Türk Askerlerinin Sır Fotoğrafları [Kore Savaşı]

adanalı

New member
Reaction score
0
Kore Savaşı'nın 60.yıldönümünde Life'ın internet sitesi cepheden görülmemiş fotoğraflar yayınladı.Yayınlanan fotoğraflar arasında Türk Askerlerinin resmi de bulunuyor.Siperde bir Türk Askeri.

ivfvbn.jpg

15364hk.jpg

Türk askerinin yaralı bir askeri tedavi ederken çekilmiş fotoğrafı da bulunuyor.
14r682.jpg

25 Haziran 1950´de başlayan savaşta, Güney Kore´ye yardım için BM şemsiyesi altında ABD´nin dışında 15 ülke asker gönderdi.
55h40g.jpg

Bu 15 ülkeden biri olan Türkiye, bölgeye 5090 askerden oluşan bir tugay gönderdi.
30lf9s6.jpg

Savaşta 741 Türk askeri şehit olurken, 2 binden fazla askerimiz gazi oldu.
2qdmjb7.jpg

3 yıl süren savaş ateşkesle sona erdi, ancak daimi bir barış anlaşması hala imzalanmadı.
walwef.jpg

Bu sebeple iki ülke, teknik olarak hala savaş durdumunda gözüküyor.
f1wpxz.jpg

Güney Kore´nin başkenti Seul´de, savaşın başladığı güne atıfla '6/25' olarak adlandırılan savaşı anmak için resmi tören düzenlerdi.
2h3oqxs.jpg

Devlet Başkanı Lee Myung-bak törende, savaşa asker veya yardım gönderen ülkelerin temsilcilerini takdim ederek konuşma yaptı.
29axi81.jpg

Törene Güney Koreli ve yabancı gaziler, büyükelçiler ve muvazzaf Kore ve ABD askerleri katıldı.

2z4epgj.jpg

30jp8d0.jpg

oid6kg.jpg

ng6jao.jpg

2lvcu3s.jpg

14ww2sk.jpg

1zd3x4j.jpg

2lt69fo.jpg

w8b3vl.jpg

ABD ve ÇİN arasında sıkışarak 2 milyondan fazla Koreli sivil öldü bu savaşta.

Kimseyi kimseden kurtarmaya gitmedik oraya.

Zaten ABD ve SSCB nin böldüğü bir milletin bölünmüşlüğünü korumak için ABD nin yanında gittik. Mükafat olarak NATO biletini kazandık.

Sonuç olarak Kore kuzey ve güney olarak bölünmüş kaldı. Ve hala savaş halindedir. O günden bu güne sadece ateşkes vardır...

Geri