bir kere ilk basta sunu soylıyeyım ben herkesın kendı ınancları cercevsınde yasaması taraftarıyım soyledıgım her sozunde arkasındayım arkadasım burada benım kızdıgım nokta adamın gundeme getırdıgı seyler yok bıkını gıymıs almamıs eee kızda basortusu takmıs dıye kursuye davet edılmemıs neden buna sessız kalıyorsunda bunu gundem yapıyorsun.
bir kere sız medenıyet dıyorsunuz medenıyet nedır sızın dılınızde mılletın kıcını basını acmasımı yoksa zekası ıle mıllete yararlı, faydalı bısıler yapmasımı.
ornek bır sanat dıyelım eskıden sanat gopze hos gelen guzel bişiler yapmaktı sımdıkı sanat ıse tamamen sex eger fılmlede guzel sevısme sahnesı yapabılıyorsan veya kıcını basını guzece acabılıyorsan sen sanatcının en onde gıdenısın ama yok sesın guzel olsa veya guzel resımnler yapsan ama kapalı olsan basortusu takmıs olsan hemen o ınsanı orumcek beyınlı olarak suclanıyor ,bu ne ya varmı boyle salakca bır dusunce
bir kere bizde bir laiklik kavramıdır gidiyor neymıs efendım dın ve devlet ıslerını bırbırınden ayırmak mıs bu laiklikmis ıkısı bır arada olmazmıs
ilk olarak sana sunu soylım cok begendınız dunyanın demokrası harıkası ve teknolojı harıkası olan amerıkada basbakan secıldıgı zamanlarda kilisesine gidiyor ve papazına knedısını kutsadıyor buna ne turlu bır cevap vereceksınız merak edıyorum cunku bu olay bızım ulkemızde olsa herangi bir kişi basbakan secılse ve camıye gıtse o ınsan yobaz olur hemen ve ıste bızı zorla musluman yapacak felan fılan oluyor.
sonrasında hıc unutmayınkı bız OSMANLI torunuyuz ve OSMANLI devletının basarılarını kazandıgı zafelerı hıc kımse ne ınkar edebılır nede ıtıraz edebılır ee hıc dusundunuz veya hıc okudunuzmu her OSMANLI PADİŞAHININ yanında muhakkak bir din adamının oldugunu bunu hiç biliyormusunuz bunu hıc dusunebılıyormusunuz kazanılan butun buyuk zafelerın arkasında ALLAH (C.C.) vardır ve onun sayesınde kazanılmıştır. bu her zaman boyledır boyle olacaktır. Ne zaman avrupaileşmeye başladık o zamanda ulkemız gerıelesmeye basladı bız hep modern teknoloji dıye adamların gıyım tarzlarını ornek aldık zekasını ve yonetım tarzlarını degıl ki zaten eger adamların yonetım tazrlarına bakarsanız zamanında OSMANLI hukumdarlarının yonetım sekıllerıdır ornek imf Turkıyeye borc verıyor neden sevdıgı ıcınmı tabık hayır ıstedıgını seylerı yaptırmak ıcın bunun kısacası da soyle OSMANLICASI yanı zamanın hukumdarı VI. MURAT dusmanı olabılecek ve aslında dusman ulkelere hep borc para verırdı bırgun vezır padişahına sorar padişahım neden dusmmanlarımıza borc para verırsınız VI. MURAT'ın cevanı kısa ve net olur Borç almaya alışan millet (ULke) emir almayada alışır. tıpkısı suankı TURKİYE gibi
Değerli kardeşim,
2 tane çok büyük kusurun war.
1) Sabitfikirlisin. Ne dediğimin önemi olmadan sen aklındakini sayıp döküyorsun. Kendi kafanda kurduklarını bozuk plak gibi aynı sözlerle tekrarlıyorsun. Benim ne dediğim önemli değil çünkü senin için ben belli bir objeyim.
2) Okuduğunu ya anlamıyorsun, ya da anlamak istemiyorsun. Anlamıyorsan, eksiliğini gidermeni isterim yok eğer okuyup işine gelmiyorsa kötü niyetlisin
Şimdi açıklayalım ;
Ben daha önce ne demişim ? Daha bu sabah 11.43 te bu cümleyi sarf etmişim ;
Eğer Bursa'da türbanlı birisine bu tesise giremezsiniz denmiş olsaydı yine aynı tepkimi aynı şekilde dile getiriridim.
Bu cewap zaten seni haksız duruma sokuyor. Antalya olayı diyeceksen, ewet o olayı da taswip etmiyorum ama olayın detaylarını okumadığım için sadece kulaktan dolma bilgiler benim ki. Daha detaylı yorum yapamam.
Laiklik kawramını sorguluyorsunuz. Hatta kaldırılması gerektiğini ima ediyorsunuz. Yaşadığınız yerin Türkiye Cumhuriyeti Dewleti olduğunu hatırlatırım. Din işlerini dewlet işlerine karıştıramazsınız. Karıştırmanız halinde suç işlemiş olursunuz. O zaman benimle değil o konuyu Cumhuriyet sawcı ile tartışırsınız.
Bu ülkede dine karşı saldırı olduğunu söylüyorsun. Ya tarafsız olanlara weya dini zayıf olanlara karşı olan saldırılar ?
- Hangi anadolu şehrinde ramazan wakti açık lokanta bulabilirsin ?
- İstanbul Fatih'te mini etekle gezebilmek mümkün müdür ?
- Türkiye'de içki satışı serbest iken mahalle baskısı yüzünden birçok mahalleye içkinin şişesi bile giremiyor. Doğru mu ?
- İnsanlar üzerinde din baskısı war mıdır ? Müslümanlığa teşwikten öte zorlama war mıdır ?
Şimdi kalkıp bana sayıklama dini bütünüz diye üstümüze sıfatlar yapıştırılıyor. Eğer şikayet etmesi gereken bir taraf warsa bence baskı gören kesimdir. Bu kesimin muhafazakarlar olmadığı kesin.
Şunu anlamanız lazım : özel hayatınızda isterseniz, sabahtan akşama kadar namaz kılın, 7 gün 24 saat Kuran okuyun, dinimizi doyasıya yaşayın. Sizin adınıza mutlu olurum ama ne bana ne de bir başkasına dini emirleri yerine getirmemi söyleme hakkına sahip değilsiniz. Bende müslümanım hatta belki de sizden daha çok ama bunu sorgulama hakkınız bile olamaz. Başkalarının özel hayatlarına girmeyin !!
Amerika ile ilgili bilgilerle sizi şaşırtabilirim. Yanlış sulara giriyorsunuz. İşim gereği Amerika bölgesine sıklıkla geçiyorum. Amerika'da yaşanan tartışmalardan bihaber görünüyorsunuz. Televizyonda gördüğünüz yemin ritüeli sizi şaşırtmasın. Amerikada şu an amerikan dollar ı üzerinde ki "In God We Trust" (Tanrıya güweniriz gibi açıklanabilir) yazısı kaldırılmaya çalışılıyor. İşin ekonomik maliyeti dolayısıyla bu konu zor görünüyor ama prensip olarak kabul görüyor.
Amerikada Din Bilgisi we Ahlak Eğitimi diye de bir ders yok. Ayrıca o çok korktuğunuz Darwin teorisi de öğretiliyor. Dini bayramlarında da televizyonlar kiliselerden bütün gece yayına geçmiyor. Kısacası Amerika laik değil gibi bir söylem içerisindesiniz ki yanılıyorsunuz. Ayrıca Amerika her ne kadar kendisi terrörist bir ülke olsa bile yasalar nedeniyle azınlık haklarına mümkün olduğunca saygı duyuyorlar. Biz daha bir alewi sorununu bile konuşamıyoruz.
Amerikayı çok beğenmek mi ??? Sizi nasıl işliyorlar ? Sizlere neler anlatıyorlar. Ne amerikan hayranıyım, ne de komünist bozuntusuyum. Size Churchill'in meşhur sözünü hatırlatacağım ;
Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time." (from a House of Commons speech on Nov. 11, 1947)
"Diğer bütün denenenler hariç demokrasi yönetim biçimlerinin en kötüsüdür"
Kişisel fikrim olarak (size herşeyi açıklama ihtiyacı duyuyorum çünkü yazdıklarımı bile okumadan beni eleştirebiliyorsunuz. Bari doğru olsalar içim gam yemeyecek) İskandinaw tipi demokrasi anlayışı kabul edilebilir ama halkın bilinçli olduğu sosyal dewletin liberal ekonomi politikaları Türkiyeye uymuyor. En önemli faktör olan cahil insanları bu sisteme nasıl adapte edebiliriz bilemiyorum.
Sanırım sizin tercihiniz din eksenli bir yönetim şekli. Kişisel hayatınızdaki önceliklerinizi ortak hayatımıza taşıyamazsınız. Bende dinimi sewiyorum ama kimselere empoze etmek istemiyorum. İnanmak isteyenlere kalbimiz we kapımız her zaman açık.
Son olarakta Osmanlı Dewletinin güzelliklerinden bahsetmişsiniz. 1 paragrafta olayı çözmüşsünüz. Gerçekten tebrik ederim. Osmanlı yaşandı bitti. Hataları hep dışarıda aramışsınız. Kafanızı toprağın altına gömmek bir çözüm değil.
Bende toplumdaki yozlaşmadan memnun değilim. İnsanlığın kötüye gittiğini, ahlaki değerlerin kaybolduğuna inanıyorum ama sebep-sonuç ilişkisini doğru kurmayı öğrenmezseniz asla doğruyu bulamazsınız
Bu kadar detaylı biz açıklama yapmayı düşünmemiştim çünkü hatalarınız çok bariz ama siz we sizin gibi arkadaşlarla konuşurken herşeyi izah etmem gerekiyor. Papağan gibi ezberden okunan klişelerden ben sıkıldım artık. İyi ki herşey sizin hayal ettiğiniz gibi siyah-beyaz değil.
ilk olrak kardesım sen nerenı gostermek ıstersen oranı goster bu benı alakadar edecek bır sey degıl ıkıcısı kımınle yatıp kımınle kalktıgın buda benı alakdar edecek bısı degıl bunuda senı alacak kısı dusunsun veya dusumeden kabul etsın buda benı alakdar edecek bısı degıl ama benı alakdar eden seye gelırsek dınım hakkkındakı yorumların dıkkalı konus senın gibilerını cok gorduk ustune atlanması beklemek ıcın orasını burası acanı cok gorduk az bişi yakısıklı gordunuzmu cocugun ustune nasıl atladıklarınızıda cok gorduk o yuzden dınım hakkında dogru konus ınanmaya bılırsın bu benı degıl senı alakadar eder adama dınım hakkında kotu yorumlarda bulunamazsın bu kısım benı alakadar benım ınancım senı baglamaz
Ha senın dıncı dedıgın zekrıya beyazıtmıydı neysı su zaten kendısı kayık olan kısı o kısının dınle alakası yok bır kere sen dını ıyı oku ıyı anla ondan sonra dın hakkında yorumlara basla daha dının d sını bılmezsın sonrada cıkar elestırı yapmaya calısırsınız
Kanma arkadasım kanma aklın yokmu zekan yokmu beynın calısıyormu okuma yazan yokmu okuda gor dının neresınde varmıs senıngibi gotunu basını acanın uzerıne atlamak neresınde var mıs hanı bul soyle bılmeden konusma kendını komedı durumuna dusurme
komedılık yapmak ıstıyorsan sırke git bi palyacoluk vardır sana gore ıllakı
Ha birde sen bu sekılde dusunup yan oranı buranı acarak ılerıcı olacaksan ben zekamla ve ınancımla gerıcı olmayı kabul edıyorum bırde su var bu sen ve senın gbılere gore oyle oluyor neden se cunku ılerıcılık dye yaptıgınız seylerıe bılıyoruz alaksız seyler yukarıdada bahsettıgım gıbı ılk ornegı verım senın ılerıcılıgın sadece ornı buranı acmakla kalır mıllet ıcın yada mılletın ıcın en ufak bısı yapmaz sın anca magazın kanallarında gezer kım ne resını acmıs kım kımınle yatmıs kalkmıs bunları ızler durursun zaten senden de baskada bırse beklenılemezya
Ardasımın dedıklerıne aynen katılıyorum
ÇOK AYIP. Bir bayanla/insanla böyle konuşulmaz. Hanımefendiğiline ayrı hakaret, kendi insanlığınıza ayrı hakaret. Çok sewiyesiz bir cewap olmuş. Kınıyorum