( Türkan Saylan'ı Kaybettik Tek Başlık )

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, bugün sabah 04.45'te yaşamını yitiridi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, bugün sabah 04.45'te yaşamını yitiridi.

Cuma günü ÇYDD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yorulan ÇYDD Genel Başkanı Saylan, Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde tedavi altına alınmıştı.

Türkan Saylan, kan değerleri düşük çıkması nedeniyle, son günlerinde ziyaretçi kabul edemiyordu.
Ergenekon'da 12. dalga

Foto galeri için tıklayın

Uzun süredir kanserle mücadele eden Türkan Saylan, 5 yıldır düzenli kemoterapi tedavisi görüyordu.

ÇYDD yöneticileri, Türkan Saylan'ın naaşının büyük ihtimalle 20 Mayıs Çarşamba günü Zincirlikuyu'da defnedileceğini söyledi. 20 Mayıs'ta önce Lütfi Kırdar’da tören düzenlenecek. Arıdndan Teşvikiye'de öğle namazı kılınıp, Zincirlikuyu mezarlığında Saylan toprağa verilecek.

Dernek yöneticileri, cenaze törenini yarın yapmayı planladıklarını, ancak şehir dışından gelmek isteyen birçok kişinin dileğini de göz önünde tutmak istedikleri için 20 Mayıs'ı seçtiklerini belirtti.

Önce cüzzamla sonra cehaletle savaştı

Saylan'ın doktoru yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayın Saylan 10 senedir onkoloji enstitüsünde meme kanseri tedavisi görüyordu. Saadece destek tedavisi sürdürülmüştür. Sayın Saylan tüm çabalara rağmen, 04.45’te hayata gözlerini yumdu."

TÜRKAN SAYLAN KİMDİR?

Türkan Saylan 13 Aralık 1935'te İstanbul'da doğdu. 1944-1946 yıllarında Kandilli İlkokulu ve 1946-1953 yıllarında Kandilli Kız Lisesi'nde okuyan Saylan, 1963'te İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. Saylan, 1964-1968 yılları arasında Sosyal Sigortalar Nişantaşı Hastanesi'nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını aldı.

1968 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda Başasistanlığa başlayan Saylan, 1971'de İngiliz Kültür Heyeti'nin bursuyla İngiltere’de ileri eğitim gördü. 1974'te Fransa, 1976'da yine İngiltere'de kısa süreli çalışmalar yapan Saylan, 1972'de doçent, 1977'de profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Saylan, 1976 yılında Lepra (Cüzzam) çalışmalarına başlayarak Cüzzamla Savaş Derneğini kurdu. 1986'da kendisine Hindistan'da “Uluslararası Gandhi Ödülü” verilen Saylan, 2006 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün Lepra konusunda danışmanlığını da üstlenen Saylan, Uluslararası Lepra Birliği'nin (ILU) kurucu üye, ayrıca Avrupa Dermato Veneroloji Akademisi'nin ve Uluslararası Lepra Derneği’nin de üyeliğini yaptı.

1981-2002 yılları arasında 21 yıl, üniversitedeki görevinin yanında gönüllü olarak Sağlık Bakanlığı İstanbul Lepra Hastanesi Başhekimliği'ni yapan Prof. Dr. Saylan, 1982-1987 yılları arasında, İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı'nı, 1981-2001 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Lepra Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nü yürüttü.

Saylan, Dermatopatoloji Laboratuarının, Behçet Hastalığı ve Cinsel İlişkiyle Bulaşan Hastalıklar Polikliniklerinin kurulmasına öncülük etti, Saylan ayrıca Ulusal Lepra Kontrol Programını koordinatörü olarak proje, planlama ve uygulamalarını gerçekleştirdi.

1989'da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) kurucularından ve genel başkanlığını yürüten Saylan, 1990'da oluşturulan “Öğretim Üyeleri Derneği”nin kurucusu ve II. Başkanlığını yaptı.

Prof. Dr. Saylan, 1990'da oluşturulan “İÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin kuruluşunda görev aldı ve 1996'ya kadar Müdür Yardımcılığı ile Kadın Sağlığı derslerinin koordinatörlüğünü yaptı. 1995'de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (KANKEV) kurucusu ve başkanlığını yapan Saylan, İstanbul Tabip Odası ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfının da üyeliğini yaptı.

13 Aralık 2002’de emekli olarak resmi görevlerini devreden Saylan, gönüllü kuruluş olarak, ÇYDD'nin Genel Başkanlığını, KANKEV Vakfı ile Cüzzamla Savaş Derneği Başkanlığını, sürdürüyordu.

Saylan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 31 Mart 2000 tarihinde Sosyal Hizmetler Danışma Kurulu üyeliğine seçildi ve halen bu görevi sürdürüyordu.
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2 Şubat 2001'de YÖK üyeliğiyle görevlendirilen Saylan'ın bu görevi Şubat 2007'de son erdi. Saylan, 2003-2004 arasında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği ve İstanbul İl İnsan Hakları Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2005 yılı başı olarak, toplam 440 yayını bulunan Prof. Dr. Saylan'ın bu yayınlarından 50'si yabancı dergilerde yayımlanmış tıbbi çalışmaları, 204'ü tıbbi, sosyal ve siyasal içerikli gazete makaleleri, 186'sı ise Türkçe tıbbi dergilerde ve kongre kitaplarında yayımlanmış araştırma, derleme ve olgu bildirimlerinden oluşuyor.
Saylan'ın, 5 kez baskı yapan “1. Basamak Sağlık Hizmetlerinde Deri ve Zührevi Hastalıklar El Kitabı” adlı ders kitabı, çocukluk yaşamını anlatan “At Kız”, makalelerini içeren “Cumhuriyetin Bireyi Olmak” eserleri ile Radyo Cumhuriyet'teki programlarının dökümü olan “Radyo Cumhuriyet'te Çağdaş İnsan Söyleşileri”, Mehmet Zaman Saçlıoğlu'yla söyleşilerini içeren ve 7 baskı yapan “Güneş Umuttan Şimdi Doğar” ile Zehra İpşiroğlu'nun sorguladığı Yapıcılığın Gücü ve son olarak da Şefik Görkeyle yapılmış “Hekim Olmak” adlı eserleri bulunuyor…
Hayatı boyunca bir çok ödül alan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, son olarak Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) tarafından, cüzzam ve eğitim alanındaki çalışmaları nedeniyle “Fahri Doktora” unvanına da layık görülmüştü, fakat hastalığı nedeniyle ödül törenine katılamamıştı…
Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği Başkanı Türkan Saylan’ın Beşiktaş Arnavutköy’deki evinde 13 Nisan 2009’da Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında arama yapılmıştı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı vefat etti.
Uzun süredir kanser tedavisi gören Prof. Dr. Saylan, kan değerlerinin düşmesi nedeniyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nde kontrol altında tutuluyordu.

..::KAYNAK::..

ERGENEKONCULAR Bİ YERİNİZE KINA YAKIN TÜRKAN HOCA ÖLDÜ...

Geldi ölümlü yalan gitti ölümsüz gerçek...
Siz hayat süren leşler sizi kim diriltecek...

İşte bugün yaşadığı hayatın ve verdiği mücadelenin hakmı, batılmı olduğunu anlayacak. Ne ağır imtihan.... Dostlarının ve sevenlerinin başı sağolsun.

Buyurunca Hitler Hazretleri
Zararlı fikirlerle dolu kitapların yakılmasını
Halkın önünde, alanlarda,
Öküzler odun yığınlarına araba araba kitap taşıdı.
Gözden düşmüş şairlerden biri,
Hem de en iyilerinden biri,
Şöyle bir göz gezdirdi yakılacak listesine,
Gitti aklı başından:
Unutulmuştu kendi adı.
Hemen seğirtti çalışma odasına,
Sanki öfkesinden kanatlanmıştı.
O saat bir mektup karaladı zorbalara:
'Benimkileri de yakın! ' dedi. 'Benimkileri de!
Yapamazsınız bana bu kötülüğü,
Kenarda bırakamazsınız beni!
Ben de hep gerçeği söylemedim mi kitaplarımda?
Neden davranırsınız bana yalancıymışım gibi?
Yakın benimkileride! 'Biliyorum yazmaktan, okumaktan, düşünmekten, gerçekleri görmekten korkuyorlar.Bu tarihe yazılan bir sözde bu gün Genco Erkal’dan geldi Karadeniz dalgası gibi gür, şiddetli ve uykudan uyandırıcı “ hiçbir şey eyleme geçen cehalet kadar korkutucu olamaz”. Ülkemin değerlerinin kaygıları asılı kaldı tam karşımdaki duvarda unutmamak üzere bir daha. Bu sözleri ve anımsatılan geçmişi yaratıp bizleri bu günlere getiren ve şimdi karşımıza geçip nasihat edenleri de asla unutmamak lazım.

Türkan Saylan

insan olduğundan şüphe ediyorum senin... :goz::goz::goz:

siz insansanız zaten ben insan oLmadıgımı kendim kabuL ederim size kaLmadan .. bo$versenize bu acıtasyonLarı giden sizin taraftan ondan böyLe saygı maygı ayakLarı bizden giden oLsa öncesinden gördüğümüz gibi ziL takıp oynarsınız pardon siz baLe yapıyodunuz dimi özür diLerim ...

siz insansanız zaten ben insan oLmadıgımı kendim kabuL ederim size kaLmadan .. bo$versenize bu acıtasyonLarı giden sizin taraftan ondan böyLe saygı maygı ayakLarı bizden giden oLsa öncesinden gördüğümüz gibi ziL takıp oynarsınız pardon siz baLe yapıyodunuz dimi özür diLerim ...

sizden olupta düzgün olan ve atatürk'ün yolunda yürüyen.. allah kitap deyipte cebini doldurmayan olsun... sonuna kadar saygı duyalım...:goz:

onun gibi insanlar, bir zamanlar ancak cesetleri çiğnenerek susturulabiliyorlardı..

küçüklüğümden beri kısacık saçları ve makyajsız yüzüyle katıldığı bütün televizyon programlarında karşısındaki herkesin saygıdan tir tir titrediği; kanser olduğunu öğrendikten sonra "o kadar çok işim var ki bunu düşünecek zamanım yok" diyen; onun olduğunun yarısı kadar olabilirsem kendimle gurur duyacağım türkan saylan adalet organları tarafından itilip kakılabilir ve bir takım tanımlanamayan ilkel yaşam formlarınca eleştirilebilir hale gelmişse, bu ülke bitmiş demektir..

başımız sağolsun ..

her ne kadar görüşleri marjinal olsa da , fikirler salt olarak bile benimle uyuşmasa da öldüğüne sevinecek değilim.. yakınlarının, sevenlerinin başı sağolsun..

Aydın Türk ulusunun başı sağolsun. dinci-yobaz gürühu da kına yaksın bir yerlerine. hatta hiç utanmadan bugünü bayram olarak kutlasınlar. dincilere yakışan bu olur.

genellme yapma istersen.. aynı başlığa erdals10 konusunda iyice değindim. sizin cenahtan edilen sözler yenilir yutulur olmadığı halde o zamanki yürek acımıza sesiniz çıkmıyordu, dinciler diyerek genelleme çok yanlış.

en azından şu sözüm kadar duyarlı olabilseydiniz bugün bazı arkadaşların fevriliklerini görmezdiniz belki.
ben SAYLANa varsa imanıyla birlikte rahmet diliyorum.yoksa zaten hesap ALLAHIN..HÜKÜM DE ALLAHIN.

sizden olupta düzgün olan ve atatürk'ün yolunda yürüyen.. allah kitap deyipte cebini doldurmayan olsun... sonuna kadar saygı duyalım...:goz:

kendi çıkarLarınız için Atatürk'ü kendinize kaLkan yapmı$sınız Atatürk'ten ba$ka bi $ey yok zaten her söyLenen Lafa cevap oLarak bi Atatürk ekLenip cevap o $ekiLde veriLiyo Atatürk'de Din'de Bu üLkede bunLarın hic biri sizin tek eLinizde değiL ATATÜRK'Ü kendi çıkarLarınıza kaLkan yapıp kuLLanmaya utanmıyorsunuz bu nasıL bi genişliktir ya sizin onu sevdiğiniz faLanda yok iLkeLerini kendi kendinize yorumLayarak kendinize çanak yapıyosunuz herkes her$eyin farkında yürünecek bi yoL varsa oda isLamiyet yoLudur Atatürk'te bu yoLdan yürür bende... ben ALLah'ın kuLunu semboLLe$tirip tapmam bu ATATÜRK biLe oLsa tapıLacak bitek $ey vardır oda ALLAH bunun AtATÜRK'Ü sevmemekLe aLakası yok sadece sapLa samanı ayırmaktır bu $imdi hemen siz ATATÜRK'Ü sevmiyorsunuz biz onun askerLeriyiz diye sacmaLamayın diye söyLüyorum..cebini doLduran doLdurup kendi yiyo heLaL oLsun en azından sizinkiLer gibi cebini doLdurup dağLardaki teröristleri besLeyip sonra çatı$mada öLen $ehitLerimiz için taziye verip iki yüzLüLük yapmıyor ayrıca doğunun bağrından kopup geLen yoksuL çocukLarı safLıkLarından istifade edip hristiyanLığı benimsetmek icin uğra$mıyor..BaL tutan parmağını yaLar git sende tutabiLiosan tut yaLa heLaL oLsun ama o yaLamayı önce hak etmek Lazım....hocanın söyLediğini yap yaptgını yapma demi$Ler sonucta hocada bi insan onunda nefsi var dmi oda yanLı$a dü$ebiLir sende ozaman ALLah kitap de ama cebini doLdurma bizde seni örnek aLaLım baLe diyeceğine dmiii ama....

ne yalan söyleyeyim ki öldüğüne çokta üzülmedim.Bundan sonra hesabını Allah a verecek.

Aydın , Atatürkçü , Laik Türk milletinin başı saolsun.

1 sayfada bizden biri ölse zil takıp oynarsınız diyen kişiler alınsın üstüne : Siz sahte dinciler milletin oylarını din üstünden sömürüp ölünün arkasından iyi oldu gibisinden yorum yapanlar diğer tarafta hesabını vericeksiniz merak etmeyin !

kendi çıkarLarınız için Atatürk'ü kendinize kaLkan yapmı$sınız Atatürk'ten ba$ka bi $ey yok zaten her söyLenen Lafa cevap oLarak bi Atatürk ekLenip cevap o $ekiLde veriLiyo Atatürk'de Din'de Bu üLkede bunLarın hic biri sizin tek eLinizde değiL ATATÜRK'Ü kendi çıkarLarınıza kaLkan yapıp kuLLanmaya utanmıyorsunuz bu nasıL bi genişliktir ya sizin onu sevdiğiniz faLanda yok iLkeLerini kendi kendinize yorumLayarak kendinize çanak yapıyosunuz herkes her$eyin farkında yürünecek bi yoL varsa oda isLamiyet yoLudur Atatürk'te bu yoLdan yürür bende... ben ALLah'ın kuLunu semboLLe$tirip tapmam bu ATATÜRK biLe oLsa tapıLacak bitek $ey vardır oda ALLAH bunun AtATÜRK'Ü sevmemekLe aLakası yok sadece sapLa samanı ayırmaktır bu $imdi hemen siz ATATÜRK'Ü sevmiyorsunuz biz onun askerLeriyiz diye sacmaLamayın diye söyLüyorum..cebini doLduran doLdurup kendi yiyo heLaL oLsun en azından sizinkiLer gibi cebini doLdurup dağLardaki teröristleri besLeyip sonra çatı$mada öLen $ehitLerimiz için taziye verip iki yüzLüLük yapmıyor ayrıca doğunun bağrından kopup geLen yoksuL çocukLarı safLıkLarından istifade edip hristiyanLığı benimsetmek icin uğra$mıyor..BaL tutan parmağını yaLar git sende tutabiLiosan tut yaLa heLaL oLsun ama o yaLamayı önce hak etmek Lazım....hocanın söyLediğini yap yaptgını yapma demi$Ler sonucta hocada bi insan onunda nefsi var dmi oda yanLı$a dü$ebiLir sende ozaman ALLah kitap de ama cebini doLdurma bizde seni örnek aLaLım baLe diyeceğine dmiii ama....

1. Herşey'de Atatürk'ü kalkan ediniyoruz... çünkü ondan başka bişey'imiz kalmadı Onuda Kaybedersek Bu Ülke Batar..

2. Biz demişsin... Dağ'a kim Yardım etti... kim silah gönderdi kim sattı... Ergenekonculardan Bahsediyorsun... Savunuyoruz Yanlış Olduğunu Söylüyoruz.. Ama Desteklemiyoruz Ayrı Şeyler Bunlar... Bizde Devletin içindeki Pislikleri Temizleyin Diyoruz ama Öyle Her önüne gelen Atatürkçüyü Kemalist Düşünür'ü içeri alırsan Adam'a sormazlar mı napıyorsun diye... ondan sonra... Türkan Hoca nerde doğudan getirip hristiyanlaştırdı... bana bi tek öğrenci röportajı göster bende Türkan Hoca'nın Mezarını Yakacağım.... Vakit Ağızıyla..Konuşup Ondan Sonra Samanyolundan İzlediğiniz Dizilerle konuşma bana...

3. Allah'ın Kulunu Putlaştırmıyoruz... Onun Sözleriyle Onun düşünceleriyle Size Karşı Savaşıyoruz...

4. O zaman Sana Bi soru...Allah için savaşıyorsunuz felan filn... Allah'ın peygamber'leri saymakla bitmez bildiğim kadarıyla... aralarında O bizim 2.Peygamberimiz Recep Tayyip Erdoğan Diye biri var mı acaba... güzel bi zihniyet.. Allah Göndermiyor ama Peygamber oluyor ne güzel istanbul ya...:goz::goz::goz::goz:

tayyip peygamberliği daha ilan etmedi ama müslüman taraftarları onu peygamber ilan etti bile.

unutmadan HASAN MEZARCI Peygamberliğini ilan etti şimdi kendini peygamber sanan bu kavatın sözlerine tapan bir sürü inançlı kimse var.

tayyip peygamberliği daha ilan etmedi ama müslüman taraftarları onu peygamber ilan etti bile.

unutmadan HASAN MEZARCI Peygamberliğini ilan etti şimdi kendini peygamber sanan bu kavatın sözlerine tapan bir sürü inançlı kimse var.

yok artık yaa..savunucusu değilim ama konuyu nerden nereye getirmişsin

Seninde insan olduğundan şüphe etmeli mi şimdi...Allah bilir..hesabını mahşerde verir,kime garantiymiş ki cennet...

Geri