SONAR Anketi: CHP %32.48 ile AK Parti'yi geçti

MARCUSX

New member
Reaction score
0
SONAR Anketi: CHP %32.48 ile AK Parti'yi geçti

SONAR'ın yaptığı Türkiye Siyasi Eğilimler ve Beklentiler Mayıs 2010 Anketi sonuçları açıklandı. Yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre 8 senedir CHP ilk kez anketlerde 1. parti oldu. CHP yüzde 32.48 oyla ilk sırada yer alırken, AK Parti yüzde 31.09 ile ikinci sıraya geriledi. MHP'de yüzde 18.59 oranla üçüncü sırada yer aldı.

nlanb9.jpg

KAYNAK

Böyle bir haber verilir mi şimdi. Zaten bunalımdalar. siz bu haberi hemen silin ve deyinki "son anketlerde akp % 51 geçti, chp yeni başkanıyla ancak % 9.9 u yakaladı. Barajı geçemeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor"
Böylece bir kaosa girmemiş olurlar, bizimde onların palavrasından başımız ağrımaz.

A.Hakan boş konuşacağına (CHP yi geride gösterme gayreti içinde olana da razıyız) güvendiği bir araştırma şirketine anket yaptırsın, akplilere de gaz vermeyi bıraksın. Yani karnından konuşmasın.
Hadi bizim hakanın içini rahatlatayım bari. Kemal en fazla % 9.9 alır, sınırı zorlar ama barajı aşamaz, açıkta kalır. Böylece CHP tarihe gömülür (akplilerin de bu arada içleri rahatlasın diye söylüyorum bunları)

temennilerini gerçekleşmiş gibi verenlere ne diyebilirsinizki.. hayal dünyası işte.. bu ülke sola ne zaman gerektiğinden fazla selam vermiştirki:) ama şu varki sol her zaman için vazgeçilmez ve iyi bir muhalefet olarak Türk siyasetinde olması gereken yerde olacaktır.. kimse onu bulunduğu yerden alamaz.. en iyi ikinci parti olarak kazanımların bekçisi ve darbelerin sevicisi olmak ona,demirbaşlık görevini üstlendiği muhalif ruhtan daha geçerli akçe olamaz... +5 puanda benden olsun hadi...

bu araştırmanın doğru olma ihtimali büyük.. yalnız söz konusu şirket malum araştırmayı izmir-antalya-şişli vs gibi yerlerde ( solun hakim olduğu ) yapmıştır, bu sonucun çıkması normal.
hatta oralarda bu oyu almışsa bayağı oyunu artırmış akp:)

AKP = durmak yok yola devam...
CHP = durmak yok palavraya ve dalavereye devam:)

kαyıtsız;5028155' Alıntı:
halkın değil darbecilerin ergenekoncuların ve chp nin sözcüsü. eğer Eğer halkın sözcüsü olsaydı şayet iktidar da sözcünün yandaşları olurdu

Darbeden başlayacaksan, Yaşarcığımdan, Çevikciğimden başlayacaksın. Dürüst olacaksın. Darbecileri makamında ağırlamayacaksın. Başbaşa görüşmeler yapmayacaksın. O açıklamazsa ben de ölünceye kadar açıklamayacağım demeyeceksin. Kim TSK nın başındaysa ondan hesap soracaksın. En az at kadar cesur olacaksın, mert olacaksın. Sırtına binmeye kalkanı sırtından atacaksın. Sorulan soruya adam gibi cevap vereceksin, kıvırmayacaksın, kaytarmayacaksın. :001_rolleyes:

Birileri Anket İle Sevinir,
Birileri İktidarı İle Övünür.

kαyıtsız;5028155' Alıntı:
halkın değil darbecilerin ergenekoncuların ve chp nin sözcüsü. eğer Eğer halkın sözcüsü olsaydı şayet iktidar da sözcünün yandaşları olurdu

Evet çok doğru dedin yandaş olurdu. Sizin gibi pusardı ve seyreylerdi kralları kralcıları. %47 ye halk diyorsan %53 e ne diyorsun a be cahil ? %10 baraj var diye kendini kaç kişi sandın ?

alayına istan ölümüne ADUKET ......... :durdurun :durdurun :001_rolleyes:

ciddi bakacak olursak kılıçdaroglu'nun aponun yanında gezen adamları savundugunu düşünelim televizyonlarda açıklama yaparak..böyle bir adamı bir de parti başkanı yaptılar..Osmanlı zamanında olsak asar kurtulurduk ama şimdi bunları hapse koyup saglıgını iyice düzeltip içeriden gazetelere demeç verdirip dagdaki adamlarına "beni öldüremezler,biz onların askerlerini öldürürüz" dedirtirler.. AKP'yi sevmem ama CHP olacagına AKP olsun..ben küçüklükten bu yana hiç bir iş yapılmadıgını bilirim..bi olayı 20 senede bitirirlerdi.. AKP'nin bu toprak satmaları beni çıldırtıyor olsada artık TÜRKİYE'de de bazı şeyler yerine oturmaya; çaga ayak uyulmaya başlandı bazı konularda...

ESKİLER YER YAPMAZDI , AKP YER YAPAR SİSTEME GEÇTİ..hükümettekilerin aileleri senede kaç milyon tl para kazanıyor bir araştırın..

Boş işler. Ancak kendilerini kandırıyorlar hihi... :(

hani derlerya arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bende burada anket şirketini söyle sana kimin önde olduğunu söyleyeyim diyeyim.anketi yapan şirketin yakınlıklarını göz önüne alınca ben pek şaşırmadım bu sonuca inanın.

Evet çok doğru dedin yandaş olurdu. Sizin gibi pusardı ve seyreylerdi kralları kralcıları. %47 ye halk diyorsan %53 e ne diyorsun a be cahil ? %10 baraj var diye kendini kaç kişi sandın ?

Sana bu hesabı chp genel merkezinde Kemal amcan mı öğretti. Bir yanda yüzde 47 gibi halkın tek bir partiye verdiği oy diğer yanda ise AKP dışın daki tüm partileri birleştirip(CHP MHP BDP SP vs) sanki tek partiymiş gibi AKP nin karşısına koymak

Bu hesap öyle yapılmaz böyle yapılır

AKP yüzde 47 oy aldı ona karşı olan kesim yüzde 53 ise

CHP yüzde 22 oy aldı ona karşı olan kesim yüzde 78

MHP yüzde 14 oy aldı ona karşı olan kesim ise yüzde ise 86

senin anlayacağın şekilde kısaca özetlemek gerekirse CHP bu ülkede yüzde 22 oyla Anamuhalefet partisi ise demekki bu ülkenin yüzde 78 i de CHP nin anamuhalefet olmasına karşı

Sana bu hesabı chp genel merkezinde Kemal amcan mı öğretti. Bir yanda yüzde 47 gibi halkın tek bir partiye verdiği oy diğer yanda ise AKP dışın daki tüm partileri birleştirip(CHP MHP BDP SP vs) sanki tek partiymiş gibi AKP nin karşısına koymak

Bu hesap öyle yapılmaz böyle yapılır

AKP yüzde 47 oy aldı ona karşı olan kesim yüzde 53 ise

CHP yüzde 22 oy aldı ona karşı olan kesim yüzde 78

MHP yüzde 14 oy aldı ona karşı olan kesim ise yüzde ise 86

diğer partileri yazmauacağım onları da sen bul:=)

Hıım demek halk anlayışınız bu. Siz partinin oyunu halk oyuyla eşit tutuyorsunuz. Sen öyle anlayabilirsin ne de olsa kimse ayranım ekşi demez.
Benim anlayışıma gelince...
Halkın 47 si belediye seçimlerinde AKP olsun demiş (genel seçimde değil KARIŞTIRMAYALIM)
Halkın 22 si belediye seçimlerinde CHP olsun demiş (genel seçimde değil KARIŞTIRMAYALIM)
Halkın 14 si belediye seçimlerinde MHP olsun demiş (genel seçimde değil KARIŞTIRMAYALIM)
Diğerlerini ben de bulmayayım

Genl seçime gelince Hatırladığım kadarıyla % 36-37 demiş
Halkın AKP demeyen kadarı ne kadarmış % 60 falan diyelim (sevinin diye düşük tuttum)

Ama sizin anlayışınıza göre % 36, % 60 dan çook büyük değil mi ?

Güleyim mi (gülmekten) ağlayayım mı bilemedim.

Hadi gelin şunu bir çözelim. Siz de destek olun başbakana bir çağrı yapalım. Erken seçime gidelim. Eğer (% 47 demiyorum bak) bir önceki seçimde aldığınız oyu alın ben de AKP diyeceğim. YEMİN OLSUN. Burada ki sisin hesabınıza göre yanlış hesap yapanlarda AKP nin yanındayız diyeceğine inanıyorum.

ben söylim CHP bu secimde %70 oy alır.Secime kadar idare edicez hayllerinizi ne yapak sizinde hakkınız :D

Geri