Türkiye’de Atatürk Düşmanlari Cirit Atarken Çinliler Atatürk’e Nasıl Bakıyor?

WoLFHeLL

New member
Reaction score
0
Türkiye’de Atatürk Düşmanlari Cirit Atarken Çinliler Atatürk’e Nasıl Bakıyor?

Çin’de okutulan lise ikinci sınıf tarih kitabında ATATÜRK şu sözlerle yer almaktadır.

“Birinci Dünya Savaşı ile yenilen ülkeler arasında bulunan Türkiye, savaştan sonra emperyalist ülkelerin istila ettiği hedef bir ülke oldu. Ülkelerini kurtarmak için, Türk Halkı, önderi ve yurtsever komutanı olan Kemal ATATÜRK ile ülkelerinin bağımsızlığını kazanmak için çalışıyorlardı.
M.Kemal liderliğindeki yurtsever grup, padişahtan ayrılarak, Nisan 1920’de milli bir hükümet kurdu.
O yıl Ağustos’ta padişah, ittifak devletleriyle Sevr Anlaşması’nı imzaladı ve böylece Türkiye, İngiltere, Fransa ve İtalya’nın yarı sömürgesi oldu.
Uzun süren bir savaştan sonra, M.Kemal hükümeti 1922 yılında İngiltere’den destek alan padişahın ordusunu ve işgalci Yunanlıları yendi ve 1923 yılında ittifak devletleri ile Lozan Anlaşması’nı imzaladı. Lozan Anlaşması’nda Türkiye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü kabul edildi. Yabancı ülkelerin Türkiye üzerindeki egemenlikleri ve ekonomi üzerindeki özel denetim hakları ortadan kaldırıldı. Ayrıca, boğaz bölgesinin tarafsızlaştırılması kabul edildi.
Milli bağımsızlığı kazandıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ve M.Kemal Birinci Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Daha sonra M.Kemal bazı demokratik reformlar uyguladı. Siyasi olarak padişahlık sistemine son verdi. Din ve devlet işlerini birbirinden ayırdı. Ekonomik alanda önlemler aldı. Kültür ve eğitim alanında laik eğitimi geliştirdi ve harf devrimi yaptı. Arap alfabesinin yerine Latin alfabesini getirdi. Sosyal olarak tüm eski kötü alışkanlıkları ortadan kaldırdı.
Bu türlü yenilikler ülkenin bağımsızlığını kuvvetlendirdi ve halkı tekrar diriltecek yola girmesini sağladı.
M.Kemal devrimi başarılı bir devrimdir. M.Kemal devrimi Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzlerce yıl süren derebeylik sistemini bitirdi ve Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açtı.”

Görüyorsunuz, Türkiye’de ATATÜRK bir takım kişilerce “gerici” olarak nitelendirilirken elin Çinlisi ATATÜRK’ü böyle görüyor.
Demek ki bundan sonra, Çin’de yalnızca bilimi değil, gerçekleri de arayacağız.

yazının geneline katılmakla birlikte katılmadıgım noktaları söyleyim birincisi osmanlıyı biraz küçük görmüş ve yalnıs bilgi vermiş osmanlı yüzlerce yıl derebeylik degil imparatorluk yönetti ve son zamanları hariç hakkını vererek yaptı zaten hata yapılmasa yıkılmazdı birinci yalnıs nokta bu.. ikinicisi Atatürk 'ün yaptıgı değisiklikler eskisi kötü oldugu için değil yenilmenin iyi olacagını düşündügü için yapmıstır yoksa arap alfabesi kötüdür medreseler kötüdür bunu kabul etmek mümkün degildir.Ayrıca ATatürk 'ü onlardan öğrenecek değiliz .paylasım için saol yabancılara bu kadar imrenmeyin onlar her zamn bizi bölmek istemişleridr

Eyvallah iyi çalışma. Volkiye katılıyorum. Bir olmak lazım. Ayrıca Atatürk'ü anlamayan insan kalmamıştır canım Türkiyemde. Ayrıca Atatürk'ü benimsemek Atatürk sloganları atmak değildir. İnanmaktır, kendini adamaktır, az konuşup çok iş yapmaktır. Lafla peynir gemisi yürütenler var ülkemde.

Eyvallah iyi çalışma. Volkiye katılıyorum. Bir olmak lazım. Ayrıca Atatürk'ü anlamayan insan kalmamıştır canım Türkiyemde. Ayrıca Atatürk'ü benimsemek Atatürk sloganları atmak değildir. İnanmaktır, kendini adamaktır, az konuşup çok iş yapmaktır. Lafla peynir gemisi yürütenler var ülkemde.

Diyorsun ki Türkiyede Atatürkü anlamayan kalmamıştır. Bende sana diyorumki Atatürkü Türkiye iyi anlasaydı onun ilkelerini tam anlamıyla uygulasaydı şu anda gelişmekte olan ülke değil muasır medeniyet seviyesinde olur. Elin Amerikası uzaya araç göndermez biz gönderirdik, bırakın uzayı biz şuan önümüzü göremiyoruz her gün bir kaos çıkıyor.Atatürk'ü ne sağ kesim anladı ne de sol kesim. :eek:ut:

Bunada şimdi CHP' nin oyunu derler :)))))) işlerine gelmedi yaaaa....

ATAM İZİNDEYİM İZİNDE BÜYÜDÜM İZİNDE ÖLECEĞİM......

yazının geneline katılmakla birlikte katılmadıgım noktaları söyleyim birincisi osmanlıyı biraz küçük görmüş ve yalnıs bilgi vermiş osmanlı yüzlerce yıl derebeylik degil imparatorluk yönetti ve son zamanları hariç hakkını vererek yaptı zaten hata yapılmasa yıkılmazdı birinci yalnıs nokta bu.. ikinicisi Atatürk 'ün yaptıgı değisiklikler eskisi kötü oldugu için değil yenilmenin iyi olacagını düşündügü için yapmıstır yoksa arap alfabesi kötüdür medreseler kötüdür bunu kabul etmek mümkün degildir.Ayrıca ATatürk 'ü onlardan öğrenecek değiliz .paylasım için saol yabancılara bu kadar imrenmeyin onlar her zamn bizi bölmek istemişleridr

dostum bende senin katılmadığın noktalarda sana katılmıyorum birincisi evet osmanlı çok büyük bi devletti ama zamanında öyleydi son padişahlar ülkeyi parça pinçik satmıştır. bunuda herkez biliyor. ve bu jenarasyonun manevi torunları günümüzde hala ülkeyi satmaya büyük bi hırsla devam ediyor. ikincisi bütün dünyanın kullandığı bir alfabeyle anlaşmak ayrı bişeydir belli bi kesimin kullandığı alfabeyle anlaşmak apayrı bişeydir. iyimi olmuş kötümü sen karar ver.ve medreselerin gerçek din paylaşımı olarak kullanılması çok güzel bişeydir. ancak tarikatlaşma yobazlaşma ve gericiliğe alet edilmeside çok tehlikelidir. sonuç olarak bizim tarihimiz 600 veya 1000 seneden ibaret değildir. islamiyetle tanışmadan öncede yaşanmış büyük ve soylu bi tarihimiz var. nerden geldiğimizide unutmamalıyız...

Geri