1.) Ben Kuran-ı da defalarca okudum.. ama bunu size söylemek zorunda olmadığım için daha önce cevap yazmadım.. Zaten yukarıdaki (peygamberimiz hariç) zat'ların ne dediği değil, önemli olan ayetlerin (Allah'ın) ve Peygamberimizin (sünnet,hadis) ne dediğidir.. Niye peygamberimiz? Onu da Allah işaret ettiği için (kulum ve
elçim dediği için) yoksa müslüman sadece Allah'a yönelir.. benim için peygamberimizden başka kim ne dedi ise sorgulanmaya mecburdur.. herkesi dinlerim ama kararımı
Kuran'a göre yine kendim veririm.. Eğer diğer zat'ların ne dediğine bakmamız gerekli olsa idi ilk ayet

ku! (kuran-ı) olmazdı da, o zatları dinle! onlar ne yaparsa onu yap, onlar yanlışsa sen de yanlış, onlar doğru ise sen de doğru yap..vb gibisinden bişey olurdu.. Peygamberimiz harici hiç ama hiç kimsenin sözü ve yaptıklarının doğru olduğu Allah tarafından garanti edilmemektedir.. O yüzden müslüman'a düşen görev bırak başkanı, şıhı ..vb. anası, babası dahi olsa dediklerini sorgulamak olmalıdır..sorgulamayı da dediğim gibi ona rehber olarak verilmiş olan Kuran ve sünnetler ışığında yapar..zaten bu husus kelime-i şehadetin mantığında yatar:
La ilahe illallah muhammeden resulullah
(İlah yoktur Allah vardır, Hz.Muhammed de onun kulu ve elçisidir..)
2.) yazdıklarını tek tek, hepsini okudum..kısaca özetlersem, vucudun örtünmesi ile ilgili ayet, hadis ne varsa katılıyorum, destekliyorum.. ama burda konuşulan husus
baş'ın örtünmesi dinen emir mi?
(bak örtünmeden bahsetmiyoruz, konumuz sadece baş) ... yazdığın ayeti okursan, baş örtüsü hep parantez içinde, niye? çünkü Kuran-ı kerimde meal yaparken meali yapanın yaptığı yorumlar kuran-ın orjinalliğine saygı göstermek adına parantez içinde yazılır..burda başörtüsü parantez içinde..ziynet yerleri diyosun mesela bu kuran da geçen kelimedir ama senin de parantez içinde yazdığın üzere kulak, baş vs kuranda geçmiyor.. o yüzden parantez içinde yazılmış..
3.) bu konuyu açan arkadaş da demiş ki.. buradaki kelime ziynet yerleri vs.. senin dediğin gibi başı,kulağı vs kapsamıyor... bilerek veya bilmeyerek başörtüsü diye yorumlanıyor..hatta sadece bir adet meale değil de farklı farklı kişilerin meallerine yer vermiş..
4.) beni binlerce senedir insanların ne yaptığı hiç ilgilendirmiyor..beni Kuran ve sünnet'in GERÇEKTEN ne emrettiği ilgilendiriyor.. binlerce senedir insanlar put'a taptılar diye ben de mi tapacağım? PEYGAMBERİMİZE ilk karşı çıkanlar da böyle demişti...yaa sen bizim binlerce senedir adetlerimizi mi değiştirmek istiyorsun.. bişey daha ekliyeyim..
bir şeyden haa sağdan haa soldan yoldan çıkmışsın, hepsi yoldan çıkmaktır.. yani biri diyoya yaa mini etek de giyebilir (bu sağdan yoldan çıkmak ise ), eğer Kuran'da yoksa ve sen fazlası zarar getirmez mantığı ile dinen kapatılması zorunlu olmayan yerlerin kapatılmasını zorunlu olarak gösteriyorsan bu da soldan yoldan çıkmaktır...Allah beni de seni de dosdoğru yoldan (fatiha süresi) ayırmasın
burdaki tartışma konusunda ise bu dosdoğru yol ne? başın örtünmesi dinen zorunluluk mu? yoksa meali yapanların buna başörtüsü anlamı katmaları mı? eğer bu anlamı katanlar doğru ise katmayanların mealleri niye yanlış.. hangi meal doğru?