İzmir'in eski mclerinden kendi tarzını oluşturduşu arabask rapin abileriden ve koyu bi Orhan Gencebay hayranı olanYener ile Kuva-İzmir ve Albüm Hakkında Yaptıgımız Söyleşi.....
Merhaba Yener öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkürler ..
Anıl-Uzun Süre Sessiz Kaldın Yeni Albüm Nasıl Gidiyor Biraz Bahsedermisin?
Yener: Yeni album çalışmam şu ara yok bakalım iyi bir şirket arıyorum şu sıra featlerle çalışmalarımı duyuruyorum şimdilik plan bu ama yeni parçalar yaptım zamanla plak şirketi bulup anlaşırsam piyasaya çıkacak...
Anıl-Kuva-İzmir olarak yeni çalışmalarınız varmış biraz bilgi verirmisin kimler olucak bu projede ve ne gibi beklentileriniz var?
Yener: Aynen dogru KUVA-i-ZMiR tekrardan yeni bi yapılanmayla gelmekte ama bu sefer platform olarak daha değişik çalışma yapan insanlarda olacak RapizmÇağla(Kardeşim) şu an var rap sanatçısı olarak bide ben varım ama basın dan ve diğer sanat sektörlerinden de arkadaşlar olacak kuva-i-zmir de şimdiden bilgilendireyim sevenlerimi...
Anıl-Yener artık rap camiasında yeterince tanınmış ve gelişmiş bir mc,overground olmayı düşünüyormusun yada hazırmısın
Yener: Valla neye nekadar hazır oldugumu inanın bende bilmiyorum bunu beni seven ve dinleyen insanlar değerlendirecek bakalım nasip..
Anıl-Yaptığın arabesk tarzı rap dışarıdan nasıl tepkiler veriyor büyük bi hayran kitlen olması ile beraber tarzını beğenmeyenlerde oluyodur değilmi?
Yener: Evet beyenmeyelerde var herkese bende saygı herkes benim yaptığım stili
sevecek diye bi kaide de yok zaten..Herkes neden hoşlanıyorsa müzik olarak onu
dinlesin sonuçta müzik deşarj olma yoludur..
Anıl- Koyu bir Orhan Gencebay hayranı olduğunu biliyoruz başka örnek aldığın sanatçılar varmı?
Yener:Orhan Gencebay Sonsuz Bir Efsanedir.Benim için arabesk ve halk müziği
şu sıralar sıkça dinlemekteyim müziğini ve sesini beğendiğim çok isim var saymakla
bitmez ama benim tek örnek aldıgım kişide Orhan Gencebaydır okursa sonsuz saygılar benden üstada.
Anıl-Türkçe rapin yükselişini nasıl görüyorsum şu sıralar ?
YENER: şu sıralar gidişhat çok iyi bayağı bi atakta bu iş, herkese selam yola
devam türkçe rap sonsuza kadar....
Anıl-Son Olarak Söylemek ıstediğin Birşey Varmı ?
YENER: Herkese selam ve sayglarımı iletiyorum yeni çalışmalarımı yakın zamanda
sevenlerimle paylaşıcam ALLAHA EMANET OLUN..Yener a.k.a Asbest KUVA-İ-ZMİR
TürkçeRap.Net-ANIL