Türbanlı öğrenci dersten atılamayacak..!!!

OceanGray

>EbruzeN
Reaction score
0
YÖK, İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazı ile disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencilerin dersten çıkarılmasını yasakladı. Yönetmeliğe göre sadece tutanak tutulacak.

AK Parti ve CHP, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına anayasal çözüm ararken Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) erken davrandı. YÖK'ün gönderdiği yazıyla birlikte, öğrenciler anayasa engeli olsa bile artık derslere başörtülü olarak girebilecek.
Siyasi partileri karşı karşıya getiren sorun tıpkı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın önerdiği gibi "uygulamada" çözüldü.
Herşey İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir öğrencinin türbanı nedeniyle dersten çıkarılması ile başladı.
Konu Yüksek Öğretim Kurumu’na intikal etti. YÖK'ten gelen yanıt ise türbanın önünü fiilen açmış oldu.
YÖK, öğrencinin "disiplin yönetmeliğine aykırı" durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamayacağını; çıkaran öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.YÖK'ün bu yanıtı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nce tüm öğretim görevlilerine dağıtıldı.
Bundan böyle bir öğrenci derse türbanla girse bile derse alınmaması ya da sınıftan çıkarılması sözkonusu olmayacak.
Öğretim görevlisi de tutanak tutup bunu dekana vermekle yetinecek.
Bu talimata uymayan öğretim üyeleri hakkında ise soruşturma açılacak

Mynet

Son referandumda halkın cevabını vermesi ile birlikte bu zulümde yavaş yavaş kalkıyor ortadan. Çünkü artık bu zulme getirilmeye çalışılacak çözüme karşı çıkan veyahut anayasa mahkemesine gidecek olan bir parti göremiyorum.

Sadece dersten atılmayacak,yine bütün yetki yine hocada gerekirse yazacağı bir dilekçe ile öğrenciyi şikayet etme hakını hocaya vermişler.Kimsenin okuma hakkını böyle kişişel özgürlüklere içine katmasalardı sanırım artık saç sakal konularında ve diğer azınlıkların özgürlükleri hakındad bir çalışma yapılması gerekir yoksa o sorunlarlada karşılaşacağız gibi

işte şimdi eşitlik gelmeye başladı yavaş yavaş...

Bu haber tamamen uydurma hatta kuyruklu bir yalan demek daha doğru çünkü olayla ilgili olan kişi türban değil şapka takan birisiymiş.Yani hoca derte şapka giyen br öğrenciyi dersden atmak istemiş türbanla yakından uzaktan bir alaksı yok olayın

Dersten atılmayacak okuldan atılabilecek.. Henüz istenen karar değil ama yakındır o karar da çıkacak inşallah.

Özgürlük demesı kolay peki nereye kadar? Hangı bırıne tamam demeyı düşünüyorsunuz.Sarıklılar , sakallılar , mini eteklıler , şortlular vs vs vs lıste çok uzar.... Bırıne tamam dersen bunların hepsi özgürlük ıster..Bırıne tamam ötekılere yok dersen olmaz..Bunlar kolay şeyler değil.....Konuşmak kolay tabi size....

5 yıL sonra turbansız derse girenLer hakkında tutanak tutmaya basLarLarsa hiç ama hiç şaşırmayın =))

sarıklı, uzun sakallı kara carsafLı arkadasLara da yol acılmıs oldu bu karar ileriye dönük olarak =) bu Yök'ün daha ilk adımı =))) daha ne adımlar atılacak :) Referandum da oyLattıLar ya Yök'ten 3 üye anayasa mahkemesine gidicek die bi de bu onaylandı ya =))) bakın görün şimdi olucakları... koltuqa yaslanın ve izLeyin ; ) [Neyin ne olduqunu biLen ve anlayan zaten yasLanıp izLemes ;) ]

Özgürlük demesı kolay peki nereye kadar? Hangı bırıne tamam demeyı düşünüyorsunuz.Sarıklılar , sakallılar , mini eteklıler , şortlular vs vs vs lıste çok uzar.... Bırıne tamam dersen bunların hepsi özgürlük ıster..Bırıne tamam ötekılere yok dersen olmaz..Bunlar kolay şeyler değil.....Konuşmak kolay tabi size....

Önümüzde örnek var mesela İsveç'e bakın orada insanlar istediği gibi okuyabiliyorlar kimsenin kıyafetine kimse karışmıyor. Demek ki bir sorun olmayacak. Öte yandan mesela Amerika'da Sıh'ler vardır. Bu insanlar için sarıkları çok önemlidir ve kesinlikle çıkarmazlar hiç bir kurum yada kuruluş çıkar demezler onlar da o sarıklarla okurlar çalışırlar vs.

Ayrıca;
Bırıne tamam dersen bunların hepsi özgürlük ıster
Özgürlük tüm insanların sahibi olması gereken birşey değil midir ? Bu nasıl bir anlayış anlamadım.

Güzel Türkiyem her gün demokraside ve
özgürlükte bir adım daha ileriye gidiyor. Buna engel
olmaya çalışan ve destek olmayanlar utanacaklar
bir gün..

özgürlük varsa başı açık insan islam ülkesinde bir sorun yaşamıyorsa başı örtülü insanda özgür yaşaması lazım değilmi? sonuçta cumhuriyetle yönetilen laik bir ülkede yaşıyoruz....

Ata kızı ! Özellikle özgürlükten bahsediyorsak eger insanları böyle sarıklı örtülü şortlu mini etekli diye ayırmak dogrumu sence eger konu özgürlükse bu herkesin en dogal hakkıdır ve kullanabilir bildigime göre eger değişmediyse özgürlük kavramı ve biz özgür bir ülkede yaşıyoruz kanımca...!kimin hakkıysa o alsın hak edip etmeme meselesi söz konusu bile olamaz..

Hristiyan olan ülkelerin bile çoğunluğunda bu sorun olmuyorsa
halkın %90'nın müslüman olduğu kesimde böyle bir sorunun varlığından söz ediliyorsa ve bu varsa
acilen telafi edilmelidir.
Sadece önyargılar nedeniyle ve belkide %2-3 lük kapalı kesimin siyasi propoganda yada irtica faaliyet yürtüğünü düşünüldüğü için genellemeye gidip bütün başörtülüleri üni dışı etmek yobazlıktır,bölücülüktür.

Türkiye'nin utancı olan bu mesele tamamiyle kısa zamanda çözülür inşallah.Bu kapalı insanların laiklik adı altında prangalanmasıda bu ve bunun gibi vesilelerle son bulur diye umut ediyorum.

BöyLe bir kararın çıkmasından sonra en başta liseLerde daha sonra ortaokuLdan itibaren yasağın kaLkması gündeme geLecektir.Zaten bu tip 'özgürLeştirme' hareketLerinin amacı türban takan öğrenciLere özgürLük getiriLmesi faLan değiLdir.Amaç eğitime türban takıLmasıdır..Eğer özgürLük isteniyorsa bu herkese karşı bir özgürLük oLmaLıdır.BiLiyoruz ki bu özgürLükLer tek tarafLı özgürLükLer.Başbakan başta oLmak üzere bütün muhafazakar kesim sadece kendiLerine özgürLük istiyor.Türban özgürLüğü isteyen kesimin bir mini etek giyene ya da istediği özgür kıyafeti giymesine ne kadar karşı oLduğunu biLiyoruz.

BöyLe bir değişikLik oLmaLı,hatta geç kaLınmış bir değişikLik ama yine akp'nin dediği oLacaksa oLmasın daha iyi..Çünkü akp aşırı uç bir parti ve özgürLük kavramı yok.24 saat özgürLükten bahsederLer ama hep bana hep bana derLer..Tabiri caizse kendine müsLümanLar.O yüzden böyLe bir değişikLik tasarısı oLursa bunun bağımsız ve gerçek hümanist kişiLer tarafından hazırLanması gerekir.Tabi eğitim kaLitesi düşürüLmeden..

BiLiyoruz ki bu özgürLükLer tek tarafLı özgürLükLer.Başbakan başta oLmak üzere bütün muhafazakar kesim sadece kendiLerine özgürLük istiyor.Türban özgürLüğü isteyen kesimin bir mini etek giyene ya da istediği özgür kıyafeti giymesine ne kadar karşı oLduğunu biLiyoruz.

demişsin ibo eger müslümansan evliysen müslüman bi başbakansan bunun olması normal ama kimse mini etege veya mayoya kısıtlama getirmiyo farkındaysan ama bakıyoruz sahilde başörtüsü türban ile denize girenlere neler diyolar neden bu tepki yaratıyo acaba bunu sorgulamak lazım ...hatta örnegini vereyim bi bayan denizi kirletiyorsun diye baörtülü bi bayana denize girme bile demişti gerçekten ilginç bi durum...kimse demesinki özgür kıyafete bu ülke karşı diye...

BöyLe bir kararın çıkmasından sonra en başta liseLerde daha sonra ortaokuLdan itibaren yasağın kaLkması gündeme geLecektir.Zaten bu tip 'özgürLeştirme' hareketLerinin amacı türban takan öğrenciLere özgürLük getiriLmesi faLan değiLdir.Amaç eğitime türban takıLmasıdır..Eğer özgürLük isteniyorsa bu herkese karşı bir özgürLük oLmaLıdır.BiLiyoruz ki bu özgürLükLer tek tarafLı özgürLükLer.Başbakan başta oLmak üzere bütün muhafazakar kesim sadece kendiLerine özgürLük istiyor.Türban özgürLüğü isteyen kesimin bir mini etek giyene ya da istediği özgür kıyafeti giymesine ne kadar karşı oLduğunu biLiyoruz.

BöyLe bir değişikLik oLmaLı,hatta geç kaLınmış bir değişikLik ama yine akp'nin dediği oLacaksa oLmasın daha iyi..Çünkü akp aşırı uç bir parti ve özgürLük kavramı yok.24 saat özgürLükten bahsederLer ama hep bana hep bana derLer..Tabiri caizse kendine müsLümanLar.O yüzden böyLe bir değişikLik tasarısı oLursa bunun bağımsız ve gerçek hümanist kişiLer tarafından hazırLanması gerekir.Tabi eğitim kaLitesi düşürüLmeden..

"demokrasi bizim için amaç değil araç olacaktır" diyen kimdi onu da düşünmek gerek dimi ?

şimdi özgürlük diye bas bas bağıranların da özgürlüğü araç değilde amaç olarak

kullanıcaklarını nerden bilebiliriz ki ?nasıl güvenebiliriz bunu diyen insanlara ?

doğru laik bi ülkedeyiz isteyen istediği gibi giyinebilir ve kimse kimseye de karışmamalıdır.

ama şunu da unutmamak gerek yabancı ülkelerde bi denge var.bi düzen var.

başta böle dini kullanan bi parti olduğu sürece biz o dengeyi yakalayamayız.

dengeden daha çok uzaklaşır iran gibi olma yolunda emin adımlarla ilerleriz.

eğer akp özgürlükten,demokrasi den yada başka bişi den sürekli bahsediyorsa,iki kere,üç

kere,hatta daha da fazla bi oturup düşüneceksin.aklını kullanacaksın ki sonra iş işten

geçtikten sonra pişman olmayasın.

medenileşme diye avrupa tipi yaşama gitmektense irana gitmeyi yeğlerim ben...

medenileşme diye avrupa tipi yaşama gitmektense irana gitmeyi yeğlerim ben...

iyi de biz iran değiliz ki ? ne avrupa ne de iranız.

biz türkiyeyiz.kendimiz olmalıyız.

işte böle kendimiz olmadığımız,olamadığımız sürece de ya avrupa yada iran gibi ülkelere benzeriz.

iran a benzemeyi yeğliyosunuz da kalkıp gidin bakalım iran da,bu ülkedeki gibi özgür ve rahat yaşayabilecekmisiniz ?

ben avrupa yı arkadaşlar örnek gösterdiği için dedim yanlış anlaşılmasın.

demişsin ibo eger müslümansan evliysen müslüman bi başbakansan bunun olması normal ama kimse mini etege veya mayoya kısıtlama getirmiyo farkındaysan ama bakıyoruz sahilde başörtüsü türban ile denize girenlere neler diyolar neden bu tepki yaratıyo acaba bunu sorgulamak lazım ...hatta örnegini vereyim bi bayan denizi kirletiyorsun diye baörtülü bi bayana denize girme bile demişti gerçekten ilginç bi durum...kimse demesinki özgür kıyafete bu ülke karşı diye...

Valla kaç yaşıma geldım ama ben hıc bır mekanda kapalı dıye bır ınsana bır bakıs i bır laf yada herhangı bırsey yapıldıgını görmedım. Söylenenlere ınanmıyorum . Söylenenler de olmussa eger mutlaka bır kıskırtma olmus baska bır nedenı vardır.Durduk yerde normal bırının kapalı bırıne sen denızı kırletıyorsun dıyecegıne ınanmam.Bıraz mantıklı düşünün lütfen.. Yiğenımle denıze gıttıgımde oldu yerı geld , o haşema giydi ben mayo..Kımse kımsenın özgurlugunu elınden almıyor.
Kapalı arkadaslarımda var aılemde de kapalı var..Açıgı da var dekolte gıyenıde var ....
Herkes özgür..
Burda üniversıtelere türban dıye tutturmak sadece siyası amaclıdır evet. şu an burda yazanlarda bu düşünce olmasa bile bu fikri durmadan gündeme tasıyanlarda ve ıcraaata gecırmeye calısanlarda fazlasıyla mevcut.
Ayrıca açıga bırsey denmıyor dıyorsunuz? Pekı Kadıköy meydanında bacakları açık dıye sopalarla dövulen kızları nasıl unuttunuz?
Üsüküdar ın meydanında ablamın arabası içinde onun gelmesını beklerken dısardakn gecen bır sarıklının arabaya dogru egılıp bana oruc tutmuyorum dıye hakaret etmesı?
oruc tutmadıgım zamanlar elbette oldu. ama tutmadııgmda asla kımsenın yanında yemem ıcmem...butun gun yoldaydım ablam da orucluydu ve onun yoklugundan fırsat bırseyler atıstırayım dedım araba ıcındeyım dıye cunku basım dönüyordu aclıktan halim yoktu..
neyse bu uzun sürecek kısa geceyım...
Bunun gıbı bır ton örnek var...
Özgurluk olsun demek kolay.Nereye kadar özgürlük genıs bır tanımlama bunun sınırı yok.
Şu an istenılen sistemın tek bır amacı var onuda biz biliyoruz...sizde gördüğünüz zaman umarım gec olmazsınız..

Bu işin sonu nasıl olacak söyleyeyım size.....acıkları okula almayacaklar zaman gelecek , sokakta acık dıye adam dövmeler hakaretler cogalacak ....Bunun adı da özgurluk mu olacak?

Geri