TürkceRap Tanıtım ve RoportajLar..

ARAYA MESAJCI KARDES AMAC NEDIR S00ry ama :D

CASH FLOW

cashflow.jpg

İZMİR YERALTINDAN, YERÜSTÜNE

Cash Flow uzunca bir süredir İzmir’de yeraltında rap hayatını sürdüren bir grup. Daha önce “1 milyon” adını verdikleri proje ile Türkçe Rap piyasasında kendilerinden söz ettirmiş olan grup şimdilerde ise İrem Records’dan çıkardıkları “Bir Anlık Hata” isimli albümleri ile müzik marketlerde yerlerini aldılar. Biz de Cash Flow kimdir, ne yapar diye Volkan ve Çağdaş’a sizler için sorduk.

Çağdaş: Volkan ile Ortaokul yıllarına dayanan bir dostluğumuz var. İlk tanıştığımızda Volkan’ın rap dinlediğini bile bilmiyordum. Aradan belli bir süre geçtikten sonra lise çağlarında rap müzikle daha bir içli dışlı olmuştum ve ilk üretmeye başladığım yıllar (1998–1999) Volkan’ın da bir şeyler yapmak istediğini duydum ve ona destek oldum. Gelişen zaman içinde yollarımız kesişti ve birlikte üretmeye başladık. Cashflow’u ilk olarak 2000 yılında bir aile olarak tanıtmıştık ama sonra Hakan MC’nin yurt dışında eğitimi ve diğer çalıştığımız MC’lerin rap ile bizim kadar ilgilenememesi sonucu ilk albümü ikimiz tamamladık ve Aykut Gürel ile bağlantıya geçip İrem Records’dan bandrol aldık.

Volkan: “Bir anlık hata” albümünün içinde 2003 yıllında yapılmış parçalar da 2005 yılında kaydedilmiş parçalar da var. Biz “hadi albüm yapalım” diye direk stüdyo çalışmasına girmedik. Sürekli parça kaydettik, kendimizi geliştirdik ve bu arada beğendiğimiz parçaları saklayıp “Bir anlık hata” adlı ilk albümümüzde topladık. Amacımız yeraltı ruhunu yansıtabilmekti. Amatör ruhla hazırlanmış profesyonel rap müzik yaptık diyebiliriz.

Çağdaş: Çıkan albümleri destek amaçlı alıyorum. Killa Hakan “Semt Semt Sokak” ve Sagopa Kajmer’in “Romantizma”sı en son beğendiğim albümler. Türkçe rap dinlemiyorum aslında, genelde yabancı underground rap, reggae ve trip hop dinliyorum.

HÜRRIYET GAZETESI FUAT RÖPORTAJI

HÜRRIYET GAZETESI FUAT RÖPORTAJI

Piyasada ne oldum delisi çok!

Rapçilerin kavgasi magazin sayfalarini süslemeye basladi. Rap'e dava ile cevap veren mc'ler için Fuat Ergin'den cevap geldi:

Sinem Vural
[email protected]

- Yeni albüme çalisiyorsun su aralar. Yogunluk nasil?

Yeni albümü yapiyoruz su anda. Birkaç parça bitmis durumda su anda. Geçen albüm kadar hizli çalismiyoruz. Sonbahar'a dogru çikacak albüm.
- Bu albümde kimlerle featler var...
Sürpriz olsun bu. Genç yetenek Dj Sivo ile çalisiyoruz su siralar. Gerisi sürpriz...

- Dj Sivo kimdir?

Iki yil önce adaptasyon yoluyla edinmis oldugum evladimdir. O zamandan bu yana benim pasaportumda adi geçen evladimdir. Kundakta daha büyücek o.

- Dogu'da size çok büyük bir ilgi var. Bunu neye bagliyorsunuz?

Oralara hiç gidilmedigi için, oradaki insanlar bir bekleyis içindeler ve açlar tabii ki. Ayrica ben Türkiye'nin her yerine gitmek istiyorum. Ben bunu Almanya'da yapabildim. Karis karis gezdim. Sirada Türkiye var.

- Lyriclerinizi nasil yaziyorsunuz?

Altyapi ve beatleri hazirladiktan sonra oturup, lyriclerimi öyle yaziyorum. Müziksiz yazmiyorum kesinlikle. Etkilenmedigim hiç birsey yok. Punch line bir cümleyle isi bitirmek demektir. Sizin basliklariniz gibi.

- Kendinizi sanatçi olarak görüyor musunuz?

Bu yakistirmayi kendime yapamam. Daha çok zanaatçi oldugumu düsünüyorum çünkü yaptigim isle yasiyorum ben. Bize sanatçi gözüyle bakabiliyorsa ve bu kelimeyi bize yakistiriyorsa tabii ki mutlu oluruz.

- Size sanatçi gözüyle bakmayanlar kimlerdir peki?

Tabii ki var. Ne oldum delisi çok piyasada. Her konuda öyle...

- Rap ile ilgilenen çogu kisi birbiriyle görüsmüyor. Siz de ayni sorunu yasiyorsunuz. Bunun nedeni nedir?

Aramizdaki ufak tefek çözemedigimiz sorunlardan kaynaklaniyor diye düsünüyorum. Ama zannedersem en iyisi de böyle. Herkes kendi kariyerini yapmis olacak sonuçta. Kimse kimsenin çamasirlarini yikamak zorunda degil diye düsünüyorum. Ben birlik ve beraberlige inancimi gerçekten kaybettim. Ben bireysel güce inaniyorum. Eger birisi gerçekten kendine inanarak, dogru bildigi yolda dogru isler yapip güçlenirse, ona destek olan insanlara da faydasi dokunabilir. Birlik beraberlikten neler dogdugunu ben gördüm yani!

- Yapilan diss'e mahkeme ile yanit vermek dogru bir hareket midir?

Bu kaybettiginin isaretidir. Rap'e raple cevap vermek yerine baska bir yola basvuruyorsan -ki bu siddet bile olabilir, o zaman kaybettiginin resmidir. Birisi bana diss yapiyorsa ben de ona diss yaparim bu gayet bariz.

- Bu albümde altyapilarda digerleriyle benzerlikler olacak mi? Yoksa bizi yepyeni ve farkli bir çalisma mi bekliyor?

Ben yeni bir albüm yapacagim zaman yeniden düsünmeye basliyorum yeni flowlar bulmaya çalisiyorum. Mümkün oldugu kadar alternatif bir noktaya kayacak ondan eminim. Her Ayin Elemani'nda scratchler gibi dj aksiyonlari yoktu. Bunda bolca olacak. Ben kendim de scratch atacagim bir iki parçaya. Müzigin evrensel olmasina özen gösteriyorum. Illa rap gibi rap olsun, digerleri gibi ilk duydugunuzda rap oldugunu anlayin gibi bir sorunum yok benim. Geçen albümde yaptigim parçalar için 'Massive Attack tadinda olmus' diyenler vardi. Müzik dinleyen bir insan degilim. Hiç müzik dinlemedigim halde benim parçalarimi uluslararasi bir grubun isine benzetmeleri hosuma gitti. Demek ki dogru yoldayiz. Ne kadar eltarnatif yöne kayarsak, benim için o kadar tatmin edici olacak. Kurallar ve sartlar kesinlikle yok. Beni sadece rap dinleyicilerinin degil, müzik dinleyen insanlarin dinlemesini istiyorum. Evrensel bisi yapacaksin ki, adam çikip 'rap dinlemedigim halde bu albüm hakikaten iyiymis' dedirtecek is yapmak istiyorum.

- Film müzikleri ile karsimiza çikacak misiniz bu sene?

Böyle bir teklif gelmedi yapmayi çok istiyorum. Bize iki diziden teklif geldi, kendimizi çiktik gösterdik. Kimsenin repliklerini okumadik, kendi sözlerimizle oralarda bulunduk. Biri Selena digeri de Duvar isimli iki diziydi.

- Ee dizilerde çalismaya karsi degiliz ama düetlerde seçiciyiz anlasilan...
Ben kendimi icra ettigim sürece sorun yok dizilerde. Benim karsi oldugum sey popçularla düet yapmam. Bir film, bir diziden çagirsinlar giderim performansimi yaparim. Beni bozmaz, kendimi temsilen yapiyorum bu isi.

- O dizilerin hedef kitlesi 12-25 arasinda degisiyor biliyorsunuz ki... O kadar küçükler de anlayabiliyor mu sizi...

Unutmayalim ki onlar da büyüyecekler. Benim ismimi bilerek büyürlerse ne güzel.Eger bizi görüp de severlerse, eger bir çocuk bile sana baglarsa kalbini uzun yillar gidebilir o sevgi.

- Almanya'da Türk ve Alman çocuklarla workshoplar düzenlemistiniz rap üzerine. Türkiye'de niye olmuyor bu tür çalismalar?

Onlar geliyordu ve ne yazmak istiyorsunuz, hobileriniz nelerdir, nelerden hoslanirsiniz diye soruyordum, söylediklerinin sonunu kafiyelere baglayip, sesine ve vokal yetenegine göre söyletiyordum, ardindan da kayida gidip kaydediyorduk. Bunu basip arkdaasi ve aileleri ile paylasabiliyordu. Bu çocugun kendine olan güvenini yerine getiriyor. Çalistigim ögrenciler öncesinde hiç aktif degilken derslere katilmaya baslamislar. Su an sponsor bulamadigimiz için yapamiyoruz. Ben varosundaki, gecekondusundaki gencin cebinden parasini almak degil, birseyler ögretmek istiyorum.

- Müzikle egitim verilebiliyor o zaman...

Müzik beynin merkezine dogrudan gittigi için orada o kadar islemi aktivite edebiliyor ki... Ama bizim ülkemize baktigimizda aci çekmek için kendilerini kötü hissetmek için dinleyebiliyorlar. Müzigin negatif noktasina sarilmis insanlar. Zihinsiz eglence durumuna da girdi müzik biraz. Elleri kaldir, poponu salla... Müzik madem zihnin tam merkezine gidiyor, hiçten yaratildigi için o kadar büyük bir degeri var ki; bunu korumamiz ve deger vermemiz gerekiyor. Teknoloji bile gelisip büyüyor, biz neden yerimizde sayalim ki...

- Rap su anda Türkiye'de tam anlamiyla rap midir peki?

Hip hop kültürünün yanlis, hatta hiç yansitilmadigini görüyorum. Materyalist dünya... Çocuklar bunu görüyor ve bundan ibaret zannediyorlar. Hip Hop bu degil, aksine seni bir yerden alip daha iyi bir noktaya çikartacak nitelikte birsey. Senin profilini sekillendiren birsey. Sadece kiz tavlamak için rap yapanlar var! Konser verip kaçmakla, televizyon televizyon gezmekle olacak is degil bunlar. Ben konserlerimi bitirdikten sonra gittigim yerdeki seyircilerle oturup konusuyorum. Dolayisiyla bir alisveris oluyor. Bu alisveris olmadan hiphop olmaz, yürümez. En çok istemedigmi sey bir moda olmasi. Moda olup geçici birsey olursa kötü olur bizim için. Çünkü bizim için sokakta kötü yola düsmekten kurtarmis birsey hiphop. Ben yaptigimda o kadar inandim ki arabalari gasp etmek istemiyorum, kapkaç yapmak istemiyorum. Ben alnimin teri ile para kazanmak istiyorum dedim. Burdan yola çiktim. hala ayniyim.

Sirhot
999_Sirhot_37_FanGaleri1Com_1.jpg

Sirhot Rap´e 13 yasinda basladi. önce Almanya´da sonrada 7 sene Amerika´da yasayan Sirhot su an ayni zamanda Turkiyenin ilk rap hiphop muzik studyosunun sahibi. Çok sayida Rap grubunu ve MCyi yetistiren ve produktorlugunu yapan Sirhot bu gruplarin menajerliginide üstleniyor. Sirhot özelikle raplerinde sample kulanmiyor. Kendisi ayni zamanda besteci ve aranjor oldugu icin kendi müzigini yokdan yaratabiliyor ve altyapi kelimesine gicik oluyormus Önümüzdeki yillarda bircok rap albümde Sirhot´i executive producer imzasiyla görecegiz.

DISKOGRAFI;

Turkish Style (USA Underground Single 1994)
Hayalet - Hayalet (USA Underground Album 1995)
Narcotic - Beyaz Karanlik (1996)
Vatan 2 (Underground Single 2000)
Nefret - Anahtar (Feat. 2.sok, Anahtar, Yalan Rüzgari 2001)
Barikat - Günesin Çocuklari (Featuring intro 2002)
Ceza - Med Cezir (Featuring Reosta 2002)
UDDY! - Islak Ates (Compilation 2002)
DigitalMix (Compilation 2002)

1295855028lpg7.gif
İzmir'in eski mclerinden kendi tarzını oluşturduşu arabask rapin abileriden ve koyu bi Orhan Gencebay hayranı olanYener ile Kuva-İzmir ve Albüm Hakkında Yaptıgımız Söyleşi.....

Merhaba Yener öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkürler ..

Anıl-Uzun Süre Sessiz Kaldın Yeni Albüm Nasıl Gidiyor Biraz Bahsedermisin?

Yener: Yeni album çalışmam şu ara yok bakalım iyi bir şirket arıyorum şu sıra featlerle çalışmalarımı duyuruyorum şimdilik plan bu ama yeni parçalar yaptım zamanla plak şirketi bulup anlaşırsam piyasaya çıkacak...
yener1.jpg

Anıl-Kuva-İzmir olarak yeni çalışmalarınız varmış biraz bilgi verirmisin kimler olucak bu projede ve ne gibi beklentileriniz var?

Yener: Aynen dogru KUVA-i-ZMiR tekrardan yeni bi yapılanmayla gelmekte ama bu sefer platform olarak daha değişik çalışma yapan insanlarda olacak RapizmÇağla(Kardeşim) şu an var rap sanatçısı olarak bide ben varım ama basın dan ve diğer sanat sektörlerinden de arkadaşlar olacak kuva-i-zmir de şimdiden bilgilendireyim sevenlerimi...

Anıl-Yener artık rap camiasında yeterince tanınmış ve gelişmiş bir mc,overground olmayı düşünüyormusun yada hazırmısın

Yener: Valla neye nekadar hazır oldugumu inanın bende bilmiyorum bunu beni seven ve dinleyen insanlar değerlendirecek bakalım nasip..
yener2.jpg

Anıl-Yaptığın arabesk tarzı rap dışarıdan nasıl tepkiler veriyor büyük bi hayran kitlen olması ile beraber tarzını beğenmeyenlerde oluyodur değilmi?

Yener: Evet beyenmeyelerde var herkese bende saygı herkes benim yaptığım stili
sevecek diye bi kaide de yok zaten..Herkes neden hoşlanıyorsa müzik olarak onu
dinlesin sonuçta müzik deşarj olma yoludur..

Anıl- Koyu bir Orhan Gencebay hayranı olduğunu biliyoruz başka örnek aldığın sanatçılar varmı?

Yener:Orhan Gencebay Sonsuz Bir Efsanedir.Benim için arabesk ve halk müziği
şu sıralar sıkça dinlemekteyim müziğini ve sesini beğendiğim çok isim var saymakla
bitmez ama benim tek örnek aldıgım kişide Orhan Gencebaydır okursa sonsuz saygılar benden üstada.
yener3.jpg

Anıl-Türkçe rapin yükselişini nasıl görüyorsum şu sıralar ?

YENER: şu sıralar gidişhat çok iyi bayağı bi atakta bu iş, herkese selam yola
devam türkçe rap sonsuza kadar....

Anıl-Son Olarak Söylemek ıstediğin Birşey Varmı ?

YENER: Herkese selam ve sayglarımı iletiyorum yeni çalışmalarımı yakın zamanda
sevenlerimle paylaşıcam ALLAHA EMANET OLUN..Yener a.k.a Asbest KUVA-İ-ZMİR

TürkçeRap.Net-ANIL

CASH FLOW RÖPORTAJI(SUİKAST.DE)

SND: DJ ÇAĞDAŞ ÖNCE SENİ BİRAZ TANIYALIM ...

DJ MES: 1982 YILINDA İZMİR BORNOVA´DA DOĞDUM.İLK OKUL ORTOKUL VE LİSEYİ BORNOVADA OKUDUM VE ŞUAN ´´EGE ÜNİVERSİTESİ PLASTİK MÜHENDİSLİĞİ 2.SINIF´´ ÖĞRENCİSİYİM.

SND: RAP MÜZİKLE NE ZAMAN TANIŞTIN ?

DJ MES: RAP MÜZİK İLE 1995 DE RUN-DMC VE GRANDMASTERFLASH TANIŞTIM. UZUN SÜRE DEĞİŞİK TARZDA RAPLER DİNLEDİM VE ARAŞTIRDIM. İLK BAŞLAR DA EASTCOAST DİNLİYORDUM. DAHA DOĞRUSU
ONLARA ULAŞABİLİYORDUM VE 1998-1999 YILINDA RAP MÜZİĞE MERHABA DEDİM İLK LİRİKLERİMİ 98 İLK PARÇAMIDA 99 YILINDA KAYDETTİM. ALPER TUNGA İLE 2000 YILINDA KUVA-İ-ZMİR ÇATISI ALTINDA CEPHE 35 İ KURDUK. BAZI SORUNLARDAN DOLAYI 2002 YILINDA ALPERLE YOLLARIM AYRILDI VE 2001 YILINDA VOLKANLA KURDUĞUMUZ CASHFLOW LABEL PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK. BU ZAMANA KADAR ÇOK PARÇA ÜRETTİK. ÇOK AMATÖR HALİMİZLE HİPHOP MENÜ 2 - TÜRK RAP ÜSSÜ - TÜRK RAP GİBİ TOPLAMA ALBÜMLERDE YERALDIK. ZAMAN GEÇTİKÇE WEST VE DİRTY SOUTH DİNLEYİCİSİ OLDUM VE O TARZDA İŞLER YAPMAYA BAŞLADIM. VE KENDİ TARZIMA YAKIN OLAN MC LERLE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. BUNLARIN EN BAŞINDA GELEN KİŞİLER İSE KUVAİZMİR DEN AYRILAN HAKANMC VE 24/7 DEN AYRILAN MCE Yİ KADROMUZA DAHİL ETTİK. 2003 YILINDA BORNOVADAN YAKIN DOSTUMUZ ESİR İ DE CASHFLOW AİLESİNE ALDIK VE AİLE GENİŞLEDİ. BU AİLE İÇİNDE HAKANMC - VOLKAN VE BEN DENGE ADI ALTINDA AYRI BİR GRUP KURDUK VE ONU HAYATA GEÇİRECEK ALBÜMÜ HAZIRLAMAYA BAŞLADIK. AMA ONDAN ÖNCE KENDİ SOLO ALBÜMÜMÜZ SAYILAN DJ ÇAĞDAŞ & VOLKAN (HİLELİZARLAR) I TAMAMLADIK VE KOD MÜZİKLE
ANLAŞTIK. ALBÜMÜN TAM ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ DEĞİL AMA İLK BAHARDA RAFLARDA OLUR SANIRIM BELKİDE DAHA ERKEN.

SND: YAPTIĞIN RAPİ VE ALTYAPILARINI HANGİ TARZA YAKIN BULUYORSUN?

DJ MES: BENİM YAPTIĞIM RAP TARZI MESTCOAST SOUND OLARAK EASTCOAST VE SOUTHWEST GANSGTA TARZINDA BEATLER YAPIYORUM VE ONLARI YAPMAKTAN ZEVK ALIYORUM ZATEN BU BENİM DİNLEDİĞİM RAPLE İLGİLİ BİRAZ AMA WEST DE YAPARIM HORERCORE DA BU OLAY BENİM O ANKİ RUH HALİMLE İLGİLİ. MORALİM BOZUKSA GENELDE EASTCOAST BEATLER YAPIYORUM EĞER RELAX BİR HALDEYSEM WESTCOAST VE SOUTH BEATLERİ YAPIYORUM AMA NE YAPARSAM YAPAYIM ; ´´UNDERGROUND RUHUMU HİÇ KAYBETMEDEN´´ SOUNDLARIMI ORTAYA ÇIKARIYORUM.

SND: BİR RAP DİNLEYİCİSİ OLARAK KİMLERİ DİNLESİN?

DJ MES: BEN ÇOK SEÇİCİ BİR DİNLEYİCİYİM.DAHA ÇOK UNDERGROUND GRUPLARLA İLGİLENİYORUM AMA BURDA GRUPALRIN İSMİNİ VERMEM PEK BİŞEY İFADE ETMEYEBİLİR SİTE SAKİNLERİ İÇİN ÇÜNKÜ HİÇBİRİ ÜNLÜ DEĞİL.YANLIZ ÇOK SEVDİĞİM UNDERGROUND DÜNYASININ ÇOK SAYGIN GRUPLARIDA VAR.GENELDEDOWN SOUTH VE WESTCOASTUNDERGROUND TARZINDA DİNLİYORUM.CRİMEBO$$-TELA-DJSQUEEKY-INDO G-ALKATHRAZ RİDAZ-SPİCE1-DAVİD BANNER-BONECRUSHER VE YİNG YANG TWİNS SEVDİĞİM RAPPERLAR ARASINDA.

SND: PEKİ TÜRKİYEDEN DİNLEDİĞİN VEYA SEVDİĞİN İSİMLER YOKMU?

DJ MES: TABİKİ VAR AMA SAYISI ÇOK AZ.AMA TÜRKİYEDE SEVDİĞİM ADAMLARLA ZATEN ÇALIŞMAKTA BULUNMAKTAYIM VE BUNDAN ÇOK MUTLULUK DUYMAKTAYIM EN ÖNEMLİSİ .BİR PRODUCER OLARAK KENDİMİ ŞANSLI HİSSETMEKTEYİM.BUNLARIN EN BAŞINDA CASHFLOW RECORDSU BİRLİKTE KURDUĞUM BROTHER IM KANKAM VOLKAN... HER AY ŞEHİR DEĞİŞTİREN NERELİ OLDUĞUNU KESTİREMEDİĞİM ÇANKUŞUMUZ HAKANMC, BENİM İÇİN EN ÖZEL İNSANLARDAN BİRİ OLAN HORERCORE NİN USTASI kafiye[MCE] SESİNİ DUYDUĞUM AN GAZA GELDİĞİM ARIZALI ARKADAŞIM BOMBAMK KENDİ YETİŞTİRDİĞİM DOSTUM VE GELECEĞİNİ ÇOK PARLAK GÖRDÜĞÜM ESİR BENİ RAP MÜZİKLE HÜZÜNE İTEN TEK ADAM ÇİLEKEŞ YENER VE EN SONUNDA FREESTYLA DİYİNCE AKLIMA İLK GELEN İSİM CHUCK D NİN İZMİR VERSİYONU ) KEREM... BUNLARIN DIŞINDA STERYOCEM, ERCİ-E VE CRACK SEVDİĞİM İSİMLER.

SND: CASHFLOW RECORDS DA KAÇ KİŞİ BULUNMAKTA BİRAZ BAHSEDERMİSİN BİZE?

DJ MES: CASHFLOW BİR GRUP , BİR TAYFA DEĞİL SADECE BİR RAP AİLESİ BU OLUŞUMDA HERKEZ ÖZGÜR AMA HEPİMİZİN BİRBİRİMİZDEN HABERİ VAR. ÖRNEĞİN ; BEN MCE NİN NE YAPTIĞINI BİLİRİM ODA BENİM. BİRBİRİMİZDEN KOPUK DEĞİLİZ YANİ VE EN ÖNEMLİSİ HEPİMİZ ÇOKYAKIN DOSTUZ HERŞEY DEN ÖNCE CASHFLOWDA DOSTLUK İŞLER,BENİ TANIYANLAR ÇOK İYİ BİLİRLER DOSTUM İÇİN GÖZÜMÜ KIRPMADAN HERŞEYİ YAPARIM AMA DOSTLUK BİTTİMİ HERŞEY BİTER BU YAKADA. İŞTE CASHFLOW HOUSE ŞU KİŞİLERDEN OLUŞMAKTA; BENDENİZ DJ ÇAĞDAŞ, VOLKAN, HAKANMC, MCE, ESİR VE BOMBA MK BUNLARIN DIŞINDA KEREM VE LAB168 LEDE ÇALIŞMALARIMIZ VAR. ELİMDEN GELDİĞİNCEDE ALPER TUNGA YADA DESTEK VERMEKTEYİM O BENİM İLK
GRUP ELAMANIM KİMSE ONU UNUTTUĞU SANMASIN...

SND: İZMİR RAP ORTAMINI NASIL BİLİYORSUN,PARÇALARINDA İZMİR VE BORNOVA ÖĞELERİNİ NEDEN BUKADAR ÇOK KULLANIYORSUN?

DJ MES: İZMİR İ ÇOK SEVİYORUM UMARIM İZMİRDE BENİ SEVİYORDUR. İZMİR ORTAMI NA GELİNCE ÇOK KIYAK ORTAMLARDA VAR BOZUK ORTAMLARDA.ZATEN BU HERYERDE BÖYLEDİR AMA GENELİ ÇOK İYİDİR İZMİRLİ ÇANKUŞLARIN , SEVERİM ONLARI. İZMİRDE ÇOK SAĞLAM RAPPERLAR VAR AMA HEPSİ KENDİ KABUĞUNDA.BENİM ORTAMIM BELLİ BORNOVA MEKANIMDIR.BORNOVADA DOĞDUM BURDA RAPE BAŞLADIM BURDA BÜYÜDÜM O YÜZDEN BORNOVANIN ADINI ÇOK KULLANIYORUM.

SND: BİZE YAKINDA ÇIKICAK OLAN ´´HİLELİ ZARLAR´´ ALBÜMÜNDEN BİRAZ
BAHSEDERMİ?

DJ MES: BU ALBÜM İÇİN BİRÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİRİM AMA ÇOK UZATMAK İSTEMİYORUM.ALBÜME ÇOK GÜVENİYORUM.VOLKAN İLE BİRLİKTE ÇOK EMEK HARCADIĞIMIZA İNANIYORUM. ALBÜMDE HAKANMC-YENER BOMBAMK-MCE VE KEREM GİBİ İSİMLERLE FEATLER BULUNMAKTA. ALBÜMÜN EN BÜYÜK ÖZZELİĞİ HER TARZ RAP DİNLEYİCİSİNİ MEMNUN EDECEK ZENGİN SOUNDLARA SAHİP OLMASI. BEATLERİME ÇOK GÜVENİYORUM . ÇOK BÜYÜK RAP HİTLERİ ÇIKACAK BU ALBÜMDE BENCE AMA EN DOĞRU KARARI DİNLEYİCİLER VERECEKTİR . MALUM ; ZEVKLER VE RENKLER TARTIŞILMAZ ALBÜM HEM UNDERGROUND RAP DİNLEYİCİSİNİ HEMDE DAHA PİYASA SEVEN İNSANLARI MEMNUN EDECEKTİR .BUNDAN KİMSENİN ŞÜPESİ OLMASIN.

SND: SON 2 YILDA ÇIKAN RAP ALBÜMLERİ İÇİN YORUMUN NE ?

DJ MES: SON 2 YILDA CEZA VE MİCCHECK SAĞLAM İŞLER ÇIKARDILAR. ONLARIN DIŞINDA SON ZAMANLARDA ÇIKAN MODEXL İ BEĞENDİM. DİĞERLERİNİ KAALE ALMIYORUM.

SND: JONTÜRK´ÜN YAZDIĞI KİTAP HAKKINDA NE DÜŞÜNYORSUN ?

DJ MES: JONTÜRK YANLIŞ YOLDA İLERLİYOR HIP HOP IN KİTABINI YAZMAK ONA DÜŞMEZ... BU ARADA ANADOLU RAPİ AYAKLARINIDA GEÇSİN LÜTFEN. ANADOLU RAPİNİ YAPACAK ADAMLAR BELLİDİR. JONTURK BENCE BUNU YAPACAK EN SON KİŞİDİR...

SND: SON GÜNLER BİRÇOK TV KANALINDA ÇIKAN ´OGEDAY´ İÇİN NELER SÖYLEYECEKSİN ?

DJ MES: FAZLA SÖZE GEREK YOK ... YAPTIĞI TARZI ANLAYAMADIM. NE RAP NE DE POP ? ... SONUÇTA ODAGEY BUDAGEY . O GİTSİN SEKSEK OYNASIN...

SND: BİZE YENİ PROJELERİNDEN BİRAZ BAHSEDERMİSİN?

DJ MES: BEN , HAKAN VE VOLKANIN ORTAK PROJESİ OLAN ´´DENGE (CASHFLOW)´´ VAR. BENİM SOLO ALBÜMÜM VE DAHA SONRA MCE NİN SOLO ALBÜMÜ VAR. EĞER İŞLER YOLUNDA GİDERSE BİR DE TOPLAMA ALBÜM OLACAK. .

SND: SOLO ALBÜMÜNDEN BAHSEDERMİSİN BİRAZ ? KAÇ PARÇA YAPILDI ?ALBÜMDE KİMLERLE FEAT VAR?

DJ MES: ALBÜMÜN BÜTÜN ALTYAPILARI BİTTİ.PARÇALAR KAYIT VE SÖZ AŞAMASINDA ŞUAN. FEATLERE GELİNCE VOLKAN, HAKANMC, STERYOCEM, MCE, KEREM, BOMBAMK, YENER, STATİK, MELEZ VE BİRKAÇ
SÜPRİZ İSİM. ALBÜM YİNE ZENGİN AMA BİR OKADARDA UNDERGROUND SOUNDLARA SAHİP. BENİM İŞİM BU ZATEN AMATÖR RUHLA YAPILAN PROFOSYÖNEL İŞLER.

SND: BU GÜNE KADAR KİMLERE DESTEK VERDİN ? KİMLERLE ÇALIŞTIN?

DJ MES: HAKANMC, VOLKAN, MCE, ESİR, KEREM, ALPERTUNGA, YENER, SUICASTEAM (BOMBAMK), EMİR AKA SF, MELEZ, DUMANYAK, MCİZ, FREEZİLL, DARBE TEŞEBBÜS, LAB168, MADDKAVE, LİL ALEE, UMUT ERTEK, FİDEL VE DAHA AKLIMA GELMEYEN BİRÇOK İSİMLE ÇALIŞTIM YADA ONLARA BEAT YAPTIM. ŞU ANDA DA YENİ GRUPLARA DESTEK OLUYORUM ONLARIDA YAKINDA DUYARSINIZ ZATEN.

SND: SİTEMİZ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUN ?

DJ MES: SUİKAST.DE´ Yİ YILLARDIR ZİYARET EDİYORUM. BU YOLDA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM...

SND: SON OLARAK BİZE SÖYLEMEK İSTEDİĞİN BİR ŞEY VARMI?

DJ MES: TÜM RAP CAMİASINA SELAMLARIMI YOLUYORUM . BU İŞİ HAKKIYLA YAPAN YADA YAPMAYA ÇALIŞAN HERKEZE PEACE...!

YAS ile Röportaj!

€seF: İlk olarak sizi tanimayanlar icin. Yas kimdir?

Yas: yas'ın gerçek ismi damladır 19.04.1989 yılında mersinde doğdu büyüdü,biraz sinirli,biraz duygusal,biraz çocuk,biraz çingene böyle karmaşık ve sıradan bir kızcağız : ) hala mersinde ikamet etmekte,yemek yapmayı,yazmayı,okumayı,izlemeyi,dinlemeyi,seven bi tip...

€seF: Neden rapper ismi olrak YAS ?

Yas: Günlerden birgün daha adının yas olacağını aklının ucundan bile geçirmeyen damla adındaki şahıs annesine gider ve...
- Anne ben rap yapmak istiyorum...
der,anneside bunun üzerine ona
- Yap kızım bende zaten rap müziği çok severim sana sonuna kadarda destek olurum
diye cevap verir...
- Yalnız adın damla olarak kalmasın
diyede ekler....Damla'da
- Peki ne olucak anne?
der ve o gün YAS ismini alır.(Annesinden)..gelelim neden yas kısmına....dediğim gibi bu ismi bana annem yakıştırdı çünkü benim pisikolojimi,beni ve yaşadıklarımı bilen en yakın dostumdur o..Hep bişeylerin yasını tutmak zorunda kaldığımdandır belkide...çocukluğumdan bu yana pek olan biteni es geçebilen bir insan olamadım.Yas isminin dışındada Kraliçe ismini kullanıyorum Bu isimede beni hayatta en çok değer verdiğim ve bana en çok değeri veren insan(Hayki)den başkası bir türlü yakıştıramadı.Ama benim için diğerlerinin hiç önemi yok.Çünkü Kraliçe olduğumu bana yalnızca o hissettirdi..

€seF: Yas,rap dışında ne yapar ? ne dinler ? ne izler ?

Yas: Nerdeyse bütün undergrounda yemek yapar Gülümseme tv izler,hayki ile kavga eder,gezmez tozmaz,sokakta bulduğu hayvanları eve toplar,eline ne geçerse dinler,güzel olan herşeyi izler,okur,yazar,yas tutarsaçmalar,hakkında çıkan boş söylentileri bir dedektif edası ile takip edip aslında insanların ne kadar gereksiz işlerle uğraştıklarını onlara göstermeye bayılır Gülümseme

€seF: Rap'e nasıl başladınız ? Rap'e başlamanızdaki asıl etken nedir ?

Yas: Rap'e aslında bir inat uğruna başladım çevremde bu işi yaptıklarını sanan bazı kendini bilmezlerin benimle dalga geçmeleri sonucu hırs yapıp bodoslama daldım işin içine ve mutluyum Gülümseme Rap yapıyorum çünkü;Rahatlıyorum,utandırıyorum,dinletiyorum ve anlatmayı seviyorum,benimle dalga geçmelerine bayılıyorum,yazmaktan hoşlanıyorum,kendimi dinlemekten büyük haz alıyorum ve biliyorumki rap yapmasaydım benim yasımı tutuyor olurlardı...

€seF: Bu zamana kadar kimlerle çalıştınız ? // feat. yaptınız ?

Yas: Hayki Gülümseme ihtilal records,Fieber,Matador,xds,fünye,sefalet,saian,ram iz,kurşun ve aklıma gelmeyen bir çok isimle çalıştım ...

€seF: Peki bundan sonra kimlerle çalışmak istersiniz ?

Yas: Şebnem ferah,kolera bide aşkımla(hayki) Gülümseme

€seF: Rap piyasasında başarılı bulduğunuz isimler kimler ?

Yas: Ramiz,ceza,sagopa kajmer,kolera,killa hakan...

€seF: Lirik yazarken veya bir şarkıyı söylerken neye dikkat ediyosunuz ?

Yas: Hiçbirşeye içimden geldiği gibi sallıyorum kalemi bide bakmışım sayfa dolmuş Gülümseme...şaka bi yana... önce beati defalarca dinleyip bana ne hissettirdiğini algılamaya çalışırım içimden gelenleri yazarım,silerim sonra tekrar yazar tekrar silerimbu böle devam eder....ama dediğim gibi benim için en önemli unsur beatin bana neyi anlattığıdır.sözü ben değil aslında altta çalan tıngırtı yazarBazende her hangi bir yerdeyken aklıma güzel bi söz gelir onu hemen kaydeder ve eve geldiğim zaman devamını getiririm tabi bu beatsiz ortamlarda geçerlişarkı söylerken ise haykiye ızdırap olurum

€seF: Piyasada bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar ''kız mc'' var. Bunu nasıl yorumluyosunuz ?

Yas: Bu konu için çok üzgünüm gönül isterdiki piyasada birçok kız mc bulunsun ama inanıyorumki işini iyi yapan bayan arkadaşlarım gerektiği yerlere geleceklerdir.

€seF: Burdan rap söylemek isteyen kızlara ne önerirsiniz ?

Yas: kendilerini bu işe hazır hissettikleri zaman başlasınlar ve sadece yaptım demek için üretmesinler..(Yaptığımı yapma dediğimi yap)

€seF: ''Yas'' Yakın zamanda ne gibi projelerle karşımıza çıkacak acaba ?

Yas: şuanda uzun süren bir emek sonucunda ortaya çıkarttığımız bir albüm harddiskimizin yanması sonucunda heba oldu ve bu sıralar onu kurtarma çabası içerisindeyiz eğer başarabilirsek dinleyicilerimizle paylaşacağız.Bundan sonra da aklımda bir çok proje mevcut öncelikle hayki ile bir ortak albüm daha yapmayı düşünüyorum daha sonrası gelecektir elbette çünkü bu işin peşini bırakmayacağım...

€seF: Hayki ile birlikte söylediğiniz ''Ne Olur Evet De'' şarkısı çok tutuldu.. Bu şarkı hakkında ne söylemek istersiniz?

Yas: Bu şarkının hikayeside kendisi gibi bi garip Gülümseme Bir akşam Hayki ile oturuyoduk canımız sıkıldı albüm çalışması içerisindeydik zaten o sıralar ve çok yorgunduk miskin miskin oturuyorduk.Hayki bana evlenme teklifi yapıyordu freestyle olarak Gülümseme bende ona cevap veriyordum sonra ikimizinde kafasında bi ampul yanıverdi Kahkaha dedikki böyle birşey yapalım biraz güldürsün biraz dokundursun falan filan..albüme almayız beğenmez insanlar biz kendimiz dinler güleriz dedik,sonra dinledikçe bunu biz dinleyip beğeniyorsak diğer insanlarda beğeniceklerdir diye düşünüp albüme alma kararı aldık ki iyiki böyle birşey yapmışızhaykide bende bu şarkı yüzünden beğenildiğimiz kadar'da tepki aldık ama bir çok insanada ulaşabilmeyi başardık bunun için çok mutluyuz...

€seF: Sevdiklerinize buradan son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı ?

Yas: Anneme,Haykiye,Ramiz ve en çok sevdiğim arkadaşım Zeynep'e bana destek çıkan iyi kötü günlerimde benim her zaman yanımda bulunan dostlarıma ve bugünlere gelmemde bana çok büyük yardımları dokunan tüm sevenlerime ve SEVMEYENLERİME Burdan sonsuz teşekkürler...

€seF: Röportaj İçin Teşekkür Ederim.

Yas: Ben Teşekkür Ederim

Sagopa Kajmer'in yeni albümü K.İ.T.S için röportajı

ArkadaşLar biLindiği üzere Sago Yeni Album çıkardı! Kolera bu albumu dinlerken ağlıyacaksınız demiş! Bu da sagopanın yeni albumu için ropartajı ;

Sagopa Kajmer:
selam
ben sizlere biraz daha iciniz rahatlasin amacinda solodan bahsedeyim.herkesin bekledigi gibi sert materyaller icinde olacak.kiminiz bagdat,didaktik kitaplar gibi sarkilar istemissiniz.
kiminiz ritimler cok yavaslamis,daha hizli isteriz demissiniz.
herkesin dusuncesine saygim var ve herkesin fikrini kenara not ediyorum.
solom icin benim sizlere soyleyebilecegim ,lirikler evrensel.her sarkiyi yasadiklarimdan harmanladim.enstrumantaller cok yavas albumun kivami 80-87 bpm arasi.yani tempo bir hayli dusuk.ama olsun ben sizler icin tempoyu 2-3 sarkida yuksek tutarim.o problem degildir .
agir sarki sozleri var albumde.didaktik kitaplar mantigi,bagdat hissi var.sizlere bir jest yapayim albumun neye benzeyecegini,ne gibi birsey olacagini tasavvur edin.
album gazel-kaside-rubai tarzinda .en azindan bana verdigi tad bu.ayni zamanda cok didaktik.insanin icine islercesine ilerliyor.askerlik donemimi ve buraya kadar gelen zamanimi iceriyor.
stil olarak en sade albumum.sadelikten kasit ;yormayan,kolay dinlenilebilir.BPG tadinda romantizma anlasilirliginda,yemede yaninda yat dedirtecek turden.tabiiki bunlar benim sahsi goruslerim albumun sahibi olarak.
sizlere begeneceginizin garantisini vermekten baska yapacak birseyim yok.tabiiki album cikar cikmaz bu ne yahu ,ben hic begenmedim ,olmamis sago bu ne,bpg daha guzeldi!..seklinde yorumlar yapilacaktir.ama sizlere simdiden sunu belirtmek isterim,benim albumlerim dusuncelerinizi ileriye tasir,zamanla hazmedilir.bunun tekrar altini cizmek istiyorum.benden herzaman ayni tad'lari beklemeyin.benden her zaman hissedebildiginiz seylerin aynisini hissedebilmeyi bekleyin.kucuk yerlere takilirsaniz hem dinlemekten hem de albumlerimden sogursunuz.
Albumun tamami bittiginde sizlere ''hey cocuklar''seklinde haykirdigimi duyar gibi olacaksiniz.
sonuc olarak benim yeni albumum cok yukarilarda bir yerlerde bana gore,hicbirsey amaclarim dahilinde degil bu albumde.sadece ben ve bana benim icin ben var albumde.dinleyip icerigi kavradiginizda ise sen ve senin icin sen oluveriyor.

yeni sagopa kajmer albumunun adi ''KOTU İNSANLARI TANIMA SENESI
(K.İ.T.S)

İŞTE BENİM ADAMIM ZAHRİYAN !!!!

1-) Öncelikle sizi tanımayanlar için Zahriyan kimdir ?
Zahriyan: Zahriyan 1986 doğumlu, Istanbul'un Feriköy semtinde doğup yaşamını hala orada sürdürmektedir. Senkron Production ailesinin bir üyesidir. Türkçe Rap caimasında trackleriyle olay yaratan ve hayran kitlesi çok fazla olan illegal bir mc.

2-) Zahriyan Rap'e niçin ve neyin etkisiyle başladı ?
Zahriyan: 94 yılında sorunlu bir kapı komşum vardı Run DMC hastasıydı. Onun sayesinde rapi tanımaya başladım tam olarak ne olduğunu bilmesemde. 95 yılında Cartel patlamasıyla dinlediğimin Rap olduğunu öğrendim. Ve Türkçe Rap'inde yapıldığını anlamış oldum. 98 de breakdance ile Rape dahada aşina ve aşık oldum. Çünkü ufak yaşlardada müzik eğitimi alıyordum ve müzikle daima iç içeydim. 2002 yıllarındada ufak tefek kayıtlara başladım. Tamamen kalbimin doğrultusunda hareket ettim.

3-) Rap hayatınıza başlamanızı ve öncesini ikiye ayırırsak bir değerlendirme yaparmısınız (Rapten önce, Rapten sonra) ?
Zahriyan: Keşke herşeyiyle anlatabilsem ama sansür meselesi giriyor araya. Çünkü yabancı flimleri anımsatan öyküden ibaret hepsi. Rapden öncesi ve Rapten sonrası. Sadece değerlendirmeyle geçmek istiyorum çünkü detaylı anlatınca hakkımda forumlarda yorumlar görüyorum ve yorumlara eklenen asılsız olaylar. Rapten önceki hayatım tamamiyle herşeyiyle illegaldi. Aldığım nefes dahi. Ama Rapten sonra herşeyin rahmani yollarla yapılıcağınıda öğrendim. Hayata bağlanmak için mutlaka sebep vardır. Hayattan boşvermiş olsakda. Zahri.

4-) Zahriyan ne anlama geliyor? Neden esinlenerek bu isme karar verdiniz ?
Zahriyan: İki tane anlamı var ve ikiside aynı dönemlerde kullanılmıştır.
1. Anlamı: Yağmurun Çığlığı
Yağmur tanelerinin yere düşmesiyle çıkardıkları çığlık sesleri (tıkırtılar).
2.Anlamı: Zahr.iyan
Eski hint mitelojisinde eski çağlarda yaşayan bir isyan meleği vardır.Bu isyan meleğinin gözlerinden düşen her bir damla göz yaşı gök yüzünde birer yıldız haline gelirmiş. Ve gökyüzündeki yıldızların onun göz yaşları olduğuna inanılırmış. Bu isyan meleğinin ismi ise Zahr.iyan'dır.
Bu ismi ben bulmadım beni çok yakından tanıyan ve tracklerimi dikkatli dinleyip bunlardan pay çıkaran çevremdeki yakınlarım buldu. Ve beraber karar verdik.

5-) Lirik yazarken ve beatlerinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz ?
Zahriyan: Ruh halimi anlatmasına çok dikkat ediyorum. Çünkü moralimin bozuk olduğu bir anda pek hard parçalar yapmayı sevmiyorum. Daha duygusal ve beni anlatabilen mecazi anlamlarla barınan bir yapı. Beat söz haznemi çok fazla değiştiriyor çünkü dinlediğim armoni ve ritim beni çok etkiliyorsa harika şeyler ortaya çıkabiliyor. Duygusal veya sert, agresif ve damar. Herşey o an ki ruh halime ve duygularıma bağlı.

6-) Sözlerinizde neyi amaçlıyorsunuz ve istediğiniz şeyi anlattıgınıza ınanıyormusunuz?
Zahriyan: Aslında belli bir amaçladığım tema yok. O anki ruh durumum ve beatin bana hissettirdiklerini direk kağıda döküyorum. İstediğim ve düşündüğüm herşeyi kelimesi kelimesine mecazi ve gerçekçi anlatanbildiğime inanıyorum. Zaten bu kanıya varmasam ve bazı şeyleri vurgulayamasam Zahriyan bu kadar dikkat çekmezdi.

7-) Çevrenizdeki insanlardan aldığınız olumlu yada olumsuz tepkiler sizi etkiliyor mu ?
Zahriyan: Açıkça söylemem gerekirse olumsuz tepkiler almıyorum. Geneli hep olumlu oluyor. İnsanlar tracklerimi dinlediklerine yüzlerindeki ifade beni çok sevindiriyor. "İnsanların tvye bakıpda içi burkulduğu şeyleri bu çocuk nasıl oluyorda kendi hayatından kesit kesit alıp yine bu kadar iyi anlatabiliyor".

:cool: Zahriyan'ın gelecek planları nelerdir ? Hedef noktanıza ulaştığınıza inanıormusunuz ?
Zahriyan: Geleceğe yönelik kendimi direk hedeflediğim proje ve kademeler yok. Ama güzel kaliteli projeler var yavaş yavaş Türkçe Rap severlerin beğenisine sunulucak. Eminim hepsinin hoşuna gidecek. Çünkü farklı vokal kopyası olan bir vokal ve style değil. Bulunduğum statü ve noktadan gayet memnunum sonuçta megastar değilim, ama Zahriyan hakkındaki yorumlara bakıyorum internette ve insanların direk kendi ağızlarından. Farkında olmadan bir efsane yaratmışım. Yazdıklarıyla ve yaşadıklarıyla. Hepsi gerçek.

9-) Her geçen gün Türkçe Rap adına bırçok aşama kaydediliyor. Bunları nasıl yorumluyorsunuz ?
Zahriyan: Türkçe Rap tarihindeki en iyi günlerini yaşıyor bence. Eski dönemlere bakınca daha iyi yerde görebiliyoruz icraa ettiğimiz bu sanatı. Fakat hakettiği desteği ve alkışı göremiyor. Rap yapan arkadaşlarım dahada çaba göstermeliler. İnternete 2 veya 10 track vermekle 15 tane underground albüm yapmakla Türkçe Rape katkı gösteremezsin. Anca kirlilik yaratırsın egonu tatmin edersin. Madem yırtınıcan bari umut veya ümite kapı açsın.

10-) Yakında bizi bekleyen bi albüm çalışması mevcut mu ?
Zahriyan: Evet yakında raflarda yerini alıcak. Biraz zaman.

Rapizm ÇağLa Röportajı

htwnlc.jpg

Rapizm Çağla İzmir'de Başı Çeken Kız Mc'lerdensin Sır, Eral Vs. Sadece Bir Kaçı Fakat Rapizm Çağla Hepsinden Çok Adını Duyurmuş Bir İsim Bu Aşamaya Nasıl Geldin ?
İzmir Rap Açısından Aktif Bir Ortam.Sağolsunlar Destek Oldular Partilerine Çağırdılar Böylelikle Tecrübe Kazandım.Ortamım Genisti.Zaten Önce Meon Grubuyla Başladım Rap Yapmaya 3 Kayıttan Sonra Solo Devam Etmeye Karar Verdim.Sağolsunlar Ailemde Bana Hep Destek.Eve Sistem Kurdum Kayıtlarımı Kendim Yapıyorum..Boylelikle Gelistım ve Sesimi Duyurabildim.

Rap'e Başladığın 2003 Yılından Bu Yana 2 Tane Albüm Çıkardın ve Bir Çok Track'i Net'e Sundun İçlerinde Bu Benim Tarzımın Dışında Dediğin Bir Parça Oldumu Hiç Veya İçine Sinmeyen Bir Kayıt ?
O Parçalar İstediğim Kalitede Değildi Zaten Ama Genelde Eski Kayıtları Verdim Nete.O Parçalarıda Nete Vermem İyi Oldu Bence Çünkü Aradaki Gelişimi Farkedebileceksiniz Diye Düşünüyorum.

" Tanımazdan Gel " Senin İlk Albümündü O Albüm Senin İçin Neleri İfade Ediyor.Bir Bakıma Herşeyim Benim " Tanımazdan Gel " Diyebilirmiyiz ?
Ben Bir Süre Yaptığım Parçaları Hiç Nete Vermedim.Artık Bir Yerden Başlamam Gerektiğini Düşündüm ve Bazı Şarkıları Toparlayıp O Albümü Netr17;e Verdim.O Sadece Başlangıçtı.İddialı Bir Albüm Değildi Yani Çok.

" Tanımazdan Gel " Albümünden Sonra " Dengesiz Besteler "'i Çıkardın Ve Şimdi " Dengesiz Besteler 2 "'Yi Umarız Çıkaracaksın Albümde Sana Kimler Eşlik Edecek ?
Yener, Yunus Emre, Sansar, Rapozof, Frekans, Mel, İhtilal, Cashflow, Emir, U.l.a.ş. vs vs.Zaten Featr17;lerle Dolu Bir Albüm Olacak

Sesin İçin Kalın Ve Okurken Çok Bastırarak Okuyor Diyorlar Ne Diyeceksin ?
Öyle Bir Genelleme Yapılamaz Bence.Çünkü Ben Şarkılarda Aynı Stilde Okumamaya Özen Gösteriyorum Genelde.Bazısında Ses Tonumu İnce Bazısında Kalın Kullanıyorum.Bazen Yumuşak Bazen Sert Söylüyorum.Bu Şarkının Konusunda ve Beate Göre Değısebıliyor Tabi

Overground Olma Hedefin Vardı Hala Devam Ediyormu O Hedef ?
Tabikide.Bence Overground Olmak Çok Kolay Bir İş Ama Önemli Olan İyi, Sağlam Adımlar Atmak, Tanıtımı İyi Yapmak, Kalıcı Olmak, Başarılı İşler Çıkarmak.Maksat Albüm Çıkarmaksa Ajdarr17;da 10 Tane Albüm Yapar Yani Bence

Kavgalı Olduğun Bir Kız Mc Var Adını Söylemeyelim Aranızdaki Sorun Yüzünden İkinizde Birbirinizin Olduğu Party'lere Yada Herangi Bir Albüme Katılmıyorsunuz Bu Ne Kadar Sürecek Böyle ?
Bizim Sorunumuz Rapr17;le Alakalı Değil Özel ve Özel Bir Şekılde Hallettık Zaten.

Ropörtaj İçin Teşekkür Ederiz.Son Olarak Söylemek İstedikleriniz ?
Eyvallah Bende Teşekkür Ederim Sağolun.Her Roportajımda Bunu Söylüyorum Genelde Rap Bir Maç Yada Yarıs Değildir O Yüzden Kimseyi Kimseyle Kıyaslamaya Calışmayın Sadece Zevk Almaya Çalışın Bence ve Çoğunuz Rapr17;in Gelişmesi Diyip Hala İnternetten Albüm İndıriyorsunuz.Rap Albümleri Satmazsa Albüm Yapacak Produktorüde Çok Zor Bulursunuz Bence.

CagLa ßırak ßu i$Leri En iyi ßayan VocaL SeciLdikten Sonra Popon ßaya Yukarı Cıktı :)

olmasa herhalde ama bir gun metal musik dinlemekten tiksinip rap dilemeye karar veririsen hepsini tek tek okuyajamee kultur edinmek grk ilk defa duyduum isimler

Şehinşah a.k.a Hasan Sabbah Biyografi&Diskografi

l_d18dacae3026d722d5980e2048561c4c.jpg

Biyografi

Şehinşah aka Hasan Sabbah asıl adıyla Ufuk Yıkılmaz, 27.12.1986 da Erzincan-Kemah'ta doğdu.
95 senesinde raple tanıştı.1998 de liriklerini yazmaya başladı.İlk demosunu 2000 de kaydetti.Sonrasında Masta Katil'le HaremeynG3 adlı grubu kurdu (2002).Grup ilk demosunu, Obesyon parçasını da o sene içinde kaydetti.Kendi çabalarıyla kurduğu home studiosunda yaptıkları trackleri, tanınmış rap sitelerinden birinde yayınlandı.(Dahi pezewenkler & Manifesto) Sonrasında teker teker yayınladığı trackleri toplayıp Haremeynalamut isimli albümü underground dinleyicilerine sundu.Çalışmalarına ara vermeyen Şehinşah yeniden tek track halinde dinleyicilere ulaştı.Undergrounddaki bir çok tanışmış, kendini kabul ettirmiş isimle çalıştı.Yeni albümü "Yasak Yerler" aşırı sağlık sorunlarından dolayı ertelenmiş durumda.Bu albüm bitiminde daha ciddi işlere başlayacak olan Şehinşah aka Hasan Sabbah rap için üretmeye devam edecektir.

l_0ec946de1ab2026b588192922a61a679.jpg

Çalıştığı İsimler

Patron, Saian, Karaçalı, Radyasyon, Sansar, Emre Baransel, Da Poet, GINA, U.L.A.S, Mic Neşter, İhtilal,
Sir Lather (LT), Yunus Emre, Fieber, Cevap, Doğu Rhyme Killa, Playa, Chernobil, Kaolin, Newada vs...

l_5d45a83ef5858f1e7992cfc4e844e07d.jpg

Geri