Türkiye Alsancak'ta!!! VİDEO

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

SiR ReaLiST

Guest
İzmir, Ankara ve İstanbul'dan sonra tarihi bir güne tanıklık ediyor. Kentte, sadece iki renk hakim Kırmızı - beyaz...

13.05.2007 11:49
Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de yapılan son Cumhuriyet Mitinginin düzenleneceği Gündoğdu Meydanı şimdiden doldu. Yoğun katılımların olduğu Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Mitinglerinden sonra İzmir’deki mitinge de vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Mitingin düzenleneceği Gündoğdu Meydanı şimdiden doldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Alsancak Limanı önünde, şehir dışından gelen araçlar toplanmaya başladı. Denizli, Aydın, Mersin, Afyon, Uşak gibi çevre illerden 6-7 bin otobüsün geldiği ifade ediliyor.

Buradaki viyadük altları ve çevresi tam bir otopark halini aldı. Kentin diğer ucundan gelenler Konak Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yönünden miting alanına giriş yaptılar.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanı şimdiden doldu. Vatandaşlar Kordon Boyu’nda ellerinde Türk bayrağı, Atatürk posterleri, pankartlarla, dövizler, türküler eşliğinde miting saatini bekliyor.

İzmir’in dört bir yanında evlere, işyerlerine, okullara, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Miting alanına henüz İzmirlilerin gelmediği, gelenlerin dışarıdan gelenler olduğu belirtildi. İzmirlilerin de gelmesiyle katılımın çok yüksek olacağı ifade ediliyor.

Miting saat 12.00’de başlayacak. Mitinge, CHP, DSP, DİSK, İP, ADD, Çankaya Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu cok sayıda sivil toplum örgütü katılıyor. Alanda, sık sık “Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atılıyor.

Milliyet İzmir Bürosu Şefi Münir Koçarslan, miting alanından şunları aktardı: "İzmir, tam bir gelincik tarlası gibi. Alsancal, al sancaklarla donanmış durumda. Kentin diğer ucundan gelen binlerce insan, otobüse binmek yerine kilometrelerce yolu, ellerinde bayraklarla yürümeyi tercih ediyor. Denizde de miting alanından farksız görüntüler var. Onlarca balıkçı teknesi, kıyıya yakın kısımlarda, bayraklarla bezenerek, mitingin deniz ayağını oluşturmuş durumda. Meydanda "Mesela saat 10'da, buluşalım kordonda" adlı şarkı, adeta miting çağrısı oldu. Miting alanına 4 ana girişten girmek mümkün. Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi yine kadınlar ve genç kızlar mitinge daha ilgili. Miting alanındaki platformun Atatürk'ün izmir'deki evi ve Zübeyde Hanım'ın heykelini görecek şekilde kurulması dikkat çekti. Saat 10:00'da kortej oluşturulup, miting alanına doğru yürünecekti, ancak, herkes zaten o yöne doğru yürüyüşe geçtiği ve kalabalık yolları doldurduğu için yürüyüş sanırız yapılamayacak. İzmir, 1977'de Ecevit'in yüzde 43 oy alarak iktidar olduğu günden bu yana en büyük mitingi yaşıyor."

7 BİN OTOBÜS GELDİ

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak cumhuriyet mitingi nedeniyle otellerde yer kalmadı.

komitesi üyeleri, otellerde yer bulamayanları evlerinde ağırlayacaklarını söyledi. Komite üyeleri, "Bombalamaya üzüldük. Ancak hiçbir güç bize engel olamaz. Bu coşkuya gölge düşüremez" dedi.

'Tandoğan'dan Çağlayan'a, Çağlayan'dan Gündoğdu Meydanı'na' adıyla düzenlenecek miting öncesi son hazırlıklar dün yapıldı. Komite üyeleri, kent dışından yaklaşık 6-7 bin otobüs geldiğini, bu sayının artmaya devam ettiğini belirterek, "Yer bulamayanları evlerimizde ağırlayacağız" diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şube Başkanı Mükerrem Demir ise, "Kurtuluş Savaşı'nı yapan, Dumlupınar, Çanakkale'de canlarını harcayan bir milleti hiçbir güç yolundan döndüremeyecek. Aydınlık Türkiye'nin bayrağı dalgalanmaya devam edecek" dedi. CHP lideri Deniz Baykal, DSP lideri Zeki Sezer, SHP lideri Murat Karayalçın ve İP lideri Doğu Perinçek'in de katılması beklenen mitinge CHP'nin Ege'deki tüm örgütlerinin geldiğini belirten Tertip Komitesi üyesi CHP'li Hüseyin Saygılı da bombalı saldırıyı "Bu olayı mitinge katılımı kırmak, korkutmak için yapılmış bir provokasyon olarak görüyorum" dedi.

Kentin dört köşesi ay yıldızlı bayraklarla süslendi. Kemeraltı'nda ve Kestane Pazarı'nda bayrak satıcıları çarşıyı boydan boya Türk bayraklarıyla süsledi.

MİLLİYET

İZLEMEK iÇİN BUYURUN

:victory :victory :victory :victory :victory :victory

işte biz buyuz.

turkiye, turkiye....

turkiye laiktir laik kalacak...

suan gundogdudan geldim yine gidicem harika hersey yasamdan bilemezsiniz gerçekten mükemmel ..
CUMHURİYET-ATATÜRK GENÇLERİ..

Ben alsancak'ta değilim

Edit:

cenkkizil' Alıntı:
Basligi AÇan ArkadaŞ Turkiye Alsancak Ta Demİs Ama Bizde Turkiyeyiz Ama Anadoludayiz TÜrkİyeyİ KamplaŞtirmaya Gerek Yok Baykal Ile Sezer Turkiyeyi Temsil Etmiyor Bunun Farkinada Sandikta Varacaklar

Duygularıma tercüman olmuşsun.

Annemle babam orada...çekimlerim yüzünden ben gidemedim malesef...Anamıda alıp gelecektim bende...ama yüreğim o insanlarla....Yaşasın Kuvayi Milliye ruhu....

Basligi AÇan ArkadaŞ Turkiye Alsancak Ta Demİs Ama Bizde Turkiyeyiz Ama Anadoludayiz TÜrkİyeyİ KamplaŞtirmaya Gerek Yok Baykal Ile Sezer Turkiyeyi Temsil Etmiyor Bunun Farkinada Sandikta Varacaklar

Polemik Yaratmıyalım Arkadaşım Demek İstediğimi Benim Gibi Sende Biliyosun Neyse Uzatmayalım...

Yav başlığı sabote etmeye çalışmayın . Gelip saçmalamayın burda .
Başlık hakkında yorum yapın . Sen katılma mitinge , katılanlara saygın olsun .
Sen zaten kamplaşmışsın çoktan ben Türkiyeliyim diyerek hangi kamp gurubuna üye olduğunda kendinde bellisin .
Başlığı kirletmeyelim .
Meydanlarda söylenenler anlayana .

Leke' Alıntı:
Yav başlığı sabote etmeye çalışmayın . Gelip saçmalamayın burda .
Başlık hakkında yorum yapın . Sen katılma mitinge , katılanlara saygın olsun .
Sen zaten kamplaşmışsın çoktan ben Türkiyeliyim diyerek hangi kamp gurubuna üye olduğunda kendinde bellisin .
Başlığı kirletmeyelim .
Meydanlarda söylenenler anlayana .
EVET BEN ORDAKILERDEN DEGILIM DUN 2 TANE SEHIT VERDIK HANGISI İÇİN GÖZYAŞI DOKTUNUZ HANGISI İÇİN MEYDANLARA ÇIKIPTA YÜRÜDÜNÜZ BEN BAYKALIN LIDERLIGINDE YURUMEM ASLA ONLARIN PEŞİNDEKİLERDE CUMHURİYETİ TEMSİL EDEMEZLER CUMHURİYETTE HALKTIR HALK GEREKEN CEVABI BUNDAN ÖNCEKİ SEÇİMDE OLDUGU GIBI SONRAKI SECIMDEDE GÖSTERECEK KIMSE MERAK ETMESIN

şimdi mitingden geldim inanılmaz kalabalık ben bu kadarını görmedim arkadaşlar.muhteşem ötesi bişey ya.ama biz biraz erken döndük sabahın erken saatlerinden beri ordaydım.ama aşırı sıcak nedeniyle bayılmalar falan cok oldu.ambulanslar hiç boş kalmadı.bu yüzden bir kesim halk geri geldi.daha görünmeyen yüzü var yani.işte gavur izmir.işte Türkiye.
Ne ABD Ne AB,Tam Bagımsız Türkiye...

CenkKızıl Arkadaşım Polemik Yaratma Kapat Konuyu Beğenmiyorsan Buraya Mesaj Yazmassın Ok!!!!

cenkkizil' Alıntı:
EVET BEN ORDAKILERDEN DEGILIM DUN 2 TANE SEHIT VERDIK HANGISI İÇİN GÖZYAŞI DOKTUNUZ HANGISI İÇİN MEYDANLARA ÇIKIPTA YÜRÜDÜNÜZ BEN BAYKALIN LIDERLIGINDE YURUMEM ASLA ONLARIN PEŞİNDEKİLERDE CUMHURİYETİ TEMSİL EDEMEZLER CUMHURİYETTE HALKTIR HALK GEREKEN CEVABI BUNDAN ÖNCEKİ SEÇİMDE OLDUGU GIBI SONRAKI SECIMDEDE GÖSTERECEK KIMSE MERAK ETMESIN

Onların kökü kazınmadıkça bu ülkede vatanı için şehit düşenler olacaktır .
Türkiyede'ki terörün artmasını sağlayanda tayyip'in ta kendisidir .
Son istatistiklere bakın kaç ayda kaç yıllarında kaç şehit vermişiz görün .
Başk sözüm yok bu konuda sana .
Bundan sonrada bu başlığa yazmıcam sen ne kadar bana karşılık verirsen ver .

Bu mitingler birinin öncülüğünde yapılması gerekiyordu . Oda Baykal oldu .
Ne yapalım yane şimdi siz istemiyorsunuz diye başka bir öncümü bulalım .

Alsancakta olmayanlar için değil,
Alsancakta olanlar ve orda olmasa da "o ruhu" hissedenler için bu başlık!
Mecaz-ı mürsel kullanılan "Türkiye Alsancakta" cümlesinden
"ben orda değilim" gibi basit yaklaşımlarla bu tarihi olayı karalamaya,kirletmeye çalışmayın.
Cumhuriyete,Atatürk e,devrimlere ve Kuvay-ı Milliye ruhuna bağlılığını gösteren insanları da küçümsemeyin, iftira atmayın!
(Akp nin dün yaptığı açılış-miting benzeri olaya biz nasıl çamur atmıyorsak sizde Gündoğdu daki mitinge saygılı olun, haddinizi bilin!)

okul yüzünden ben katılamadım mitinge katılan hackhellci arkadaşlarımızı en içten dileklerimle kutlarım

Gündoğdu Meydanında söylenenlerden bazıları :

-NE ABD, NE AB, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!

-Türkiye laiktir, laik kalacak!

-Çankaya nın yolları şeriate kapalı!

-Ya İSTİKLAL, Ya ÖLÜM!

resimler:

16661_1.jpg

izmir_miting2_b.jpg

alsancaktakıler turk biz degilmiyiz alsancaktakıler laık bız degılmıyız TÜRKÜM VATANIM İÇİN ÖLÜRÜM BUNU TEK BAŞIMA HAYKIRIRIM BAYKAL GIBI ADAMLARIN PEŞİNDEN KOŞARAK SÖYLEMEM

cenkkizil' Alıntı:
alsancaktakıler turk biz degilmiyiz alsancaktakıler laık bız degılmıyız TÜRKÜM VATANIM İÇİN ÖLÜRÜM BUNU TEK BAŞIMA HAYKIRIRIM BAYKAL GIBI ADAMLARIN PEŞİNDEN KOŞARAK SÖYLEMEM

partiler üstü o miting, Baykal a maledilemez!
Zeki Sezer de geldi, Murat Karayalçında geldi
Baykal ın değil Türkiye nin mitingi bu

ve açıkçası dün AKP lilerin şu sözleri bağırdığını duyamadım

-NE ABD NE AB, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE dediklerini
-TÜRK güçlüyüz ATATÜRKÇÜYÜZ dediklerini
-ALT KİMLİK ÜST KİMLİK YOK NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE! dediklerini

yukarıdakilerden hangisini söylediler dün???
parti liderlerini övmekten başka yaptıkları ne var?
parti liderini övmek midir? milliyetçilik, vatanseverlik?
"itaat" ve "özgürlük" kavramları birbiriyle karıştırılmamalıdır

Neden Bi Sag Parti Temsilcisi Yok O Halde Turkiyenin Yuzde 70 I Sag Kesim Birakin Bu Ayaklari Ulke Olmadigi Kadar Ekonomide Iyi Durumda KaÇbin Kisi Ev Sahibi Oldu Hastahanelerde Cile Cekiyorduk Kurtulduk Dolar Nerdeydi Borsa Nerdeydi Nereye Geldi İŞsİzlİk Ne Kadar Azaldi Turkiye Oecd Raporlarina Gore Dunyada En Hizli Cinden Sonra Buyuyen 2 Ci Ulke Oldu Avrupa Birliginde Tarihi Adim Atildi KaÇbin Kilometre Yol KaÇbin Fabrika AÇilisi Barajlar Hastahaneler Gitmeyen Sehirlere Dogalgaz Gitti Bitmeyen Yatirimlar Tamamlandi 20 Yillik Icraatlar Hayaller Tamamlandi Ama Ne Yapsada Yaranilmaz Tabi Cunku Siz Sol Beyinlisiniz Turbandan Hoslanmazsiniz Allahin Emir Ettiklerini Uyguladigi Icin Onu Hor Gorursunuz Ben Boyle Adamin Degil Elini Ayagini Bile Öperİm

CenkKızıl Arkadaşım Bana Bak!!! Bu Cumhuriyet Yürüyüşü Arkadaşım Baykal Yürüyüşü Değil Polemik Yaratacaksan Bile Biraz Mantıklı Ol Burda Kimse Baykal Büyüksün Baba Demiyo Zaten Mantıklı Ol Biraz Duygusal Değil Sen Git Başka Topikte Yap Propogandanı Ayrıca Konuşma Üslubuna Da Dikkat Et!!!

ReaLiStanbuL' Alıntı:
CenkKızıl Arkadaşım Bana Bak!!! Bu Cumhuriyet Yürüyüşü Arkadaşım Baykal Yürüyüşü Değil Polemik Yaratacaksan Bile Biraz Mantıklı Ol Burda Kimse Baykal Büyüksün Baba Demiyo Zaten Mantıklı Ol Biraz Duygusal Değil!!!
SEN IYI BAK KARDESIM MADEM KONU ACIYOSUN HERKES SENIN ISTEDIN SENIN DUSUNCEDE KONUSMAK ZORUNDA DEGIL CUMHURIYET MITINGI ISE NEDEN LIDERLER PARTI BAYRAKLARI DAGITIYO BUNUN NEDENINI SOYLEYIN O HALDE

Onlarda Yiyosa Arkadaşım Çıkarlar Halkın Önüne Tamam Mı Aynı Platformda Beni Konuşturacaksın Şimdi Ban Yicem Senin Yüzünden!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri