TÜRKİYE 0 - 2 Portekiz (EURO 2008 A Grubu İLk Maçı) (TEK BAŞLIK)

vinsinity

New member
Reaction score
0
PORTEKİZ MAÇINA TURKUAZ FORMA

Milli Takımımızın tüm hazırlık maçlarında giydiği kırmızı nostaljik forma beğeni toplamasına rağmen Portekiz'le oynanacak ilk maçımıza Turkuaz forma ile çıkılması kesin gibi.

Statü gereği rakibimizin bu maçta ev sahibi görünmesinden dolayı forma seçme hakkı onlara ait. Portekiz'in klasik forması da kırmızı ağırlıklı olduğu için Türkiye deplasman formasıyla, yani turkuaz formasıyla maça çıkacak.

TUNCAY'IN YERİNE ARDA

Öte yandan Tuncay'ın hafif sakatlığından dolayı Portekiz maçında forma giyememesi ihtimali ağırlık kazanırken, Fatih Terim'in ilk maça Finlandiya maçında çıktığı 11'de sadece Tuncay/Arda değişikliği yaparak çıkacağı öğrenildi.

MARATON.COM.TR

arda turan oleyy

valla kardeş kırmızı beyaz bize dahamı bi uğurlu ama ümit karan yok diye kafam karışık SEVİNCİNİ BİR GS Lİ olarak paylaşıyorum

önemli olan formanın rengi değil. kalpler bir olsun yeter.

ѕσηυη¢υ;2986228' Alıntı:
Tuncay'ın sakatlanmasına mı seviniyorsun yoksa ben mi yanlış anladım.

''Forma değil terlemek önemli'' deme zamanı..

Bu kadar kenetlenmişken bu takımdan birinin sakatlanmasını tabiki istemem (;

sadece terimin ardayı doğru düzgün kullanamayıp boş bi turnuva geçirtmesinden korkuyodum. oynaması mutlu etti beni.

kırmızı beyaz daha güzel bnce benliğimizi belli edio

Bu kadar kenetlenmişken bu takımdan birinin sakatlanmasını tabiki istemem (;

sadece terimin ardayı doğru düzgün kullanamayıp boş bi turnuva geçirtmesinden korkuyodum. oynaması mutlu etti beni.

Uğur Meleke nin dediğine göre Tuncay'ın sakatlığında dolayı Emre-Kazım arasında kalmış Terim.hatta antrenmanda ilk yarı Arda'yı,ikinci yarı Kazım'ı oynatmış..

Bravo UEFA!

Portekiz maçının hakemini Herbert Fandel olarak belirleyen UEFA komitesi, A Grubu'nda oynayacağımız ikinci ve en kritik maç olarak kabul edilen İsviçre müsabakasına şu an dünyanın en iyisi olarak bakılan Slovak isim Lubos Michel'i atadı. UEFA'nın bu ataması İsviçre maçında çıkabilecek olayların bir derece daha önüne geçilmesini sağladı diye düşünebiliriz.

Gerilim istesek de, istemesek de olacak

Almanya 2006 Dünya Kupası elemelerinde son maçımızda İsviçre'yi Şükrü Saracoğlu'nda ağırlarken o maçın ardından çıkan olaylar ile FIFA tarafından 6 maç ceza almış, bu ceza daha sonra 3'e inmişti. Futbol dünyasında kirli görüntüler olarak yayılan İsviçre maçındaki olayları neyseki Milli Takımımız geride bırakmayı başarmıştı. EURO 2008'de İsviçre maçına bazı futbolseverlere bir intikam müsabakası olarak bakarken, İsviçre cephesinde de işlerin kötü gitmesi durumunda o maçtaki tansiyonun arttırılacağı düşünülüyor. Teknik direktör Fatih Terim İsviçre konusunda ılımlı açıklamalar yapsa da şüphesiz o maçın atmosferi bambaşka olacak ve bu kritik maçta UEFA listesindeki en sert, taviz vermeyen hakemlerinden birini müsabakaya atadı.

Dış faktörleri unutan bir hakem

Hatırlayacağımız gibi Lubos Michel son olarak kulüpler bazında Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea-M.United arasındaki tarihi serüveni yönetmişti. Final maçı çok küçük hatalar dışında Michel tarafından kusursuz yönetilmişti.

Lubos Michel konusunda akılda kalan ve bir anlamda içimizi rahatladan diğer konu ise Leeds United - Galatasaray maçında, temsilcimiz Galatasaray'ın Ada'da henüz maçın başında Michel'in düdüğü ile kazandığı penaltı atışı. Leeds rövanşının öncesinde İstanbul'da Galatasaray ile İngiliz ekibi arasında oynanan maçın sonrasında ve öncesinde çıkan olayları hepimiz biliyoruz, İstanbul'da iki İngiliz taraftar çıkan olaylar sonucu hayatını kaybetmişti. Slovak hakem ev sahibi-deplasman ayırımı yapmadan maç yöneten nadir hakemler arasında. Bunu o Ada'daki rövanşta sergilediği tutumla kafamıza yerleştirmişti.

Hem bu konuda, hem de lobisi yüksel İsviçre karşısında UEFA'nın diğer hakemlere göre daha güvenilir bir görüntü çizen bir hakemi maçımıza ataması olumlu bir olay olarak algılanmalı...

Kaynak: Sporx.com

öyLe tabi ama Türk takımLarı az çekmedi avrupada hakemLerden.. gerçi kendimize çektirttikLerimiz onLarınkinden bin fazLa ama..

hangi maç çıkaramadım Lin & Lin ama yani bnm görebiLdiğim,avrupa'nın en iyi hakemLerinden kendisi..

Manchester - Chelsea C.L. Finali.,
Olur olmaz fauller, cornerler, ofsaytlar vs..
Gerçi Genel olarak bakarsak dediğin gibi Kalitesi üst düzey., in$. Collina Uğuru üstümüze Olur o maçta =]

hmm evet biraz saçmaLamıştı o maç ama oLur o kdr..
haberde yazdığı gibi iLk dkLarda Leeds gibi bi ortamda gs'ye penaLtıyı vermek Güven-Özveri-Tecrübe ister.. =)
isviçre'de de tarafsız düdükLer çaLabiLecek bi hakem..

Euro 2008 iLk RaKibmiz Portekiz

Nihat: Formdayım, gollerimi bekleyin

Yıldız futbolcu İspanya Ligi La Liga?da 18 gol atarak takımı Villarreal?i Şampiyonlar Ligi?ne taşıyan isimlerin başında geliyor. A Milli Takım?ın son durumunu Zaman?a değerlendiren ünlü oyuncu, Portekiz?den puan almamız halinde Çek Cumhuriyeti ve İsviçre karşılaşmalarına daha moralli çıkacaklarını söyledi. Formda ve moralli olduğuna dikkat çeken Kahveci, gol serisini Milli Takım?da da devam ettireceğine inandığını ifade etti. Futbol hayatında çok başarılı dönemler geçirmesine rağmen henüz şampiyonluk sevinci yaşayamamanın burukluğunu taşıyan Kahveci, ?Beşiktaş, Real Sociedad ve Villarreal?de oynadım. Üç takımda da çok başarılı sezonlar geçir- dim. Ancak şampiyonluk sevinci yaşayamadım. İnşallah önümüzdeki sezon bu sevinci yaşarım.? dedi.

GOLLERİMLE İLE TAKIMI DA SIRTLAYACAĞIM

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri için geri sayım başladı. Turnuvadaki ilk maçını cumartesi günü A Grubu?ndaki güçlü rakibi Portekiz ile oynayacak A Milli Futbol Takımımız, hazırlıklarına İsviçre?de ara vermeden devam ediyor. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, idmanlarda dahi ilk önce yeleği ona verip daha sonra ardındaki 9 futbolcuyu belirliyor. Bu isim Euro 2008?deki en büyük gol umudumuz Nihat Kahveci. Bu sezon İspanya Ligi La Liga?da 18 gol atarak takımı Villarreal?i Şampiyonlar Ligi?ne taşıyan yıldız oyuncumuz, golleriyle Milli Takım?ı da sırtlayacağını söyledi. ?Milli Takım kampına çok formda ve moralli geldim. İspanya?da 18 gol atmak önemlidir.? diyen Nihat, Portekiz?den puan alınması halinde Çek Cumhuriyeti ve İsviçre karşılaşmalarına daha moralli çıkacaklarını belirtti.
İspanya?daki futbol elçimiz Nihat Kahveci, A Milli Takım?ın Euro 2008?deki şansını, kamp dönemini, Portekiz maçını ve formunu değerlendirdi. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Nihat, oynadıkları üç hazırlık maçında eksik yönlerini en iyi şekilde gördüklerine dikkat çekti: ?Takımda arkadaşlık ortamı oluştu. Kondisyon ve taktik ağırlıklı antrenmanlar yaptık. Hazırlık maçlarının sonucundan ziyade ortaya konan futbol daha önemlidir. Yenildiğimiz Uruguay maçında hatalarımızı yakından görme şansı bulduk. Finlandiya?yı da 2-0 mağlup ederek şampiyonaya hazırlandığımızı gösterdik.?

Grupta oynayacakları üç karşılaşmanın da çok zorlu geçeceğini ifade eden Nihat, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Portekiz, uzun yıllar birlikte oynayan ve Avrupa?nın üst düzey takımlarında top koşturan oyunculardan kurulu. Zaten son Avrupa ve Dünya Şampiyonası?nda aldıkları sonuca baktığımızda ne kadar iyi bir takım oldukları ortaya çıkıyor. Çek Cumhuriyeti ise futbol ekolü olan ve son dönemlerde başarılı sonuçlar elde eden bir ekip. İsviçre?nin de ev sahibi olduğunu düşünürsek gruptaki işimizin zor olduğu ortaya çıkar. Ancak biz de kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız.?

Grupta Portekiz?le oynayacakları ilk maçın farklı bir anlamı olduğuna işaret eden Nihat Kahveci, ?Gruptan çıkmak için Portekiz?le oynayacağımız ilk karşılaşma her açıdan çok önemli. Eğer bu karşılaşmadan puan ya da puanlar alırsak İsviçre ve Çek Cumhuriyeti karşısına daha moralli çıkarız. Yani şampiyonadaki ilk final maçımızı Portekiz?le oynayacağız. İnşallah bu üç maçlık periyotta en iyi sonuçları alıp, bir üst tura yükselmek istiyoruz.? ifadesini kullandı. Villarreal?de 18 gol atarak altın bir sezon yaşayan Nihat Kahveci, aynı başarıyı Ay-Yıldızlı forma altında da sürdürmek istediğinin altını çizdi: ?İspanya Ligi?nde 18 gol atmak önemlidir. Kampa çok formda ve moralli geldim. İnşallah takımımda attığım golleri Milli Takım?da da sürdürüm.?

Futbol hayatında çok başarılı dönemler geçirmesine rağmen henüz şampiyonluk sevinci yaşamamanın burukluğu içinde olduğuna değinen Nihat Kahveci, konuşmasını şöyle tamamladı: ?Beşiktaş, Real Sociedad ve Villarreal?de oynadım. Üç takımda da çok başarılı sezonlar geçirdim. İspanya?da hem Real Sociedad hem de bu sezon Villareal?de lig ikinciliği sevinci yaşadım. Baktığınız zaman oynadığım takımlarda çok da başarılı oldum. Ancak şampiyonluk sevinci yaşayamadım. İnşallah önümüzdeki sezonlarda bu sevinci yaşarım.?

KaynaK

Geri