Türbanlı kraliçe ülkeyi karıştırdı

ALIEN_07

Türk Genci
Reaction score
0
85574.jpg

Türkiye Abdullah Gül'ün adaylığını tartışırken, Malezya'da da türban krizi yaşanıyor..

28 Nisan 2007 09:22
--------------------------------------------------------------------------------
Türkiye'de eşi türbanlı bir cumhurbaşkanın Çankaya Köşkü'ne çıkması tartışılırken, Malezya'da ilk kez türbanlı bir kraliçe saraya girdi. Ancak muhalefet türbanlı kraliçeye karşı çıkarak, yemin törenine katılmadı.

Malezya Kralı Mizan Zeynel Abidin (45) dün başkent Kuala Lumpur’da düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı.

Yemin töreninde Altın kaplı bir Kuran ve hançeri öpen Kral Abidin, ülkeyi hukuka bağlı ve adil şekilde yöneteceğine ve İslam dinini her zaman üstün tutacağına dair yemin etti. Yolsuzluk ve adaletsizlikle mücadele sözü verdi.

Böylece, Malezya Kralı'nın dört çocuk annesi eşi Nur Zahire, modern Malezya tarihinin ilk türbanlı kraliçesi oldu.

MUHALEFET: MÜSLÜMAN OLMAYANLAR İKİNCİ SINIF

Ancak, Muhalefetteki Halkın Adaleti Partisi ve Liberal Demokrat Hareket (LDP), türbanlı kraliçeyi protesto ederek yemin törenine katılmadı. LDP, türbanlı kraliçenin toplumun tüm kesimlerini temsil etmediğini vurguladı.

LDP, Kral ve Kraliçe'nin tutumlarıyla Malezya'da Müslüman olmayanların ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesine yol açtığı ve toplumu böldüğü uyarısı yaptı.

Malezya dünyada dönüşümlü yöntemle kralın belirlendiği tek monarşi. İç çekişmeleri önlemek için ülkedeki 9 sultanlık üyelerinden biri 5 yılda bir kral ilan ediliyor. Bu haliyle Malezya Tito sonrası Yugoslavya Federasyonu'nda olduğu gibi, her eyaletin dönüşümlü olarak devlet başkanlığını üstlenmesine benziyor.

İki eyaletin şeriatla yönetildiği Malezya’da 26 milyonluk nüfusun yüzde 62’si Müslüman. 1980’lerin sonunda yüzde 25 olan türban takanların oranı bugün yüzde 60'a yükselmiş durumda.

Hürriyet

İki eyaletin şeriatla yönetildiği Malezya’da 26 milyonluk nüfusun yüzde 62’si Müslüman. 1980’lerin sonunda yüzde 25 olan türban takanların oranı bugün yüzde 60'a yükselmiş durumda.
Allah artırsın.
Başörtüsü düşmanlığı her yerde. İslam ülkelerinin bilinçlenip kendisini sömürenleri, sırtından geçinenleri söküp atması artık an meselesi.

komedi yaww...Hayat gittikçe gülünesi bir hal alıyor..kimi zaman sinirden kimi zaman gerçekten komik olduğundan..

Haber için saol...ne diyim hayırlısı..

Sanırım bazıları türbana karşı oldukları için örnek arıyorlar kendilerine

İş o noktya getirilyor ki ya Allah ın emrine uyacaksın devletle hiç bi işin olmayacak yada devletin dediğini yapacaksın rahat edeceksin ama Allah a isyan etmiş olacaksın..

şu türbanı takanları
hiç bir yerde istenmiyor
artık yanlışı görelim

Allahın hükümleri kıyamete kadar devam edecektir.
bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek

yazıklar olsun gelenek göreneklerimizi ne çabuk unuttuk analarımızın bacılarımızın taktığı türbanı sırf batılaşma için nasıl aşşağılıyorlar mustafa kemal sadece batının teknolojisinden yararlanın dior gelenek göreneklerinizden değil

geçenlerde genelkurmay başkanı kutlu doğum haftasında sahneye çıkan baş örtülü çocuklara şu ifadeyi kullandıı " çağ dışı "

şu anda teknolojik bakımdan en gelişmiş ülke japonya ama adamlar kültürlerine sahip çıkıyor adamlar hala çubuklarla yemek yiyor yazık yazıkk çok yazıkk

millet uzaya çıkıyor biz hala türban sorunuyla uğraşıyoruz düşmiyelim şu batının ferdine artık ilerleyelim

çağdaş, ilerici, mümkün olan bütün ilim irfana sahip, milletini seven bir kadın.

xadsz.jpg

gerici, ilim irfan nedir bilmeyen, almayan, ülkesini bölmeye çalışan vatan hayini bir kadın.

dicle11.jpg

peki bu doğru mu???

benim şimdiye kadar öğrendiğim tek bir şey varsa o da kimseyi sadece dış görünüşüne göre değerlendirmemek gerektiğiydi. ama şimdi insanların bir kısmına bakıyorum da kadın kapalıysa öcü gözüyle bakıyorlar, hiç bir şey yapmaya hakları yok gibi görüyorlar. bunun o kişinin kendi tercihi olabileceğini, bunun dini inançlarının bir sonucu olabileceğini hiç düşünmüyorlar, aldırış etmiyorlar. hakaret boyutunda sözler sarfedenler bile oluyor.

bu konuya ve hatta genel olarak bakarsak, biri kapalıysa veya eşi kapalıysa o kişi diğer çevrelere karşı adaletsiz mi olacak? hiç sanmıyorum. insan kararlarını giyinişine göre değil akıl ve mantığına göre verir bence.

not: resimlerin kimlere ait olduğunu bilmiyorum. birini wallpaper den, diğerini de netten buldum.

Arkadaşlar bana göre eğer türbanı siyasi bir iradenin ürünü olarak insanlar takmıyorsa sorun yok ama türbanı dinen değilde sırf bir siyasi amaç için takanlar varsa karşıyım

Darzamat' Alıntı:
Kimsenin böyle birşey savunmadığını iyi biliyorsun!!!!

ne yazık ki darzamat insanlar arasında aynen böyle düşünenler var. artık cehaletten midir nedir bilmem ama kapalı olan bayanlara bakışları bile farklı oluyor.

noxious' Alıntı:
Arkadaşlar bana göre eğer türbanı siyasi bir iradenin ürünü olarak insanlar takmıyorsa sorun yok ama türbanı dinen değilde sırf bir siyasi amaç için takanlar varsa karşıyım

haklısın diyelim de kardeş bunu dışardan bakınca nasıl anlayacağız alnında mı yazıyor?

Geri