1001Design
330i ///M3 Design

Milli Gazete’nin köşe yazarlarından Ahmet Akgül’ün “AKP intihara gidiyor” kitabı piyasada. İçinde yer alan çok önemli iddialara hiçbir yerden bir itiraz veya yalanlama gelmeyen bu kitabın 278 ve 279’uncu sayfalarından bir özet sunacağım sizlere. Kitabın aşağıdaki bölümü, 4 Temmuz 2003’te Amerikan askerleri tarafından Türk askerlerinin başına geçirilen çuval olayını işlemektedir.
Yazar Akgül, ismini vermediği, eskiden çok yakın arkadaşıyla 1 Mart Tezkeresi’nin Meclis’te reddedilmesinden sonraki günlerde bir lokantada karşılaşır ve aralarında geçen konuşmayı “AKP intihara gidiyor” adlı kitabına koyar. Akgül’ün eskiden tanıdığı ve yakın arkadaşı olan o kişi, bugün AKP’de Erdoğan’ın en yakınında ve danışmanı bir milletvekilidir.
“AKP intihara gidiyor” adlı kitaptan, ikili arasında geçen konuşmaları birlikte okuyalım..
Ahmet Akgül, “AKP’yi kuranların ve kurduranların, özellikle Tayyip Erdoğan’ın özel bir önem verdiği danışmanlarından ve operatörlerinden, benim eski arkadaşlarımdan, aynı zamanda AKP Milletvekili biri ile bir lokantada karşılaştım. Tam bir panik havasındaydı. ‘hayrola, işleriniz iyi gitmiyor galiba’ dedim.
-AKP’li: Tezkere krizi (1 Mart tezkeresi) bizi zor duruma düşürdü. Özkök ve öteki paşalar, 1 Mart tezkeresine desteklerini veya karşı olduklarını açıklamadı. ‘Ne yapalım’ diye kendilerine sorduğumuzda da ‘iktidar sizsiniz, karar almak sizin işiniz. Biz kararı uygularız’ dediler.
-Ama siz askere sormadan ABD’ye her türlü garantiyi vermiştiniz. Bu bir hata değil miydi?
-AKP’li: Evet, ama çok yanlış yapmışız. Gene de asker, ‘biz tezkereye karşıyız’ diyebilirdi, biz de ABD’ye böyle bir güvence vermezdik. Asker sorumluluğu tamamen bize bırakmıştı.
-Normal demokrasilerde zaten böyle olmaz mı?
-AKP’li: Tamam da, tezkerenin faturasını ABD AKP’ye kesti. Asker, tezkereye karşı olduğunu açıklasaydı AKP ile ABD değil, ABD ile TSK karşı karşıya gelecekti, biz yırtacaktık.
-O halde ABD çuvalı niçin askerin başına geçirdi?
-AKP’li: Yahu o olayı hiç sorma. O, Wolfowitz’in halt yemesi. Tezkereyi TSK’nın engellediğine ABD’yi ikna edene kadar akla karayı seçtik. Bizimkiler (AKP’liler), ‘tezkerenin öcünü TSK’dan alın’ diye tavsiye ve telkinde bulundular
-Yani sizinkiler Wolfowitz’e ‘tezkerenin çıkmamasının asıl suçlusu TSK’mı dediler?
-AKP’li: Tabii. Wolfowitz, bizimkilerin teklifi üzerine Türk ordusunu cezalandırmaya karar verdi. Tabi Wolfowitz bunu tek başına yapmadı, Erdoğan ve Gül ile paylaşıldı, onlar da ‘olur’ dediler…Gül ve Erdoğan’ın o gün Ankara dışına çıkmaları planı buna göre ayarlandı. Türk askerinin başına çuval geçirildiği gün Erdoğan Rize’de Gül de Kayseri’de idi. Ters bir durum olsaydı ikisi de ABD tarafından alınacaklardı.
-Yani AKP üst yönetimi, Türk askerinin başına çuval geçirileceğini biliyor muydu?
-AKP’li: Evet, tabii.. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yürüttüğümüz savaşta ABD’li, İngiliz, İsrailli, Fransız uzmanlardan yardım aldık. Bu kabinenin (AKP hükümetinin) listesi Londra ve ABD’de hazırlandı. Bakanlar Kurulu’nda İngiltere’nin, ABD’nin, İsrail’in, Almanya’nın, Fransa’nın kotası olduğu söylendi, biz itiraz ettik, ‘iftira’ dedik. Ama maalesef bu doğruydu..Biz şimdi dış güçlerin piyonu gibiyiz. İngiliz Elçisi Westmacott, ‘Kürt devletini kabul edin, Arap ve Yahudi sermayesi Türkiye’ye akacak’ dedi…Biz İngiliz malı bir partiyiz. Ya da Almanların deyimiyle ‘ankesörlü telefon’ gibiyiz. Jetonu kim atarsa onun düdüğünü çalıyoruz…İngilizler ince ama vahşice, İsrail ABD üzerinden, ABD IMF üzerinden, Almanlar ve Fransızlar AB ve Kürtler üzerinden AKP’yi kullanıyor. İstanbul’un Fethi Şenlikleri’ni kutlayan bir maziden şimdi İstanbul’un işgalini tezgahlayan bir parti konumuna düştük, işbirlikçi adamlara dönüştük. Çok üzülüyor ve kahroluyorum…Sadece AK Parti’ye değil, yabancılar (İngiltere, ABD, İsrail) muhalefete de hakim. MHP İngiltere’ye teslim olmuş durumda. Westmacott, ‘CHP bizimdir ve sizin en büyük yardımcınızdır’ dedi. AK Parti’nin durumu da ortada.
-Rezalet.
-AKP’li: Rezaletten de beter. Tam işgale bizler (AKP’liler) önayak oluyoruz. Sizin dediğiniz doğru, hainler mangasıyız biz.
-Çok iyi bir sohbet oldu, çok önemli şeyler söylediniz. Müsaade ederseniz ben kalkayım, bunları yazayım, siteden halka duyurayım ”
Genelkurmay da Erdoğan’a, “Bu nedir? Eğer bu iddialar doğru değilse yalanlayın. Yalanlamazsanız TKS olarak biz bunu ‘doğru’ kabul ederiz” dememiştir. İnsanın aklına, Türk askerinin başına ABD’li askerler tarafından çuval geçirileceğini Genelkurmay da mı biliyordu sorusu takılmaktadır.
Türk askerinin başına çuval geçirilmesini Erdoğan ve Gül istemiş - İlk Kurşun Gazetesi