Tüm çocuklarımız Camiye

matrix_27

New member
Reaction score
0
Tüm camilerde Yaz Kursları başlıyor, çocuklarımızı göndermeyi ihmal etmeyelim.
Umulurki birşeyler öğrenirler, arkamızdan bir fatiha yada yasin okurlar kim bilir...

Haklısın..İnşallah bir gayretimiz olu bu yönde ki aksi halde meyvesini toplamak imkansızdır..

matrix_27' Alıntı:
Umulurki birşeyler öğrenirler, arkamızdan bir fatiha yada yasin okurlar kim bilir...

Çok haklısın çocuklara bu yaşta aşılamak gerekiyor bu inancı, her ne kadar en hızlı yayılan din İSLAM'da olsa çocuklara aşılamassak bu inancı sonumuzu hiç iyi olmaz..

cuma hutbesinde bunun önemi belirtildi camiye gidip hocanın kolunu budunu çekiştirecek kimselerden biriside benim =)

thumb_116466123.jpg

kendine çok mu güveniyorsun... Satrançta beni kimse yenemez mi diyorsun :saskin İşte kendini kanıtlamanın tam fırsatı :goz:
4. Geleneksel hackHELL satranç turnuvası başlamıştır ve siz değerli satranç ustalarını beklemektedir. :victory
kayıt olmak için

TIKLAYINIZ...

beyinleri yıkanmadan din eğitimini alırlar umarım!
mutlaka dinini öğrenmeli insan. öğrenemedikleri
için canlı bomba oluyorlar ellerine silah alıyorlar.

matrix_27' Alıntı:

cocuklarimiz fatihayi okurken ne okuyorlar bir manasina bakalim
1. Bismillahirrahmânirrahîm
2, 3, 4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur.
5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine

bundan senin ruhuna gelecek birsey yok ... herkes yapacagini yapmistir götürecegini götürmüstür ... cocugun senin ruhuna fatiha okurken allahtan bilmiyerekten kendisini dogru yola iletmesini istiyor ...
yasin suresi mi hay hay bakalim orda nasil durumlar

1. Yâ Sîn.
2, 3, 4. (Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur'an'a andolsun ki sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilenlerdensin.
5, 6. Kur'an, ataları uyarılmamış, bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir.

ne yazik ki burdada ve yasin suresinin tamaminda oldugu gibi bu kuran ve dualar ancak dünyadakiler icin faydali olan bir kitap ...

camiilere gelince ... tuvalete nasil girilecegini nasil cikilacagini taharetin nasil alinacagini artik duya duya cocuklarin cinsiyetine gölge düsürdü ... din bundan ibaret yani ... gir cik ... kücük kücük sacma sapan teferruatlar .. hocalar dini anlatacak potensiyale zaten sahip degiller ... dini ancak anlatacak ve ögretecek biri varsa oda evlat sahiplerine düser

slmetle

Aysar' Alıntı:
cocuklarimiz fatihayi okurken ne okuyorlar bir manasina bakalim
1. Bismillahirrahmânirrahîm
2, 3, 4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur.
5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Bir çok konuda çok katı düşünüyorsun Aysar velhasıl kelam burası tartışılacak yer değil..;)..Ancak tek bir şey söylemek isterim ki bu da burdaki başlığa neden böle yazdığını anlamakta zorlanmamdan kaynaklanıyor...Ayırca verdiğin ayetlerden 6,7 ayetindekieksiği gidermen güzel olucaktır...Kimseyi yanıltmayalım...

6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Burda Allah'a bir yakarış vardır...Her kim bu duayı okursa bırak anasını atasını bir mümin olmayı gönülden isteyen herkes için bir istekte bulunmuş olur..."Bizi diyor farkettiysen..Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet;" derken hala hayatta olan biri bunu söyler ve duası kabul olursa o bizi olarak kast alınan herkes doğru yola girmiş sayılır ve Allah dilediğini oldurandır...Biz daha duğamızın olmayacağını düşünerek hareket edersek zaten samimiyetten uzak bu dua elber Rahman'ın katında bir süzgeçten geçecektir...

Kardeşlerimizi Ve çocuklarımızı camiye göndermeye devam.
En azından camide peygamber efendimizin mübarek hadislerini inkar etmeyi öğretmiyorlar
birtakım sapkınlar gibi.
Hadis İnkar etmeyi öğreneceğine tuvalete nasıl girip çıkmasını öğrensin daha hayırlıdır.

DayWalkerr' Alıntı:
Bir çok konuda çok katı düşünüyorsun Aysar velhasıl kelam burası tartışılacak yer değil..;)..Ancak tek bir şey söylemek isterim ki bu da burdaki başlığa neden böle yazdığını anlamakta zorlanmamdan kaynaklanıyor...Ayırca verdiğin ayetlerden 6,7 ayetindekieksiği gidermen güzel olucaktır...Kimseyi yanıltmayalım...

Burda Allah'a bir yakarış vardır...Her kim bu duayı okursa bırak anasını atasını bir mümin olmayı gönülden isteyen herkes için bir istekte bulunmuş olur..."Bizi diyor farkettiysen..Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet;" derken hala hayatta olan biri bunu söyler ve duası kabul olursa o bizi olarak kast alınan herkes doğru yola girmiş sayılır ve Allah dilediğini oldurandır...Biz daha duğamızın olmayacağını düşünerek hareket edersek zaten samimiyetten uzak bu dua elber Rahman'ın katında bir süzgeçten geçecektir...

bircok konuda kati düsünmüyorum sadece kurani esas aliyorum temelinde dinin ... sadece ve sadece kurani ... Allahin insan ve cin güruhu birlessinde buna benzer bir sure getirsin hodri meydan dedigi kurani ... bu atalari uyarilmamis kisileri uyarmamiz onlari ihtarlamamiz ve müjdelemiz icin indirilmis bir kitaptir dedigi ve ayni anda herkesin yaptigi kendinedir dedi ve onlar ölsede dünyayi fidye olarak verseler bile kendilerinden kabul görünmez dedigi kurani esas alirim .. yoksa yüzbinlerce (buna göre peygamberliginden sonra Hz Muhammed s.a.v icmemis yememis sirf hadis okumus olmasi gerek masallah yani) kaynagi belli olmayan icine sadece bir sahsin ben hadislerin icine 4000 tane sahte hadis koydum ya oh olsun dedigi veya Allahin hadisleride koruyacagim demedigi (eger dinde bir unsur olsaydi hadisler onlarida Allahin vayh etmesi en azindan muhafaza etmesi lazimdi yoksa din kemale ermis olmayacakti) ve dini kemale erdimdim dedigi din sadece ve sadece kurandir iki kapagi arasinda yazandir .. ve bu kuran sadece insanlari dogru yola iletmek rabbin yoluna iletmek icin inmistir ... YASAYANLAR ICIN ... yoksa zartayi cekmis,ölmüs olanlar icin dünya dolu fidye verilse bile kabul edilmez diyen kuranin arkadasina bir parantez acan kisilerin ve onlarin ruhana böyle yapsak söyle yapsak bilmem ben onun yapmadigi ibadetlerini onun icin infa edim demek cok küstahca ve iftiradir ...

camii meselesinde ise ne yazik ki sanki bir din yok dinler var ... allah sen yokmu dini bölüm bölüm ayilarlardan degilsin dedigi ve size müslüman ismini begendim ve sectim dedigi kisi olmaya calisiyorum ... yoksa her camiide oldugu gibi seyh bendi hzlerin borozani öter digerinde nurcularin borozani öter digerinde türk devletinin cok büyük sinirlar getirdigi milli görüs,diyanetin (dini kuruluslarin) borozani öten,sülemancilarin borozani öten,hizbullahin borazani öten vs vs vs vs vs say say bitmez siz daha iyi bilirsiniz isimlerini ama ALLAHIN istedigi din vaaz edilmez .. bunlarin benimsedigi din gecerli Allahin istedigi din degil .... böyle camiilere gitmem cocugumunda gitmek istese bence ayagi kirilsada gidemezse benim icin daha iyi ... dini cocuklarimiza eger birinin ögretmesi gerekiyorsa ilk safta biz geliriz .... bundan mükellef degiliz ama ... o kendinden sorumludur ... Hz Nuhun cocugundan karisin sorumlu olmadigi gibi ...

slmetle

not : ozdemir ve böyle hemen hazir mala konan arkadaslar böyle cok büyük metinleri ben zaten okumuyorum ... okumak istemiyorum ... buraya ordan burdan sagdan soldan kaynagi benim icin dinde olcü olmayan seyler pasta etmeniz din icin ölcü degil ...

Aysar' Alıntı:
bircok konuda kati düsünmüyorum sadece kurani esas aliyorum temelinde dinin ... sadece ve sadece kurani ... Allahin insan ve cin güruhu birlessinde buna benzer bir sure getirsin hodri meydan dedigi kurani ... bu atalari uyarilmamis kisileri uyarmamiz onlari ihtarlamamiz ve müjdelemiz icin indirilmis bir kitaptir dedigi ve ayni anda herkesin yaptigi kendinedir dedi ve onlar ölsede dünyayi fidye olarak verseler bile kendilerinden kabul görünmez dedigi kurani esas alirim .. yoksa yüzbinlerce (buna göre peygamberliginden sonra Hz Muhammed s.a.v icmemis yememis sirf hadis okumus olmasi gerek masallah yani) kaynagi belli olmayan icine sadece bir sahsin ben hadislerin icine 4000 tane sahte hadis koydum ya oh olsun dedigi veya Allahin hadisleride koruyacagim demedigi (eger dinde bir unsur olsaydi hadisler onlarida Allahin vayh etmesi en azindan muhafaza etmesi lazimdi yoksa din kemale ermis olmayacakti) ve dini kemale erdimdim dedigi din sadece ve sadece kurandir iki kapagi arasinda yazandir .. ve bu kuran sadece insanlari dogru yola iletmek rabbin yoluna iletmek icin inmistir ... YASAYANLAR ICIN ... yoksa zartayi cekmis,ölmüs olanlar icin dünya dolu fidye verilse bile kabul edilmez diyen kuranin arkadasina bir parantez acan kisilerin ve onlarin ruhana böyle yapsak söyle yapsak bilmem ben onun yapmadigi ibadetlerini onun icin infa edim demek cok küstahca ve iftiradir ...

camii meselesinde ise ne yazik ki sanki bir din yok dinler var ... allah sen yokmu dini bölüm bölüm ayilarlardan degilsin dedigi ve size müslüman ismini begendim ve sectim dedigi kisi olmaya calisiyorum ... yoksa her camiide oldugu gibi seyh bendi hzlerin borozani öter digerinde nurcularin borozani öter digerinde türk devletinin cok büyük sinirlar getirdigi milli görüs,diyanetin (dini kuruluslarin) borozani öten,sülemancilarin borozani öten,hizbullahin borazani öten vs vs vs vs vs say say bitmez siz daha iyi bilirsiniz isimlerini ama ALLAHIN istedigi din vaaz edilmez .. bunlarin benimsedigi din gecerli Allahin istedigi din degil .... böyle camiilere gitmem cocugumunda gitmek istese bence ayagi kirilsada gidemezse benim icin daha iyi ... dini cocuklarimiza eger birinin ögretmesi gerekiyorsa ilk safta biz geliriz .... bundan mükellef degiliz ama ... o kendinden sorumludur ... Hz Nuhun cocugundan karisin sorumlu olmadigi gibi ...

slmetle

Arkadaşım, öncelikle Kuran'ın öneminden bahsettiğin için Allah razı olsun..Tekrar hatırlamış olduk...Velhasıl kelam böyle bir tavır burda tartışılmamalı diye vurgulamama rağmen yazını yazarken bir tedbir olmaksızın bildiğini söylemen üzücü olmuş...

Allah ayetlerinde, "yapılan yanlışlardan geri dönüşün olmadığını dünyada yapabildiğin kadarıyla ahirette hesaba çekileceğini" bir çok ayetinde vurgulamıştır..

Bakara(*) Sûresinin 48 . Ayetinde
Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 Onlara yardım da edilmez.

En’âm Sûresinin 51 . Ayetinde

Kendileri için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi bulunmaksızın, Rab’lerinin huzurunda toplanmaktan korkanları, Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar diye, onunla (Kur’an ile) uyar.

Ancak Allah lütuf sahibir ve avf edicilerin en büyüğüdür..Hatta mukayese etmek büyük yanlış olur...Merhameti sonsuzdur...Öyleki ecele gidenlerin hiçbirine diyemeyizki sevabı boldur yahut günahı boldur...Kalbini yarıp bakmadık ki bilelim...Allah'tan başkasının bilmesi de şüphesiz imkansızdır...Bundandır ki bizim ölen atamızın ardından yanlızca ve yanlızca yapmamız gereken Allah'tan ölenlerimizin iyi bir halde göçtüklerini umut etmek ve cennete layık olarak ahirete erişmelerini dua ile istemektir...Şüphesiz ihlas ile edilen hiçbir dua geri çevrilmez....Kader insan ve evren üzerinde hüküm sahibidir ancak , Allah da kader üzerinde hüküm sahibidir ve olanları, olacakları hatta olması mümkünatı olmayanları dahi Allah dilerse değiştiriverir ki bu onun için pek kolay bir iştir...Ondan ümidi kesmemiz de bizi yanlışa ittiğinin delili olur..Bu yüzden ondan ümit kesmeksizin sevdiklerimizin cennete gitmesini istemeli ve bu isteklerimizi kurandan ayetler okuyarak desteklemeliyiz ki ihlas ve samimiyetimiz belli olsun...Muhakkaki Allah samimi duayı zaten bilir...Şüphesiz isteklerimizi şükür penceresinden yapar isek Rabbim bir çıkış yolu sunacaktır....

Yûsuf Sûresinin 87 . Ayetinde
“Ey oğullarım! Gidin Yûsuf’u ve kardeşini araştırın. Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez.”

Bütün bu anlatılanların izleniminde şuda bir gerçektir ki Allah ADİLDİR...Kim nasıl yaşamış ise bunu Allah kendi adaletinde tartar ve buna göre bir değer biçer...Kimse zerre kadar haksızlığa uğramaz ve kimse zerre kadar gerektiğinden fazla pay almaz...

yoksa zartayi cekmis,ölmüs olanlar icin dünya dolu fidye verilse bile kabul edilmez diyen kuranin arkadasina bir parantez acan kisilerin ve onlarin ruhana böyle yapsak söyle yapsak bilmem ben onun yapmadigi ibadetlerini onun icin infa edim demek cok küstahca ve iftiradir ...
Öncelikle ayetleri ya tam verelim ya da böyle saygısızca cümlelerden kaçınalım..Zartayıçekmek ne demektir..Kuran böyle bir hitaba nasıl sahip olabilir kii..Kuranı okuyup anlama seviyesinde biri için bu güzel bir yaklaşım olmamakla beraber bizi de üzen bir tavırdır...Ayrıca ben onun yapmadığı ibadetleri onun yerine yapayın gibi bir hitabı hangi sahih hadis içermekte yahut hangi inanç sahibi insan söylemekte ki biz böyle bir şeyi söyleyelim..o iftira da bu yaptığın iftira değil mi sence...?

camii meselesinde ise ne yazik ki sanki bir din yok dinler var ... allah sen yokmu dini bölüm bölüm ayilarlardan degilsin dedigi ve size müslüman ismini begendim ve sectim dedigi kisi olmaya calisiyorum ... yoksa her camiide oldugu gibi seyh bendi hzlerin borozani öter digerinde nurcularin borozani öter digerinde türk devletinin cok büyük sinirlar getirdigi milli görüs,diyanetin (dini kuruluslarin) borozani öten,sülemancilarin borozani öten,hizbullahin borazani öten vs vs vs vs vs say say bitmez siz daha iyi bilirsiniz isimlerini ama ALLAHIN istedigi din vaaz edilmez .. bunlarin benimsedigi din gecerli Allahin istedigi din degil .... böyle camiilere gitmem cocugumunda gitmek istese bence ayagi kirilsada gidemezse benim icin daha iyi ...

Bu düşüncene de üzüldüm doğrusu...Allah var hiçbir tarikata hiçbir topluluğa bir tabi olmuşluğum yok...Ancak islam saygı ister..Ataistlere karşı saygı gösterirken sıkıntı çekmeyen , kendi dininden olan biri fikirlerini yahut çabalarını ortaya koyduğunda neden dışlamak ya da aşağılamak işimize gelir ki?...Gayeleri Allah rızası ise çabamız ortak değil midir?..Sahte bir kimliğe sahip olanlar , samimiyetten uzak olup bile bile yanlış yapanlar zaten Allah katında bilinmiyor mu..?...Allah şüphesiz onların hissesine düşeni vericektir...Bunda telaşe ne hacet...Allah dinini korur...

Bu saydığın; sence işe yaramaz grup, tarikat vs,vs,vs..., şeyler şu an dünyada büyük bir islam çoğunluğunu oluşturmakta ve senin gibi düşünür senin gibi tavır alır isek umutsuzluk alır başını gider...Madem çevremiz ve dünya islam anlayışında bu kadar kötü durumda biz nereye gideliğm , hangi kişinin verdiğine güvenelim...Dünya bu kadar vahim bir durumda mıdır yani..?...Asla...Allah'ın desteğinde olan bir din asla ve asla aciz düşemez ve düşmez...Zayıflamaz veya gücünden güç eksilmez...Aksine daha da güçlenir ve daha da büyür...İnsanların Allah'a inanç seviyesi, takvası farklı farklı olabilir...Herkes tam bir takva sergileyemiyebilir...Ancak bunun ölçüsünü biz değil Allah yapar...Cezasını da , mükafatını da Allah bilir ve Allah verir...Şüphesiz "O" alemlerin Rabbidir vesselam...

Seviyeli bir başlık olması arzumuzdur...Tartışma boyutunda sohbet isteyenler lütfen PM yoluyla gereksinimlerini gidermeye çalışsınlar...Allah şimdiden razı olsun...

Not : Aysar ayetlerde hala düzeltme yapmamışsın...!!!

Şu konuya da başka şeyleri karıştırdınız ya. Helal olsun yani size. İsteyen gider kardeşim camiye. Bu mu din-vicdan özgürlüğü ? Benim oğlum ya da kızım olsa direkt gönderirim, internet kafeye şuraya buraya gideceğine dinimizi öğrensin ki öbür tarafta hesap verirken zorlanmayalım.

DayWalkerr' Alıntı:

Arkadaşım, öncelikle Kuran'ın öneminden bahsettiğin için Allah razı olsun..Tekrar hatırlamış olduk...Velhasıl kelam böyle bir tavır burda tartışılmamalı diye vurgulamama rağmen yazını yazarken bir tedbir olmaksızın bildiğini söylemen üzücü olmuş...

Allah ayetlerinde, "yapılan yanlışlardan geri dönüşün olmadığını dünyada yapabildiğin kadarıyla ahirette hesaba çekileceğini" bir çok ayetinde vurgulamıştır..

Bakara(*) Sûresinin 48 . Ayetinde
Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 Onlara yardım da edilmez.

En’âm Sûresinin 51 . Ayetinde

Kendileri için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi bulunmaksızın, Rab’lerinin huzurunda toplanmaktan korkanları, Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar diye, onunla (Kur’an ile) uyar.

Ancak Allah lütuf sahibir ve avf edicilerin en büyüğüdür..Hatta mukayese etmek büyük yanlış olur...Merhameti sonsuzdur...Öyleki ecele gidenlerin hiçbirine diyemeyizki sevabı boldur yahut günahı boldur...Kalbini yarıp bakmadık ki bilelim...Allah'tan başkasının bilmesi de şüphesiz imkansızdır...Bundandır ki bizim ölen atamızın ardından yanlızca ve yanlızca yapmamız gereken Allah'tan ölenlerimizin iyi bir halde göçtüklerini umut etmek ve cennete layık olarak ahirete erişmelerini dua ile istemektir...Şüphesiz ihlas ile edilen hiçbir dua geri çevrilmez....Kader insan ve evren üzerinde hüküm sahibidir ancak , Allah da kader üzerinde hüküm sahibidir ve olanları, olacakları hatta olması mümkünatı olmayanları dahi Allah dilerse değiştiriverir ki bu onun için pek kolay bir iştir...Ondan ümidi kesmemiz de bizi yanlışa ittiğinin delili olur..Bu yüzden ondan ümit kesmeksizin sevdiklerimizin cennete gitmesini istemeli ve bu isteklerimizi kurandan ayetler okuyarak desteklemeliyiz ki ihlas ve samimiyetimiz belli olsun...Muhakkaki Allah samimi duayı zaten bilir...Şüphesiz isteklerimizi şükür penceresinden yapar isek Rabbim bir çıkış yolu sunacaktır....

Yûsuf Sûresinin 87 . Ayetinde
“Ey oğullarım! Gidin Yûsuf’u ve kardeşini araştırın. Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez.”

Bütün bu anlatılanların izleniminde şuda bir gerçektir ki Allah ADİLDİR...Kim nasıl yaşamış ise bunu Allah kendi adaletinde tartar ve buna göre bir değer biçer...Kimse zerre kadar haksızlığa uğramaz ve kimse zerre kadar gerektiğinden fazla pay almaz...

Öncelikle ayetleri ya tam verelim ya da böyle saygısızca cümlelerden kaçınalım..Zartayıçekmek ne demektir..Kuran böyle bir hitaba nasıl sahip olabilir kii..Kuranı okuyup anlama seviyesinde biri için bu güzel bir yaklaşım olmamakla beraber bizi de üzen bir tavırdır...Ayrıca ben onun yapmadığı ibadetleri onun yerine yapayın gibi bir hitabı hangi sahih hadis içermekte yahut hangi inanç sahibi insan söylemekte ki biz böyle bir şeyi söyleyelim..o iftira da bu yaptığın iftira değil mi sence...?

Bu düşüncene de üzüldüm doğrusu...Allah var hiçbir tarikata hiçbir topluluğa bir tabi olmuşluğum yok...Ancak islam saygı ister..Ataistlere karşı saygı gösterirken sıkıntı çekmeyen , kendi dininden olan biri fikirlerini yahut çabalarını ortaya koyduğunda neden dışlamak ya da aşağılamak işimize gelir ki?...Gayeleri Allah rızası ise çabamız ortak değil midir?..Sahte bir kimliğe sahip olanlar , samimiyetten uzak olup bile bile yanlış yapanlar zaten Allah katında bilinmiyor mu..?...Allah şüphesiz onların hissesine düşeni vericektir...Bunda telaşe ne hacet...Allah dinini korur...

Bu saydığın; sence işe yaramaz grup, tarikat vs,vs,vs..., şeyler şu an dünyada büyük bir islam çoğunluğunu oluşturmakta ve senin gibi düşünür senin gibi tavır alır isek umutsuzluk alır başını gider...Madem çevremiz ve dünya islam anlayışında bu kadar kötü durumda biz nereye gideliğm , hangi kişinin verdiğine güvenelim...Dünya bu kadar vahim bir durumda mıdır yani..?...Asla...Allah'ın desteğinde olan bir din asla ve asla aciz düşemez ve düşmez...Zayıflamaz veya gücünden güç eksilmez...Aksine daha da güçlenir ve daha da büyür...İnsanların Allah'a inanç seviyesi, takvası farklı farklı olabilir...Herkes tam bir takva sergileyemiyebilir...Ancak bunun ölçüsünü biz değil Allah yapar...Cezasını da , mükafatını da Allah bilir ve Allah verir...Şüphesiz "O" alemlerin Rabbidir vesselam...

Seviyeli bir başlık olması arzumuzdur...Tartışma boyutunda sohbet isteyenler lütfen PM yoluyla gereksinimlerini gidermeye çalışsınlar...Allah şimdiden razı olsun...

Not : Aysar ayetlerde hala düzeltme yapmamışsın...!!!

süphesiz Allahin lütfu sonsuzdur .. ahirette biter inanmayanlar icin ..cünkü onlara en büyük cezayi reva görecek onlari bagislamayacak ve orda elelebed kalacaklar ... orda rahim sifati inanlar icin gecerli olur artik ... rahman sifatini yeryüzünde birakarak ...

Kuranda söyle gecer ben insanlari ve cinleri bana ibadet etmeleri icin yarattim baska bir ayettede sizin duaniz olmasa ben size ne yapim ... dua edilmesin demedim ... sadece fatiha süresinin manasini yazip okuyan biri ölen biri icin af,magfiret dua etmiyor kendisi icin dua ediyor ... allahtan kendisini dogru yola iletmesi icin niyazda bulunuyor ... inanmayan kisilere dua etmek Allah tarafindan zaten yasaklanmistir ... Hz ibrahimi müstesna der ... anlasilmistir ins

dünyada yasamayan icin elinizden geleni yapsaniz bile sifirdir .. duadan haric ... burdan ya cennetini yada cehennemini götürmüstür ... nokta konmustur yani ...

ben kuranda zartayi ceken diye bir ibarenin oldugunu söylemedim ... kendi cümlem ordada ayet diye gecmiyoru dostum .. en azindan bir hadisin oldugunu kabullenmen gerek ibadet baskalari icin ibadet etme konusunda ... peygamberin bir kadina vefat eden Annesi icin hac etme izni vermesi .. sözde

Allahin vadii var ama inanan ve allahin istegini yerine getiren topluluga bol bol herseyden verecem diye ... (ayet yazmama gerek yok herhalde bir cok yerde gecer)

ayni anda ama allahin eger elinizi bu kurandan cekerseniz bu hatta kismen olsa bile ne duruma düsecegimizi aciklar

Bakara - 85. Ama siz, birbirinizi öldüren, içinizden bir kesime karşı kötülük ve zulümde yardımlaşarak; size haram olduğu halde onları yurtlarından çıkaran, size esir olarak geldiklerinde ise, fidye verip kendilerini kurtaran kimselersiniz. Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezil olmaktan başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise onlar azabın en şiddetlisine uğratılırlar. Çünkü Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.

simdi oryantal beldeler önde olmak üzere sence müslümanin diyen kisilerin durumu cok ahm sahm bir durum mu? ... din aciz degil ama msülümanlar cok haddinden cok aciz .. köprü alti cocuklariyiz ...

Bir peygamber bütün ataislere söyle der .. Allahim yeryüzünde kafirleri canli birakma .. tanimissindir ins bu peygamberder Hz Nuh ... allahta onlara sevgi beslemeyin bunlar hatta aile efratlarindan olsa bile der ...

camiiler meselesinde yine altini cizerek diyorum ki ... her camiide baskalarinin (seyhlerin,süleymancilarin,menzilcilerin,devletin,nurcularin vs vs) borozani öter ... Allahin dini degil baskalarinin dini ... eger allahin dini olsaydi her borozan ayni tonu verirdi ..

dünya bu kadar vahimken ne yapalim nereye gidelim demissin ... bunu aciklamama gerek yok ins ...

Allah bizleri kusursuz sirat-ul müstaqim üzerinde olan kullarindan eylesin ins ... slemtle

Dua için Allah razı olsun...Cümleten amin diyelim..(AMİN!)..

Aysar öncelikle onca ayetten bahsediyorsun ancak bir tanesini kaynağı ile yazmışsın diğerlerine üşenmişsin...Verdiğin ayetleri tam olarak ve yerini belirterek yaz...Böyle kendi fikrini söyler gibi nasıl bir kuran anlayışın var Allah aşkına..

Ve yazılanları dikkatli oku...Ozdemirin de yazılarını okumadım demişsin..Şaka mı bu..Adam güzel güzel senin yanlızca tek olarak baz aldığın Kurandan örneklerle bir açıklama sunmuş...Copy past olsun kendi yorumu olsun..Copy-past olunca açıklama olarak kabul edilmiyo mu....Ayrıca en azından kaynakları eklemiş sonuna...Doğru mu diyo yalan mı açar bakarım...Ben okudum kendinden pek çok yorum katmış yazısına ama sen tenezzül dahi etmeyince yorumun da öle bir boş oluyor...Yazılanları ve yazdıklarımı okumanı rica ediyorum....Çünki bu 3. uyarışım ki hala eksik yazdığın ayetleri düzeltmemişsin..Burda yanlızca kurana yönelik bir çaban olduğunu savunuyorsun ancak savunurken dahi eksik savunuyorsun...!!!!!
Allahin vadii var ama inanan ve allahin istegini yerine getiren topluluga bol bol herseyden verecem diye ... (ayet yazmama gerek yok herhalde bir cok yerde gecer)

Heryerde geçmesi mevzu bahis olamaz...Adam akıllı yazacaksın...Burası tartışma platformu değil..Şurda geçiyodu duymuştum..HErkez bilir bunu demiyeceksin..bilmeyen çıkabilir deyip yazacaksın..Burda karşılıklı atışmıyoruz sonuçta...Sonra mesaj editleyince yanlış anlaşılma olmasın...

camiiler meselesinde yine altini cizerek diyorum ki ... her camiide baskalarinin (seyhlerin,süleymancilarin,menzilcilerin,devletin, nurcularin vs vs) borozani öter ... Allahin dini degil baskalarinin dini ... eger allahin dini olsaydi her borozan ayni tonu verirdi ..

Bu nasıl bir ayrım...Biri çıkıp doğruları söylese o da onun dini mi olacak..Saçmalama..Sen herkese yalancı , sahtekar ibaresini takmışsın; ölece birtirmişsin kendince işi..Bu saydıklarının dışında kim var peki doğruyu savunan, Allah'ın dinini savunan..?..Onları söyle bilelim...

dünya bu kadar vahimken ne yapalim nereye gidelim demissin ... bunu aciklamama gerek yok ins ...

Bunu ben demiyorum..Senin açıklamalarınna uyarak düşünürsek biz böle umutsuz bir çırpınış içinde kalırız diyorum..Saydığın gruplar dışında dini yaşamaya çalışan kaç kişi var kii...Bir avuç etmez..Böyle vahim düşünen sensin..BEn umudt doluyum...Nurcusudur, süleymancısıdır farketmez..Hepsi de bir yerde hata yapabilir..Bir yerde aksayabilir..İnsan oğlu peygamber değil hatasız veya takvada eksiksiz yaşasın...Muhakkak bunlar olacak ki Ahiretin bir manası olsun...Değilse hiç kimse farklı bir muamele görmeden geçer gider...Sen benden üstün, başkası da senden üstün olacak ki farkımız olsun...Kimin kimden üstün olduğunu Allah bilir ancak ve bizim de böyle yargılamayı brakmamız, gerektiği gibi tebliğ yapmamız lazım...

Tekrar söylüyorum yazılanları okumadan yorum yapmazsan sevinirim...
Ayrıca ayetleri tam ve yerleri ile verelim...vesselam..

Geri