Tüm Popüler Linux Sürümleri

arkadaşlar bende aslında linux öğrenmek isterim.nedendir bilmiyorum fakat linux ve mac windowstan daha yakın geliyor bana hemde hiç tanışmamış olmamıza rağmen.ileride bunlardan birini kullanıyor olursma hiç şaşırmam...

яєℓαχℓιƒє;3129908' Alıntı:
hangisi daha iyi hangisini tavsiye edersiniz?
Linux kullanan arkadaşlar ve değişik dağıtımları deneyen arkadaşlar; hangisini önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Back│Track

Resmi Web Sayfası : http://www.remote-exploit.org/
Resmi İndirme Sayfası : http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html
Linux ün bu sürümünde bir hacker in ihtiyaç duyduğu tüm araçlar mevcut. cd, usb stick den çalışan sürümleri mevcuttur yani bilgisayarınıza kurmanıza gerek yok ve dünyada bazı ülkelerde yasaklanmış durumda...

Ben bunu indirmeye başladım. Hayırlara vesile olur inşallah.

Benim sizlere tavsiye edeceğim sürüm Ubuntu 9.10 dur.Ben bu sürümü kullanıyorum kurulumu ve kullanmı çok kolaydır. Şunu belirtmekte fayda var Linux sürümlerinde yapacağınız birçok şey %90 oranında aynıdır.Komutlar dizin yapısı v.s. çok karışık gelebilir ilk başta.Ama kurcaladıkça çok kolay olduğunu anlıyorsunuz ve daha sonra bu zamana kadar neden windows un kahrını çektim diye düşünmeye başlıyorsunuz.Şu an en geçerli olan sürüm RedHat dır.Tübitak destekli Pardusun tek avantajı Türkçe olması ama patesi nickli arkadaşında belirttiği gibi Ubuntuyuda Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz.Bu arada Ubuntu sürümünün yaygınlaşması ve kullanılmasında ciddi bir yükselme var.Ücretsiz olması da cabası :) OpenOffice uygulamasıda kurulum yaptığınız zaman beraberinde yüklendiği için windowstaki gibi MSOffice cd si v.s. gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz.

konuyu acan ve yardimci olan arkadaslara tesekkurler..
Oncelike Back Track'in indirme linkini BackTrack Linux Downloads | BackTrack Linux - Penetration Testing Distribution olarak degistirilmesini rica etmek isterim...
Linux'e yeni baslayanlar ve ba$lamaya korkanlar icin ise, tamamen windows arayuzune sahip kullanisli ve kucuk Puppy Linux'u listenize eklerseniz super olur...Ben CD'den kullaniorum ama arzu edenler usb'den de rahatlikla boot yapip kullana bilirler...Anlicagniz kurmaniza gerek bile yok...Indirme linki Download Puppy Linux 4.3.1 for Linux - Puppy Linux is an evolutionary operating system, based on GNU Linux. - Softpedia
Resmi sitesindeki indirme linki ftp oldugu icin bazi arkadaslarimiz sorun yasaya bilirler o yuzde softpedia linkini uygun gordum...Saygilar...Iyi linuxler...

konuyu acan ve yardimci olan arkadaslara tesekkurler..
Oncelike Back Track'in indirme linkini BackTrack Linux Downloads | BackTrack Linux - Penetration Testing Distribution olarak degistirilmesini rica etmek isterim...
Linux'e yeni baslayanlar ve ba$lamaya korkanlar icin ise, tamamen windows arayuzune sahip kullanisli ve kucuk Puppy Linux'u listenize eklerseniz super olur...Ben CD'den kullaniorum ama arzu edenler usb'den de rahatlikla boot yapip kullana bilirler...Anlicagniz kurmaniza gerek bile yok...Indirme linki Download Puppy Linux 4.3.1 for Linux - Puppy Linux is an evolutionary operating system, based on GNU Linux. - Softpedia
Resmi sitesindeki indirme linki ftp oldugu icin bazi arkadaslarimiz sorun yasaya bilirler o yuzde softpedia linkini uygun gordum...Saygilar...Iyi linuxler...

isteğin üzere konuda güncellemeler yapıldı dostum. ilgin için teşekkürler.

tesekkurler once pardus u intel pentium 4 de denemistim cok agir bulmustum :D suan ubuntu 11.10 u indiriyorum intel i7 bir isletim sisteminde deneyecem :)

bende linux sürümlerine meraklıyım. ama programları sadece güncelleme olarak veriyo.linuxta program kurmayıda bilmiyorum.bilen bir arkadaş bana linuxta indirdiğimiz bir programı kurmak için gerekli olan kodları detaylıca yazabilirmi acaba?

bende linux sürümlerine meraklıyım. ama programları sadece güncelleme olarak veriyo.linuxta program kurmayıda bilmiyorum.bilen bir arkadaş bana linuxta indirdiğimiz bir programı kurmak için gerekli olan kodları detaylıca yazabilirmi acaba?

Her sürüm için sürüme özgü yollar mevcut. Kimi dağıtımlarda Yazılım Merkezleri aracılığıyla herhangi bir komut kurmadan programları indirip kurma imkanın da mevcut.

Yine de genel bir yanıt vermek gerekirse:

http://www.hhportal.com/linux-islet...etim-sistemlerinde-nasil-program-kurulur.html

Geri