Türk Lirasının Yeni Simgesi

Neyse iki sembol bir arada olduğuna göre herkez kendi kararını verir.
Andırıyor mu yoksa aynısı olmasın diye ayar çekilmişi mi?
Orjinal tasarım da yukarda var.

Bizim paramızın simgesinin uzaktan yakından ecnebilerinkilerle benzerliği olmamalı bence bazıları o
kadar önemsiz buluyorki onlara şaşıyorum. Peygamger efendimiz Hz Muhammed S.A.V gayri müslümler onu tırnaklarını sırayla keserken gördüklerinde onlarda sırayla kesmeye başladılar Peygamberimiz de kendisinin onları taklit ettiğini düşünürler diye tırnaklarını karışık kesmeye başladı, sırf onlara benzememek için Burada kime benzerse benzesin diyenleri şiddetle kınıyorum. gözleriniz kör olmuş kalpleriniz katılaşmış Allah sizi ıslah eylesin

en güzel cevap bu olsa gerek ;) Teşekkürler arkadaşım.

Birde

Yılmaz Özdil'den Simge Açılımı ...

“Euro” yazılıyor.

Ahali “yuro” diye okuyor.
Türk Dil Kurumu “avro” diyor.
“Avrovizyon” demiyoruz.
“Örovizyon” diyoruz.
*
TC Merkez Bankası...
Biriktirdiği dolar’la övünüyor.
*
Para, Farsça.
Döviz, Fransızca.
Lira, İtalyanca.
*
TL’ye simge seçtiler...
Ermenice.
*
İtibar diye buna derim ben.
Soykırımı olmasa bile, Ermeni dramı’nı tanımış olduk en azından!
*
Ayrıca.
Çince’ye benziyor ama...
Japonca.
“Ayrıca” demekmiş.
*
E ayrıca demişken...
*
6 sıfırı attığımız gün:
Ekmek 30 kuruş.
Dolar 1 lira 35 kuruş.
Euro 1 lira 85 kuruş.
Cumhuriyet altını 128 liraydı.
Bugün:
Ekmek 1 lira.
Dolar 1 lira 75 kuruş.
Euro 2 lira 34 kuruş.
Cumhuriyet altını 656 lira.
*
“TL’nin simgesindeki yatay çizgiler yukarı doğru eğimli hale getirildi, çünkü, yükselen ekonomimizi gösteriyor” dedikleri de... Bu.

VE KILIÇDAROĞLU PARANIN YENİ SİMGESİNİN DERİN ŞİFRELERİNİ ÇÖZMEYİ BAŞARIR

Simgesini bulduk. Şimdi iş parayı bulmaya kaldı.:scared:

Konu Maksadını Aşmış
KapatıLması En Doğrusu OLur

Konu Türk Lirasından açılmış Ermerni parası yok kemal böyle dediye kadar gelmiş şimdi birşey söylemek istiyorum...

Bu para birimi TÜrkiyenin kullanacağı para birimi bunu neden tek başına başbakan seçiyor bunu bi sorgulayın ?

Neden mecliste ya böyle bir planımız var arkadaşlar bi görüşünüzü alalım oylama yapalım hangisi olsun niye demiyor da herşeyin sahibi benim ulen ben ne dersem o deyipte karar veriyor birde bunu sorgulayın

Maddi ve manevi olarak aç adam her şeyi yapar. Siz aç adamdan korkun. Bırakın paranın simgesini ne yaparlarsa yapsınlar. Siz cebinizdeki paraya bakın. :)

Bir millet bu kadar çarpıtıcı olabilir.Şimdi o resimler ne alaka,güldürüyorsunuz kendinizi haberiniz yok.

Bizim paramızın simgesinin uzaktan yakından ecnebilerinkilerle benzerliği olmamalı bence bazıları o
kadar önemsiz buluyorki onlara şaşıyorum. Peygamger efendimiz Hz Muhammed S.A.V gayri müslümler onu tırnaklarını sırayla keserken gördüklerinde onlarda sırayla kesmeye başladılar Peygamberimiz de kendisinin onları taklit ettiğini düşünürler diye tırnaklarını karışık kesmeye başladı, sırf onlara benzememek için Burada kime benzerse benzesin diyenleri şiddetle kınıyorum. gözleriniz kör olmuş kalpleriniz katılaşmış Allah sizi ıslah eylesin

:thumbup: yaptığın tesbit çok güzel arkadaşım haklısın neden onlara benzemek için herşeyi yapıyoruz ne bu özentilik anlıyamıyorum banyo yapmasını bizden öğrenen insanlara özeniyoruz topuklu ayakkabının ve parfümün nerden çıktığını biliyorsunuz galiba daha konuşmaya gerek yok..

ulen iyice işin b*kunu cıkarmaya başladılar he

Geri