Türk Milletini Türkiye’den soğutma!

Nitekim Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim de şöyle buyurulmaktadır:

“Hepiniz toptan, sımsıkı Allah’ın ipine sarılın. Parçalanıp ayrılmayın.Allahın üzerinizdeki nimetini düşünün.(Al-i İmran/105)

“Allah’ ve O’nun Resulüne itaat edin.Birbirinizle çekişmeyin.Sonra zaafa düşersiniz, rüzgarınız kesilip gider”(Enfal/46)

Son olarak “Kaynakçı Baba” Hacı Ahmer ER Horasani Amcamızın konu ile ilgili düşüncelerini sizlerle paylaşarak yazımızı noktalayalım;

Yusuf Hemedaniler, Şeyh Ahmet Yeseviler, Şah-ı Nakşibendiler, Lokman Perendeler, Hacı Bektaş Veliler, Taptuk Emreler,Yunus Emreler, Pir Sultan Abdallar, Sarı Saltuklar gibi yüzlerce Hak Dostları milletimizin kültür hazinelerini teşkil eder.Bunlar hepimizin övünç kaynağı değimlidir?

Vaktiyle adalete hürriyete, sevgiye susuz kalan Cenova’dan Venedik’ten Bizans’tan yükselen feryatlara beraberce cevap vermedik mi? Anadolu’nun imanlı evlatları olarak oralara adaleti, hürriyeti sevgiyi beraberce götürmedik mi?

Bin yıldan beri Türk- İslam Kültür beşiğinde aynı ninnilerle beraberce büyümedik mi?

İslam’ın tevhid sancağını kıtalardan kıtalara beraberce taşımadık mı?

Sevgili Peygamberimizin övgüsüne ve hediyesine beraberce mazhar olmadık mı?

Vatan için, bayrak için beraberce şehit olmadık mı?

Bin yıldan beri İslam’ın sancaktarlığını beraberce yürütmedik mi?

İnsanlığın irşad görevini, Nizam-ı Alemim öncülüğünü beraberce sürdürmedik mi?

Öyle ise geliniz hep beraber haykıralım. Vatanımız bir.Milletimiz bir.Devletimiz bir.Bayrağımız bir.Kitabımız bir. Peygamberimiz bir.Allah birdir diyerek birbirimizle kucaklaşalım.(4)

Bilgehan Murat MİNİÇ
MİLLİ DERGAH COM

Sevgili arkadaşım bayağı bir zahmet edip uzunca bir yazı koymuşsun ellerine sağlık. Her satırına imzamı atarım. Lakin benim demem odur ki. Ayette belirtildiği gibi " Allahın ipine sımsıkı sarılmak için omuz omuza camide saf tuttuğum , Dedesi benim dedemle birlikte Çanakkalede savaşmış , Şanlı Bayrağımızı yere düşürmemek için benden önce düşman mermisinin önüne atlayacak , Kapımın önünden geçerken Allahın selamını veren , Aynı havayı soluduğum , Aynı mezarlığa gömüleceğim bir arkadaşımın soyu Kürt ise ben bu adamı elimin tersi ile itemem ki. Bu adam Türk değildir fakat Türkiyelidir. Türk Vatandaşıdır. Bu ülke için askerlik yapmıştır. Bu ülkenin nüfus sayımında yazılıp Ülke nüfusunu 75 milyon dedirttirmiştir. Bu ülkenin vergi dairesinde kaydı vardır vergisini verir.

Öyle ise gelin hep beraber haykıralım. Milliyetimiz ne olursa olsun. " Vatanımız bir , Devletimiz bir , Bayrağımız bir , Kitabımız bir , Peygamberimiz bir , Rabbimiz birdir diyerek birbirimizle kucaklaşalım.

Yok bu kucaklaşmaya katılmayan varsa , Bu maddelerin birine bile karşı çıkıyorsa işte o zaman yargılayalım Sen Hangi millettensin diye.

Soy soy soy... Soyuna kafayı takıp ben illede kürdüm v.s diyen arkadaşlara diyecek bir şeyimiz yok. Çünkü biz soyumuz illada türktür diye diretmiyoruz. İlla soy hesabı yapacaksak kürtlerinde oğuzlardan geldiğini idda eden bir sürü kaynak var. Madem meseleyi biyolojik olarak düşünüyoruz o halde bilimsel araştırmaların sonucunu bekleyelim ne dersiniz? Veya bu sorun sosyolojik bir sorundur diyelim ve Türk adı altında birlik ve bütünlüğün tesisinin altında başka şeyler aramayalım. Kucaklaşmak veya kardeş olmak için aynı milliyetten olmaya gerek yoktur. İnananlar kardeştir buyruldu mesele bitti.

Türkiyeli ve türklük kavramlarının tartışılması bütün bunlardan ziyade politik tartışmalardır. Bizde politik açıdan doğuracağı menfi sonuçlardan bahsettik. Yinede bu ülkede mikro milliyetçilik yapanların talepleri kale alınarak kardeşlik adına güzel şeyler olacağını düşünen varsa ki gayet çoğunlukta biz buna üzülürüz ghost031 kardeşim... İnsan hakları ve özgürlükler elbette birey olabilmenin başlıca unsurlarıdır. Ancak yaşadığınız ülke bütünlüğü ve üniter yapıyı sulandıracak mikro milliyetçilik yapma hakkınıda tanırmı bu özgürlükler işte orası tartışılır.

Aslında bunu tartışmaktan korkmak hatadır, her zaman böyle düşündüm fikirler ve düşünceler ifade edilebilmeli aramızda ki fark şu belkide biz endişeleniyoruz, siz rahatsınız ve güveniyorsunuz. Endişeleniyoruz çünkü her gücün, her zaman diliminde hesaplar yaptığı bir coğrafyada büyüdük. Tarihimiz, üzerimize oynanan oyunlarla dolu, komplo teorisi deyip geçmeden sultan Abdulhamit Han gibi ince eleyip sık dokumak zorundayız çünkü bedeli çok ağır... Allaha emanet ol...

Ümmet derken biraz daha edepli olunması lazım.. Türk milleti İslamiyetle bir anlam ifade eder. Çanakkalede karşı saflarda müslümanlarda vardı derken birşeyler mi biliyorsun. Yoksa işkembeden sallıyormusun.? yada anzakları müslüman mı zannediyorsun. ?

Faransa milli takımının bilmem kaçı siyahi olabilir. o adamlar fransada doğmuştur ve oranın vatandaşlığını almıştır oynayabilir. Senin milli takımında forma giyen Aurelio Ülkemizde doğmuş olmamasına rağmen Milli formayı giymekte ve aslanlar gibi mücadele etmektedir. Yada elvan milli forma altında ülkemize madalyalar kazandırmaktadır. İnsanları derilerinin rengi ile yada konuştukları dil ile kıyas edemezsin ki.. Sonuçta Türkiye'nin başarısı için mücadele ediyorlar. Ama Türk değiller.

O FRANSADA FORMA GİYEN SİYAHLAR 20 YAŞINDA HAYATININ BAHARINDAKİ FRANSIZ ASKERLERİNE KURŞUN SIKTIMI ŞİMDİYE KADAR ÜMMETÇİYDİNİZ ARTIK HEM ÜMMETÇİ hem kürtçüsünüz hadi siz apo aşığı ahmet kayayı yağlamaya gidin

Soy soy soy... Soyuna kafayı takıp ben illede kürdüm v.s diyen arkadaşlara diyecek bir şeyimiz yok. Çünkü biz soyumuz illada türktür diye diretmiyoruz. İlla soy hesabı yapacaksak kürtlerinde oğuzlardan geldiğini idda eden bir sürü kaynak var. Madem meseleyi biyolojik olarak düşünüyoruz o halde bilimsel araştırmaların sonucunu bekleyelim ne dersiniz? Veya bu sorun sosyolojik bir sorundur diyelim ve Türk adı altında birlik ve bütünlüğün tesisinin altında başka şeyler aramayalım. Kucaklaşmak veya kardeş olmak için aynı milliyetten olmaya gerek yoktur. İnananlar kardeştir buyruldu mesele bitti.

Türkiyeli ve türklük kavramlarının tartışılması bütün bunlardan ziyade politik tartışmalardır. Bizde politik açıdan doğuracağı menfi sonuçlardan bahsettik. Yinede bu ülkede mikro milliyetçilik yapanların talepleri kale alınarak kardeşlik adına güzel şeyler olacağını düşünen varsa ki gayet çoğunlukta biz buna üzülürüz ghost031 kardeşim... İnsan hakları ve özgürlükler elbette birey olabilmenin başlıca unsurlarıdır. Ancak yaşadığınız ülke bütünlüğü ve üniter yapıyı sulandıracak mikro milliyetçilik yapma hakkınıda tanırmı bu özgürlükler işte orası tartışılır.

Aslında bunu tartışmaktan korkmak hatadır, her zaman böyle düşündüm fikirler ve düşünceler ifade edilebilmeli aramızda ki fark şu belkide biz endişeleniyoruz, siz rahatsınız ve güveniyorsunuz. Endişeleniyoruz çünkü her gücün, her zaman diliminde hesaplar yaptığı bir coğrafyada büyüdük. Tarihimiz, üzerimize oynanan oyunlarla dolu, komplo teorisi deyip geçmeden sultan Abdulhamit Han gibi ince eleyip sık dokumak zorundayız çünkü bedeli çok ağır... Allaha emanet ol...

Güzel kardeşim aslında ikimizde aynı fikirdeyiz , aynı doğruları anlatıyoruz fakat kullandığımız kelimeler farklı. Ülkemde bir bölünme tehlikesi ortaya çıkarsa buna en az bende senin kadar endişe ile bakarım ve Bayrağıma tek bir el dahi uzanacak olsa o eli kırmak için ne gerekiyorsa yaparım. Kıbrısta 1996 yılında fanatik bir rum tarafından bayrağı indirme girişimi neticesinde ensesine yapışan o caanım mermiyi atan el keşke ben olaydım. Bin kere öperim o silahı tutan eli hatta o elin sahibini dimdik ayakta tutan ayakları hemde bin kere. 13 yıl geçti yine seyretsem yine ağlarım hıçkırarak...

Çok sevdiğim bir arkadaşımın mesenger'inde bir söz gördüm çok hoşuma gitti. Sizinlede paylaşmak istiyorum.. " BİR ÜLKEDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGELERİ BÜYÜYORSA , O ÜLKEDE GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR "... Ülkemizde yarım asrı aşkındır küçücük insanların gölgeleri bir devi andırır oldu. Güneş batmaya başladı . Halk çaresiz bırakıldı. Aklı selim düşünememesi için hep önüne korkular kondu.Hep korkutuldu hep korkutuldu iyice paranoyak olana kadar. En ufak bir ihtimal gözümüzde dağlar kadar büyür oldu.

İlk defa korkularından arınmış bir yönetim bulduk başımızda. Bu bir fırsat dedik bizim için. İlk defa halkıyla barışık , ordusuyla barışık , komşusuyla barışık , Türk Cumhuriyetleri ile barışık , İslam ülkeleri ile barışık , Dünyayla barışık bir yönetim. Ve ilk defa Korkmadan İsrail Cumhurbaşkanından , dimdik durup dünyaya mesaj veren bir Başbakan gördük. İlk defa G-20 zirvesinde yaptığı konuşma ayakta alkışlanan bir Başbakan. İlk defa Emperyalist güçlerin ambargo uygulamak istediği bin yıllık komşumuz olan iranın yanında yer almaya cesaret eden bir Başbakan. Ve en çok korktuğumuz onlarca yaraya neşter vurmaya cesaret etmiş bir Hükümet.

Tam herşey yolunda gidiyor derken küçük insanların artık gölgeleri küçülmeye başlamışken gizli bir el düğmeye bastı ve yine korkularımızı karşımıza dikti bir kabus gibi. Güneşi batırmaya çalışıyorlar hiç güneş batmayan Ülkemde. Kardeş kardeş yaşamak dururken birileri düşman etmeye çalışıyor camide yanyana saf tutan bireyleri. Sen Kürtsün , Ben Türk diyerek birbirlerine kurşun sıktırmak istiyorlar cephede omuz omuza savaşan Mehmetleri. Bileklerinin gücü ile Ülkemizin büyümesini durduramayan hainler yine koyurdular içimize fitneyi. Fitneyi büyütüp büyütmemek bizim elimizde. Biz dersek ki Yine şamar oğlanı olan kendi iç sorunlarıyla başedemeyen , üçyüz metrekare kayalık için savaş gemilerini egeye hareket ettiren. Kendi gölgesininden korkan öz evladını düşman gören , din kardeşine hain diyen bir Ülke olalım biz öyle çok mutluyuz. Zaten elin adamının canına millet. Bırakırlar bizi bize boğuşuruz yine eski korkularımızla sorunlarımızla.

saygılar sunarım...

Ne mutlu Türküm diyene, Türkü dünya üzerinde vatan sahibi yapan ulu önderimize

Lütfen daha akıllıca mesaj yaz yıldıray kardeş. Yazından kastını anlıyorum ama kurduğun cümleden sanki Türkler 1000 lerce yıldır vatansızmış gibi bir mana ortaya çıkıyor. Haksızmıyım..?

Lütfen daha akıllıca mesaj yaz yıldıray kardeş. Yazından kastını anlıyorum ama kurduğun cümleden sanki Türkler 1000 lerce yıldır vatansızmış gibi bir mana ortaya çıkıyor. Haksızmıyım..?

Bu huyunuzdan hiç vazgeçmeyeceksiniz.
O kelimelerin hiçbiri Türkiye' de yaşayan hiç kimseyi rahatsız etmeyecek cinsten.

Türkler göçebe değil miydi? Selçuklu ya da Osmanlı zamanında sürekli Vatan toprakları değişiklik göstermedi mi? Artık yeteri kadar açıktır sanırım.

Bu huyunuzdan hiç vazgeçmeyeceksiniz.
O kelimelerin hiçbiri Türkiye' de yaşayan hiç kimseyi rahatsız etmeyecek cinsten.

Türkler göçebe değil miydi? Selçuklu ya da Osmanlı zamanında sürekli Vatan toprakları değişiklik göstermedi mi? Artık yeteri kadar açıktır sanırım.

Bu huyumuzdan mı..? Ne huyum varmış albayrak kardeş..? Şimdilerdede sürekli göçebe yaşayanlar var o zamanlardada vardı. Ama onun haricinde osmanlıda selçukluda genelde yerleşik yaşayan imparatorluklardır. Ayrıca Cümle kurmada yanlışı olan bir arkadaşı daha dikkatli cümle kurması konusunda uyarmak bir huymudur. Velev ki ben zaten ne demek istediğini anladığımı belirttim.

azerbaycan türk. Ben türk' üm der ama azebaycan' lıdır, türkmenistan' lıdır. Ben hem türk, hem türkiyeli' yim. Içimizde ermeni' ler var türkiye cumhuriyeti vatandaşı. Onlar da türkiye' li ama türk değil. Bunlardan bazıları türk olduğunu söyler bu biraz da hissetmekle alakalı. Kökenin ermeni olur ama türk kültürüyle yetişmiştir, kanın ermeni olsa da yüreği türktür. Ha derseniz ki fransa' da olsak da kökenimiz türk ama fransız gibi yetiştik ne hissediyosan o diyorum.

türkiyede yasayıp da bu vatana ihanet etmek için eğitilenler ne yüreği nede kanı türktür

Geri