sonuç

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SEGMEN

İstiklal Mahkemesi Hakimi
Reaction score
0
AKP kapatılmadı

AKP’nin kapatılmasına ilişkin açılmış davada kararı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç açıkladı. 6 üyenin kapatılması, 4 üyenin Hazine yardımından mahrum bırakılması, Başkan Haşim Kılıç’ın ise kapatılmaması yönünde oy kullandığı davada; AKP’nin son yıl aldığı Hazine yardımının yarısının geri alınmasına karar verildi.
Kapatılmadı ama...
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP'nin kapatılmadığını belirterek, ''Ancak 6 arkadaşımız kapatılması yönünde oy kullanmış, 5 arkadaşımızdan 4'ü Hazine yardımından yoksun bırakılması sonucuna varmış, 1 kişi de reddedilmesi gerektiği sonucuna ulaşmıştır'' dedi. Haşim Kılıç, üyelerin partinin odak olma konusunda görüş birliğinde olduğunu ancak bunun kapatmaya gerekçe olacak boyutta bulunmadığına karar verdiklerini açıkladı.
“Ciddi ihtar kararı çıktı”
Kılıç, “Ben bu sonucun çok iyi tahlil edileceğine, değerlendirileceğine, analiz edileceğine ve ilgili siyasi partinin buradan alması gereken mesajı alacağı temennisinde bulunmak istiyorum. Burada kapatma kararı çıkmamıştır Anayasa'daki bu sayıyı yani 7 sayısını tutturamamış olmasından dolayı kapatma kararı çıkmamıştır ama bu kararın sonucunda bu partiye bir ihtar kararı çıkmıştır, ciddi bir ihtar kararı çıkmıştır. Bu sonucun değerlendirileceğini ve gereğinin de yapılacağını umut ediyorum, tahmin ediyorum.''
Kapatmayıp rehin aldılar
Başkan Haşim Kılıç, AKP’nin kapatılmasını 6 üyenin istediğini, 4 üyenin de “odak olmuştur ama Hazine yardımı kesilen” dediğini belirtti.
Kararın AKP için “çok ciddi br ihtar” olduğunu ileri süren Başkan Kılıç, “İnanıyorum ki sözkonusu parti gerekli dersi alacaktr” dedi.
İktidarında 7. yılına başlayan AKP milletin acil çözüm bekleyen hiçbir sorununa el atmadığı halde kapatma davasına muhatap oldu. Bundan sonra kendisinden beklenen hiçbir adımı atacak takatı göremeyecek olan AKP kapatılmadan kurtuldu ama adeta rehin oldu.
“Çabuk karar verme gereği duyduk”
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, davayla ilgili olarak çok ciddi eleştiri ve hakaretlere maruz kaldıklarına dikkat çekti. Parti kapatma kararlarından kimsenin memnun kalmayacağını ifade eden Kılıç, davanın önemi nedeniyle bütün gözlerin Anayasa Mahkemesi’nin üzerinde olduğunu söyledi. Kılıç, “Tabii bu önümüze gelen davaların gerek sosyal, gerek ekonomik gerekse siyasal boyutlardaki önemi nedeniyle biz bu davanın bir an önce sonuçlanması gerekliliğini göz ardı edemezdik” dedi.

http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=76811

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri