Su ile çalışan otomobil yaptı

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan ilköğretim okulu mezunu Mustafa Karasungur, suyla çalışan otomobil yaptı.​

Erzurum'un Uzundere ilçesinde ikamet eden ve elektronik tamircisi olarak çalışan Mustafa Karasungur, 10 yıldır üzerinde çalıştığı sistem sayesinde otomobilini suyla çalıştırdı, benzinde yüzde 45 tasarruf sağladı. Şimdiye kadar buluşu için 215 bin lira harcama yaptığını söyleyen Karasungur, imkan verilmesi halinde yüzde 80 tasarruf sağlayacak bir sistem geliştirebileceğini öne sürdü.

Geliştirdiği elektronik mekanizmalar ve suyla benzinin ayrışmasını sağlayan sistemle otomobilinin suyla çalıştığını söyleyen Karasungur, "Bu sistem geliştirilirse, ülkemizde benzin sıkıntısı yaşanmaz, tasarruflu yolculuk imkanı doğar. Dünyanın en fazla ihtiyaç duyduğu 3 enerji hidrojen, rüzgar ve güneş. Bu enerjileri kullandığımız takdirde birçok sağlık sorunu da ortadan kalkar" diye konuştu.

Sudan hidrojen elde ederek 1992 model otomobilinde yüzde 45 tasarruf sağladığını dile getiren Mustafa Karasungur, "Bu sistemle yüzde 10 ile yüzde 80 arasında tasarruf sağlanabilir. Ben imkanlarımla tasarruf oranını yüzde 45'e kadar yükseltebildim. İmkan verilmesi halinde bunu daha yüksek seviyelere çıkarabilirim. Büyük otomobil firmalarından bu konuda destek istiyorum. Elimde var olan bütün paramı bu işe harcadım" dedi.

İHA​

emeğe saygı hacı sonunda adam bilim adamı değil bişi değil okumadan bişi öğrenemeden bunu başarmışsa tebrik etmek gerek

Helal inşallah insanlığa faydası olur.

emeğe saygı hacı sonunda adam bilim adamı değil bişi değil okumadan bişi öğrenemeden bunu başarmışsa tebrik etmek gerek

O konuda hem fikiriz ben de tebrik ediyorum; ama 215 bin lira harcaması da tuhafıma gitti.
Umarım geliştirir de su ile çalışan arabalara bineriz. :hhmencool:

güzel güzel helal olsun adama bütün parasını harcamış ve iyi bi iş başarmış imkan tanırlar inşallah...

Şunuda söyliyeyim suyla çalışan arabayı zaten çoktan yapdılar benim sevindiğim bunu bir türkün kendi imkanlarıyla bulması, üzüldüğüm nokta ise bu hiç bir zaman gelişmez. Yaptırtmazlar yani amerika suyla çalışan araba üreticilerini temizlemişdi hep izin vermiyorlar yani... ona bakarsanız biri sidikle çalışan araba yapmışdı =)

Şunuda söyliyeyim suyla çalışan arabayı zaten çoktan yapdılar benim sevindiğim bunu bir türkün kendi imkanlarıyla bulması, üzüldüğüm nokta ise bu hiç bir zaman gelişmez. Yaptırtmazlar yani amerika suyla çalışan araba üreticilerini temizlemişdi hep izin vermiyorlar yani... ona bakarsanız biri sidikle çalışan araba yapmışdı =)

e tabiki patrol ülkeleri izin vermez geliştirilirse batarlar o yüzden bu adama destek gelmez haklısın.

suyla çalışan araba daha önceden yapılmıştı lakin devletin çıkarlarına ters düştüğünden adam alaşşa yapıldı bu adamada dikkat edin.

Güzel sölüyorsunuz hoş sölüyorsunuz uzaylılarda dısardaki havadan enerji ögretmeye kalksalarda insanlar iletişimden kaçıyor yani dicem varda var ama 101 kasa hesabı 0 :D :durdurun

suyla çalışan benzinde 100d de 45 tsarrfuf

doğru bi haberse sonsuz tebrikler bu abiye ama bence fazla ortalarda gezinmesin. kesin başına bi şeyler gelir bu adamın benden söylemesi

Geri