Türban Deyip Bizi Bölmüyorlar mı

MAJESTE

Kadim Dost
Reaction score
0

Şimdi başından beri takip ediyorum arkadaşlar türban mürban hikaye bunlar sırf siyaseyet baykal türbanlı öğrencilerden oy istemedi mi seçim otobüsüne türbanlı vatandaşlarımızın resimlerini asmadı mı erbakan adisi zamanında bu işi başımıza sarmadı mı Mhp zamanında apoyu asacam diye başa gelip asamadı mı sonradan başbakanımıza ip atmadımı hadi sen as diye Şimdi Bu ülke müslüman ülke deyil mi anadolunun doğunun yüzde doksanı türban diye tarif edilen başörtülü değil mi Baş örtülü vatandaşlarımız devlet kurumlarına başörtülü girebiliyorda üniversitelere neden giremesin oda insan değil mi ? en önemlisi müslüman değil mi İnsan hakları savunucusuyuz diyoruz bu hangi insan hakkına sığar ?

Anladığım kadarıyla bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar bu yolla bir yere varamazlar baş örtülü veya başı açık hepsi bizim kardeşimiz değil mi biz bu ülkeyi ne şartlar altında kurduk başörtülü analarımız bacılarımız savaşta olmadı mı bu oyuna gelmeyelim bu ülke asla iran arabistan olmayacak ben türban savunucusuysam buna asla izin vermem herkes özgür olmalı osmanlı da zamanında bunu başarmadı mı bu ülkenin gençleri olarak bu oyunlaraa gelmeyelim ne kadar siyasi parti varsa hepsinin ta... Tek Gerçek Atatürk cumhuriyetine bağlı Özgür bir türkiye Dinini hangi dinden olursa olsun özgürce yaşasın sorun değil

kılık kıyafet kanunu ile yapılması halinde her dediğine hak veriyorum. ama şu konuda sorun var. türban ile başörtüsü aynı şey değil. Annelerimizin taktıkları ve zamanında savaşa katılan insanların da başındaki başörtüsü. türban değil. asıl sorun da burada zaten. Anadolunun %99'unun başı kapalı ise başörtüsü ile kapalı. Türban ile değil. Ama amaç provoke etmek... Kimsenin bişey yapacağı yok oysa ki.

Mhp dediklerin Apo'yu bulsam bir kaşık suda boğarım dedi ama İmralıda konaklamasına izin veriyor ve şu sıralar subay ve askeriyede çelenk bırakmak isteyen ailelere saldırıyor.
Erbakan dediğimiz zat-ı muhtereme hiç girmiyorum. Girersem siteden kovulurum heralde sayıp sövdüklerimle. Yok ben erbakan yandaşıyım diyen olursa da ahan da işte eseri der Tayyip Erdoğanı gösteririm. O da olmazsa Refah Partisi zamanında aç insanların cebine 100 mark sıkıştırıp oy aldığını ve sahte oy pusulaları ile yer değiştirttiğini anlatırım. Daha da inanmayan varsa istediği gibi pm atsın. Ona da ders veririm.
Ayrıca üniversitelerde türban zaten yasaktır. Bu belki siyasi simge değil diyorsunuz ama öyle. Başörtüsü siyasi simge değildir aslında. Çünkü Atatürk'ün halk ile görüştüğü birçok fotoğrafında bakarsanız hep başörtüsü vardır. Türban değil. Ama türban ??? türban bir siyasi simge haline gelmiştir ve halk da buna izin vermiştir. Bu yüzden de üniversitelerde yeri yoktur. Mecliste de Kavakçı isimli Amerikan vatandaşı birisi gelip girmişti. O da çıkartıldı. Sonunda bunun da sorun yaratacağını , insanları provoke edeceğini anlayacaklar ve çekecekler ellerini üniversitelerden..
Zaten tüm üst düzey yerleri imamlarla doldurdular , bir de içimize türban diye ayrımı sokarlarsa yeni bir darbenin gelmesi an meselesi olur.
Saygılarımla...

Yıllardan beri süre gelen türbanlıların ikinci sınıf vatandaş muamelesi bi şekilde bitmesi gerekiyor artık. Güzel bi çalışma. Zaten baykal bile 2002 seçimlerinde türban meselesini çözcem deyip de oy istemedimi. Biz çabucak bazı şeyleri unutuyoruz.

iki yüzlü chp liler bunlar oy için herşeyi yapar oraya gelincede unuturlar.. Halk anlamaz diyen de bunlar değilmi? ..

Takdir ediyorum hükümet-mhp işbirliğini. Bu işin bir an önce çözülmesi gerek..

bak yazını okudum aynı dili konuşuyoruz ben türban olsun demiyorum ki :D belli bir şekil şemal getirilmeli türban erbakan zamanında denilen bişi ben baş örtüsü taraftarıyım aslında hepimiz aynı şeyi konuşuyoruz ama birbirimizi anlamakda güçlük çekiyoruz. türban a saldırayım derken dinimize de saldırılıo üstü kapalı veya açık şekilde bu oyuna gelmeyelim diyorum ben

Dinimize saldıran olduğunu sanmıyorum. Deniz Baykal da Müslüman ve bu ülkenin büyük bir çoğunluğu Müslüman. Ama asıl saldırı türban ile bizi oyuna getirmeye çalışmaları... Bu yüzden de aynı dili konuşup farklı şekilde sonuçlar çıkartıp , kafalarımız karışıp saldırı moduna geçiyoruz ya. Yoksa ben de türbana karşıyım mesela ama başörtüsü bize has birşey zaten. Doğuya da baksan batıya da baksan var bu.
Köylü , Atatürk'ün en çok kol kanat gerdiği ve derdini dinlediği kesimdir. Ama bu köylülere başını açacaksın dememiş. Herkes dinini yaşasın demiş ama o kaçan göçen Vahdettin'ler gibi , ne bileyim sarıklı cüppeliler gibi giyinilmesin demiş. Kılık kıyafet Kanunu çıkartılmış.
Ama şimdi yeniden kanun çıkartılıyor. İmam Hatip Mezunları derneği başkanı "Burka da sarık da cüppe de üniversitelere sokulsun , renk cümbüşü olur" diyor. Bir diğeri de ben laiklik karşıtıyım , ilkokula kadar insin diyor baş kapama... yani bunun sonu zaten budur.
Merve Kavakçı giremedi ve içlerine oturdu. Şimdi üniversiteye de giremiyorlar diye içlerine oturuyor çünkü asıl amaç her yerde olmak. 411 oyla seçebiliyorlar bişeyleri. Demekki bu şuna benziyor...

Age of empires oynuyoruz ve her madenden sınırsız var. Olmazsa benim daha çok adamım var. yani yenilmezim. Artık AKP de yenilmezliğini ilan etmeye çalışıyor. Türban ile alakaları yok. Hanımları bile sonradan türbanlı milletvekilleri var. yani daha ne diyeyim bilmiyorum ama benim karşıt görüşümle sorunum yok. Çünkü başörtüsü ile türbanın ayrımı yapıldığı zaman , ben neden senle kavga ediyorum ki denecek..

O yüzden seninle aynı konuya farklı açılardan bakıyoruz ve bu yüzden de savaşıyormuşuz gibiyiz. Oysa sana ne benim ayakkabımın İngiliz malı olmasından , bana ne senin ablanın istediği dini yaşamasından ;) yanlış değilimdir umarım ve umarım kırıcı şekilde anlatmıyorumdur bişeyleri...

Geri