"Sus abi Trabzon penaltı atıyor"

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Altın Üye
Reaction score
0
2uro94i.jpg

Tiyatro oyuncuları sahnede, seyirciler kendi havasında. İzleyenler sanatçıları çileden çıkartıyormuş meğer. Kış mevsimiyle birlikte tiyatroya olan ilgi daha da arttı. Ancak tiyatro oyuncularının izleyicilerden bir ricası var. Onlar, tiyatroda elma soyan, çekirdek yiyen, telefonla konuşan seyirci istemiyor.

İPEK TUZCUOĞLU: CEP TELEFONLARI

'Al Yazmalım Selvi Boylum'u oynarken biz de cep telefonu mağduru olmuştuk. Sahne değişimi sırasında ışık söner. Seyircilerin olduğu yer aydınlıktır. Biz onları görürüz ama onlar bizi göremez. İzleyiciler cep telefonlarına saldırıyorlardı. Bir uğultu konsantremiz gitti. Cep telefonları bıkkınlık getiriyor.

GENCAY GÜRÜN: ÇEKİRDEK VE LEBLEBİ

Cihan Ünal bir keresinde bana bu tip bir olay anlatmıştı. Bir oyununda ön sırada oturan bir adam resmen çekirdek ve leblebi yiyormuş. Cihan Ünal o adamı görmüş, elindeki çekirdek paketini almış, dışarı çıkarmış ve oyununa öyle devam etmiş.

ALİ POYRAZOĞLU

Dünyanın her tarafındaki tiyatrolarda bu tip uygunsuz hareketler yapan insanlar çıkar. Sonuçta herkesin tiyatroya gitme hakkı var. Gide gele onlar da tiyatro adabına alışır. Benim de başıma geliyor.

CEM YILMAZ: RADYODAN MAÇ

Trabzon'da gösteri yapıyorum. Komik bir şey söyleyince herkes birden kahkahayı patlatıyor. Ancak, salondaki seyircilerden birisi hiç tepki vermiyor. Dikkatlice bakınca kulaklığını fark ettim, yanına gittim. "Ne yapıyorsun?" diye sordum. "Sus abi" dedi, "Trabzonspor penaltı atıyor." Meğer vatandaş radyodan maç dinliyormuş.

KAYRA ŞENOCAK: FERHAT GÜZEL'İ KOVDUM

Adap bilmeyen tiyatro seyircileriyle çok sık karşılaşıyoruz. Bir bakıma onlar tiyatro magandaları sayılır. Kadının bir tanesi, bir oyunumuzun esaslı bir yerinde çocuğuna elma soymaya başlamıştı. Oyunu durdurdum ama o hiç istifini bozmadı, elmayı soydu, kızına bir güzel yedirdi. Bir keresinde de Ferhat Güzel, oyunumuza geldi. Telefonu çaldı ve avaz avaz konuşmaya başladı. Onu salondan kovdum.

Süper yaaa
Milletimiz kadar başka orjinal bir millet daha var mıdır acaba:D

adanada üniversiteler arası tiyatro şenliğine katılmıştık. oyun gereği sahnede bir olay yaşanır ve olayın sonunda tiradını okumak için öne çıkan kişi hariç herkes donmuştur sahnenin ortası dışında heryer karanlıktır. tüm seyirciler bir ölüm sessizliği edasında sahnenin ortasında dikilen titrek ve yarı ürkek oyuncuya bakar. oyuncu zar zor ayaktadır çünkü salondaki 500 vatandaşın kendisine gerip bir beklenti içinde bakması oyuncuyu o kadar heyecanlandırır ki altına yapmak üzeredir. oyuncu tiradını okur. ancak tiradını okuduğu esnada ön sıraların ortalarında bir grup seyirci ayıplama nidası(nıck nıck) yapar. oyuncunun morali yerlerdedir. selamlamaya dahi çıkmak istemez ama ne mümkün yönetmenin dediği olacak ya...
daha sonra anlaşılır ki o nidalar oyuncu için değil cep telefonunu titreşimde bırakan ve seyirciyi rahatsız eden bir "kendinibilmez" vatandaş içindir:D oyuncu suareye kadar anca toparlanır.
ama gerçekten iğrenç bir duygu. zaten stres hat safhada. alınganlık yapacam tabi ki:D

demekki tüyatroya bu kadar uzakken kalkıpta demirelin senfoni orkestrasına fötr şapkasını sallayark işte çağdaş türkiye bu:)) demesine daha asırlar var,onu ne biz; ne demirelin oğlu ne ecevitin kızı,nede bahçelinin kızcağızı göremez:)necdet sezerin yaramaz oğulları belki görür..(ironinin açıklamsı olmaz ama hadi ben söyliimde kimse neden bu isimleri saydın demesin; hiçbirinin çocuğu yok..anlycanız bizi yıllarca baba olamayan babalr yönettti.. ee ne var bunda denmesin,çünkü biz yetim hüsnünün oğlu değiliz ,politik olmaya başlamadan tiyatroya dönelim,bu tür adap bilmezlikler sadece tiyatroda sinemada yok,toplumun aynası her kesimde her iş te bulunacak şeyler. bunca edepsiz sapık-hastalıklı ruh nerden peydahlanıyor yoksa cemiyette...

ßunLara benzer bir oLayın aynısı Lisede topLu haLde tiyatroya gidişimizde başıma geLmişti.
Sahnede öpüşme sahnesi wardı arkadaş ''Ağır oL Dayı'' diyince baya bi karmaşa oLmuştu
Oyuncu ayıp aLuyor dedi arkadaş ayıp burda değil orda oLuyor dedi :hhmanD
Güzeldi yani ama böLe seyirciyle atışma feLan =)

Geri