Arkadaşım haddim olmayarak Lazaslan'ı yazdığı konuda haklı buluyorum. Bu konu başlığı altında yazdığınız bütün yazıları okudum ancak bir tanesinde bile noktadan sonra büyük harfle başladığınızı görmedim. Doğru bir dille iletileri yazmak bana göre gösteriş sebebi değildir. Şimdi belki bana da "Beni eleştirme hakkını size vermiyorum." diyeceksiniz ama benim yan alanım da Türkçe öğretmenliği. Ve bir dönem okulumuzda Türkçe öğretmeni olmadığı için derslere bile girmişliğim var. Yan alanımız Türkçe olunca neredeyse bir Türkçe öğretmeni kadar bölüm dersleri gördük. O yüzden bu iletiyi yazma hakkını kendimde buluyorum. Ben daha öncesinden bu konudan haberdar olmadığım için buna benzer bir konu açmıştım ve orada yazdığım cümlelerimin kuralların dışında olmaması için gayret gösterdim. Bence Lazaslan isimli arkadaşımız sizi doğru bir şekilde uyarmış. Bence sinirlenmek yerine yazdığınız mesajlardaki hatalarınızı düzeltseniz daha doğru olur. Çünkü açık söylemem gerekirse yazdıklarınızı okurken "Daha en basitinden noktadan sonra büyük harfle cümleye başlamıyor ama Türkçe konusunda destek istiyor. Bu nasıl bir çelişkidir?" diye düşünmekten alamadım kendimi. Ve bana çok itici geldi. Gerçekten üzgünüm ama gerçek bu. Şimdi bunları yazarken aklıma bana vereceğiniz cevaplar da geliyor. Bir önceki arkadaşa söylediğiniz gibi bana da "Sen yazdıkların arasında bir çok kelimenin kökünü, nereden geldiğini biliyor musun? Şu kelime falancadan, bu kelime filancadan." diyebilirsiniz. Ancak bilmediğiniz bir şey var. Halkın kabul edip kabullendiği bir çok kelimeyi de dilimizden atamayız, bunu anlamalısınız. Dikkat edin lütfen, HALK diyorum. Aydınlar ya da kendini üst kısımlarda gören insanlardan bahsetmiyorum. Lütfen sizi iyi niyetle eleştirip yapıcı olmaya çalışan insanlara da kulak vererek çalışmalarınızı sürdürün.
Ama bu yazdıklarım Türkçe konusunda size destek vermediğim anlamına gelmiyor. Belki imza kampanyası yapmıyor olabilirim ancak okulda güzel Türkçe konuşmakla ilgili bir çok etkinlikler yapıyoruz. Bunlar da Türkçe için faydalı olacak diye düşünüyorum. Umarım kampanyanız başarılı olur. Saygılar...