Türbanlı öğrenci dersten atılamayacak..!!!

Bunun müsLümanLıkLa bir aLakası yok.Sonuçta dini eğitim aLmıyorsun..Yaşadığın HayatLa iLgiLi biLgiLer aLıyorsun..
İnsanoğLuna sadece dini eğitim gerekiyor oLsaydı herkes şu anda imam-hatip okuLLarında iLahiyat faküLteLerinde,Kuran kursLarında eğitim görürdü..
Eğitimdeki amaç iLeriye gitmektir.Kimsenin dini eğitimLe iLe iLgiLi bir sorunu yok.Zaten din iLe iLgiLi bir eğitimi küçük yaşLardan itibaren kuran kursLarında aLabiLiyorsun..
SöyLemek istediğim şu;Eğer eğitimi sadece 'din' biLgisi oLarak görürsek hiçbir şekiLde iLeriye gidemeyiz.Eğitim insanoğLunun var oLan sorunLarı biLmesi ve hayatını koLayLaştırması için vardır.Eğitim oLmasaydı bugün insanLar uzaya çıkabiLirmiydi?ya da bugün kuLLandığımız şu interneti,teknoLojiyi bulabiLirmiydi?
Kısacası eğitim bir topLumu iLeriye götüren en önemLi faktördür.Bunun sadece başı açık,başı kapaLı,denizde tesettür mayo giyenLer vs şekiLde değerLendirmek doğru değiLdir..Bu da bir eğitim sorunudur.Eğitim kaLitesi arttıkça bu tip tartışmaLar sona erecektir..

istedigin kadar inanmayabilirsin ben cok duydum ve gördüm laf söyleyenleri ...
Bu işin sonu nasıl olacak söyleyeyım size.....acıkları okula almayacaklar zaman gelecek , sokakta acık dıye adam dövmeler hakaretler cogalacak ....Bunun adı da özgurluk mu olacak?

bu söyledigin şeyin olmasıda imkansız irana doğru gitsekte merak etme buna izin verilecek kadar egale olmaz hiçkimse global bi dünyada yaşıyorsan özelliklee..

istedigin kadar inanmayabilirsin ben cok duydum ve gördüm laf söyleyenleri ...

bu söyledigin şeyin olmasıda imkansız irana doğru gitsekte merak etme buna izin verilecek kadar egale olmaz hiçkimse global bi dünyada yaşıyorsan özelliklee..

Zaten o zaman sızın fıkrınızı soran olmayacak merak etmeyın . İş işten gecmıs olacak.Şimdi bakmayın size sorduklarına :lol:

"demokrasi bizim için amaç değil araç olacaktır" diyen kimdi onu da düşünmek gerek dimi ?

şimdi özgürlük diye bas bağıranların da özgürlüğü araç değilde amaç olarak

kullanıcaklarını nerden bilebiliriz ki ?nasıl güvenebiliriz bunu diyen insanlara ?

doğru laik bi ülkedeyiz isteyen istediği gibi giyinebilir ve kimse kimseye de karışmamalıdır.

ama şunu da unutmamak gerek yabancı ülkelerde bi denge var.bi düzen var.

başta böle dini kullanan bi parti olduğu sürece biz o dengeyi yakalayamayız.

dengeden daha çok uzaklaşır iran gibi olma yolunda emin adımlarla ilerleriz.

eğer akp özgürlükten,demokrasi den yada başka bişi den sürekli bahsediyorsa,iki kere,üç

kere,hatta daha da fazla bi oturup düşüneceksin.aklını kullanacaksın ki sonra iş işten

geçtikten sonra pişman olmayasın.

İşte bahsettiğin denge ülkemize de geliyor.Bundan önce bir ''dengesizlik'' vardı.çünkü çoğunluğu müslüman olan kesimde başörtüsü yasaktı ama düzen var dediğin ülkelerde müslümanlar azınlıkta ve orada serbest.Bu bir çelişkidir.

Ak Parti'nin dini kullandığını düşünmüyorum.Dini önemseyen,ön planda tutan dersin orası ayrı ama kullanmak yanlış.

İran gibi olma yolunda net ve emin adımlarla ilerleyen bence chp (bknz:Başörtüsünde İran Modeli)

Eğer Ak Parti hükümetten düşerse iş içten geçebilir.Çünkü Ak Parti koalisyona girmez ve büyük ihtimal CHP iktidar olucak.İşte o zaman İran modeliyle bin pişman olabiliriz =)

Valla kaç yaşıma geldım ama ben hıc bır mekanda kapalı dıye bır ınsana bır bakıs i bır laf yada herhangı bırsey yapıldıgını görmedım. Söylenenlere ınanmıyorum . Söylenenler de olmussa eger mutlaka bır kıskırtma olmus baska bır nedenı vardır.Durduk yerde normal bırının kapalı bırıne sen denızı kırletıyorsun dıyecegıne ınanmam.Bıraz mantıklı düşünün lütfen.. Yiğenımle denıze gıttıgımde oldu yerı geld , o haşema giydi ben mayo..Kımse kımsenın özgurlugunu elınden almıyor.
Kapalı arkadaslarımda var aılemde de kapalı var..Açıgı da var dekolte gıyenıde var ....
Herkes özgür..
Burda üniversıtelere türban dıye tutturmak sadece siyası amaclıdır evet. şu an burda yazanlarda bu düşünce olmasa bile bu fikri durmadan gündeme tasıyanlarda ve ıcraaata gecırmeye calısanlarda fazlasıyla mevcut.
Ayrıca açıga bırsey denmıyor dıyorsunuz? Pekı Kadıköy meydanında bacakları açık dıye sopalarla dövulen kızları nasıl unuttunuz?
Üsüküdar ın meydanında ablamın arabası içinde onun gelmesını beklerken dısardakn gecen bır sarıklının arabaya dogru egılıp bana oruc tutmuyorum dıye hakaret etmesı?
oruc tutmadıgım zamanlar elbette oldu. ama tutmadııgmda asla kımsenın yanında yemem ıcmem...butun gun yoldaydım ablam da orucluydu ve onun yoklugundan fırsat bırseyler atıstırayım dedım araba ıcındeyım dıye cunku basım dönüyordu aclıktan halim yoktu..
neyse bu uzun sürecek kısa geceyım...
Bunun gıbı bır ton örnek var...
Özgurluk olsun demek kolay.Nereye kadar özgürlük genıs bır tanımlama bunun sınırı yok.
Şu an istenılen sistemın tek bır amacı var onuda biz biliyoruz...sizde gördüğünüz zaman umarım gec olmazsınız..

Bu işin sonu nasıl olacak söyleyeyım size.....acıkları okula almayacaklar zaman gelecek , sokakta acık dıye adam dövmeler hakaretler cogalacak ....Bunun adı da özgurluk mu olacak?

Buraya göz atmakta fayda olacağını düşünüyorum

Hristiyan olan ülkelerin bile çoğunluğunda bu sorun olmuyorsa
halkın %90'nın müslüman olduğu kesimde böyle bir sorunun varlığından söz ediliyorsa ve bu varsa

Sorun oluyor oldness Fransa başta - Tüm avrupa ülkeleri Çarşaf ve Burka ile SOKAKTA gezmeyi TEK TEK YASAKLIYOR .

Üniversitelerinde Türban takmayı yasaklayan Belçika gibi ülkelerde var .

Yani yok deyip için işinden çıkamazsınız .
+ Avrupa'da Yaşayan Toplam Müslüman sayısı ne kadar onada bakmak lazım .
Kaçı üniye gidiyor vs onlarıda araştırmak lazım .

Fakat TR'de alınan karar artık okula - Sarık - Cüppe - Fes vs ile girilmesininde yolunu açıyor.
Artık isteyen herkes istediği gibi Üniye girebilir .
Yakında çarşafa özgürlük isteyen Sivri Zekalılarda , Çarşaf altında Silah vs'de sokarlar Üniye.

Gözümüz aydın Referandumdan sonra Türkiye Gerçekten Demokratikleşti ve Avrupaya uyum sağladık
:lol:

İşte bahsettiğin denge ülkemize de geliyor.Bundan önce bir ''dengesizlik'' vardı.çünkü çoğunluğu müslüman olan kesimde başörtüsü yasaktı ama düzen var dediğin ülkelerde müslümanlar azınlıkta ve orada serbest.Bu bir çelişkidir.

Ak Parti'nin dini kullandığını düşünmüyorum.Dini önemseyen,ön planda tutan dersin orası ayrı ama kullanmak yanlış.

İran gibi olma yolunda net ve emin adımlarla ilerleyen bence chp (bknz:Başörtüsünde İran Modeli)

Eğer Ak Parti hükümetten düşerse iş içten geçebilir.Çünkü Ak Parti koalisyona girmez ve büyük ihtimal CHP iktidar olucak.İşte o zaman İran modeliyle bin pişman olabiliriz =)

valla dai ben bu akp nin ülkeye denge falan getireceğine inanmıyorum.neden inanmadığımı da söledim zaten.

akp dini kullanmadı öle mi ? tamam kullanmadı hadi tartışma olmasın :001_smile:

iyi de arkadaşlar sölemiş avrupa da serbest falan diye ben ondan söledim.

ben yasak getirilsin demiyorum ki sadece o dengeyi istiyorum.

akp daha iktidarda olur sen hiiç merak etme.sen chp iktidara gelicek diye epey korkmuşsun.korkma daha chp gelemez :001_smile:

chp mi benzetir iran a bizi,yoksa orda burda 50 tane videosu olan,şeriat diye bas bas bağıran tayyip ve saz arkadaşlarımı ?

onun için bizi iran a çevirebilecek olan parti akp ve onun uzantıları olan partilerdir.

Türbanlı Öğrenci DersDen AtılmayacakTı Da Bu Güne Kadar Niye AtılDı Bunu Sorgulamak Lazım ...
Hiç Kimsenin Egosunu Tatmin Edeceği Bir Yer Değil Orası, Hadi BuraDa Hesap Vermediler Diyelim Yarın Hakkın HuzurunDa Nasıl Hesap Vercekler Acaba ...

başta böle dini kullanan bi parti olduğu sürece biz o dengeyi yakalayamayız.

Denmiş o zaman Atatürk'ü kullanan partilerde var, Atatürk'ü de mi yasaklayalım ?

Geri