Türkçe Öldümü ? "Qurulum,We ya BAshlıı,Haricindeqi Qonular Silineceq,Turqche girish"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Demons

New member
Reaction score
0
Türkçe Öldümü ? "Qurulum,We ya BAshlıı,Haricindeqi Qonular Silineceq,Turqche girish"

Lütfen Türkçemizi katletmiyelim.Neden marifet gibi Q,SH,W kullanıyorsunuz ki?

"qurulacaq,yaff Qim taqar büyüqlüünü ben usun samandr ufaq...,QuRuLuM CD'si HaSıRLaMAQ.." gibi...

forumlarda fazla güsel Türkçe aramamak gereq

bu konu çok açıldı...herkesi hizaya getiremessinis:vur

Dogru ama kullaniliyor iste

Yazılmıyacak densin yazılmasın,yazan ceza alsın,çok zor birşey sanki. Ayıp ya , mesele güzel Türkçe değil, doğru Türkçe. Logodaki bayrağı kaldırın bari.

Düşüncende haklı ancak tepkinde yanlışsın...Sorunları İnsanları ezerek çözmek çare ise burda çok fazla yaptırım olurdu...Elbet forum yöneticileri bu yönde uyarılar ve telkinlerde bulundular ve bulunuyorlar da....Ancak böle yapar isen hem senin gibi düşünenleri şaşırtır, hayal kırıklığına uğratırsın hem de senin gibi düşünmeyenleri yahut senin kadar umursamayanları karşına bir cepe almalarına sebebp olursun...Bunun yolu var elbet...Ancak yaptırım değil telkindir..Bunun ise sonucu anlık değil zamanlıktır....

Eğer gerçekten böyle bir düşünce içerisinde isen forumda denk geldikçe böyle yazanlara hoşgörü içerisinde bir uyarı sözcüğünü konu ile alakalı postunun kenarına iliştir..Böylesi daha güzel değil mi..;)

Demons' Alıntı:
Yazılmıyacak densin yazılmasın,yazan ceza alsın,çok zor birşey sanki. Ayıp ya , mesele güzel Türkçe değil, doğru Türkçe. Logodaki bayrağı kaldırın bari.

ßu dediğini sadece bir site uygulasa dahi hiç bir şey olmaz... herkes nası isterse öyle kullanır yazar isteğe bağlı birşey yani :) bayrak neden qaldırılsın?

Öyle fazla bir tepki vermiş değilim,
Ancak böle yapar isen hem senin gibi düşünenleri şaşırtır, hayal kırıklığına uğratırsın hem de senin gibi düşünmeyenleri yahut senin kadar umursamayanları karşına bir cepe almalarına sebebp olursun...
Pek anlayamadım, kastettiğin bir önceki cümlendeki "insanları ezmek" ise, Türkçe yayın yapan bir siteden düzgün Türkçe kullanılmasını istemenin sonucu ise çok ağır bir tabir olmuş. Bu kimseyi ezmek değil bir kuraldır.

Dj_GeCe , ßu dediğini sadece bir site uygulasa dahi hiç bir şey olmaz... herkes nası isterse öyle kullanır yazar isteğe bağlı birşey yani bayrak neden qaldırılsın?

Bu kendi kullandığın dile saygısızlıktır.

demons sana hak veriyorum

ama herkesinde peşinden koşamazsın

öyle harfleri gördüğüm konulara hiç girmiyorum mesela

sende girme hit ini yükseltme, teşekkür basma onlara en güzel ceza bu olacaktır..

Yahu armudun sapı üzümün çöpü derken forumda adam akıllı mesaj kalmıcak, kardeşim bak; forumda herkes dilbilgisi kurallarına ya da imlaya senin kadar riayet etmeyebilir, zaten bunun kontrolü de moderatörleri aşar, her mesaj incelenicek olursa işimiz var valla. Seni ben de anlıyorum ama bu böyle gelmiş böyle gider. Saygılar.

İsteyen istediği gibi yazar, biz bu konuda yasak koyamayız. En fazla tavsiye edebiliriz.

Bayrağı kaldırın o zaman demişsin. Senin akıl sağlığından şüphe ettim şimdi. Ağzından çıkanı kulağın duysun, ondan sonra konuş. Sadece Türkçe yi düzgün konuşmak yetmez. Mantıklı konuşmak da gerekir.

Bu konu yeterince dillendirildiği için kapanmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri