Somon Füme

Newwave

Altın Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
12,976
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
World Of Hackhell
23t2vyq.jpg


Somon Füme


Kullanılan Malzemeler : 1/2kg kemikleri ayrılmış somon
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kaya tuzu
1/2 su baredağı kuru dere otu.
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı çiçek yağı
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Deniz ürünlerinden oluşan bir sofrada muhteşem bir tamamlayıcı.
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Tuz şeker ve kuru dere otu karıştırılarak bir kısmı temiz ve derin bir tepsiye serilir. Kemikleri temizlenmiş olan somon balığı karışımın üstüne konularak görünmeycek şekilde balık kapatılır. Tepsinin üstünü aleminyum folyo ile kapladıktan sonra üserine ağırlık yapacak bir aparat konarak dolapta 3 gün bekletilir.
bekletilen balık yıkanır ve bir kaç parçaya ayrılır. Her bir parça yine sarılarak buzluğa konur. Donduktan sonra parçalardan biri alınır. dışarda hafif çözülmeye yakın ince ince dilimlenir. Sıvı yağ karışımında 2 gün bekledikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun hayırlı ramazanlar.
 
Bu anlattığını denedin mi? Şunun için soruyorum. Benzer şekilde bir tariften lakerde yapımını denemiştim olmadı. İnşallah bu olur. Teşekkürler
 
Ben evde bir kere yapmayı denedim tam istediğim gibi olmadı hazır almayı tercih ediyorum : )
 
Geri
Üst