"Sultan Alparslan'ın" Mezarı Bulundu

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Alparslan'ın mezarı bulundu

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu.

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve öğretim üyesi Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, Sultan Alparslan’ın mezar yerinin sonunda bulunduğunu açıkladı. Star'ın haberine göre, Türkmenistan’da yeni belirlenen mezarın kazılması için Türkmenistan’la protokol imzalanacak. Kazıya ODTÜ de destek veriyor.

Mezar yerinin Merv’de olduğunu Türkiye tespit etti. Dışişleri ile Türkmenistan arasında imzalanacak protokolün ardından kazı çalışmalarına başlanacağını belirten Halaçoğlu, kazı çalışmalarına ODTÜ ve TÜBİTAK da yerin altını gösteren cihazlarıyla katkıda bulunacağını belirtti.

TALAN EDİLMESİN DİYE

Halaçoğlu, Sultan Alparslan’ın mezar yerinin yerle bir edildiği için kayıp olduğunu, ancak 3 yıl süren bir araştırma sonucunda mezar yerini tespit ettiğini söyledi. Halaçoğlu, “Şu anda yerini tam olarak açıklamak istemiyorum, çünkü talan edilmesin istiyorum. Ben Çağrı Bey’in mezar yerlerini inceleyerek yeri tespit ettim. Krokisini çizdim. Türbenin temellerine ulaştım” diye konuştu.

MALAZGİRT SAVAŞI’NIN DELİLİ

Alparslan’ın mezarının Türkmenistan’da bulunmasının “Malazgirt Savaşı olmadı” diyenlere yanıt olduğunu ifade eden. Halaçoğlu, “Malazgirt’e gidelim, dedektörle her tarafı dinleyelim. Bu savaş olmasaydı Türkmenistan’da yaşıyor olacaktık” dedi.

İHA

Kaynak

tarihin sadece son 100 yılla sınırlı kalmaması son derece gurur verici

Türk'ün atalarında birisini daha bulması ve değer verdiğini göstermesi ise çok sevindirici​

ancak sayın mod'um başlığı Sultan Alpaslan olarak değiştirirsen memnun olurum çünkü başlığı ilk gördüğümde alelade birisi sandım fakat malazgirt'in kahramanı bizler için önemli

Türk Tarihindeki sayısız "Kahraman Türk"ten birisi:Sultan Alparslan

O'nun önderliğinde Türkler Anadolu'yu yurtlandı, batıya açıldı. Şanlı tarihine altın yapraklar açtı. Ruhu şad olsun. Yusuf Hocamızın da gayretleri ile Hakanımızın kabri bilinir, kadri de daha bir bilinir olur inşaallah!

Türk-İslam Alemine hayırlara vesile olur İnşallah.

haber asparagas değilse müthiş 1 olay

bekleyip görelim...

bencede önemli bir buluş. tşk haber için

Geri