kürt Halk Önderi İblis’
Neler saçmalarsınız-yaptığınız işler pis
Daha ne istersiniz-beş yıldızlı otelde
Ağzında ateşi var-ihanetiyse dilde

Hâlâ merak edersin-var mı dünyada eşi
Demeçleri veriyor-üzer anne kardeşi
Hangi çözüm dersiniz-problemler sizdendir
Ağzınız ve sözünüz-kinleriniz yüzdendir

Baykuşun her şeyi var-sizler önemli sorun
Her hürriyet sizedir-vatandaşlara sorun
Kime önder diyorsun-pasaklı sümüklüye
Onu iyi tanıyor-kahpe diyor Türkiye

Hangi kardeşlik dersin-sana kardeş diyen kim
Elinizde kan vardır-kırmızıya döndü çim
Bu söylediklerini-başka ülkede desen
Öğretmen Hasan söyler-seni oyarlar resmen

Hasan Sancak

Bu konuda,esasında kısa yazmak istemezdim,ancak yeteri kadar dallanmış bir konuyu özetleyeceğim.Irak'ta kuzey bölünecek,daha sonra Türkiye'ye ilhak edecekler.Bu nedenle ortalık fazlasıyla karıştırılmaya çalışılıyor.Hükumet mantıklı yapıyor.Arkadaşlarım heyecan yapmasınlar.Bu Atatürk'ün vasiyetidir.Hedef belli,engeller hep vardı.Sonuç yakın.Esen kalın.

Konudaki resim gayet açıklayıcı olmuş..

Özgürlük adı altında bunu da yaparlar.Vatan sevgisi yok nasıl olsa bu adamlarda..

Geri