Türk büyüklerinin sözleri

_bozkurt_

New member
Reaction score
0
Ben sadece asil bir ailenin evladı olmakla değil,fakat asil bir milletin evladı olmakla gururluyum.
ATTiLA han

Üstümüze kılıç çekilmedikçe,ülkemize girilmedikce,tab'ama cefa edilmedikçe Bizden kimseye zarar gelmez.
FATiH sultan mehmet

Ey Türk Beyleri,Milltim,işitin! Yukarıda Gök Çökmedikçe aşağıda yer delinmedikçe,TÜRK Ulusu senin ülkeni kim Alabilir? Töreni kim Bozabilir?
BiLGE KAĞAN

TÜRK,Yıldırımdır,kasırgadır,Dünyayı aydınlatan güneştir.
ATATÜRK

Benim Hayatta yegane fahrim,servetim Türklükten başka bir şey değildir.
ATATÜRK

Onlara Allah Türk Adını verdi ve Onları yeryüzüne hakim kıldı.
KAŞGARLI MAHMUT

Yüksek Türk;senin için Yüksekliğin Hududu Yoktur.
ATATÜRK

Benden eğerimi isteyin vereyim,atımı isteyin vereyim,çadırımı isteyin vereyiakat,vatanımdan hiç kimse bir kariş toprak istemesin,vermem.
METE han

Ey TÜRK ulusu!silkin ve kendine dön!Niçin yanılıyosun?Bütün bunlar kendinden,kendi öz benliginden uzaklaşıp düşmana dönük yaşadığın için oldu.
BiLGE KAĞAN

Yurt toprağı,sana herşey feda olsun!kutlu olan sensin.Hepimiz senin fedayiniz.
ATATÜRK

TÜRK çocuğu ecdadını tanıdıkça,daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
ATATÜRK

Türk hakanları ve Türkmen Padişahları devlet işlerinde hatunun fikirlerini üstün tutar.
NiZAM ÜL-MÜLK *

ALLAH bu dünyayı bizim tasarrufumuza tevdi ve emanet etmiştir.
SULTAN SANCAR

Düşünmek ve söylemek kolaydır,fakat yapmak ve bilhassa muvaffakiyetle netiçelendirmek çok güçtür.
ZiYA GÖKALP

Size öyle bir vatan aldım ki;ebediyen sizin olacaktır.
ALPASLAN

Bu memleket tarihte Türktü,halde Türktür ve EBEDiYETEN TÜRK KALACAKTIR...
ATATÜRK

Milli varlığımızın temelini;milli şuurda ve milli birlikte görmekteyiz.
ATATÜRK

Ben ve milletim Tanrı'nın kırbacıyız.Tanrı kendi yolundan çıkanları cezalandırmak için bizi gönderir.
ATiLLA han

Türk çetin işler başarmak için yaratılmıştır.
ATATÜRK

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun,
istiklalden mahrum kalmış bir millet,
medeni insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden
yüksek bir muameleye layık sayılamaz.
M.K.Atatürk

kuranda bıle yerı vardır türklüyün derkı ben öyle bi ordu yerleştirdimki daglarin tepesıne kizdigim kavinlerin üstüne salarim ve bu ordununadi türktür peygamber efendimiz istanbulu turklerın alacani müzdelemiştir

mete han-atilla-bilge kağan..Şamanları toplamışşın listeye.Sadece eski Türk büyüklerinin sözleri olsa tamam diyeceğimde;Atilla dan Atatürk e atlamışşın.Aradaki 1000 senelik müslüman türkler tarihi yok...Neyse bizim hocanın bir sözü var;"Karanlığa küfredeceğine kalk bi mum yak" bende şimdi burda bir mum yakayım..

Sanma şahım /herkesi sen / sadıkane / yar olur
Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyar olur
Sadıkane / belki ol / alemde bir / dildar olur
Yar olur / ağyar olur / dildar olur / serdar olur

Yavuz Sultan Selim

Geri