SQL injection hakk1nda biraz daha bilgi

Death_AngeL

Banned
Reaction score
0
Yahu ç1kt1m siteden gözlerimi açamiyorum 45 saattir uyumuyorum,nas1l olduysa gözüme bir yazi çarpti yani asagidaki okudum hosuma gitti hackhell de paylasaim dedim bari.

Veri tabanından bilgi okumak için kullanılan "Sql-injection" yöntemi 3 grupta toplayabiliriz.
1 Query i başaka bir yere yönlendirme veya içeriğini değiştirme
2 Hata mesajları tabanlı
3 "Blind Injection " yöntemi ile

Örneğin Spi Labs in incelenmesinde, Microsoft IIS/ASP/SQL server Platfromunda, SQL queryleriyle, T-SQL (Transact - SQL ) uygulamalarında saldırıların nasıl yapılabileceği anlatılmıştır.Bu konu hakkında elinde dokumanı olanlar bilir.Her ne kadar Microsoft ortamı hedeflense de, SQL queryleri içerdiği için sql sorgusu içeren her platformda kullanılabilecek örnekler içerir.
Bu dokumanlarda anlatılanlar aşağıdaki gibidir:
-SQL sorgularına nasıl ekleme yapılacağı
-Hata mesajlarından öğrenilenlerle veri tabanındaki alanların ad ve yapısının nasıl çıkarılacağı
-Sistemin çalıştığı makina üzerinde daha ileri erişimin nasıl yapılacağı
-Gelimiş SQL eklemelerinin nasıl yapılacağı
-Bü tür saldırıları engellemek için neler yapılması gerekir...
Bu arada microsoft ortamında yapılabilecek sql saldırları için (http://www.ngssoftware.com/papers.htm)

"Blind Sql injection" adı verilen saldırı ile uygulamaya yanlış sql sorgusu oluşturacak bir girdi gönderilmektedir.Sunucunun geri gönderdiği hata mesjlarına göre "reverse engineer" yöntemi ile sistem hakkında detaylı bilgi edinmeye çalışmaktadır.

Aslında bu tür saldırılar iyi derecede bir veritabanı ve sql bilgisi de gerektirmektedir."Lamer"lardan daha çok bilgili saldırganların yapabildiği saldırılardır.Çoğunlukla komut bazlı ve deneme yanılma yöntemleriyle çalışan saldırıdır.

Ama "blind injection" işini otomize eden bir yazılım vardır. AbsInThe yazılımı (http:www.0x90.org/releases/absinthe/ ayr1ca bende bu programi vermistim) ile bu saldırı türünü yapabiliriz.
Her ne kadar saldırı otomize olsa da, kullanıcının sistemle ilgili parametreleri önceden girmesi gerekmektedir.
Sonuçta programcı tarafından kullanıcı girdilerinin detaylı kontrolü ile bu tür saldırıların çoğunu durdurmak mümkündür.Ama büyük ağlarda bunun her uygulamada geçerli olamayacağı da bir gerçektir. Yapılacak uygulamada IDS ile içerisinde sql parametresi geçen her urlyi tarayarak bu tür saldırının tespitini yapabiliriz.

Arkadaşlar eğer sql injectionla ilgileneniz veya uğraşmak isteyeniniz varsa mutlaka sql ile ilgili documanlara göz atın.Ben de elimden geldiği kadar size yardım etmeye çalışıcam.
Umarım size faydalı olur.

alıntıdır

SQL Hata'ya zorlama komutlari;

' or 1=1--

" or 1=1--

' or 'a'='a
or 1=1--

') or ('a'='a

" or "a"="a

') OR ('a' = 'a

'at'

'or'

Simdi siz diyorsunuzki ne bu komutlar sql ne ?
Hemen anlatayim ;
sql bir hata komutudur
yani bir sitede kullanici girisin'e baktiginizda ne gorursunuz ?
kullanici girisini iste amac burada buraya hata verdirerek login olabilme

SQL hatasi nasıl verdirilir veya sql komutu nasil calisir ?
Soyle :
php veya asp destegi ile kotu hazırlanmis bir siteye bununla kolayca girebilmeniz mumkun bu keyler iste bu ise yariyor yani php veya asp destekli bir siteyi kotu tasarlarsaniz kod aciklarindan dolayi bu siteye bu keylerle cok kolay bir sekilde dalabilirisiniz..
bunun bir ornegide guestbook dur cok guzel bir sql acigidir buda
guestbook 2.2 lerde gecen sql key : ') OR ('a' = 'a budur. Bunu password 'a yazarsaniz admin olarak iceriye dalabilirsinz !

Alıntıdır

sql bi hata komuttu değildir yanlıs yazmıssın bilmediğini değil yanlıs yazdığını varsayıyorum saygılar...

hata komutudur derken
hataya zorlama bahabında demek istemiş
dostum

tonyhawk' Alıntı:
sql bi hata komuttu değildir yanlıs yazmıssın bilmediğini değil yanlıs yazdığını varsayıyorum saygılar...

arkadas hata 'ya zorlama komutlari demisim zaten.

Geri