Türk Futbolu Sizce Neden Gelişemiyor ?

• Alt yapı eksikliği

Kullanılan: 20 27.4%
  • Takımlar tecrübeli değil

Kullanılan: 0 0.0%
  • İyi oyuncu yetiştirilemiyor

Kullanılan: 18 24.7%
  • Gerekli yatırım yapılmıyor

Kullanılan: 9 12.3%
  • Kalitesiz oyuncular çok

• Yabancılar para için oynuyor

Kullanılan: 8 11.0%
  • Diğer

• Kullanılan toplam oy
    73

yi6it

New member
HH Üyesi
Reaction score
0

Alt yapı eksikliği

Takımlar tecrübeli değil

İyi oyuncu yetiştirilemiyor

Gerekli yatırım yapılmıyor

Kalitesiz oyuncular çok

Yabancılar para için oynuyor

Diğer

ilk ben yazayım..burada bahsi geçen her şıkkın doğruluk payı var gibime geliyor...saygılar

bir kere otorite yok,her geçen gün yeni bir sorun ortaya çıkıyor..
aLtyapı yok desek,aLtyapıLardan çıkan yetenekLere ne kadar sahip çıkıLıyor?
Lüks stadLar yok desek,şimdiki stadLarın ne kadarı doLuyor?
anadoLu takımLarı eziLiyor desek,yaptıkLarı fauLLer ortada,hakem kararLarı ortada..
say say bitmez,bence en büyük sorun otorite boşLuğu..

çocukluktan itibaren düşünen değil koşan sporcular yetiştirildiği için

adam gibi hayal kuramayan adamların kendine güveni olmaz, aklı zengin ruhu zengin adamlarla kapışamaz.

kısaca düşünce özgürü olmayan futbolcularımız sadece savaşmaktadır, keyif yapmamaktadır.

çocukluktan itibaren düşünen değil koşan sporcular yetiştirildiği için

adam gibi hayal kuramayan adamların kendine güveni olmaz, aklı zengin ruhu zengin adamlarla kapışamaz.

kısaca düşünce özgürü olmayan futbolcularımız sadece savaşmaktadır, keyif yapmamaktadır.

çok güzeL anLatmışsın kardeş..
Ama Türkiye'de futboLcu neden koştuğunu biLmiyor..

Euro 2008 geLince hepsi birşeyLer vermesi gerektiğini idrak ediyor,
bi hedef var,gidebiLdiğin kadar gitmek,hedef gerçekten beLLi oLunca da başarı geLiyor çünkü yetenek yok değiL.. Yani Türk futboLcusuna önce biLinç vermek gerekiyor..

hepsi gecerli ama bizde bu federasyon bu hakemler olursa hem futbol gelişmez geliştirmeye calısanlarıda engellerler

Yiyici çok teknik drektorler VS. alayı yiyici...

Lazish GüzeL AçıkLamışsın Kanka ÖzeLLikLe Ben Bu İşin Federasyon'Da Ve CaydırıcıLıkta OLduğunu Düşünüyorum Adam AkıLLı CezaLandırma Sistemi Ve AdiLane Bir Yönetim Hangi ALanda SergiLeniyor Ki Bu ÜLkede Adam AkıLLı SporcuLar Yetişsin...

StatükocuLuktan KurtuLamadıkça Bizim ÜLkede Adam AkıLLı OyuncuLar Yetişmeyecektir Her Daim BiriLeri Aşağıya ÇekiLmeye ÇabaLanıyor Bu Türkiye'De Her ALanda SergiLendiği Gibi FutboL Sektöründe De Bu Çok FazLa GörüLmekte...

Ben de cvp wereyım burdakılerı yuzdeye vurursak %5 olarak bunlara %95 olarakda hakem hatalarına ve ruşvete cabuk tav olduğuna

Gerçekler acıdır futbol zevklidir ozaman baklava ortada bişeydir :D

GERÇEKDEN HAKEM HATALARI TÜRK FUTBOLUNUN İÇİNE SIÇIYO

Alt Yapıya Önem Werilmiyor.Yeni Oyuncular Keşfedilemiyor.Kolayına Kaçıyoruz.Yurtdışından getiriyoruz.Aslında Fark Edilmemiş öyle Lincolnler Alexler Delgado lar var ki....

tek çözüm yabancı sınırı düşürülecek. alt yapıdan adam bulundurma zorunlulugu sayı olarak arttıralacak. altyapıdan cıkardıgın her adam için kulüp yardım alacak teşvik edilecek. futbol akademileri kurulacak. birde enseni kalın kalantor abilerimiz bu taşın altına elini sokacak.

Türk Futbolu neden gelişemiyor? Türk Milli Takımını 11 ni sayayımda siz çıkarın neden gelişemediğini.

Anlı Şanlı Türk Milli Takımı

1-Kaleci (Türk) enteresan bir mevkiii olması dikkatlerden kaçmasın.
2-birezilyalı
3-etiyopyalı
4-arrap
5-japon
6-yunan
7-ermeni
8-mohikan
9-çeçen
10-çingen
11-yahudi
12-aborjin

Arda'nın bir röportajında dinlemiştim 'ümit millide oynarken yendigimiz takımlar 2-3 sene sonra A milli olarak karşımıza cıkıyolar ve bizi rahat yeniyolar' örnegin portekizi ümit milli olarak yenmiştik ama suanda Amilli seviyesinde bizden cok daha üstünler.Arda,Serdar Özkan gibi futbolcuların oldugu ümit milli takım,C.Ronaldo,Nani,Anderson gibi futbolcuların oldugu portekiz ümit milli takımını yeniyo 2-3 sene sonra ronaldonun naninin andersonun gelişmesi ortada.bence bizim futbolcular cok cabuk havaya giriyolar,calışmayı sevmiyolar,kendilerine bakmıyolar ve basın tarafından cok fazla şişiriyolar.Gelişmeme sadece bir nedenden dolayı olamaz

bence kaliteli oyuncu ya yetişmiyor yada kaliteli oyuncular gerekli şekilde kendini geliştiremiyor.
en büyük gurur kaynaklarımız nihat tuncay veya arda hiçbiri bir deco - alonso - diego - ne bilim
gago [ ki bunlar bence avrupanın 2. sınıf topcularıdır ] kadar dünya piyasasında bilinmiyordur bence.bu da altyapının
yetersizliginden [ yetenek ve yetiştirilme ] ileri geliyor.

yönetici anlayısı da bi o kadar etkili.14 milyon euro verilen golcü takımındaki defans oyuncusu kadar
gol atamıyor kimi ise ribery gibi bir topcuyu elinden kacırıyor.

medya ise 4 büyük takımdan baska bişe bilmedigi için digerlerine ne kadar önem verdikleri ortada.digerleri onlar için bir hiç oldugundan bunu yazmaya aslında gerek bile yok

ve son olarak diger gelişmiş ülkelere göre futbolu hersey olarak gören taraftar topluluklarına sahip bizim gibi ülkelerde taraftar baskısının maksimum olması futbolcuların da maalesef verimliliklerini düşürüyor.burada aklıma arjantin - brezilya geliyor ama onlarda bir futbol ekolu oldugu gercegi de göz ardı edilmemelidir.

en büyük sebep FENERBAHÇE ...

Fenerbahçe liler kızabilir ama ne biçim bir kluptur ki altyapıdan yetişen oyuncuları genç yetenekleri yedek klubesinde çürütmede üstüne yok , semih i bunca yıl eskitti milyon euroları değmezlere dağıttı
bu sebeple Türk futbolcuların kendine güveni sarsılıyor acaba gerçekten ben kötü müyüm başaramam mı diye düşünürken çoğu heba oluyor

Ben bu sebeple yabancı kontenjanının sınırsız olmasını istiyorum çünkü Fenerbahçe o zaman kadrosunu full yabancı yapar ve Türk futbolcular da Anadolu klüplerinde parlar ...

Bir Arda , Serdar Özkan , Fatih Tekke çıkmaz Fenerbahçeden...
sanırım sünnetsiz olunca Azizenin hoşuna gidiyor...

Bende birşey belirtmek istiyorum. Bu takım tutma olayında nedense herkes kendini ve takımı iyi diğerlerini adi dolandırıcı sahtekar ilan ediyor. Devamlı mağdur oynanıyor... İşin komik tarafı herkes mağdur...

Futbolda sayılacak bütün problemler futbolun kendi iç problemleridir bence. Yani sorunlar bizim kadar sorunu olmayan ülkelerdede futbol olduğu yerde durmaktadır (isveç mesela). Futbolun gelişmesi futbol sorunlarıyla ilişkilidir fakat bu yeterli değildir. Örneğin türkiyede hakem hataları olmasada futbol buralarda sürünür olurdu.

Futbolun gelişmesindeki en büyük eksik vizyondur...

Vizyonu olmayan futbolcular, vizyonu olmayan yöneticiler, vizyonu olmayan federasyon...

Vizyon vizyon vizyon...

Bir gün çıkıp arda ''arkadaş ben manchester a gidip ronaldonun a.ına koyacağım. Ben bunu YAPARIM'' diye düşünürse ve bunun için çalışırsa vizyondan bahsedebiliriz...

Arda'nın bir röportajında dinlemiştim 'ümit millide oynarken yendigimiz takımlar 2-3 sene sonra A milli olarak karşımıza cıkıyolar ve bizi rahat yeniyolar' örnegin portekizi ümit milli olarak yenmiştik ama suanda Amilli seviyesinde bizden cok daha üstünler.Arda,Serdar Özkan gibi futbolcuların oldugu ümit milli takım,C.Ronaldo,Nani,Anderson gibi futbolcuların oldugu portekiz ümit milli takımını yeniyo 2-3 sene sonra ronaldonun naninin andersonun gelişmesi ortada.bence bizim futbolcular cok cabuk havaya giriyolar,calışmayı sevmiyolar,kendilerine bakmıyolar ve basın tarafından cok fazla şişiriyolar.Gelişmeme sadece bir nedenden dolayı olamaz

anderson brezilyalı diilmi ya bnmi yanlıs biliom:saskin

furtbolumuzdaki en önemli gelişemem sebebi sporcularımızın profesyonel düşünceye sahip olmamalarıdır.profesyonel düşünce yapısı sağlam olan kişiler her zaman başarılı olurlar ve haytı pozitif açıdan görürler.

Geri