Türkeş bu anayasaya evet demezdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aysunnnn

New member
Reaction score
0
MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, merhum Alparslan Türkeş in 12 Eylülde oylanacak anayasa değişikliğine ne diyeceğini açıkladı.

Merhum Alparslan Türkeş, 12 Eylül’de oylanacak Anayasa değişiklik paketine “Evet” der miydi? AKP’lilerin ve AKP’nin ülkücü camiadan “devşirmeyi başardığı” birkaç ismin savunduğu tez bu yönde… Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismini, ‘oy için’ kullanmaktan çekinmeyenlere, Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’ten sert bir yanıt geldi.

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş’in adıyla propaganda yapma gayretinde olan isimleri eleştirirken, “Ben bu iddialara çok gülüyorum. Hatta, bu soruya cevap vereyim mi vermeyeyim mi diye düşünüyorum. Böyle saçma, abuk sabuk bir şey olabilir mi?” diye konuştu. Tuğrul Türkeş, “Rahmetli Alparslan Türkeş, 12 Eylül Anayasası’nın değiştirilmesi gerektiğini söylerken, AKP’nin hazırladığı bu anayasa değişikliğini mi işaret etmiş? Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

TÜRKEŞ’İN İSTEDİĞİ ANAYASA BU DEĞİL…,

Rahmetli Alparslan Türkeş’in bir anayasa değişikliğini istediğini söyleyen Tuğrul Türkeş, şöyle devam etti:

“Türkeş elbette anayasa değişikliği isterdi. Ancak Rahmetli Türkeş, bugünkü anayasa değişikliğini kastederek, ‘Ben öldükten 14 sene sonra Recep Tayyip Erdoğan bir paket hazırlayacak. Hem de bunu uzlaşmasız yapacak. Ben de bunu istiyorum’ demedi. Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu? Nasıl bir düşünce tarzı? Hayret ediyorum.”

ASLA ‘EVET’ DEMEZDİ

Alparslan Türkeş’in istediği anayasa değişikliğinin, 12 Eylül referandumunda halk oylamasına sunulacak paketin “tam tersi” olduğunu söyleyen Tuğrul Türkeş, “Kendisi, tamamiyle milli olan, milli hassasiyetlere önem veren bir anayasa değişikliği istedi. Biz de bugün bunu istiyoruz zaten. Devlet Bahçeli, özellikle her konuşmasında bunu dile getiriyor. Ancak bizim anlatmaya çalıştığımız şey, o anayasa, AKP’nin hazırladığı bu anayasa paketi değil. Türkeş’in öngördüğü değişiklikler, birleştiren, bütünleyen değişikliklerdi… Oysa bu anayasa değişikliği, ayrıştıran ve bölen bir değişiklik. Kendi adım gibi eminim ki, Merhum Türkeş sağ olsaydı bu pakete asla ‘Evet’ demezdi” diye konuştu.

BİZİM CAMİADAN ÇIKAN ÇÜRÜK SAYISI MİLYONDA BİR BİLE DEĞİL

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP’nin oy toplama stratejisinin ağına düşen bazı ülkücüleri eleştirirken, geçtiğimiz günlerde AKP’nin iftar yemeğine katıldıktan sonra ‘Evet’ oyu vereceğini açıklayan Ramiz Ongun için de “Yanlış bir karar oldu. Özellikle Başbakan ile katıldığı iftar yemeğinin ardından bu açıklamayı yapması, o işin nasıl olduğunu fazlasıyla ortaya koyuyor” dedi.
AKP’nin bu referandum süreci başladığı andan bugüne kadar sürekli olarak ülkücü camiadan insan devşirmeye çalıştığını söyleyen Tuğrul Türkeş, şöyle devam etti:

“Sosyal olaylara baktığınızda, insanın işin içinde olduğu olaylarda belli bir çürük oranının çıkmasını sosyolojinin normal karşıladığını görürsünüz. Hatta bunun her grup için yüzde 3 ya da 5’e kadar toleransı var. Bizim çürük oranımız, çok şükür 30-40 kişiyi geçmedi. Bu, ülkücüler açısından milyonda bir bile sayılmaz. Dolayısıyla bu çürüklerin, ülkücü camia açısından çok kayda değer olmadığını biliyoruz. Her camiada bu tip insanlar çıkabilir.”

RAMİZ ONGUN TÜRKEŞ'İN ÇİZGİSİNE GELDİYSE...

Ramiz Ongun’un MHP yönetimine yönelik eleştirilerini ve “MHP, Türkeş’in çizgisinden koptu” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Türkeş, “Ramiz Ongun, Alparslan Türkeş’in çizgisine gelip de olayları oradan görmeye başladıysa, bu kendisi için büyük bir kazanç. Onun dışındaki iddialarına ise sadece gülmekle yetiniyorum” yorumunu yaptı.

ÜLKÜCÜ HABER - Türkeş bu anayasaya evet demezdi Haberi

haklı bir bakış açısı

sanırım amerika da huzurlu yaşamını sürdüren gülen bunu kastediyordu gerekirse mezardakiler oy versin
şükür daha o kadar düşmedik şanlı bir HAYIRımız var hayrını görün diye

gözlerinizi de kapasanız kulaklarınızı da tıkasanız darbe anayasası defalarca değiştirildi tabi ki olumlu değişmeler fayda sağlar ama anlamanız geren bu zehirli şeker
eninde sonunda akp zehrini susup sırasını bekleyenlerede salacak

Akepe hayırlı oyların cogaldıgını gorunce ibreyi ulkuculere cevırdı , daha once o kadar sovup saydıgı dınsız, namazsız , kafatasçı dediği ülkücüler birden kardeşi oldu....

Böyle bir dönekliğe inanan çıkmaz türkeşin oğlundan daha iyi biliyorlarmış gibi bir de alpaslan türkçe çok acı çekti evet derdi diyor ...

Arkadaş senin derdin 12 eylül anayasasında demokratik değişiklikler yapmak değil ki senin derdin yargı yı arka bahçen yapıp daha çok zekeriyalar çıkarıp bütün askerleri içeri tıkmak...

Şu muhabbetlere gerçekten sinirleniyorum ben. Türkeş Hayır derdi , Türkeş Evet derdi. Bu neyin tartışması ? Bana futbol takımı tartışması gibi geliyor. Sonuçta Evet diyen ülkücülerin de nasıl pofpoflandığını hepimiz gördük. Para tekliflerini de gördük. Ne diyelim ki başka. Vicdanları onları esir alacak sonunda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri