- Reaction score
- 0

Zürih'te "Ermeni soykırımı yoktur diyen Egemen Bağış hakkında ön soruşturma başlatıldı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ermeni soykırımını inkar yasası dolayısıyla, İsviçre'nin Zürih kentinde "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsin beni tutuklasınlar" demişti. Bağış'ın bu sözleri üzerine Zürih Savcısı Braunschweig, ön soruşturma başlattı.
BAĞIŞ NE DEMİŞTİ?
Davos zirvesi nedeniyle İsviçre'ye giden bağış, 19 Ocak'ta Zürih'te izlediği Sezen Aksu konseri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Fransa'daki 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söylemişti:
"KAĞIT PARÇASINDAN ÖTEYE GİTMEZ"
''Bu konuda sayın Başbakanımız (Recep Tayyip Erdoğan) gerekenleri söyledi. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Fransa'da akıl sahiplerinin akıl sahibi olmayanlardan fazla olduğuna inanıyoruz. İsviçre de bildiğimiz kadarıyla sözde soykırımı reddetmenin suç olduğu bir ülke. Biz bugün İsviçre'deyiz ve ben diyorum ki 1915 olayları soykırım değildir. Gelsinler beni tutuklasınlar. Bu tür çabaların ben yaşama şansı olduğuna inanmıyorum. Bunlar bir kağıt parçasından öteye gitmez''
PERİNÇEK MAHKUM EDİLMİŞTİ
Ergenekon davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek, 2005 yılında Lozan'da verdiği konferansta Ermeni soykırımı iddialarını yalanladığı için İsviçre mahkemeleri tarafından yargılanmış ve mahkum edilmişti. 2008 yılında AİHM'ye başvuran Penrinçek'i halen devam eden davada Türkiye hükümeti savunacak
DHA