Türban Neleri Örtüyor?

Kara Kartal

Banned
Reaction score
0
Yaşasın Yobazlar ve Kahpeler için İstiklal Mahkeme
Türban Neleri Örtüyor?

Dini siyasete alet edenler mutlaka ardından akçeli işler çevirmekte ve çevirenlerle ortaklaşa girişimlerde bulunmaktadırlar. Türkiye'de türban bir yandan riba yani faizi örterken öte yandan da kimilerini zengin etme girişimlerine paravanlık ediyor.

Geçen gün, araştırmacı-gazetecinin hası Tuncay Mollaveisoğlu'ndan bir e-mail aldım.

Söz şimdi Cumhuriyet okurlarının Kanaltürk'teki "Yolsuzluk ve Yoksulluk" programından ve "Cumhuriyet Kitapları"nda yayımlanan "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" adlı eserinden tanıdıkları değerli genç dostumun:

"Sayın Sirmen ;

AKP hükümeti enerji alanındaki en büyük rant alanlarından biri olan elektrik üretim ve dağıtım özelleştirmesinin önünü açtı. Bildiğiniz gibi enerji dağıtım ihaleleri henüz gerçekleşmedi, ancak elektrik üretim lisansları ile birlikte termik, hidroelektrik rüzgâr enerjisi santralları yapım ve işletim işleri açık bir şekilde AKP'ye yakın işadamlarına verildi...

Elektrik üretim lisansları AKP'li yandaşlara

EPDK verilerine göre; en çok ihale kazanıp üretim lisansı alanlar şunlar:

Ak Enerji Grubu: 13 elektrik santralı (toplam 760 mv kurulu güç).

Aksa (Kazancı) Grubu: 5 elektrik santralı (toplam 235 mv kurulu güç).

Kuyumcu Cihan Kamer Grubu: 16 elektrik santralı (toplam 615 mv kurulu güç).

Zorlu Grubu: 6 elektrik santralı (toplam 427 mv kurulu güç).

Enerjisa Enerji: 4 elektrik santralı (toplam 381 mv kurulu güç).

Entek Elektrik: 3 elektrik santralı (toplam 305 mv kurulu güç).

Ere HES: 7 elektrik santralı (toplam 387 mv kurulu güç).

Karadeniz Holding: 6 elektrik santralı (toplam 296 mv kurulu güç).

Tektuğ Enerji: 5 elektrik santralı (toplam 80 mv kurulu güç).

İbrahim Çeçen Grubu: 2 elektrik santralı (toplam 27 mv kurulu güç).

Çalık Grubu: 2 elektrik santralı (225 mv kurulu güç).

Eren Holding: 1 elektrik santralı (135 mv kurulu güç).

Sanko Holding: 1 elektrik santralı (34 mv kurulu güç).

Yukarıda sayılan grupların büyük bir kısmı EPDK'den toptan elektrik satışı ve/veya elektrik ithalat ve ihracatı lisansları da aldılar. Örneğin, kuyumcu Cihan Kamer grubuna ait Şavk Enerji, Global Grubu'nun patronu Mehmet Kutman' ın ortak olduğu Kartet Karadeniz Enerji gibi.

Emrullah Turanlı 'ya ait Taşyapı Grubu, Turanlı'nın kendi ifadelerine göre, Eti Elektrik Üretim AŞ isimli bir şirket kurdu, su kullanma izinlerini aldı ve 5 yıl içinde 6 baraj ve hidroelektrik santral projesine 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Keza, basında çıkan haberlere göre, bir başka AKP yandaşı Boydak (İstikbal) Grubu, 850 milyon dolarlık enerji yatırımına hazırlanıyor.

Sayın Sirmen,

Enerji pastasının paylaşıldığı dönemde ortaya 'çantacılar' diye bir grup çıktı... Bu grubun özelliği şu: Hükümete yakın olan işadamları elektrik üretim lisansları alıyorlar. Bu işadamlarının çoğunun enerji ile uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor. Kimi tekstilci, kimi kuyumcu... Bu işadamları aldıkları lisansları üçüncü kişilere satarak alınlarından tek bir damla ter akmadan 'havadan' para kazanıyorlar. Oysa yapılması gereken, lisans hakkını alan şirketlerin derhal bu hakkın gereği olan yatırıma soyunmaları... Bu çantacılar böyle yapmıyorlar, lisans hakkını alıp bekliyorlar. O alanda lisans kotası dolunca harekete geçip ellerindeki lisansı gerçek anlamda bu işi yapmak isteyen işadamlarına satıyorlar. Milyonlarca doları böylece cebe indiriyorlar.

Başbakan Erdoğan 'ın ' kuyumcusu' Cihan Kamer arka arkaya enerji şirketleri kurduğu dönemde ben 'Yolsuzluk ve Yoksulluk' programında, dünün kuyumcusu bugünün enerji devi olmaya hazırlanıyor diye haber hazırlamıştım. Ancak Cihan Kamer bu alanda beklenen yatırımı yapmadı. Enerji piyasasında adı 'çantacılara' çıkan diğer simsarlar gibi elindeki 4 enerji şirketini Hamdi Akın ' a sattı.

Böylece işadamı Hamdi Akın, enerji alanında iş yapmak için kurduğu Akfen Enerji'ye, Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın yakın arkadaşı Cihan Kamer ile Ömer Bağcı ' nın ortak olduğu 4 enerji şirketini de katmış oldu.

Cihan Kamer'in Şavk Elektrik bünyesindeki İdeal Enerji, Elen Enerji, Pak Enerji ve Beyobası Enerji şirketleri için taraflar anlaştı ve onay için EPDK'ye başvuruldu.

Sayın Sirmen;

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) çantacılar için daha sonra önlem aldı. Ancak atı alan Üsküdar'ı geçmişti."

Görüyorsunuz, türban neleri örtüyor, her şey yoruma gerek bırakmayacak kadar açık.

Ali SİRMEN

ellerin dert görmesin arkadaşım. Ali Sirmen tüm çıplaklığıyla anlatmış herşeyi. Ama anlayacak insanlar nerede?

ÇoK Doğru Bir Tespit Ali Sirmene Teşekkürler....Ayrıca Şunuda Belirteyim....Ya Görüntü Kirliliği Var Bide Onu Örtüyo Biraz Türban :D

AKP Irakta beceriksiz olunca, Kerkük te kendi soydaşlarına sahip çıkamayınca, terörde bekleneni veremeyince, milli eğitimde bilgisiz bir nesil yetiştirince, sanayimizin giderek küçülmesine müdahale edemeyince, tarım ve hayvancılığı bitirince, geriye kalan ekonomiyi de yabancılara havale edince tek kozu din ve türban kaldı.
İslam dinini, en iyi anlayan alimleri yetiştiren ve o bilir kişilerden din bilgisini ve anlayışını en iyi şekilde öğrenen Türk milleti,dinini ve kurallarınıda AKP den öğrendi ya.AKP den önce yüzyıllardır boşa yaşamışız ya.
Bu millet örtünmenin gereğini kusursuz bir şekilde yerine getirmiş, kadınına yakışan şekilde renk ve estetik katmıştır, bu nedenledir ki Türk İslam coğrafyasındaki örtü ve örtünme değişik isimlerle ,(tülbent,yazma,vs.)günümüze kadar gelmiştir, baş örtüsüne tarih boyunca kimse dokunmamış, dokunamamıştır.
Bunu herkes biliyor da A.K.P. mi bilmiyor,Biliyor ama işine gelmiyor.Çünkü başörtüsü kadını türban ise AKP yi örtüyor..

SİP'in 99 yılında başlattığı bir tartışmadır "türban neyi örtüyor" tartışması...

99 yılından beri türban tartışmalarında en güzel cevaplar bu sorudan türemiştir...

(SİP: Sosyalist İktidar Partisi / 2001 yılında TKP ismini almıştır)

Geri