Son 50 Yılda Neler İcad Edilecek ?

Kaçan Aşık

Yönetmen
Altın Üye
Reaction score
0
Bilim dergisi New Scientist, 50. yıldönümü sayısında önümüzdeki 50 yıl içinde bilim ve teknoloji alanında kaydedilebilecek gelişmeleri yazdı

Bilim adamlarının tahminlerine göre 50 yıl içinde şu gelişmelerin olması bekleniyor:

Hayvanlarla konuşulabilecek: Geliştirilecek yeni bilgisayar ve cihazlarla, maymunlardan balıklara kadar birçok hayvanın duygularını, zihinlerini okumak ve insanların anlayabileceği şekilde bilgisayarda kelimelere dökmek mümkün olacak.

Felçliler maratona katılabilecek: Geliştirilecek yeni tedavi yöntemleri sayesinde felçliler maratona bile katılabilecek ölçüde sağlıklarına kavuşturulabilecek.

Vücut nakli yapılabilecek: Suni olarak geliştirilen organlar sayesinde sayısız organ nakli yapılabilecek, kayıp uzuvlar yenilenebilecek, hatta tam vücut nakli söz konusu olabilecek.

Robotlar hayatın parçası olacak: Robot teknolojisi çok ilerleyecek ve robotlar hayatımızda çok önemli bir rol oynayacak.

neden olmasın ama biz yokuz -:(

bunlar 10 sene icindede yapilabilir .. neden bizi 40 sene bekletiyorlar?

doğru diyosun abi ya günlük hayatımızda bol miktarda mevcut şu robotları biraz ileri alsalar süper olucak

Neden oLmasın..Siz önceki 50 yıla baktıgınızda ;dogru dürüst tv yoktu..
Msn denen aleti bırakın Pc zzar zor bulunuyordu..
Bugün işte görüyorsunuz..görüntülü konuşmayla Binlerce km uzaktaki biriyle konuşabiliyorsunuz..Teknoloji Gelişiyor...Bizim klonlarımızda yakında çıkar :D

ŤêΧâŠ' Alıntı:
Hayvanlarla konuşulabilecek: Zaten ayılar hayatımızın heryerinde mevcut ve biz konusuyoruz:)
puhaha texas çoşturuyon bugün çok keyifli gördüm seni:)

beyin naklide olabilecekmi acaba türkiyede çok ihtiyaç var;)

2012-2007=5 daha acelen ne bekle biraz 1825 gün daha bekle sorun olmaz herlade

sewmiorum ben teknolojiyi herşey çok suni oldu, robottan kasıt sanırım insanlar çünkü gitgide duygularımızı kaybedip robotlaşmaya başladık ..

blackarmy' Alıntı:
puhaha texas çoşturuyon bugün çok keyifli gördüm seni:)

beyin naklide olabilecekmi acaba türkiyede çok ihtiyaç var;)

bi avatarına karar ver yaw,her seferinde baska bi avatar:)
dogru diyon yaw black,ama beyin nakli olursa beyni alınan kişi beyinsiz ,nakledilen kişi akıllı olcak,bi fark olmıcak yani sonuç bi beyinli bi beyinsiz.çok derine girdim herhalde:)

texas aynen katılıyorum kardeşim

ŤêΧâŠ' Alıntı:
bi avatarına karar ver yaw,her seferinde baska bi avatar:)
dogru diyon yaw black,ama beyin nakli olursa beyni alınan kişi beyinsiz ,nakledilen kişi akıllı olcak,bi fark olmıcak yani sonuç bi beyinli bi beyinsiz.çok derine girdim herhalde:)
yok yav ölenlerin beynini kullanıcaz:p bu arada avatar olayına gelince kötü örnek oluyormuş sigara olayı ondan değiştim

mami bende sana katılıyorum ama gülmekten katılıyorum:)

başkasının fikrine katılma sen fikrin neyse onu zikrette biz senden duyalım:)

Geri