TüRBaNLıLaRa SayGıSıZLıK MI?

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Türbanlılara saygısızlık mı yapılıyor?

Balçiçek Pamir, çok konuşulan, İslamcı yazarlar tarafından referans alınan bir yazıya imza attı.
Türbanlılardan duyulan rahatsızlığa anlam veremediği söyledi.
Ortalık karıştı.
Balçiçek’in gözlemine benzer bir yazıyı geçen bahar aylarında kaleme almıştım.
Nişantaşı’da bir kafede ailemle birlikte oturuyordum.
Yanımızdaki ve arkamızdaki masalarda tamamı kadınlardan oluşan gruplar vardı.
Beymen’den ardı ardına türbanlı kadınlar çıkıyor, kapıya yanaşan lüks otomobillere, Mercedes’lere, Range Rover’lara binip gidiyorlardı.
1 saati bulmayan süre içinde en az 20 türbanlı ellerinde poşetlerle çıkıp, benzer görüntüler sergilediler.
Bu sırada yanımızdaki ve arkamazdaki masalarda oturan kadınlar neredeyse türbanlıların da duyacağı bir sesle
“Bunların ne işi var burada. Tekbir giyimden giyinsinler” diye söyleniyorlardı.
Türbanlı kadınlardan ikisi gelip Brasserie’de yemeğe oturunca söylentiler arttı.
Ben de eşime dönüp, “Eskiden de burada türbanlılar olurdu ama kimse sesini çıkarmazdı. Bak ne hale geldik” dedim.
Yaz başında gittiğim bir otelin havuzuna haşemalı bir kadın girdiği zaman güneşlenmekte olan mayolu bir kadının
“Bu pis kıyafetle girilen havuza ben girmem” deyip havuz kenarından kalktığını da gözlerimle gördüm.
Yani manzarayı umumiye Balçiçek’in söylediği gibi.
Doğru.
Ama doğru olan sadece bu mu?
Her şeyden önce türbanlılardan rahatsızlık duyduğunu ifade etmekten kaçınmayan kadınların büyük bölümü en az türbanlılar
kadar Müslüman. Kendilerini öyle görüyorlar.
Ancak bunu yaşam biçimlerine yansıtmıyorlar.
Müslümanlıklarını yaşam biçimlerine yansıtanların, yansıtmayanlara “İnançsız” gözüyle bakmalarından rahatsız oluyor,
bunu uzun vadede kendi yaşam biçimlerine bir tehdit olarak algılıyorlar.
Bunda haksız olduklarını söyleyebilir misin Balçiçek?
Türbansızların bir bölümünün türbanlılara karşı hoşgörüsüz olduklarını söylüyorsun.
Peki tersi geçerli değil mi?
İşte bugünkü Hürriyet’in haberi.
Keçiören’de bir tek içkili lokanta bırakılmamış. Hepsi kapatılmış.
Aynı ilçede içki satan bir büfeci öldüresiye dövüldü. Dükkanı kırılıp döküldü.
Belediye güçleri tarafından.
Bu hoşgörü mü?
Embeddded Liberal, özgürlükçü “Danalardan” çıt yok.
Bu yapılan yaşam biçime “Saygılılık” mı?
Bu iki tarafı keskin bir bıçaktır Balçiçek.
Bir tarafı keskin olunca diğer tarafı da keskin olur.
Saygı karşılıklı olur.
Aksine sömürü denir.

FatiH Altaylı - 29.08.2008

Forum içindeki Tevhide'nin Gözyaşları Konuları aklıma geldi bu yazıyı okuyunca
:goz:

müslümanlığı yaşam biçimine yansıtmak şekil yönünden mi kötü yoksa tüm genel açıdan bakınca mı kötü, fatih altaylı bu konuyu ortada bırakacak bi yazı yazmış..

fatih altaylı dediğiniz karakter yalancılara türban taktırıp türbana küfrettiren karakter değil mi

ulan altaylı güldürdün beni akşam akşam sağol

Eğer müslümansan şekil yönüylede müslümanı anımsatacaksın.Bikiniyle denize girip ben müslümanım ben dinimi biliyorum demeyeceksin.Dinini bilen namusunu nasıl koruyacağınıda bilir....

Evet herşeyimizi alabilirler,kitlerimizi,topraklarımızı,tersanelerimizi,
ama dinimizi asla satınalamazlar.

İnsanların dinini yaşama biçimine saygı duymaktan aciz kimseler var
Bunlardan biride geçenlerde bu balçiçek pamir denen kadına mail attığını söyleyen ve sözlerine ben atatürk kadınıyım gibi reklam kokan bir cümle ile başlamayı hernedense gerek görmüş kişiydi geçenlerde bir konuda rastlamıştım

Çağdışı kıyafetler diyolar tesettüre medeniyete yakışmıyor diyolar

Bunları söyleyenlerin hiçbirisi
İnsanların inançlarına saygı duymayı bilmedikçe Çağdaşlıktan bahsetmenin komikötesi olduğunu anlayamayacak kadar
Görgülü(!) ve Eğitimli(!)

Medeniyet dediğiniz şey çağdaşlık dediğiniz şey aydınlık dediğiniz şey başka insanların
İnançlarını yaşama şekillerine hakaretler yağdırmaksa

Sizde kalsın
Adı batsın
Öyle çağdaşlığında ilericiliğinde medeniyetinde...

basliklarin yanina kaynaklarda yazilirsa daha iyi olur en azindan okumak icin vakit harcamamis oluruz,,,, ,,,,,

FATİH ALTAYLI....

yazdığın yazıyı bir oku bakayım....

saygı karşılıklı olur diyorsun..

Ama bir tarafın hiç suçu yokkken (başörtülü bayanların) diğer taraf (Başıaçık) ona durduk yere sırf giyiniş yönünden laf ediyor... (o taraf bu taraf demek zorunda bıraktınız ya bizi helal olsun...)

BUMU SAYGILILIK.... BENDE SANA DURUP DURUKEN GALATASARAYLI OLDUĞUN İÇİN ORTAPARMAK İŞARETİ YAPSAM HOŞ OLURMU? AL SANA SAYGILILIK....

BAŞÖRTÜLÜ BAYANIN BÜFE SAHİBİNİN DÖVÜLMESİNDEN YÜZDE KAÇ SORUMLU?
OMU EMİR VERDİ...

saçmalıklarınsdan bir saçmalık çıkarmışsın altaylı.. hoş seni konuşmaya bile değmez ama NEYSE...

FATİH ALTAYLI....

yazdığın yazıyı bir oku bakayım....

saygı karşılıklı olur diyorsun..

Ama bir tarafın hiç suçu yokkken (başörtülü bayanların) diğer taraf (Başıaçık) ona durduk yere sırf giyiniş yönünden laf ediyor... (o taraf bu taraf demek zorunda bıraktınız ya bizi helal olsun...)

BUMU SAYGILILIK.... BENDE SANA DURUP DURUKEN GALATASARAYLI OLDUĞUN İÇİN ORTAPARMAK İŞARETİ YAPSAM HOŞ OLURMU? AL SANA SAYGILILIK....

OMU EMİR VERDİ...

saçmalıklarınsdan bir saçmalık çıkarmışsın altaylı.. hoş seni konuşmaya bile değmez ama NEYSE...

bu ülkede herşeyin sorumlusu türbanlılardır!
elalem aya gitmiş onlarda marsa gidecekti hatta orayı yaşanacak hala getireceklerdi ama türbanlılar höst dedi onlarda gidemediler!!!!!!!!:D

kaynak eleştirmek yasaktır bölüm kurallarını iyi okuyunuz

uyarıyı dikkat almıyanlara gerekli yaptırım uygulanır

İnsanların dinini yaşama biçimine saygı duymaktan aciz kimseler var
Bunlardan biride geçenlerde bu balçiçek pamir denen kadına mail attığını söyleyen ve sözlerine ben atatürk kadınıyım gibi reklam kokan bir cümle ile başlamayı hernedense gerek görmüş kişiydi geçenlerde bir konuda rastlamıştım

Çağdışı kıyafetler diyolar tesettüre medeniyete yakışmıyor diyolar

1 - Bunları söyleyenlerin hiçbirisi
İnsanların inançlarına saygı duymayı bilmedikçe Çağdaşlıktan bahsetmenin komikötesi olduğunu anlayamayacak kadar
Görgülü(!) ve Eğitimli(!)

2 - Medeniyet dediğiniz şey çağdaşlık dediğiniz şey aydınlık dediğiniz şey başka insanların
İnançlarını yaşama şekillerine hakaretler yağdırmaksa

Sizde kalsın
Adı batsın
Öyle çağdaşlığında ilericiliğinde medeniyetinde...[
/B]

Incubus çok haklısın. Ancak bu haklılığını bu iyi niyetini bu düşüncelerini bir türlü her olaya yayamıyor aksi düşüncelerin haklarını teslim edemiyorsun...

1 - Bunları söyleyenlerin hiç birisi kendisinden başkasının inançlı olabileceğini düşünemezse İnanca saygıdan bahsetmenin maalesef komik bile olamayacağını aksine TRAJİKOMİK olacağını anlayamayacak kadar

Objektif (!) Kültürlü (!)

2 - İnanç dediğiniz şey tatilde kendisi güneşlenirken hanımı kara çarşafın içinde kara fatmalar gibi hem sıcaklar için pişmek hemde görüntü kirliliği yaratmaksa... Ve yine bu inanç dediğiniz şey hanımın arkanda iken çoluğunun çocuğunun önünde başı açık şortlu bir kızı tokatlamak, arada cinsel organına dokunarak taciz etmek ondan sonra sakalını sıvazlay*a*r*a*k gitmekse

ADI BATSIN
SİZDE KALSIN
ÖYLE İNANCINDA TAAA.....

basliklarin yanina kaynaklarda yazilirsa daha iyi olur en azindan okumak icin vakit harcamamis oluruz,,,, ,,,,,

Hakikaten kardeşim en zekice mesaj buydu. Çok güldüm...

OMU EMİR VERDİ...

Hiç fizik okudun mu?

Orada bir etki-tepki meselesi vardır... Bir bak derim. Bir yüzeye veya bir cisime ne kadar basınç ve baskı uygularsanız o kadar bir tepki verecektir. Bu bazen insanların yararına olurken bazen insan yaşamını zorlaştırır.

Ama...

Bütün bu tartışmaların Fatih Altaylı ve sizin gibi insanlar da dahilken bu gibi zamanlarda çıkması çok manidar geliyor bana...

Demek istediğim siz onun piyonu o başkasının.

Anası belli babası anonim KEÇİÖREN ZABITALARINI VE KOMPLE YÖNETİCİLERİNİ İSE HİÇ SAYMIYORUM BİLE...

Hiç fizik okudun mu?

Orada bir etki-tepki meselesi vardır... Bir bak derim. Bir yüzeye veya bir cisime ne kadar basınç ve baskı uygularsanız o kadar bir tepki verecektir. Bu bazen insanların yararına olurken bazen insan yaşamını zorlaştırır.

Ama...

Bütün bu tartışmaların Fatih Altaylı ve sizin gibi insanlar da dahilken bu gibi zamanlarda çıkması çok manidar geliyor bana...

Demek istediğim siz onun piyonu o başkasının.

Anası belli babası anonim KEÇİÖREN ZABITALARINI VE KOMPLE YÖNETİCİLERİNİ İSE HİÇ SAYMIYORUM BİLE...

fizik kuralları insaanlardakiş duygusallığı çözemez.... etki tepki olayı vermiş...

geçtiğimiz günlerde bir bayan yazarın görmüş olduklarını, yaşadıklarını kaleme aktarması ve bu yazıdadada başörtülü insanların aleyhinde değilde lehine olması Altaylının zoruna gitmiştir..

Bu kadar basit....

ben şimdiye kadar şükürler olsun piyon, at vs olmadım.. Allah'ıma şükürler olsunki bende bu beyin olduğu müddetçe sadece Allah'ın piyonunu, kulu olmak için çırpınırım... Amma seni bilemem... Artık BAŞKASININ olabilirsin herhalde...

fizik kuralları insaanlardakiş duygusallığı çözemez.... etki tepki olayı vermiş...

geçtiğimiz günlerde bir bayan yazarın görmüş olduklarını, yaşadıklarını kaleme aktarması ve bu yazıdadada başörtülü insanların aleyhinde değilde lehine olması Altaylının zoruna gitmiştir..

Bu kadar basit....

ben şimdiye kadar şükürler olsun piyon, at vs olmadım.. Allah'ıma şükürler olsunki bende bu beyin olduğu müddetçe sadece Allah'ın piyonunu, kulu olmak için çırpınırım... Amma seni bilemem... Artık BAŞKASININ olabilirsin herhalde...

Ben tek şeyin piyonuyum. TÜRK MİLLETİ'nin. Başkasını da kabul etmiyorum edeni de etmiyorum. Ve benim naciz cancaazım bir satranç taşının taşıdığı değeri bile taşımayacaktır gerektiğinde bu uğurda. Ancak tıpkı bir satranç taşı olan piyonların yapabildiği gibi başkasının ŞAH'ını da MAT edecektir.

İşte birazcık fizik bilsen onun insan psikolojisini de biyolojisini de hatta ideolojisini de etkilediğini anlardın.

Halkları kardeşçe geçindirmek yerine provakatörlük yapan bir takım zibidilerin neticesidir insanların birbirine olan saygısızlığı..

Herkes Kendi Işine Giyimine Baksa Kurtulcaz Bu Muabbetten

o kadar kolay değil

şimdi ramazan

ve eğer oruç tutmuyorsan

yolda birşey ye bakalım

olmuyor değil mi?

islamiyette öyle bir şey

türban takma bakalım oluyor mu?

Ben tek şeyin piyonuyum. TÜRK MİLLETİ'nin. Başkasını da kabul etmiyorum edeni de etmiyorum. Ve benim naciz cancaazım bir satranç taşının taşıdığı değeri bile taşımayacaktır gerektiğinde bu uğurda. Ancak tıpkı bir satranç taşı olan piyonların yapabildiği gibi başkasının ŞAH'ını da MAT edecektir.

İşte birazcık fizik bilsen onun insan psikolojisini de biyolojisini de hatta ideolojisini de etkilediğini anlardın.

Geerçekten güzel cümleler.
Son cümle harika hiç bu açıdan hiç bakmamıştım.saol varol....:clap

o kadar kolay değil

şimdi ramazan

ve eğer oruç tutmuyorsan

yolda birşey ye bakalım

olmuyor değil mi?

islamiyette öyle bir şey

türban takma bakalım oluyor mu?

Walla diğer şehirleri bilmemde İzmir'de hala yollarda sokaklarda kafeteryalarda yiyecek içecek satıyor.

Ama bunları tüketen insanlar diğer insanlara saygısızca davranmaktan ziyade genelde kimsenin dikkatini çekmemeye çalışıyorlar..

Saygı gerek...

Fizik = Piyon....

İşte birazcıuk fizik bilsen diyorsun... :biggrin:biggrin:biggrin

Aldığım fizik derslerinin notlarını keşke yanımda olsanda göstersem...

Lisedekini 3 ayrı üniversitedekini ama...

Bir insanın kalni taş olduktan sonra isterse ORDİNARYÜS olsun farketmez...

Hani bir vali fıkrası vardır...

Ben sana Vali olamazsın demedim der hocası ADAM olamazsın dedim...

bunu gibi işte...

Şah ve Matın piyonu nasıl etkilediğ iolayına her açıdan denenebilir...

Ama Yaradanın koymuş olduğu kurallara uyan insanlara SAYGI göstermek zorundasın...

CounTRy nickli üyemiz ne diyor...

Ama bunları tüketen insanlar diğer insanlara saygısızca davranmaktan ziyade genelde kimsenin dikkatini çekmemeye çalışıyorlar.. Saygı Gerek....

Bir insan giyinişinden ötürü HOR Görülmemeli... Saygı duymak gerek...

Şahda olsan duyacaksın..

Vezirde olsan duyacaksın...
İstersen Fizik Profesörüde olsan duyacaksın...

Bir insan oruç tutmuyor diye hor görmüyeceksin... Dışlamayacaksın.. Saygı Duyacaksın...

Bir insan sırf oruç tutuyor diyede gidip karşısında ballansdıra ballandıra yemeyteceksin... Saygı Duyacaksın...

Bir insan Başını açmış diye Hor görmüyeceksin.. Kendi Hür İradesidir.. Saygı Duyacaksın...
Bir insan başını örtmüş ise onu dışlayıpta Hakaret etmeyeceksin... Yine kendi Hür iradesidir.. Saygı Duyacaksın...

Ama ADAM olan saygı duyar değilmi...

ADAMLIKTAN nasibini almış olan kişi SAYGININ ne olduğu bilir ve uygular...

BİLMEYENLER SAYGISIZLIĞU SAYGI DİYE KARŞIDAKİNE DAYATTIRMAYA ÇALIŞIR...

tıpkı ADAM olamamış VALİ gibi...

tıpkı FİZİK HOCASI olmuşta İNSANLIĞI öğrenememiş kişiler gibi...

Geri