Sote Geyik Eti

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

1eb674.jpg

Av Yemekleri içinde Özel Sote Geyik Eti

SOTE GEYIK ETI

Gerekli Malzemeler

1 kg Kusbasi Geyik eti
2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)
3-4 dis Sarimsak
1 Limonun kabugu
1 dal Kekik, (taze)
1 dal Biberiye (taze)
5 YK Zeytinyagi
1 YK Domates salcasi
Tuz , Karabiber
1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu
1 adet Defneyapragi
5 – 6 adet Ardicyemisi

Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun. Soganlari iri iri dograyin. Limonun kabugunu ince ince dograyin. Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun. Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun.

Kirmizi sarap veya Et-Sebze suyunu etlerin üstüne dökün. Etlerin üstü kapanicak kadar olsun. Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz.

Yemek kaynamaya baslayinca. Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin.

Yanında kırmızı yaban mersini kompostosu ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz

Ben bu yaşıma kadar sadece 2 kez yiyebildiğim ama tadı hala damağımda kalmış bir yemeği sizlerle paylaşmak istedim

Afiyet olsun sevgili hackhell ailesi

Not : Hayvanseverlerin anlayışla karşılayacağını düşünüyorum desemde kızacaklar galiba ? : (

valla bizim memlekette çok var geyik ama milli parklar tarafından koruma altına alındıgından avlayamıyosun
adamın biri avlamış arabasını baglamışlar+10.000ytlde ceza kesmişler

Benim eniştem eski avcıdır ondört yaşlarında falan babam , eniştem , iki arkadaşları ve benide alarak
bolu ormanlarına ava gitmiştik orada vurmuşlardı o tarihte yasakmıydı avlanması bilemiyorum ?
ama etinin lezzeti hala damağımda kaldı paylaşayım dedim.

hepsi tamamda geyik eti bulamadım. Varssa elinde 1 kg. kuşbaşı geyik gönderebilirmisin.

İnek etiyle yapsak olurmu :)

Güzel kardeşim elimde olsa göndermezmiyim en son kilosu 120 milyondan ankara tunalıda
ben bulmuştum sende av eti satan kasapları bir dolaş belki bulursun : ) ??

Olmasına olurda aynı lezzeti vermez ama istersen sen verdiğim
tarifin aynısını yağsız dana eti ile bir dene hadi afiyet olsun : )

Geri