türkçemizi korumak için lütfen destek!!!

anarres

New member
Reaction score
0
arkadaşlar 3 yıl önce yasa tasarısı olarak meclise sunulan fakat bir türlü yasalaşamayan türkçe sözcüklerin kullanımı ile ilgili türküye çapında bir imza kampanyası başlamıştır.bu imza kampanyası ile türkçemizin yabancı dillerin egemenliğinden kurtularak tekrar kendi kimliğine kavuşması amaçlanıyor.fakat yasa bekletildiği için bir türlü uygulanamıyor.böylece dükkanlardaki yabancı isimlerden tutun da birçok alanda türkçe sözcükler kullanılmaya başlanacak.biz fakültemizde buna destek olmak için imza kampanyamızı sürdürüyoruz.lütfen sizlerde bu olaya destek olun.eğer elinizden gelirse sizlerde türkçe ile ilgili öğrenci topluluklarınızda bu konuya değinin ve imza kampanyasına katılın.güzel dilimize artık sahip çıkma zamanımız geldi sanırım.duyarsız kalmayacağınızdan eminim...

söylediklerin çok doğru da bu imza kampanyasına nasıl katılınacağını söylememişsin

arkadaşım bunu türkiye çapındaki sivil toplum örgütleri ya da fakiltelerin öğrenci toplulukları yapıyor.eğer imza kampanyasına katılabileceğin bir yer yoksa bunu sen başlatabilirsin.eğer öyle bir imkanın yoksa yapabilecek arkadaşlarına söyleyip katılımı arttırabilirsin.çünkü bu birazda bizlerin elinde.umarım yardımcı olabilimişimdir.

arkadaşım genelde öğrenci topluluklarında yapılan bir çalışmadır.eğer her hangi bir çalışma yoksa bunu açıklayıcı bir yazı ve kendi arkadaş grubun ile sen başlatabilirsin.çünkü bunlar yasanın biran önce çıkması için duyarlı kişiler tarafından başlatılmıştır.umarım yardımcı olabilmişimdir...

bu konuyu önemsediginiz için teşekkür etmek bile az , çok önemli bir mesele öz türkçemiz konuşma şivelerimiz bozuluyor , bu özellikle türk insanımızın onurunu çok önemli derecede etkılıyor, ve bilinçli olarak...
ülkemizin başındaki insanların milli ruhu olmadıgından dolayı,ulusal ruh eksikligi oldugundan bu konuya hiç mi hiç deginilmemiştir, düşündükleri nasıl çalarız nasıl yolarız , gibi sanki bizemi kalacak burası fırsat bu fırsat dıyerek ülkemizi talan ettiler cumhuriyetten bu yana ...
onun için size katılıyor ve sonsuz saygılarımı iletiyorum başarılar,
yolunuz açık olsun bu yolda devam lütfen, size katılacak milli ruhlu insan evlatlarıda vardır bu ülkede elbette

Merak etmeyin bu ülke kolay kolay bileği bükülmez hatta imkansız türk gençliği ne kadar dejenere olursa olsun yinede içinde kuvayi milliye ruhu herdaim vardır!!!!!!

:cool: destekliyor ve katılıyorum....

Ben de destekliyorum.Zaten bizim okulda da imza kampanyası yapılmıştı.4.521 kişi olmuş.Öğrendiğime göre.Herkesin katılması lâzım

Sonuna Kadar Destekliyorum. Türkçemize Sahip Çıkalım.

Bu konuda sadece bizlerin duyarlı olması ,kampanyalar yapılması yeterli değil arkadaşlar.
DEVLETİN DE BU KONUYA EL ATMASI GEREKMEKTEDİR DEVLETTE DİLİNE SAHİP ÇIKMALI.
Devletin anlayışı ile bilim adamları arasında dil konusunda önemli ayrılıklar olmakta TDK ne iş yapmaktadır bilinmemektedir.

Ayrica Türkcemize Sahip çikalim Dilimizi Koruyalim Demek Yetmiyor...

morzuzu' Alıntı:
Bu konuda sadece bizlerin duyarlı olması ,kampanyalar yapılması yeterli değil arkadaşlar.
DEVLETİN DE BU KONUYA EL ATMASI GEREKMEKTEDİR DEVLETTE DİLİNE SAHİP ÇIKMALI.
Devletin anlayışı ile bilim adamları arasında dil konusunda önemli ayrılıklar olmakta TDK ne iş yapmaktadır bilinmemektedir.

arkadaşım devletimizin 3 yıl önce rafa kaldırdığı yasa tasarısını tekrar görüşüp bir an önce çıkarması için başlatılan bir kampanyadır bu.eğer birileri ipin ucundan tutmazsa kimse umursamayacak.devlet sadece görüşmekle yetiniyor.artık tepkimizi ortaya koymak zamanı.sen,ben başlayalım ki başkaları da bize destek olsun değil mi? yoksa her şeyi devletten beklersek işte böyle bir 3 yıl daha bekleriz.

Tebrikler...Güzel bii anektot arkadaşım....Sağolasın....

morzuzu' Alıntı:

o zaman arkadaşım sende elinden geleni yap.eleştirmek yerine biraz katkıda bulunmayı dene.birileri buna zaten destek verip çalışmalar sürdürüyor.biz kendi fakültemizde bunun çalışmasını sürdürüyoruz.sen kendi çabanla ne yapıyorsun eleştirmek yerine? çaba sarf edenleri taktir etmeyi bilmek lazım. duyarsızlık zaten diz boyu.köstek olmak değil destek olmak lazım.bunu buradan duyurmaya çalışmak bile bir girişimdir unutma.ya da sen devletten beklemeye devam et.

morzuzu' Alıntı:

o zaman arkadaşım sende elinden geleni yap.eleştirmek yerine biraz katkıda bulunmayı dene.birileri buna zaten destek verip çalışmalar sürdürüyor.biz kendi fakültemizde bunun çalışmasını sürdürüyoruz.sen kendi çabanla ne yapıyorsun eleştirmek yerine? çaba sarf edenleri taktir etmeyi bilmek lazım. duyarsızlık zaten diz boyu.köstek olmak değil destek olmak lazım.bunu buradan duyurmaya çalışmak bile bir girişimdir unutma.ya da sen devletten beklemeye devam et.

Arkadaşlar Bize Tarih Hocamiz "dünyada Yaklaşik 2000 Dil Vardi Bunun Yarisi Yozlaşti" Dedi.o An Aklimda Bunun Neden Olduğunu Düşünmeye Başladim Ve Aklima O Zamanki Dünyayi Getirdim.arkadaşlar O Dünyayi Sizde Kafanizda Canlandirin.dünyamiz Bilgisayar&internet Dili üzerine Kuruluyor Hatta Kuruldu Bile.bir An önce Turk Yazilimcilar,hackerler Vs. şu Olaya Bir El Atip Türkiyemiz Içinde Bişeyler Yapalim.türkcemizi Kurtarmak Bizim Elimizde.aklimiza Gelen Herşeyi Yapalim. Lütfen !!!

almost' Alıntı:
Arkadaşlar Bize Tarih Hocamiz "dünyada Yaklaşik 2000 Dil Vardi Bunun Yarisi Yozlaşti" Dedi.o An Aklimda Bunun Neden Olduğunu Düşünmeye Başladim Ve Aklima O Zamanki Dünyayi Getirdim.arkadaşlar O Dünyayi Sizde Kafanizda Canlandirin.dünyamiz Bilgisayar&internet Dili üzerine Kuruluyor Hatta Kuruldu Bile.bir An önce Turk Yazilimcilar,hackerler Vs. şu Olaya Bir El Atip Türkiyemiz Içinde Bişeyler Yapalim.türkcemizi Kurtarmak Bizim Elimizde.aklimiza Gelen Herşeyi Yapalim. Lütfen !!!

arkadaşım işte böyle olmalıyız.çok haklısın...eğer biz yapmazsak kimse yapmayacak anlaşılan.bunlar öneli konular.dilimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar kültürümüzü koruyabiliriz.çünkü kültürümüzün beslendiği kaynaklardan biri de dildir.bir ulusu ve kültürünü yok etmek için önce dilini yok etmelisiniz.işte bizim üzerimize dönen oyunlardan biri de bu.biz bunlarla ilgilenmezsek hiç kimse ilgilenmez.yetişmekte olan kardeşlerimizin konuşmalarına dikkat edersek ne demek istediğim anlaşılır.biz üzerimize düşeni yapmaya başlamalıyız.bunun içinde en başta duyarlı olmalıyız....

SEVGİLİ DİL DOSTU "TÜRKCEMİZE sahip çıkalım demek yetmiyor" size degildi aksine sizin görüşlerinizi destekler anlamda söylenmiş bir söylemdi
ayrıca hangi fakülte bilmiyorum ama çalışmalarınızda başarılar diliyorum
yaş konusu ortaya çıkacak ancak TDK oniki eylülde kesitiye ugramadan önce ve dil dernegi ile12 eylülden sonra karamanoğlu mehmet beyin hemşehrilisi olmam nedeniyle dil ve türkçeyle ilgili konulardan ayrı olamazdık şimdide kişisel olarak devam ediyor sevgi ve saygılarımla.....................

yaşça bizden büyüksünüz ne güzel.o zaman arkanızdan gelenlerin sizinle aynı yolda olmaları sizi mutlu etmiştir.evet ben dil dostuyum.çünkü türk dili ve edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim.okuduğum bölüm itibariyle de bu işin içindeyim.yanlış anladığım için kusura bakmayın ama iletiniz biraz sert bir dil ile yazılmıştı.neyse destekliyor olmanız güzel.herkes bir yerlerde dilimiz için çalışırsa en azından kaygılanacak daha az konumuz kalır sanırım.tekrar kusura bakmayın kendimden büyük birine saygısızlık yapmak istemem.ayrıca siz zaten bu konularda bizlerden daha ileridesiniz sanırım.
saygılar..........................

sevğili dostum

Bu konularda kimin daha bilğili ve yeterli olduğu belli olmaz buişin biraz gönül işi olması GERKİYOR.
AYRICA SİZ BU İŞİN EĞİTİMİNİ ALIYORSUNUZ DEVAM EDİN .Ben sadece bu konuda biraz daha duyarlı olan sizi kutluyorum
DİL öyle birşeyki sürekli olması gerekir ilginin daha doğrusu "yaşam biçimi"olmalı dille olan ilğimiz.BEN İNANIYRUM SİZ ŞİMDİ yolda asılı bir pankarttaki dil yanlışını ,bir afişteki hatayı gazete küpüründeki yanlışları herkezden cok görürsünüz.onlar haberin içeriğine, bizler birazda yazım kurallarına türkçe mi değilmi "da "yı ayırmış ayırmamış ona bakarız değilmi...
Birkez daha çalışmalarınızda başarılar dilerim

Geri