Türkiye İsraiL askerine geçiş izni vermedi

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Türkiye Polonya'ya giden İsrail askerlerini taşıyan İsrail ordusuna ait bir uçağa geçiş izni vermedi. Uçak rotasını değiştirerek Polonya'ya gitti.

israil-kargo-u%C3%A7a%C4%9F%C4%B1.hmedium.jpg

İsrailli askerlerden oluşan bir delegasyonu taşıyan uçak, Ankara'nın hava sahasını kullanma izni vermemesi üzerine rotasını değiştirmek zorunda kaldı.

İsrail'in Yedioth Ahranoth gazetesinde Yossi Yehoshua imzası ile çıkan haberde şu ifadeler yer aldı:

"İsrail-Türkiye ilişkilerindeki bozulma yeniden zirveye tırmandı: Yedioth Ahranoth, Ankara'nın Polonya'ya uçmakta olan İsrail ordusuna ait uçağa hava sahasını kullanma izni vermediğini öğrendi.

Kargo uçağında bulunan 100'den fazla askeri personel, Auschwitz'teki toplama kamplarını ve anıtları gezmek üzere Polonya'ya gidiyordu.

Polonya'ya giden sivil ve askeri uçakların doğal rotası Türkiye'nin üzerinden geçiyor. Ancak bu kez İsrail hava kuvvetlerine ait uçak, alternatif bir rotadan gitmeye zorlandı.

Delegasyon üyeleri bu değişiklikten haberdar değildi.

TÜRKİYE İLE OLAN TİCARET HACMİ AYNI

Türkiye ile olan gerginliği değiştirmek istemeyen İsrail ordusu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Buna rağmen geçtiğimiz ay bir Türk delegasyonu, İsrail'den alınan pilotsuz hava araçlarını denemek için İsrail'e geldi.

Türkiye İsrail'le olan tüm ticari ilişkilerini durdurduğunu söylese de, İsrail Savunma Sanayi'nden yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ticaret hacminde bir değişiklik olmadığı söyleniyor."

İsrailli askerlerin, "Edim Bemadim" (üniforma içindeki şahitler) projesi çerçevesinde Polonya'ya gittiği de haberde yer alan detaylar arasında. Proje, ailesi de Holokaust kurbanı olan emekli İsrailli binbaşı Elazar Stern tarafından hayata geçirildi.

Askerleri Polonya'ya Boeing 707 model, İsrail ordusuna air bir uçak taşıyordu.

Ekli dosyalar

• israil-kargo-u%C3%A7a%C4%9F%C4%B1.hmedium.jpg
    israil-kargo-u%C3%A7a%C4%9F%C4%B1.hmedium.jpg
    11.1 KB · Görüntüleme: 1,385
gostermelik yapiyorlar.. ama isin asli ole degil...

Göstermelik mi değil mi bilmiyorum ama; İsrail ile tüm ticari ilişkilerimizi durdurduk diyen "liderlerimiz" ticaret hacminin değişmemesi hakkında ne söyleyecek bakalım. Vatandaş saf zaten, lafı söyle geç. % 40 oy, kömürle-odunla nasıl olsa gelir.

Aslında burda açıklık getirilmesi gereken konu ticaret hacim meselesinde daha önceden yapılan anlaşmalar doğrultusunda mı söyleniyor bunlar? Yani 2009'da bi anlaşma yapılmıştır ve fesh etme imkanın yoktur buna dayanarak hacim aynı açıklamasının yapılması çok kolay. Bu şekilde Türkiye halkınında tepkisi hükümete ya da orduya yönelir böylelikle israil istediğini dolaylı yoldan etmiş olur. Dolayısıyla tepki vermeden önce biraz daha derin araştırma gerekli diye düşünüyorum. Ve İsrail askerlerine hava sahamızı kullandırmayarak en iyisini yaptıklarını düşünüyorum.

Ticaret hacim meselesinde dediğiniz gibi bozulmayan anlaşmalar olabilir.
Ama tüm anlaşmaların bu koşulla olduğunu sanmıyorum. "Hacim de hiç bir azalma olmadı" demek hiç bir anlaşma fes edilmedi demektir.

Ve unutmadan günümüz Türkiye'sinde bir kömürün 5 yıL hatrı vardır :D

Ya lütfen arkadaslar ecevit dönemini görenler bundan dolayı böleler kötünün iyisi deyip yetiniyolar.Kömür flan..

Saphyr arkadaşım vereceğim cevabın aynısını vermiş zaten. Tamam derin araştırma lazım, doğru söylüyorsun da; ben bu haberden hiç bir anlaşmanın fes edilmediği gerçeğini çıkarıyorum. Ee anlaşmalar fes edilmeyecek veya daha büyük bir tepki verilmeyecekse, Tayyip'in "Türkiye'nin sevgisi kadar nefreti de büyük olur" lafı sadece israilden futbol takımını geri çekip, adamların uçaklarını bizim üstümüzden geçirmemekse, böyle nefrete can kurban. Bilmem derdimi anlatabildim mi?

Tepkilerinizi anlıyorum ama ben dahil hepimizin atladığı en büyük nokta neden biz hep onlara inanıyoruz? Neden devlet birimlerimize ya da başbakanımıza güvenmiyoruz? En son yapılan seçimlerde oyumu akpden yana kullanmadım bende, yani akp destekçisi değilim ama birazda kendimize inanmalıyız diye düşünüyorum.

Keşke Rota Değişikliği Yerine Al Aşağı Eteselerdi Az Bile Bunlara.

anlaşmayı fes edersek zararımıza olmazmı sonuçta fesh eden para öder diye eklenmiştir maddelere...arkadasında dedigi gibi artık kendimize güvenmeliyiz başkalarına degil...

Geri