Suriye'den özür yok!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Makdisi, Türkiye jetini vuran uçaksavarlarının menzilinin yarım kilometre olduğunu kaydederek “Olay Suriye'nin egemenlik haklarının ihlalidir. Türkiye jetinin ihlali karşılıksız bırakılamazdı. Suriye kendini savunmuştur. Türkiye jeti füzelerle değil, uçaksavarlarla düşürüldü. Zaten uçak üzerindeki delikler, bunun uçaksavarlarla yapıldığını gösteriyor. Bu kesinlikle otomatik olarak gerçekleşen bir saldırı. Radarla tespit edilmiş bir uçak söz konusu değil. Gözle tespit edildi, yani radarla tespit edilmedi. Radarla tespit edilen hedefe saldırı böylesine hafif silahlarla olmazdı” ifadelerini kullandı.

AB ve Türkiye’nin yaşanan krizde yapıcı davranmadığını belirten Makdisi, “AB maalesef negatif bir rol oynamaktadır. Türkiye ise yaşadığımız krizi yükseltmeye çalıştı. İki taraf üzerinde oyunlar oynanıyor. Türkiye ve Suriye halkı kardeşlerdir, iki halk arasında Türkiye hükümetine rağmen derin bir sevgi vardır. Türkiye hükümeti akılcı bir politika izlemiyor. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizi yeniden gündeme getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Makdisi, Türkiye’nin NATO’dan toplantı talebi hakkında ise “Toplantı, Suriye’deki krizin birlik içerisinde çözülmesi yolunda olacaksa başarı diliyorum fakat amaç saldırıysa, Suriye karasuları ve hava sahası kutsaldır” dedi.

İHA

İtibar sahibi güçlü türkiye..

Yola devam...

Kafam çok karıştı, kimi dinleyeceğimi şaşırdım :S

gelen posta koyuyor.giden posta koyuyor.iyice muz cumhuriyetine döndünüz.

açıkcası bizi bu hale düşürenlerin acele bu hükümeti terk etmesi gerekiyor ben onu bilirim.bir şey yapılıp bu kadar eline yüzüne bulaştırılır.bizim uçağı suriye sınırından içeri gönderenler hesap vermelidir.türkiye dış politikada sınıfta kaldı üzerine bunun ceremesini türkiye şanlı adı çekmektedir.geçmişteki her olayda ses var görüntü yoktu zaten üzerine birde bu olayı başımıza sardılar tam oldu.

sen adamın hava sahasını test et,elin abd si ve işbirlikçileri için sonra suriye den özür bekle.bi kere suriye gibi her an herşeyin olabileceği,iç savaşın yaşandığı (kimi bölgelerde yok) yerlerde uçağın ne işi var ? bu düpediz test uçuşu gibi bişi olmuş.

şu müslüman ayağına yatanların abd ve işbirlikçileri için yapmayacağı şey kalmadı,ama iş milli birlik ve beraberliğe gelince kılını kıpırdatmazlar anca allahüekber dedinmi sahteden bi göz boyarlar.

biz zaten anladık kimin ne olduğunu da,komşu müslüman ülkelerde neyin ne olduğunu çok iyi anlamaya başladı diye düşünüyorum.

O bişey değil başbakanın bundan sonra suriye ait bir uçark görürsek vururuz demesi de kıllandırdı beni. ABD salar birtane uçak , bizimkiler vurur , suriye bize dalar o arada ABD Suriye ye girer... Güzel plan valla.

Geri