TÜrkÜn Hakİmİyetİ

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

Bir değil,bir kaç ihtilal bile Türkün iliklere işleyen gizli hakimiyetini yıkmağa kafi gelmiyecek.Türklerde yalnız sonsuz bir cesaret değil,iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekasıda varmış.Zaten yarı Avrupayı asırlarca boyundurukları altına almaları başka türlü mümkün olmazdı.\"

\"Burada hiç yoktan ordular yaratmak mümkün.Bu orduları ölüme doğru sürmek mümkün.Ben bu imkanlardan bol bol istifade ediyorum.Fakat yarattığım orduları sendeleten bir engel var;Türklerin yaşayan hatıraları...Üç dört yıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar.Ölümden korkmayanlar bu hatıralardan korkuyorlarlar.
Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum.Demekki yalnız Türkleri değil,onların tarihinide yenmek lazım.Bu vaziyette ben,Türklerin,düzünelerle milleti idare edebilmelerindeki muaffakiyetli sırrı da anlıyorum.Onlar milletleri bir kere yeniyorlar.Fakat kazandıkları zaferi ruhlarda nesillerde yaşatmayı biliyorlar.
Bir değil,bir kaç ihtilal bile Türkün iliklere işleyen gizli hakimiyetini yıkmağa kafi gelmiyecek.Türklerde yalnız sonsuz bir cesaret değil,iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekasıda varmış.Zaten yarı Avrupayı asırlarca boyundurukları altına almaları başka türlü mümkün olmazdı.\"
GENERAL ÇERNAYEV
(Çernayefin sözleri Filibede çıkan gayret gazetesinin 1900 yılında neşrettiği [Sırp ihtilali]tefrikasından alınmıştır.)

Geri