Son Günlerde Aklımı Baya Kurcalayan Bir Soru

Dragon1212

New member
Reaction score
0
Örneğin;İnternet Download Manager->Bir dosyayı 5-10 linkten birden yüklüyor.Hepsinden de yükleme başladığı için kota doluyor.Ama diyelim ki 12 mb'lık bir dosyamız olsun Herbir link için mesela 12 mb kota mı yiyor 2 mb gibi bölünüyor mu? Aynı zamanda 1 linkten yüklemiş gibi değil 5 linkten yüklüyoruz bu yüzden hızlı yükleniyor. Ayrıca bölünüyorsa o linkte de 12 mb'lık dosya olmalı ki ordan yükleme başlatılınca 12 mb yemesi lazım.
E o zaman 12 mb mı yiyor 60 mb mı???

(yazdıklarımdan birşey anladıysanız bana da anlatın :durdurun )

12 megabayt indiriyosan. 12 megabayt iner. ama bu aslında download sırasında 13 gibi bir şey yapar. çünkü tcp/ip yapısından dolayı her seferinde download işlemi sırasında karşıdaki bilgisayara ben bu pakedi aldım bunu da aldım bunu da aldım demek ve karşı tarafın gönderiyom bak yeni paket demesine de ok yolla sen ben bekliyom diye yanıtlamak zorundadır.

bundan dolayı 12 mb sana kota anlamında 13 mb falan malolur.

o 5 parçaya bölme işlemi ne de multiple segmented transfer denilir. herşey elektriksel olarak 1 ler ve 0 lardan olştuğu için. bu 1 ler ve 0 lar bir şekilde segmente edilerek download edilir. birleştirilir. sen 12/5 indirirsen her birinden. yani 60 değil. yani sen aslında dosyayı 5 parçaya bölünmüş bir pasta gibi düşünme.

asıl şaşırtıcı olan karşı tarata 12 mb yer tutan dosyaının hard diskinde daha fazla yer kaplıyo olabilmesidir ama bu o da bu konunun cevabı değil. :D

kolay gelsin bakalım

vay be :saskin peki bir sorum daha var ama bir aralar bir program görmüştüm kotalı interneti bedavaya sınırsız yapma diye.Yani birşeyler indirirken kotadan yemiyor anlamında galiba.İncelemedim ama nasıl olur diye merak ettim..Bu nasıl oluyor?

Geri